• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öfke kontrolü.

Yine de içim rahat etsin diye atıyorum resmi ben aynı bu şekilde emzik aldım, damaklı değil tamamen düz eğer bunu da almıyorsa cidden istemiyor demekki

Eklentiler

• IMG_20170524_222725.webp
    IMG_20170524_222725.webp
    5,6 KB · Görüntüleme: 59
Ahahaha estağfurullah anlat anlat :)) ben günde 1 kez diye biliyodum yani hergün ama bi sakıncası olmasın? 15 inde asilari var bi sorayim
Yok canım ne sakıncası olacak. Benimkiler su kuşu oldu çıktı. Hem banyo fobisi olmaz. Aşı yapılmadan bir gün önce yıka ve yapıldıktan sonra 3 gün yıkama. Sen yine doktoruna sor için rahat etsin.

Sabahta yapsın akşamda. Banyo büyüme hormonları için önemliymiş doktorumuz özellikte tembihlerdi. Bizde izmirdeyiz sıcağın ne demek olduğunu çok iyi bilirim. Isilik bile olmuştu oğlum. Ben birde çok yoğurt yerdim gece gece çünkü hiç uyumazdim. Hala 5 saat uyurum gerci de. Kendi yaptığım yoğurt birde kilo verdirmisti bana. Aman konudan konuya geçiyorum öyle işte geçecek merak etme canım.:halay::halay:

Kusura bakmayin fakat doktorunuz cok yalnis tavsiye vermis. Banyo ve hormonun baglantisini çözemedim açikçasi.

Bebek dedigin haftada 2 defa yikanir, yada en fazla 3 defa. Günde 2 defa yikamak bebek cildine acaip zararlidir. Biz büyükler icin, saçimiz için bile saglikli birsey degildir.

Ve konu banyo iken, bebislerde banyo yagi bile yeter. Yano türlü türlü şampuan, duş jelleri felan cok gereksiz. Bebisler zaten fazla kirlenmezler.

Bi kaç gündür çok gerginim. Aralıklarla 4,5 defa 3.5 aylik bebeğime kızdım. Yazık anlamayınca bi de gülüyor öyle olunca sakinlesiyorum. Bebeğim eskisi gibi sallanmiyor. sallanmaktan nefret etmeye başladı. Uyuturken bazen çok problem yaşıyorum. Yatırdığım an yatağına ya da yastığa kıyamet kopuyor. Meme versem tıka basa dolu. Kendi kendine zaten uyuyamıyor. Sırf kucak. Bi süre kucağı birakmistik kendi kendine isteği arttı. 7 kilo kızım nasıl tasiyayim. Eğitim vermeye çalıştım yapamadım uyku egitimi. Bu programda ağladığı zaman kucağıma alıp sakinleştirip yatiricaktim ama devam ediyor ağlamaya. Az önce de inanın 3 saattir uğraşıyorum uykusunu getirmeye çalıştım 7.30 gibi sallamaya başladım uyudu bi şekilde sonra yatağına yatircam uyanıyor. Biraz oynadım ettim sonra baktım olcak gibi değil kucağıma aldım tam gidicek yine ağlıyo bi de kucaktayken ziplicaksiniz öyle sağa sola dönmek yok inanın mahfoldum bugün. Allah canımı alsa da kurtulsam dedim bebeğimi emzirerek uyutuyorum şuanda. Sırtım belim kolum heryerim koptu. Uyku anlarında resmen stres basiyo korku sarıyo beni. Ve kızdığım için ses yükselttiğim için çok üzülüyorum pişmanlık duyuyorum ve çok utanıyorum. Kendi kendime dedim ki tamam kolum koparsa kopsun lanet olsun kucağımda uyutucam yeter ki ağlamasın huzurlu uyusun. Çok mutsuzum.
Mutsuz değil, sadece yorgunsun. Uyuması için müzik dinletmeyi denedin mi?

