off yaa kayınvalidem çok pis

Bence kendinize dert arıyorsunuz,
kadıncağızın eline is bulaşmış,
eviniz uzak,arada bir gidiyorsunuz,
hamile bile değilsiniz,
doğmamış çocuğunuzun hijyeni için endişeleniyorsunuz.

direk söyleyebilirsin
daha önce aynı şeyi bende yaşadım önce eşimle paylaştım anneye sen söyle dedim nede olsa ona daha yakındı
eşimde hayatım sen hallet annem seni anlayışla karşılar bişey olmaz sen güzelce anlat dedi
bende evimdeydi oturdum konuştum ki sorun yaşamadım
tabii kızım haklısın dedi bi daha da aynı şeyi yapmadı
sen beni neden beğenmiyosun diye bi ifadeyle bile karşılaşmadım
sende halledersin arkadaşım kolay gelsin

walla ben dediklerinizde sorun yaratabilecek birşey görmedim, belli ki eli boyanmış kadının yoksa yoğurduğu hamur da renk değiştirirdi yani.
ayrıca dolapları kirli demişsiniz birkere çok rahatsız oluyorsanız temizlersiniz, aynı ewde değilsiniz kadının kendince sebepleri olabilir uzanamıyordur vs... ayrıca bence herşeyden önemlisi size ne? onun ewi onun dolabı.. hamile bile değilsiniz endişeleniyorsunuz boş yere.. ewinde kedi warmış, heryerde dolanıyormuş falan.. onun evi onun kedisi, bi ihtimal oğlumun çocuğu olur da ben bakarsam diye kediyi mi göndersin kadın.. sizin çocuğunuza bakacak diye bişey yok hayatını ona göre mi yönlendirecek.. beğenmiyorsanız temizliğini kendiniz bakarsınız çocuğunuza madem..

Bende buna benzer bir konu açmıştım.Benimde k.validem tuvaletten çıkınca ellerini hiç yıkamıyor.Yıkasa bile mutfak lavabosuna geliyor orada sadece suyla yıkayıp mutfak havlusuna kuruluyor.Ayaklarını bile mutfakta yıkıyor.Temizlik hiç yapmaz.Ben ne zaman gitsem mutfağı önce çamaşır suyuyla temizlerim ondan sonra yemek bulaşık ne varsa hepsini kendim yaparım.Ona hiç elletmem.Yoksa içim almaz zaten yiyemem.Evini havalandırırım süpürür toz alırım.İçime sinerek kendim pişirir kendim yerim.Devamlıda uyarıyorum ama pek fayda etmiyor.Mutfağı çok eskiydi.Dolaplar tezgah falan dökülüyordu.Söyleye söyleye şimdi mutfağı yeniden yaptırıyor.Bütün mutfak kırıldı yenisi alındı baştan yapılacak.Mutfak tertemiz olacak.Mutfağın yenileniyor artık daha dikkatli ol en azından haftada bir sil süpür lavobaları sürt dedim ama ben yapamam yaaa diyor.İçinden gelmiyor.65 yaşlarında ama hasta falan değil yapsa yapar yani.Yine ben gittiğimde yapacağım anlaşılan.Ama en azından yeni ve temiz bir mutfak olacağı için eskiye oranla içim daha rahat olacak.Ellerini ayaklarını yıkama meselesinide açıkça söyleyeceğim bakalım şu mutfak yapılsın.En azından benim yanımda biz varken yapamaz.ben başka çözüm bulamadım yani.O yapmayınca kendim yapıyorum temizliği,yemekleride öyle rahat rahat yiyip içiyoruz..

