off yaa kayınvalidem çok pis

bnece de konu sahibi eşine sakın bişey deme..benim eşim bana neler dedi ne kadar üzüldüğümü tahmin edersin:50:

hiç bişi yapamazsın,napabilrsin ki sonuçta koskoca kadına temizlik öğretemezsin bu yaştan sonra temizlik içten gelen bişidir:31:

ayyy benim kayınvalidemde tam tersi kendi el yüz kokusuna çokkkk dikkat eder...... ama ev temizliğinde eline geleni köşe bucağa tıkıştırır ha bire birşeyler toplar kıyafetler poşetler eşyalar atalım derim yok lazım olur yok şuna verirriz diye diye evi çöp eve çevirmeye niyeti var...................benle kayınbabam her bahar ve kış temizliğinde hepsini çöpe atarız tabi................... ama o diğer temizliğe kadar bi o kadar toplamış oluyor:52:

sen onun yanında elini yüzünü yıkayarak temizliğine dikkat edersen...
belki bazı şeylerin farkına varır..
bencede söyleme kırılabilirler..
canım hem ne güzel doğal ekmek veriyormuş sana..
fırınlarda nasıl bir hijyen hayal ediyorsun ki...

canım sen herşeyi bırak evlerinde kedi varmış.o yeter zaten.ben olsam da asla yiyemezdim.bence çocuk düşünürsen kedi olmasın diye şart koş.eşine çocuğumuzda kist oluşturur falan de.bi kere o sorunu ortadan kaldırmalısın çocuk düşündüğünde.ama onun dışında kayınvaldene elleriyle ilgili falan birşey demen doğru olmaz.ayıp olur gerçekten yapacak birşey yok

kayinvalidene , anne yüzügü cikar zararliymis metaller hamura karisip kanser yapiyormus v.s " dersin . bilimsel biseyler eklersin. esinede söyleme , empati yap senin annen hakkinda denilse ne düsünürsün.
bi kere huylanmissin ama merak ettim firindaki ekmekleri nasil yiyorsun , sence firinlar hijyenik mi ?

diger yan fareli ev gercekten kötü bi tecrübe olmus, kesinlikle alisilmisin disinda bir hadise:53:

yanlış anladınız ben anneme ıyy çok pis,iğrenç filan gibi bi tepkiyle yazmadım aslaaaa:18: o benim annem,bitanem..anneme nasıl böyle birşey derim:( evet annem hasta,ve temizliğini biz yapıyoruz zaten,eşim gelmeden ben gidip yapar,toparlarım,ablam da öyle yapar..ayda bir,15'te bir de beraber gider siler süpürürüz...ama birkaç defa maalesef eşim şahit oldu,bu konuda çok kavga ettim onunla,anlayışsızsın,korma zehirlemez,yarın birgün ne olacağımız belli değil ben de hasta olup temizliğimi aksatabilirim dedim,ama maalesef laflarım boşta kaldı,gelmezsen gelme dedim ben de,anneme hiç belli etmiyorum tabii,temizken iyiydi de şimdi mi kötü oldu:( olur mu öyle şey,her ne olursa olsun o benim annem,yazarken yanlış anlamanıza yol açacak bi şekkilde yazdım sanırım,özür dilerim,vicdan azabı çekerim asla ve asla canım anneme,bitaneme öyle bişey demem ve elimden geldiğince yardımcı olurum:29:

Canım bence yine de arkadaşın dediği temizlikçi fikrini düşün derim. Ablanla her zaman yetişemeyebilirsiniz büyük rahatlık olur hepiniz için. Eşine de evin artık temiz olduğunu söylediğinde hala kapris yapıyorsa, eşinin annene gitmeye gönlü yok demektir hiç üzülme bile bence.

Arkadaşlar benim kayınvalide ve kayınpeder de aksine çok titiz. Kimsenin evinin hijyenini beğenmezler. Eşim küçükken çok hastalanıyormuş doktor kızmış bunlara herkesin aşırısı zarar diye. Hala da bağışıklığı zayıftır eşimin. Ne çok titizlik, ne de pislik ikisi de zarar, ortayı bulmak lazım.

canım madem kayın validen çok iyi biri bigün git evini iyice temizle sonraa. anne tırnakların uzamış bende senin kızınım gel kesiyim de otur kes. böylelikle hem sevinir hemde daha dikkatli olur.,

bu arad düşndümde benim kaynanamda iyi olsa içimde baya melek varmış:9::9::9:

Çok hassas bir konu bu yani el olsa tamam ama eşinizin annesi.
Melek gibi bir kadın da diyorsunuz.
Bence eşinize hiç söylemeyin,şöyle yapın;
gittiğiniz zaman kendi kendinize çözümler arayın.
Misal bir arkadaş da demiş,yemek yaparken sizde yardım edin.
Kendi yaptıklarınızdan tüketmeye çalışın.
Ama belli etmeyin.Biraz yer sonra''çok geldi,sabah da çok yemiştim şiştim valla,eline koluna sağlık anne''diyin.
Anlamasın yani bilinçli olduğunu.
Pembe yalanlar işte,her zaman gerçekçi olunmaz.
Kırıcı olmaktansa bazen böyle politik olmak lazım.
Temizliğini ise birlikte yapın,hem sizin yaptığınızdan özenip devam ettirir belki.
Ya da daha dikkatli olur.