Bi kaç gündür çok gerginim. Aralıklarla 4,5 defa 3.5 aylik bebeğime kızdım. Yazık anlamayınca bi de gülüyor öyle olunca sakinlesiyorum. Bebeğim eskisi gibi sallanmiyor. sallanmaktan nefret etmeye başladı. Uyuturken bazen çok problem yaşıyorum. Yatırdığım an yatağına ya da yastığa kıyamet kopuyor. Meme versem tıka basa dolu. Kendi kendine zaten uyuyamıyor. Sırf kucak. Bi süre kucağı birakmistik kendi kendine isteği arttı. 7 kilo kızım nasıl tasiyayim. Eğitim vermeye çalıştım yapamadım uyku egitimi. Bu programda ağladığı zaman kucağıma alıp sakinleştirip yatiricaktim ama devam ediyor ağlamaya. Az önce de inanın 3 saattir uğraşıyorum uykusunu getirmeye çalıştım 7.30 gibi sallamaya başladım uyudu bi şekilde sonra yatağına yatircam uyanıyor. Biraz oynadım ettim sonra baktım olcak gibi değil kucağıma aldım tam gidicek yine ağlıyo bi de kucaktayken ziplicaksiniz öyle sağa sola dönmek yok inanın mahfoldum bugün. Allah canımı alsa da kurtulsam dedim bebeğimi emzirerek uyutuyorum şuanda. Sırtım belim kolum heryerim koptu. Uyku anlarında resmen stres basiyo korku sarıyo beni. Ve kızdığım için ses yükselttiğim için çok üzülüyorum pişmanlık duyuyorum ve çok utanıyorum. Kendi kendime dedim ki tamam kolum koparsa kopsun lanet olsun kucağımda uyutucam yeter ki ağlamasın huzurlu uyusun. Çok mutsuzum.
üzülme hiçç.. çocuk kendi rutinini kendi belirler bu süreç biraz sancılı geçiyor bi sonraki ay daha rahat edersin hiç merak etme. benim çocuğum şöyle diyenlerin tavsiyelerini uygulayıp olumsuz sonuç alınca da sakın üzülme her çocuk bir değil bak benim ikiz kızlarım var biri emziksiz uyumaz diğeri ağzına sokmaz ama battaniye kemirmeye bayılıyor bunu da yeni keşfettik yani kardeşler bile benzemiyor.merak etme bebeğin sana en doğru yolu gösterir sadece sabır ve zaman lazım. lavanta koy başucuna güzel uyku verir

Ay kıyamam hem yorulmuşun hem sinirlerin bozulmuş.
Benim kızımda çok aglardı esim vardiyalı çalıstıgı icin genelde evde olmazdı.
Oglum küçüktu ilgi isterdi.
Kızımı kaç kere doktora gotürdüm hic bir sorun yoktu tamamen keyfi aglıyodu.
Kaç kere kas gevşetici igne yedim kollarımın agrısından.
Ben çareyi oturma odasının ortasına cingen beşigi(piknikte agaclara kurdugumuz salıncak) kurmakta buldum
Eşim tavanı matkapla deldi dubel felan gecirdi bende güzelce ince battaniyeleri diktim.
Evet cok cirkin bi görüntüsü vardı ama ailecek huzura kavusmustuk.
Merak etme bugünlerde geçecek.

ayy hiç üzülmeyin ne olur. 4. ay bitene kadar sinirli sinirli uyumaya çalışırlar. 5. aya girer girmez düzelir. azıcık sabir. elektrik süpürgesi sesi en büyük kurtarıcı oluyor.

Kusura bakmayin fakat doktorunuz cok yalnis tavsiye vermis. Banyo ve hormonun baglantisini çözemedim açikçasi.

Bebek dedigin haftada 2 defa yikanir, yada en fazla 3 defa. Günde 2 defa yikamak bebek cildine acaip zararlidir. Biz büyükler icin, saçimiz için bile saglikli birsey degildir.

Ve konu banyo iken, bebislerde banyo yagi bile yeter. Yano türlü türlü şampuan, duş jelleri felan cok gereksiz. Bebisler zaten fazla kirlenmezler.
Ben de her gün yıkardım bebeklerimi ama her yıkamada şampuan, vücut şampuanı kullanmazdım. Cildin ph düzenini bozuyormuş. Güzel bir noktaya parmak basmışsınız. Okuyanlara faydası olur mutlaka.

Oğlum 10 ayını bitirecek 4haziranda.ve 10 aydır kucağımda:KK70:gece de yatağımda.24 saat yapışık ikiziz bildiğiniz.