Bende buna benzer bir konu açmıştım.Benimde k.validem tuvaletten çıkınca ellerini hiç yıkamıyor.Yıkasa bile mutfak lavabosuna geliyor orada sadece suyla yıkayıp mutfak havlusuna kuruluyor.Ayaklarını bile mutfakta yıkıyor.Temizlik hiç yapmaz.Ben ne zaman gitsem mutfağı önce çamaşır suyuyla temizlerim ondan sonra yemek bulaşık ne varsa hepsini kendim yaparım.Ona hiç elletmem.Yoksa içim almaz zaten yiyemem.Evini havalandırırım süpürür toz alırım.İçime sinerek kendim pişirir kendim yerim.Devamlıda uyarıyorum ama pek fayda etmiyor.Mutfağı çok eskiydi.Dolaplar tezgah falan dökülüyordu.Söyleye söyleye şimdi mutfağı yeniden yaptırıyor.Bütün mutfak kırıldı yenisi alındı baştan yapılacak.Mutfak tertemiz olacak.Mutfağın yenileniyor artık daha dikkatli ol en azından haftada bir sil süpür lavobaları sürt dedim ama ben yapamam yaaa diyor.İçinden gelmiyor.65 yaşlarında ama hasta falan değil yapsa yapar yani.Yine ben gittiğimde yapacağım anlaşılan.Ama en azından yeni ve temiz bir mutfak olacağı için eskiye oranla içim daha rahat olacak.Ellerini ayaklarını yıkama meselesinide açıkça söyleyeceğim bakalım şu mutfak yapılsın.En azından benim yanımda biz varken yapamaz.ben başka çözüm bulamadım yani.O yapmayınca kendim yapıyorum temizliği,yemekleride öyle rahat rahat yiyip içiyoruz..

ilginç bir kaynanan var.mutfak lavabosuna ayağını kaldırıp yıkamakta marifet olsa gerek.o kadar nasıl kaldırabiliyor ki ayağını

Ay soktayim. Ayaklarini mutfakta yikamasi ve tuvalet sonrasi elini sabunlamamasi dehset birsey.

Yemin ediyorum midem bulandi.

anne elinde birşey var sanki yıka istersen de..ne bileyim yıkamaya teşvik et yani..benim .k.valide tam tersi titizlik hastası..hatta kendi evini bırakır bana geldiğinde evime bile müdahale eder..perdeleri kirlenmiş,şu olmuş bu olmuş die..ellerine de dikkat eder yani..

valla pis, kirli olduguna inandıgım insanların evine gitmem, birşeylerinide yemem, ama bu kayınvalide nasıl, ne denir çok zor ya...:26:

offff offff aynı kayınvalidem bayramda gittiğimde otobüsten indim inanın 1 hafta gelene kadar temizlik yaptım diyorki bu temizlik sen gelene kadar yeter (yani bu sene ramazan bayramı;

Ay soktayim. Ayaklarini mutfakta yikamasi ve tuvalet sonrasi elini sabunlamamasi dehset birsey.

Yemin ediyorum midem bulandi.

Benimde 3 yaşında bir oğlum var bende rahatsızım bu durumdan.Temizlik yok yani.Yapmıyor.Haftada 1 defa bari lavabolara çam.suyu dök diyorum.Olur demiyor.Ne var anne yaa dedim haftada 1 kere çam.suyu döküp temizlemek hayret bişeysin dedim geçen gün biraz sert çıkışarak.Allahtan alınma darılma gibi bir huyuda yok.Şu mutfak bir yapılsın karşıma alıp tek tek söyleyeceğim.Görürsem elini ayağını yıkadığını ikaz edicem ama sert bir dille artık.Ben burada elimi bişeye sürmem artık sen beni dinlemiyorsun kaç defa uyardım dicem bakalım.O zaman utanır belki.Banyoda lavabo denen bişey var.Oradan çıkıp mutfağa gelip el mi yıkanır hiç? Nasıl bir mantık anlayamıyorum.

ilginç bir kaynanan var.mutfak lavabosuna ayağını kaldırıp yıkamakta marifet olsa gerek.o kadar nasıl kaldırabiliyor ki ayağını

Kaldırıyor inan gözlerimle gördüm şok oldum.Sonrada kirli tabak bardak ne varsa lavabonun içine atıyor direk.nasılolsa yıkanacak diye heralde.Daha neler neler anlatsam mideniz bulanır en iyisi susayım bu kadar yeter.

