- 10 Kasım 2013
- 6.311
- 13.004
- 298
Ablanız hangi şehirde? Evde ek iş ilanlarına bakın. Hepsine başvursun. Hangisinden geri dönüş olursa yapsın bütün gün.Siz okumadınız heralde saçma sapan yorum yapmayın ben anneme para vererek baktırıyorum..zaten çocuğum kreşe gidiyordu düzenimi bozdum diye bin kere yazdım.. Annem ona verdiğimi ablama veriyor.. Ben anneme getiriyorum o bir yere gidemem diyor.. Ben ona götürüyorum diye bakıyor.. Ben kreşe vereceğim parayı ablama vereyim diye Düzenimi Bozdum.. Düzen diyorsunuz ya..
3 ü okula gidiyormuş birine bakacak aslında yine
Gerçekten en mantıklı yorum buydu....ne yapacağımı bilmediğimden buraya yazdım daha kötü oldum.. Ne yediğim lokmadan zevk alıyorum ne bi şeyden onlar bu haldeyken... Çok daha iyi durumdakilere yardım verildiğini görüyorum bu ve görevlinin tavrı zoruma gitti sadece... Burdaki hanımlardan da helal olsun 4 çocukla kocaya boyun eğmemiş bir yola çıkmış, aç kalırım kendimi ezdirmem demiş diye yorumlar beklerken.. Neler okudum..Zaten skntili bir süreçten geçiyorsunuz bir de burda kendinizi ifade etmeye çalışarak yorulmayın bence
Ne yaşadığınızı en iyi siz biliyorsunuz ailedeki dinamitleri de biliyorsunuz. Hepimiz hayatta birçok zorlukla karşılaşıyoruz ama bazı krizlerde çok handikap oluyor, onlari da aile disindakiler anlayamiyor. Biz sadece aklımıza gelen fikirleri söylüyoruz, yoksa tabi ki bizlere yansımayan başka durumlar muhakkak vardir.
Kendinizi yormayin burda laf anlatmaya çalışarak:). Allah yardımcınız olsun
Alo 183 yada aile calisma ve sosyal hizmetler oldu şimdi. Buraya gidip başvuruda bulunsun bence.Slm kızlar.. Daha önce konu açmıştım ablamla ilgili..Çok sorumsuz bir eşi vardı bizimle görüşmesini istemeyen evin hiçbir masrafını karşılamayan, sürekli fatura ödememekten elektrik kesintilerine neden olan.. Ablam ın canına tak etti bana bir faydası yok diyerek boşanma davası açtı, aynı zamanda sosyal yardımlaşma başvurdu zira 4 çocuğu var biri 11 aylık o yüzden çalışamıyor da.. Gelmişler eve bakmaya.. Yok neyine güvenip boşanıyorsun yok bilmem ne diye abuk sabuk konuşmuşlar.. Şu an aylardır uğraşıyor hala yardım almış değil.. Biz aramızda yardım ediyoruz da durumu çok iyi olan biri de yok.. Hepimiz kiracıyız falan, annemle babamın emeklisi de yok bi yandan onlara bakıyoruz kardeşler olarak.. Tıkandı kaldık ya ne yapabiliriz.. 4 çocuk mevzusuna girmeyin kızlar olan olmuş zira.. Odun falan geçen ay ben aldım bu soğukta perişan oldular.. Yardım verilmesi için daha ne olması gerekiyor..
Büyükller okuldaymış. Sadece bebeğe bakacak.
Diğer çocukların okula hazırlık saatleri,yemekleri,servis yoksa getir götürleri..Yazarken bile tüylerim diken diken oldu. Tek bebekle kalacak gibi gelmiyor bana. Evde ekstra 5 kişi :/ Ben bakacakmışım gibi tedirgin oldum inanın.3 ü okula gidiyormuş birine bakacak aslında yine
Dediğim gibi bi çok söylemediğim sıkıntı var.. Son 3 yılda bu kadar aşırı bozuldu.. Benim evlenmemle ortaya çıkan bi olaylar zinciri var bize düşman oldu karısına düşman oldu falan yani buralara girmek istemiyorum..4 çocuk olan olmuş diyorsunuz ama. Kadının kendisi çocuklarının geleceğini düşünmemiş peşpeşe çocuk yapmış öyle bir insandan ve devletten yardım bekliyor. Bu devlet hangi biri ile uğraşsın ?