Elektrik süpürgesi çalıştır. Tabi yeme altını değiştirme gaz filan ihtiyaçlarını giderdikten sonra

Herseyi tam arkadaşlar ne gaz ne yeme hiçbi problem yok sadece inadından yapiyo ana da baba da inat olunca çok normal. Bu arada 2 günde bir yikiyordum 1.5 haftadır falan hergün yıkıyorum havalar ısınınca. Hergün de şampuan kullanıyodum. Ozaman bi gün yapıp bi gün yapmayayim

Elektrik süpürgesi sesinde susuyo evet ama devamlı yapmıyodum onu da hergün yapicam artık. Acaba sallamadan sadece sese uyur mu dün telefondan ses açmıştım uyumamisti güçlü bi ses değilse ağlıyo yine sesini fark edip

Abartmayın yahu ölmek falan ne saçma yorum. Ailem dahil çevremde herkes bebeğime çok güzel baktığımı söylüyor ve görüyor. Ben, annem şu baldan tatsin ufak bişey dediğinde dahi hayır diyorum. Sorun sadece uyutma işleminde şu 2 3 haftadır aralıklarla. Size annelligimi eleştirme hakkını da vermiyorum bu arada, benim kendi eleştirim bana yetiyor gereksiz yorum yapmayın.

ilk 1 yıl aman haa bal yasak, kesin bilgi... çok güçlü toksine sahip bir bakteriyi bulundurabilir ve çocukların savunma sistemi ilk yıl buna karşı koyamaz ... açıklamasını da yapın ki arkanızı döndüğünüzde çocuğun ağzına tıkıştırmasınlar :KK20:

ay kıyamam :) bence sakin olun bebekler için müzikler var onu açın sakinleşsin. Zor biliyorum ama ağlamasına izin vermeniz gerekiyor bazen. Sizin gerginliğinizi hissediyor olabilir. güzelce yatırım poposuna pış pış yapınca uyur genelde bebekler. mutlaka yoluna girecektir :) ama ne olur stres yapma.

Moral bozmak gibi olmasin da
Bazi cocuklara uyku egitimi falan yaramiyor. Ben cok denedim,oglum 20 aylik olacak neredeyse hala kendi kendine uyuyamaz. Ille memede uyuyacak. Umarim sizinki oyle olmaz. Gule gule buyutun. Ayyy neden bagirdin diyen arkadaslara da selam olsun sizi de gorecegiz efendim,hele huysuz bir bebeginiz olsun gunlerce uyuyamadan,banyo yapamadan,tuvalete gidemeden ,yemek yiyemeden yasayin da sonra konusalim

Bebelerin kimi çok inatçı hiç sallamadım bizimkini, yatağına bırakıp çıktım odadan,bir iki kapıyı gözler sonra üfff anne uğraşamam seninle deyip uyur:)))Biraz daha sabır,ara ara tatile gittiğimizde başka evlerde yatağı olmadığı için salladığım oldu,eve dönünce yine yatağına alışması zaman alıyordu bu süre içinde de ninni müzikleri açıp beni görebileceği bir yere uzanıp uyuyormuş numarasıyla tekrar alıştırdım.....Biraz daha ısrarla müzik olayını deneyin derim...

Senin bebekte benimki gibi desene tüh tüh cok zordur bilirim kucakta salla ayakta salla yok meme ver yok neler cektik neler hala uykuyu sevdigini soyleyemem gece memede uyuyor gece boyunca meme agzinda bebegimin emzik desen en kalitelilerini aldim asla almadi agzina. 11 aylik oldu ve hala benim yanimda ve meme agzinda uyur ona ragmen gece 3 defa uyanır ayağımda sallaya sallaya uyuturum. Bu aralar uyutmadab once kulagina seni cok seviyorum seni asla birakmayacagim diyip yatiriyorum daha kolay dalıyor. Yatagini ayirmadim ayıramıyorum insallah bi gün onu da yapacagim. Bizimki de böyle bi bebek yapacak bisey yok. Bu ara balı 1.5 veya 2 yasindan önce önermiyorlar balim icindeki c.botilium bakterisi mevcuz az miktarda ama bebeklerjn barsaklari bunu sindiremedigi icin gida zehirlenmesi yasayabilir bunu annenize iyice anlatin

Muzik deneyin bide 5 dakikada uyutan muzik diye yazinca cikiyor zaten bizimki hala oyle uyur gunduz uykularina

Back
X