yorumların hepsini tam anlamıyla okuyamadım ama genel olarak düşüncelerimi söylemek istiyorum..
kayınvalidenin çok iyi biri olduğunu söylüyorsun burda kayınvalidesinden memnun olmayan okadar insan varki!buda dertmi demekten kendimi alamadım.
evet temzilik önemli birşey ama insanlık bence daha önemli en fazla miden bulanır canını acıtmasından daha iyi değilmidir bu...
bir güleryüz bi tatlı dil iyiniyet bunlar önemli değilmidir?
ben keşke kayınvalidem kızının ağzına bakıpta bunca şeyi bana yaşatmasaydıda pis olsaydı dieynelrdenizm açıkcası..
en fazla midem bulanırdı en azından canım yanmazdı..
korkma sakınan göze çöp batar bebeğin olmamış henüz ama olursada nasıl davrancağını düşün bence sevecekmi?koruyup kollayacakmı?senin kadar olmsada senin kadar düşünebilecekmi?pis evde en fazla hasta olur oda aklı başında bir kadınsa farkına varır ve dikkat eder...
ben açıkcası size çok hak veremedim tamam buda bi sorun ama bence bukadar can sıkacak bi konu değil...
bende pis olduğum için böloe düşünmüyorum yanlış anlaşılmasın herkes kendine öre temzidir bende kendime göre temziimdir psiliği sevmem ama anlaştığım sevdiğim insan pis die elinden bişey yemememzlik yapmam..
belkide benim önceliklerim farklı ondanda olabilir...
ben ilk önce insanlık diyorum ve bence ne ona bukonuda bişey söyleyip can sıkın nede siz bu konuyu kafanıza takın kimse mükemmel değilki kusurlarımızı görmezsek bence daha mutlu olunur die düşünüyorum.
evet belki hassas bi mideye sahipsiniz ama biraz zorlayın kendinizi huzur için fedakarlık yapmadığımız ne yokki....

yorumların hepsini tam anlamıyla okuyamadım ama genel olarak düşüncelerimi söylemek istiyorum..
kayınvalidenin çok iyi biri olduğunu söylüyorsun burda kayınvalidesinden memnun olmayan okadar insan varki!buda dertmi demekten kendimi alamadım.
evet temzilik önemli birşey ama insanlık bence daha önemli en fazla miden bulanır canını acıtmasından daha iyi değilmidir bu...
bir güleryüz bi tatlı dil iyiniyet bunlar önemli değilmidir?
ben keşke kayınvalidem kızının ağzına bakıpta bunca şeyi bana yaşatmasaydıda pis olsaydı dieynelrdenizm açıkcası..
en fazla midem bulanırdı en azından canım yanmazdı..
korkma sakınan göze çöp batar bebeğin olmamış henüz ama olursada nasıl davrancağını düşün bence sevecekmi?koruyup kollayacakmı?senin kadar olmsada senin kadar düşünebilecekmi?pis evde en fazla hasta olur oda aklı başında bir kadınsa farkına varır ve dikkat eder...
ben açıkcası size çok hak veremedim tamam buda bi sorun ama bence bukadar can sıkacak bi konu değil...
bende pis olduğum için böloe düşünmüyorum yanlış anlaşılmasın herkes kendine öre temzidir bende kendime göre temziimdir psiliği sevmem ama anlaştığım sevdiğim insan pis die elinden bişey yemememzlik yapmam..
belkide benim önceliklerim farklı ondanda olabilir...
ben ilk önce insanlık diyorum ve bence ne ona bukonuda bişey söyleyip can sıkın nede siz bu konuyu kafanıza takın kimse mükemmel değilki kusurlarımızı görmezsek bence daha mutlu olunur die düşünüyorum.
evet belki hassas bi mideye sahipsiniz ama biraz zorlayın kendinizi huzur için fedakarlık yapmadığımız ne yokki....

daha önce farketmediğinize göre pis bir insan olmayabilir..eğerki gerçekten pis olsa daha önceleride farkederdiniz gibi geliyor..elleri,tırnakları boyayan hatta bir müddet yıkasanız dahi çıkmayan yiyecekler var.mesela kara kabak,taze ceviz,taze antep fıstığı ...v.b.herşey olabilir..ayrıca sürekli hamur işi yapan insanların büyük bir çoğunluğu ellerini devamlı yıkarlar..ayrıca yüzük meselesine gelince insanların yaşı ilerlemeye başladıkça maalesef nikah yüzükleri yada sürekli taktıkları yüzükler parmaklardan çıkmamaya başlıyor ve kestirmek zorunda kalıyorlar.herşey olabilir.köütyle yargılamadan önce iyice inceleyip daha sonra kararınızı verin.

ah ah yaramı deştiniz geçen sene bebeğim küçük diye kaytardım köye kaynanama gitmekten bu sene kaçarım yok mecburen gideceğim benim kaynanamın evide pistir hemde evde görümcem olduğu halde ben asla belli edemem kendim pişirip yiyorum ordayken ama bebeğim sürekli emeklemekle meşgul yazınızı okuyunca benimde aklıma takıldı

Hakikaten ya oraya kadar ayağını kaldıran kadının zıpkın gibi vücudu vardır her türlü ev işinin hakkından gelmesi lazım. Yapamıyorum, edemiyorum bahanesi olmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…