Bu adamın huyu suyu son zamanlarda mi cıktı ? Hiç sanmıyorum.
Bu pahalilikta hem kira hem yemek içme nasıl yetsin yardımla. Gidecek ana baba evine çalışacak didinecek o çocukları yetiştirecek.
Tek cozum kaldi.Arkadaşım ben bebeğimi anneme getiriyorum.. Ablam 4 çocuğu alıp anneme gelemiyor üçünün okulu var annem gidemem diyor.. Ayrıca bi iş de bulmuş değil.. Ülkenin işsizlik bilançosu da ortada.. Sorun küçüğü tek değil.. O tek olsa zaten, sorun 4 tane olması..
Arkadaşım ben bebeğimi anneme getiriyorum.. Ablam 4 çocuğu alıp anneme gelemiyor üçünün okulu var annem gidemem diyor.. Ayrıca bi iş de bulmuş değil.. Ülkenin işsizlik bilançosu da ortada.. Sorun küçüğü tek değil.. O tek olsa zaten, sorun 4 tane olması..
Diğer çocukların okula hazırlık saatleri,yemekleri,servis yoksa getir götürleri..Yazarken bile tüylerim diken diken oldu. Tek bebekle kalacak gibi gelmiyor bana. Evde ekstra 5 kişi :/ Ben bakacakmışım gibi tedirgin oldum inanın.
Konu sahibi buradaki kadinlar ablanizi aldigi karardan oturu ovse elinize ne gececek? Bazi yorumlara gereksiz alinganlik yapip asiri tepki vermissiniz. Ara ara girip konuya bakiyorum. Cogu kisi ayni seyi soylemis neredeyse ama siz inatla ablanizi acindirmaya devam ediyorsunuz. Bosanma karari almis, helal olsun. Peki cocuklarini tek basina gecindirebilecek mi? Insanlar buna yonelik tavsiyelerde bulunuyor. Siz hala ama oyle ama boyle. 11 aylik bebegin hala emmesini bahane ediyorsunuz. Aclik cekecegine birkac saat memesiz kalsin. Yarim gun bile olsa temizlige gidemez mi? 11 aylik bebek ne versen yer artik. Butun gun meme mi emiyor Allah askina ya. Siz cozumu devlette goruyorsunuz ama bu sadece bir hayal. Oyle sosyal devlet falan bir yere kadar. Eli ayagi tutan herkes calisip karnini doyuracak.Gerçekten en mantıklı yorum buydu....ne yapacağımı bilmediğimden buraya yazdım daha kötü oldum.. Ne yediğim lokmadan zevk alıyorum ne bi şeyden onlar bu haldeyken... Çok daha iyi durumdakilere yardım verildiğini görüyorum bu ve görevlinin tavrı zoruma gitti sadece... Burdaki hanımlardan da helal olsun 4 çocukla kocaya boyun eğmemiş bir yola çıkmış, aç kalırım kendimi ezdirmem demiş diye yorumlar beklerken.. Neler okudum..
Herkes sizi anladı da size sordugunuz harici icinde bulundugunuz duruma makul ve kalıcı çözümler sunmaya çalışıyorlar.
Çünkü sizin sorduğubuz şeyden daha büyüğü bu problem.
Ki haklılar
Üzgünüm ama hayat ne getirecek belli olmaz.
Yarin esiniz artik yardim etme diyebilir, siz isten cikarilirsiniz, bir hastalik olur ablaniza para veremezsiniz.
Abla kendi hayatını kurmak zorunda.
