• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öfke kontrolü.

Senin de işin çok zor. Bende değişik uçlar denedim olmadı en son philips avent shootie emzigi ni araştırdım ama hem pahalı hem alırım da ya almazsa memeyi diye almadım bende bi de sonradan biraktirmasi zor oluyormus
Ondan aldim ben de ve bingoooo emmedi

ay kıyamam :) bence sakin olun bebekler için müzikler var onu açın sakinleşsin. Zor biliyorum ama ağlamasına izin vermeniz gerekiyor bazen. Sizin gerginliğinizi hissediyor olabilir. güzelce yatırım poposuna pış pış yapınca uyur genelde bebekler. mutlaka yoluna girecektir :) ama ne olur stres yapma.

Benim bebeğim yan yatırıp pis pis yapmak isteyince dumduz kasıyo kendini çubuk gibi

Benim bebeğim yan yatırıp pis pis yapmak isteyince dumduz kasıyo kendini çubuk gibi

Yalnız bebek yan yatmalı. Eğer uyurken kusma olursa boğulma tehlikesi var. Çok cidi bir mesele. Çocuk aralıklarla yan, düz, ve yüzü koyun yatmalı. Tek pozisyonda kafası düzleşir ve boğulma tehlikesi yaşar. Yüzü koyun yatarken popoya pış pış deneyin yada sallanan beşikte sallayın kucağa almadan. Ağlaya ağlaya öğrenecektir. Başka çare yok.

Yalnız bebek yan yatmalı. Eğer uyurken kusma olursa boğulma tehlikesi var. Çok cidi bir mesele. Çocuk aralıklarla yan, düz, ve yüzü koyun yatmalı. Tek pozisyonda kafası düzleşir ve boğulma tehlikesi yaşar. Yüzü koyun yatarken popoya pış pış deneyin yada sallanan beşikte sallayın kucağa almadan. Ağlaya ağlaya öğrenecektir. Başka çare yok.

Ağlayınca kucağa alın diyor uzmanlar çünkü Anne kokusuna ihtiyacı var. Bi de sırt üstü hariç her şekilde yatırıyorum. Bu arada çözümü kanguruda buldum :D

Eklentiler

• IMG-20170525-WA0027.webp
    IMG-20170525-WA0027.webp
    7,4 KB · Görüntüleme: 47
Ağlayınca kucağa alın diyor uzmanlar çünkü Anne kokusuna ihtiyacı var. Bi de sırt üstü hariç her şekilde yatırıyorum. Bu arada çözümü kanguruda buldum :KK70:
Haylaz köfte çok tatlı :) Sinirli bir yüzü var:) Masaj yağıyla bebek masajı yapmayı deneyin. İşe yarar belki .. Yani masaj bu herkesin hoşuna gider :)

Ama pes etmeyin davranışı alışkanlığa çevirene kadar ağlasa da yapın. Bir kaç kere olmuyor diye pes etmeyin. Kıyamam :KK43:

Aynen denemek lazım bugün denicem akşam. 3 tane doktor gördü ucu de sinirli ve çok inatçı olduğuna kanaat getirdi. Bişey sorucam bu arada emzigi denetsem hergün acaba alışır mi uzun zamandır uğraşıyorum istemiyor geç oldu artık diye de bıraktım ama bi yerde 3 aydan sonra başlayın yazıyordu

Benimki de 3 hafta öncesine kadar mülayim bi bebekti maşallahı vardı yani ama şuan tam bi cadı :KK70: bi de inatçı ve agresif essek kafalım ya allah beni kahretsin bugün sondu bi daha daha sakin olucam
Büyüme atağındadır, ondan değişmiştir. Yeni bir şey öğreniyor şimdi ;)

Herkes bu evrelerden geçiyor, bugün "7 kiloyu taşıyamıyorum" diyen size karşı diyorum ki "12 kiloyu sabah akşam günlerce taşıdığımı bilirim" ve siz de taşıyacaksınız kim bilir kaç kilolardayken, kolayına olmuyor güzel şeyler :)

Yani şimdi sayfalarca burada, Guinness çiş tutma, uykuya direnme, sabır, insanlıktan çıkma rekor denemelerimden (bu konulardaki yer yer başarı ve başarısızlıklarımdan :KK70:) söz etmeme hiç gerek yok, hepimiz bir şekilde yaşadık bunları.

Çocuğunu şikayet ettiği, bıktım dediği, öbür odalara iki dakika dinlenmek için oturduğunda, 5 dk önce uyuttuğu çocuğunun sesi ile yerinden kalkarken her şeye sövdüğü anları... Hepimizin oldu, insanız. Karşında kim dinliyor ayırt etmeksizin "Uyuyamıyorum, rahat bir tuvalete bile gidemiyorum böhüü" diye dert yanarken "Anasın sen anaa!" diye tepki alıp uyuz olduğumuz anlar da oldu.

Ama o bebek yani, bağıracaksanız bile onun yanında ona karşı bağırmayın. Gidin bir başka odada bağırın atın stresinizi en azından. İnat filan demişsiniz de 3 buçuk aylık ne bilsin inadı, hiç bilmediği dünyaya, ışığa, seslere, besinlere her şeye alışmaya çalışıyor, her şey farklı artık onun için. Ciğerlerini, gözlerini, ellerini kollarını kullanmayı keşfediyor, korkuyor. Bu ortamda karnınızın içinde minik bir mercimekkenden beri tek tanıdığı bildiği sizsiniz, size sarılıyor sıkı sıkı, ne yapsın yavrucak?
Geçecek bu dönem, biraz sabır.

