off yaa kayınvalidem çok pis

ben de kayınvalidemin mutfak konusunda çok titiz olmadığını düşünüyorum malesef.evi temizdir,sürekli cam siler,perde yıkar...ama mutfaktaki hijyen kısmı kafama takılıyor.ıspanağı falan bir çırpıda yıkar mesela,kıvırcık ,marul desen öyle.gittiğimde hemen atlarım salatayı yapayım diye,ancak öyle içime siniyor.ylnız incitmekten,kırmaktan çok korkuyorum.geçenlerde mantar yıkadı,sözde yıkadı yani(meğer sadece kabasını almış kadın) bana verdi hallet diye.ben de kırılmsın diye korkuyorum ya,en kötü ihtimalle yemem dedim,doğramaya başladım mantarları öyle yarı pis yarı temiz.kadın demez mi bir daha yıkasan iyi olur diye:))kımayım derken pasaklı konumuna kendim düştüm:))
şimdi bebeğim var ve o bakacak.aklıma bunları getirmemeye çalışıyorum.torununun iyiliğini ister muhakkak ve ona göre davranır diye ummaktan başka çarem yok.belki kızanlar olur bu yazdıklarıma ama napıyım,o da çocuk büyütmüş hem de kaç tane.maşallhı var hepsinin de.kaldı ki benim 1-2 uyarımın böyle bir huyu değiştireceğini hiç sanmıyorum(pasaklı değil kesinlikle ama çok da ince iş yapmıyor gördüğüm kadarıyla)offff,ne bileyim yaa....şurda 2 sene sonra kreşe göndereceğim,onlar babannesnden daha mı iyi olacak sanki.
resmen kendi iç konuşmalaırmı yazıyorum buraya abuk sabuk:)))

Bu hijyen konusu eskiden farklıydı demek ki yeni nesilde farklı.. ben de bir tek takıntılıyım sanıyordum topiği görünce şaşırdım. Kayınvalidenin çocuğa bakması konusunda bir iki yorum yapayım. Mesela wc den sonra ellerini sabunlamadan yıkayan bir sürü insan var bu alışkanlıktır. Sabun kullanan insan nerde olursa olsun hangi şartta olursa olsun wc de kullanır. Diyelim şehirlerarası yolda ve çok sıkıştı kötü bir benzinlikte durdu su sabun vs yok. Ben şahsen girmem o wc ye. En önemlisi ellerimi yıkamam. Ama bu alışkanlığı olmayan insanın gözünün önünde olsun sabun kullanmaz. Kendi 50-60 yaşına kadar edindiği alışkanlıkları senin çocuğuna bakarken değiştiremez canım. Canını sıkmak istemem ama acı gerçek…

tabi tabi haklısın,huylu huyundan vazgeçmez.o yüzden yazdım ben de zaten benim söylememle vazgeçecek değildir diye.
dediğim gibi kayınvalidem pis değil,hle bhsettiğin konu:26:evi benim evimden temizdir her zaman.ama ıspanak meselesi işte

arkadaşlar bazı insanlar yaşlandıkça bu tür şeylere pek dikkat etmiyorlar mutfak lavabosunda el yüz yıkamak onlara normal gelir mesela bunu söylesende değiştiremezsin ,kayınvalidesinden yakınan arkadaşlara diyeceğim huylu huyundan vazgeçmez ama biz aynı ortamda bulunduğumuz zamanlarda biraz olsun temizliğe yardım edebiliriz

Bütün konulara tek tek yazıyor musunuz? Hem eşi ve eşinin ailesinden dertlenilen bir bölümdeki tüm konularda birilerinden derlenileceği ve bu dertlenmenin o kişilerin hoşuna gitmeyeceği aşikarken sizin burada işiniz ne? Ülkemizdeki milyonlarca kayınvalide yanyana dizilse içlerinden hangisinin elleri kara iken hamur işi yapan olduğunu nasıl ayırt edebileceğiz? Tabi ki edemeyeceğiz. Demek ki, gıybet yok. Ha, hala var diyorsanız, eğer samimiyseniz girer tek tek tüm konulara bu mesajı yazarsınız. Sonra da bir daha girmemek üzere bu forumun bu bölümünden çıkarsınız. Tabi, samimiyseniz.

Bir fikri savunuyorsa insan her dakika bunu söylemek zorunda değildir.. Bir kere söyler köşesine çekilir.

Samimi olmanın ölçüsü bu mudur her yerde devamlı olarak fikrini savunmak ?

Siz gıybet değildir diyorsunuz, arkadaş gıybettir diyor, ben ise dedikodudur diyorum..Herkesin görüşü farklıdır.

Bunu dedikodu olarak görüyorsam tüm topiklere bunu yazıp forumu terk mi ermem gerekiyor samimiyetimi anlamanız için ?

Bu konu için demiyorum, genel itibariyle gıybet yapılan kişiyi illa tanıması gerekmiyor kimse.Rastgele bir insana hayatınızda var olan bir insandan kınayarak söz etseniz dahi bu gıybettir.

Bakış açısı ne kadar şeffafsa insanın, o kadar az konuşur başkaları hakkında.

Kendi kendini ilgilendirir, hayatı zindan etmez kendine.

Genelde ayni günlerde ayni konular anlamadim gitti :)) Birisi komsusundan yakinir , ardindan ayni konuyla ilgili iki üc topik acilir. Bugün de kaynanalarin pisliginden basladik yine 2-3 topic acildi. KK hakkinda hayirlisi....

Son düzenleme:
bende takıntılı bir titizim. kaynananız bende olsa -sen otur ben yaparım derdm

şu tuvaletten çıkınca ellerini yıkamayan insanlardan nefret ediyorum. şu aşırı titizliğm yüzünden herkesin evinde bir şey yiyemem, dışarda wcye gidemem, eş seçiminde önemli bi kriterdir

ben aşırı titiz,karşıma çkan pis... bazen Allah tarafından cezalandırıldığımı düşünüyorum:2:

bende başkasının orda ve dışarıda wc ye giremem
ve tuvaletten çıkınca ellerini yıkamayanlardan bende nefret ediyorum:120:

bahçeyle uğraştığından veya elinden çıkmayan bir leke olabilir elindeki. kedi konusu bence de hoş değil...

Ay bugüne kadar yemişsiniz birşey olmamış, yeni mi aklınıza geldi. Elleri herhangi bir nedenden kirlenmiş olabilir, hamur yoğurmaya başlamadan önce yıkaması yerinde olurdu ama yıkayıp yıkamadığını görmemişsiniz, belki yıkıyor ama çıkmayan bir leke. Ayrıca evinde evcil hayvan besleyen bir sürü insan var ve bir çocuğun evcil hayvan olan bir ortamda büyümesi çok büyük bir artı bana göre.

Şu yorumu okuyunca içime bir yumru oturdu resmen. Ben sanardım ki bahsedilen kişi tanınmıyorsa anlatan da gıybet etmiyor. Burada konu açıp yakınmadım kimseden ama başkalarının konuları içinde kimbilir ne kadar söylenmişimdir, Allah beni affetsin Bundan sonra söylenecek olursam mümkünse biri benim ağzıma terlikle vursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…