Bence bu konu hassas bi konu, sonucda igreniyorsunuz, temiz olmakda ayip degil günayh degil, bugüne kadar ögrenmediyse ne güzel gelininden ögrensin, gec olmus ama güc olmasin.

siz onu hep ufakdan ufaga uyarin.

Missileme yapmayin direk söyleyin, yoksa o missilemeyi anlayana kadar bir kac yil gecer, sinirlerinize yazik.

sizi cok iyi anliya biliyorum bizimde gelin cok pis, annem cok cok titz bende titzim annem kadar olamasamda, ama gelin tam tersimiz , temizlik görgüsü hic ugramamis. Zor oluyor.
Bizde söylemeye calisiyoruz yok anlamiyor, gittikce biz yapiyoruz temizligini dip köse, yok gene tin yok, gene git ayni yerler gene les icinde, yapamzmis ne önemi varmis vs....

O yüzden pek degisecegini düsünmüyorum , ama uyarirsaniz belki kafasina yatar.
Uyarmakdan anlatmakda yarar var.

Kedi konusuna gelince allerjim var galiba buraya geldikce bogazim gözüm yaniyor kasiniyor degin, aslinda evde kedi hic hijenik bi durum degil deyin, ordan girin konuya.
Özelikle hamileler icin sakincali vs diyerekden girin konuya....

Bende cok yasadim bu kedili insanlar gercekden pis oluyor....

allah kolaylik versin.

Canım ya inanki ayni sorun bendede var ama benim k.validem daha pis emin ol...annesiyle yasiyor ve benim iki alt katimda..ama inanki ben onlarin birkere temizlik yaptigini görmedim...mutfak artik yagdan katman haline gelmis...tezgahtaki bardaklar yapıs yapış.sadece toz alirlar bir de gorunen yerleri supururler o kadar.annesi de cok yasli degil yani elinden her iş gelir...anlam veremiyorum diyorumki ya bu iki kadin benim kadar olamiyormu ki ben 23 yasimdayim...ya sana anlatMam pisliklerini...birsey koy bir ay sonra ayni yerde bulursun...sabaha kadar sigara iciyorlar araliksiz birde kisin hic cam acmazlardi soguk diye...igrenc bir koku olurdu...havasizlik ve sigara kokusu birlesince igrenc bir koku olurdu...hele banyoyu hic anlatmiyim...canim birde benim rahatsizligim var midem cok hassas pis kokuya gelemiyorum ve herseyden midem bulaniyor...hemen ogurmeye baslar ve istifrah ederim yani...hem de aninda...kac kere k.validemde gizli gizli öğürmüşümdür...birgun bunlar camasir makinesi aldilar...k.validem benide cagirdi sende gel dedi...ama anlatamam adamlara nasil rezil oldugumuzu...o mKinenin arkasindan cikan pisligi anlatamam...makine de gomme degil yani cekilebilir...2 kadin nasil boyle olabiliyor anlam veremiyorum yaaa...ama benim esim allahtan evinden baska yerde rahat edemez.elini bile yikamaz asagida...yemegini einde yer...bende birtek kahve icmeye inerim..inmeyiz.yoksa ayvayi yerdim...yaaa daha anlatmadigim birsuru sey var....

Gıybet nedir?

Belli bir mümin veya zimmi kâfirin aybını, onu kötülemek için arkasından söylemek, gıybet olur. Gıybet, haramdır. Dinleyen, o kimseyi tanımıyorsa, gıybetin günahını yüklenmez.Gıybeti yapan kişi bütün günahı tek başına taşır ve bu dünyadada ahirettede gıybet için o kişiden helallik alması gerekir.