Bu da sadece devlet yardımı ile olmaz.
Anneniz eğer ablanıza iyilik yapacaksa ablanizin yanına taşınacak.
Birlikte tek ev masrafi ile yaşayacaklar.
3 çocuk okullu zaten anne ha sizin tek çocuğunuza bakmış ha ablanizin.
Ben hala neden bu çözümün olmadığını anlamıyorum
Yada diyin ki ailem ablanın boşanma kararının arkasında degil, yardım etmiyorlar. Kendi basının çaresine bakmak zorunda. Ama ona da devlet yardımlarından bahsediyor 11 aylık bebek emiyor nasıl bıraksın diyorsunuz. Ama başka yolu yok. Abla mecbur hayatını size yaslamadan kurmaya.
Yada işler ters gittiğinde çocukları babaya yada çocuk Esirgemeye verecek, şimdiden kendini hazırlasın
Aynen..Kızlar benim anladığım konu sahibi ve ailesi ,kadınların üretime katıldığı bu yüzden ev işi /yemek gibi alanlarda yardımcı personele ihtiyaç duyulan bir yerde değil işsizliğin yoğun- iş olanaklarının ise çok kısıtlı olduğu bir dogu şehirde yaşadıkları.Allah ablasının ve çocuklarının yardimcisi olsun
Yarım gün temizlik 4 saat sürüyor ve 100 lira mesela. Haftada 2 gün merdiven silme+2 gün çöp alma taş çatlasın 1-2 saat sürer 400 lira en az. 3-4 apartman bağlasan 1600 lira. Hepsine farklı günler gidersin günlük 1-2 saat çalışmayla 1600 lira. Neyse daha yazmıycam ben. Allah çalışana veriyor rızkını. Benim annem de temizlik yaparak, kadın başına tek olarak 500 kişilik yemekler pişirerek büyüttü bizi. Allah herkese azim versin .Basit, kısa süreli bir iş bulabilir. Çözüm bulmak isteyen bulur arkadaşım. yukarıda da yazdım, sabah çocukları hazırlar okula götürür, bebeği anneye bırakır gider merdiven siler. Bebeği alır çocukları alır eve döner, evde ek iş yapmaya bile vakti kalır. Konu sahibi çözümsüzlükten besleniyor gibi, herşeye olmaz diyor.
Sorun emzirme değil ya.. Ona takılmışsınız.. Biri gece gündüz çalışsın dedi ben de ona yorum yaptım hiç mi emzirmenin, çocuğuyla ilgilenmesi, uyumasın diye.. İşinize gelen yerden tutup yürüyorsunuz... Sorun 4 tane olmaları.. Birini halletsek diğeri ne olacaklarımız..Konu sahibi buradaki kadinlar ablanizi aldigi karardan oturu ovse elinize ne gececek? Bazi yorumlara gereksiz alinganlik yapip asiri tepki vermissiniz. Ara ara girip konuya bakiyorum. Cogu kisi ayni seyi soylemis neredeyse ama siz inatla ablanizi acindirmaya devam ediyorsunuz. Bosanma karari almis, helal olsun. Peki cocuklarini tek basina gecindirebilecek mi? Insanlar buna yonelik tavsiyelerde bulunuyor. Siz hala ama oyle ama boyle. 11 aylik bebegin hala emmesini bahane ediyorsunuz. Aclik cekecegine birkac saat memesiz kalsin. Yarim gun bile olsa temizlige gidemez mi? 11 aylik bebek ne versen yer artik. Butun gun meme mi emiyor Allah askina ya. Siz cozumu devlette goruyorsunuz ama bu sadece bir hayal. Oyle sosyal devlet falan bir yere kadar. Eli ayagi tutan herkes calisip karnini doyuracak.