Kusura bakmayin fakat doktorunuz cok yalnis tavsiye vermis. Banyo ve hormonun baglantisini çözemedim açikçasi.

Bebek dedigin haftada 2 defa yikanir, yada en fazla 3 defa. Günde 2 defa yikamak bebek cildine acaip zararlidir. Biz büyükler icin, saçimiz için bile saglikli birsey degildir.

Ve konu banyo iken, bebislerde banyo yagi bile yeter. Yano türlü türlü şampuan, duş jelleri felan cok gereksiz. Bebisler zaten fazla kirlenmezler.
Valla biz izmir sıcağında yaşıyoruz ve temmuzda doğum yapmıştım. O kadar sicakti ki 42 derece yani isilikten ve sıcaktan bebeğim uyumuyordu. Şampuan dan bahsettiğimi hatirlamiyorum ama güvendiğim doktorum bebeklerin büyümesinde suyun önemini anlattı ve cildine de hiç zarar vermeden hergün sabah akşam kuvetinde suya soktuk. Hem rahat uyudu hem isilik olmadi ve şimdi yine aynen devam ederek banyo yapmaya bayılıyor. Siz yıkmayın hatta çok sıcaklarda bile 3 günde bir yıkayın. Yaşına girdikten sonrada banyodan nefret eden bebeğinizle size kolay gelsin. İki tane bebek büyüttüm ve herkesin büyütme şekli ve doktor tavsiyesi farklı demekki. Konu sahibi arkadaşa da zaten doktoruna danismasini cümlemin sonunda belirttim.

Herkes bu evrelerden geçiyor, bugün "7 kiloyu taşıyamıyorum" diyen size karşı diyorum ki "12 kiloyu sabah akşam günlerce taşıdığımı bilirim" ve siz de taşıyacaksınız kim bilir kaç kilolardayken, kolayına olmuyor güzel şeyler :)

Yani şimdi sayfalarca burada, Guinness çiş tutma, uykuya direnme, sabır, insanlıktan çıkma rekor denemelerimden (bu konulardaki yer yer başarı ve başarısızlıklarımdan :KK70:) söz etmeme hiç gerek yok, hepimiz bir şekilde yaşadık bunları.

Çocuğunu şikayet ettiği, bıktım dediği, öbür odalara iki dakika dinlenmek için oturduğunda, 5 dk önce uyuttuğu çocuğunun sesi ile yerinden kalkarken her şeye sövdüğü anları... Hepimizin oldu, insanız. Karşında kim dinliyor ayırt etmeksizin "Uyuyamıyorum, rahat bir tuvalete bile gidemiyorum böhüü" diye dert yanarken "Anasın sen anaa!" diye tepki alıp uyuz olduğumuz anlar da oldu.

Ama o bebek yani, bağıracaksanız bile onun yanında ona karşı bağırmayın. Gidin bir başka odada bağırın atın stresinizi en azından. İnat filan demişsiniz de 3 buçuk aylık ne bilsin inadı, hiç bilmediği dünyaya, ışığa, seslere, besinlere her şeye alışmaya çalışıyor, her şey farklı artık onun için. Ciğerlerini, gözlerini, ellerini kollarını kullanmayı keşfediyor, korkuyor. Bu ortamda karnınızın içinde minik bir mercimekkenden beri tek tanıdığı bildiği sizsiniz, size sarılıyor sıkı sıkı, ne yapsın yavrucak?
Geçecek bu dönem, biraz sabır.
Ne güzel anlattın yine bir minnoş doğurmak istedim:)))

Yok yok şükür hiç gaz problemimiz yok ve bizim + yanımız bugün olduğu gibi en geç 9.30 da yatıyor en erken 7.30 da yatıyor ve sabah 7 8 gibi uyanıyor. Ama çok yoruldum gerçekten dediğiniz gibi sabretmek lazım. Kendi kendine zaman geçtikçe uyumayı öğrenir mi acaba
Cocuk uyuyunca 8 e kadar yatiyomus bence zor uyumasini abartma araliksiz uyku senin icinde daha iyi

herkes bu evrelerden geçiyor.. diş çıkarmaya hazırlanıyorlar bu aylarda ateş çıkar ishal olur heleki kucak deliliği... sabırlı olup bu günlerin geçeceğini unutmayın.emeklemeye başlayınca sen istesende kucagına gelmiyor o yüzden al bol bol kucagına bugünlerin tadını çıkar. Yeni doğum yapan bir kadına annelik dersi vermek de kimsenin haddi değil !

herkes bu evrelerden geçiyor.. diş çıkarmaya hazırlanıyorlar bu aylarda ateş çıkar ishal olur heleki kucak deliliği... sabırlı olup bu günlerin geçeceğini unutmayın.emeklemeye başlayınca sen istesende kucagına gelmiyor o yüzden al bol bol kucagına bugünlerin tadını çıkar. Yeni doğum yapan bir kadına annelik dersi vermek de kimsenin haddi değil !

Çocuğu olmayan konuşuyor işte bosverin onların gözünde ben küçücük bi canı tokatlıyorum tövbe tövbe bi de herhalde bağırıp çağırmiyorum kizima en fazla of çekiyorum yeter diyorum kendime beddua ediyorum bi de alkış yapıyorum hepsi o. Dış çıkarmaya erken başlayabiliriz doğru sayesinde falan da akiyo çünkü

Back
X