Kur'an-ı kerimde mealen buyuruldu ki:
(Birbirinizi gıybet etmeyiniz.) [Hucurat 12]

Gıybet, adam çekiştirmek demektir. Birisini gıybet etmenin, ölmüş insanın etini yemek gibi olduğu bildirildi. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Miraca çıkarıldığımda, bakırdan tırnaklarıyla yüzlerini ve göğüslerini tırmalayan kimseler gördüm. "Bunlar kim" dedim. Cebrail aleyhisselam, "Gıybet ederek insanların etini yiyen, şahsiyetlerini zedeleyen kimselerdir" dedi.) [Ebu Davud]

söylesen bir dert söylemesen bir dert benim kendi annem çok titizdir ev sürekli güzel kokar her yer pırıl pırıldır. Bizde öyle gördüğümüz için dağınıklığa gelemiyoruz hep temiz olsun istiyorum. Nişanlımın üvey annesine yemeğe gittiğimizde sofrayı kurucaz masayı ayarlayayım dedim o masa tozdan gözükmüyor sandalyelere oturamazsınız o kadar toz ki silmeden oturmadım. Mutfaktaki havlu her gittiğimde aynı havlu simsiyah olmuş ve sürekli eller silindiğinden ıslak bende dokunamam öyle. Tv ünitesi toz o kadar mı pis olur ya hemde yaşıda genç yani 37 yaşında bütün gün evde ama ev pislik içinde nişanlımda tek başına kalır kendi evinde herşeyi düzen içindedir temizliğini yapar bana sakın ha evimizi bu kadar pis görmek istemiyorum yorgun olsan da birlikte yaparız yeter ki ev pırıl pırıl olsun der. Sonuçta kendin oturuyorsun o evde nasıl için rahat ediyor tozlu tozlu :20:

Moralim çok bozuk kızlar. Kayınvalidem bizi sürekli yemeğe, böreğe, saç böreğine çağırır. Dün bişy farkettim. O da çok pis olduğu :( Önceden fark etmemiştim yeni yeni fark ettimki; elleri hamurla uğraşmasına rağmen simsiyah ve yüzük parmağında takılı çok kötü oldum. Ama mecbur yemek zorunda kaldım ve daha önceden kaç defa ellerinden bu tarz şeyler yemiştim.Acaba evinin bahçesinde yaptığı için mi elleri siyahtı? Sacı siyah ama oraya ellemiyodu. Neden öyle siyahti anlamadım.Ayrıca sofrada tırnaklarına baktım kirliydi. YaA Allah aşkına bu şekilde hamur iş yapılır mı? Off kendisi çok iyi melek gibi bi insan olduğu için söyleyemedim. Yüzükle mi yapıyorsun anne hamur işini diyebilirdim ama demedim. Şimdi biraz pişmanım keşke bişyler deseydm diye. Çünkü bu şekilde ben bidaha çağrılmak istemiyorum. Ayrıca zorla bize hep ekmek verir. Ben artık istemiyorum ondan bşyler yemek. Evini pek temizlemez. Dolapları camları kirlidir genelde. Ama ben yemek yapma konusundada pis olacağını aklımn ucuna getirmemiştim. Dün çok üzgündüm çünkü ilerde çocuğum olcak ve öyle hijyenik olmayan bi yerde mi büyütcem ben onu? Evlerinde ayrıca kedi var. Ve her tarafta dolanır. Ve böyle bir evde yemek yemek zorunda kalıyoruz< yardım edin kızlar :(( napabilirm?

kirli olabilir pis olabilir...gelini olarak temizleseydiniz ya eleştireceğinize herkesin temizlik anlayışı farklı sonucta ..hem temizleseydiinizde gözü temizlik görseydi kayınvalidenizin...

Anlamıyorum neden tırnağına ellerine hatta yüzüğündeki kalıntıya kadar dikkat ediyorsunuz? Benim hiç aklıma gelmez.
Dışarıda restoranlarda yediğiniz yemekleri yapanların elleri çok mu temiz? düşünmeden yiyorsunuz düşünseniz didikleseniz yiyemezsiniz. Burada da öyle düşünüverin. Madem beraber yemek pişiriyorsunuz anne yüzüğünü çıkarmayı unutmuşsun ver bana yukarı bir yere kaldırayım falan diyebilirsiniz. Ya da o pişirip sizi çağırdığına anne yüzüğünde hamur kalmış, çıkarmayı unutmuşsun falan diyebilirsiniz. Burada hakikaten hijyen yoksunu k.valide konuları okuduk ama ben bu konuda göremedim. Dolap ve camları kirli demişsiniz, belki uzanıp yapamıyordur. Ben bile zor yapıyorum o işleri, didiklemeyin bazı şeyleri de. O tırnaklarındaki ve parmaklarındaki karalık bariz kömür karası. Sacdan bulaşmış. Öyle bir didiklemişsiniz ki bir tırnak karasından ileride doğacak çocuğunuzun hijyenine kadar getirmişsiniz konuyu.

Back
X