Keşke olsa öyle bi şey.. Sorduk sağa sola haber bekliyoruz.. Bulunduğum yerde çalışan kadın sayısı az herkes kendi işini yapıyor.. Çalışanlar da zaten bildikleri kişiyi çağırıyorlar.. Her şey öyle basit değil.. Düzen oturana kadar,bi iş biri önerene kadar en azından yardım olsa diyorum ya..Yarım gün temizlik 4 saat sürüyor ve 100 lira mesela. Haftada 2 gün merdiven silme+2 gün çöp alma taş çatlasın 1-2 saat sürer 400 lira en az. 3-4 apartman bağlasan 1600 lira. Hepsine farklı günler gidersin günlük 1-2 saat çalışmayla 1600 lira. Neyse daha yazmıycam ben. Allah çalışana veriyor rızkını. Benim annem de temizlik yaparak, kadın başına tek olarak 500 kişilik yemekler pişirerek büyüttü bizi. Allah herkese azim versin .
Gece gunduz yazan kisi 24 saati kast etmemistir emin olun. Siz de bir buradan alip yuruyorsunuz. Bosanmasin o zaman halledemeyecekse. Siz kendiniz inanmiyorsunuz daha ablaniza. Biz ne desek bos. Basarabilecegine inaninca konu acin tekrar.Sorun emzirme değil ya.. Ona takılmışsınız.. Biri gece gündüz çalışsın dedi ben de ona yorum yaptım hiç mi emzirmenin, çocuğuyla ilgilenmesi, uyumasın diye.. İşinize gelen yerden tutup yürüyorsunuz... Sorun 4 tane olmaları.. Birini halletsek diğeri ne olacaklarımız..
Hanım efendi ben annem de olsa babam da olsa illa şunu bunu yapacaksınız diye diretebilir miyim.. Ben zaten ablama bana taşınmasını teklif ettim kabul etmedi.. Anneme size gelsin dedim ben 4 çocuk gürültüsü kaldıramam bu yaştan sonra diyor. Ablam okulları var gelemem diyor.. .. Yani ben insanları bi şeyler için zorlayamam ki..Gece gunduz yazan kisi 24 saati kast etmemistir emin olun. Siz de bir buradan alip yuruyorsunuz. Bosanmasin o zaman halledemeyecekse. Siz kendiniz inanmiyorsunuz daha ablaniza. Biz ne desek bos. Basarabilecegine inaninca konu acin tekrar.
Babam sokak saticisi demissiniz. Demekki dinc, zinde. Ablaniz calisinca verir harcligini. O da sokaklarda gezecegine torunlarini okula goturup getirir. Buna nasil bir engeliniz var, dinliyorum.
Ablaniz eger bunu soylediyse siz bu saatten sonra artik kendi hayatiniza bakin. Hepsi coluk cocuk sahibi koskoca insanlar. Bakin bir yerde kendi cocugunuzu gelisimi icin olumlu olmasina ragmen oraya verdiginiz parayi ablaniza verdiginiz icin kresten aldiginizi yazmissiniz. Ablaniz okullari var gelemem diyerek cocuklarinin psikolojisini dusunmezken siz ne buyuk bir haksizlik yapmissiniz kendi cocugunuza? Bundan dolayi size cok kizdim. Anladigim kadariyla ailede cabalayan bir tek siz varsiniz. Birakin bosanma karari aldiysa sorumlulugunu da alsin. Gelemem diyorsa baksin basinin caresine. O cocuklari pes pese dunyaya getirerek zaten yeterince kotuluk etmis bari bundan sonra onlara duzgun bir hayat sunabilmek icin elini tasin altina koysun. Gerekirse bir komsusuna 300-500 versin baktirsin, kendi gitsin yarim gun calissin.Hanım efendi ben annem de olsa babam da olsa illa şunu bunu yapacaksınız diye diretebilir miyim.. Ben zaten ablama bana taşınmasını teklif ettim kabul etmedi.. Anneme size gelsin dedim ben 4 çocuk gürültüsü kaldıramam bu yaştan sonra diyor. Ablam okulları var gelemem diyor.. .. Yani ben insanları bi şeyler için zorlayamam ki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?