• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oğlan evlendiriyoruz! mu acaba??

mrb arkadaşlar. aklıma takılan birşeyler var onları sormak istiyorum size.

biz eşimle bundan 5 yıl önce evlendik. zerre kadar kimse yardım etmedi. ne kendi ailem ne onun ailesi. benim ailemde yoktu aslında. olsa yardımcı olacaklarını düşünüyorum. onun ailesi ise söz falan vermişti ama yardım etmediler. biraz bozulduk ama neyse dedik.

sonra eşimin önünde bir abisi var. ondan önce evleniyorsan davetiyeye takısızdır yazdıracaksın, o takılar abinin hakkı dediler. kp zamanında her düğüne gidip takı takmış. karşılığında geri geliyor. yani onlarda adet bu. geri gelmesi. eşim de ben de tamam dedik. çünkü artık derdimiz şu düğün olsun bitsindi.
neyse yıllar geçti aradan. ben çok da üzüntümü belli edip bir tavır almadım kimseye.
eşim de abisiyle ortak bir iş kurdu. o işte her söz eşim de. yani hesap kitap alım satım. bir sıkıntı yok o konuda.
şimdi abisi evleniyor. eşim birgün evini boyuyor, birgün mobilyalarını kuruyor, birgün elti adayımı ve ablasını alarak alışverişe götürüyor. neden?? çünkü anlarmış bu işlerden pazarlık yaparmış. bugün de beni aradı perde alıyorum diyor. nasıl yani dedim?? onlar anlamıyormuş dedi. tek başına perde almaya gitmiş. tuhaf geldi yani. ben mi fitne düşünüyorum yoksa benim böyle düşünmem normal mi bilemedim yani.
hani madem vaktin var git evde bir yemek yap da akşam eve gidince bir dinleneyim. ya da al oğlumu gezdir de bakıcıyla değil babasıyla vakit geçirsin biraz diye düşünüyorum içimden.

İlk defa davetiye ye takısızdır yazan diye birşeyi sizden duyuyorum
Eşiniz üvey falan mı yani sanırım öylede olsa gene bukadar yapılmazdı heralde
Eşiniz çok mu saf anlamadım,garip bir durum
Çok haklısınız son yazdıklarınızda,eşinize bir geçmişi hatırlatın karşılıklı bir kahve içerek
Yani sizi etkilemek gibi olmasın ama sanırım ben patlardım ve olaya mudahale ederdim

Tamamen HAKSIZLIK

eee sen de biraz aglayaydın beee tatlım şu eksik bu eksik.her seyi dört dörtlük yaparsan gerek yok dersen onlarda öyle yapar.bir oğlan veriyoruz deyip başlık felan istemedikleri kalmış

evet haklısın. işte çok üstlenince herşeyi böyle oluyor. neyse ki eşim iyi çıktı :D evlilik kumar ya birazcık. yani dünyaya gelsem yine onla evlenirim o şekilde. ama davetiyeye öyle yazdırmam :D

Takısızdır ne ya? Erkek tarafı size hiç birşey takmadı mı yani? Böyle gelip oturdular mı?

İyide halalar, dayılar, yakın akrabalar falan illaki her yeğene bir şey yapar. İster tek çocuk olsun ister 5 çocuk hepsinme takı takılır. Çok saçma bir durum. Abi ilk doğdu diye tüm haklar onundur kafası aşırı absürdmüş.

Eşin tek başına perde seçiyor, gelin onun zevkine tamam mı diyor yani? Parasını da mı eşin ödeyecek?

Eşin ve ailesi az biraz garipmiş, hatta çok biraz garipmiş. :KK53:

Davetiyeye takisiz yazildigini ilk defa duyuyorum bakalim daha neler duycaz.

Takısızdır ne ya? Erkek tarafı size hiç birşey takmadı mı yani? Böyle gelip oturdular mı?

İyide halalar, dayılar, yakın akrabalar falan illaki her yeğene bir şey yapar. İster tek çocuk olsun ister 5 çocuk hepsinme takı takılır. Çok saçma bir durum. Abi ilk doğdu diye tüm haklar onundur kafası aşırı absürdmüş.

Eşin tek başına perde seçiyor, gelin onun zevkine tamam mı diyor yani? Parasını da mı eşin ödeyecek?

Eşin ve ailesi az biraz garipmiş, hatta çok biraz garipmiş. :KK53:

hımm biraz daha garipleşsin durum o vakit. taktılar 3-5 bişey. onu da not şeklinde elimize verip dediler ki: onların düğünü falan olursa gidip siz de onlara takacaksınız! ahh ahh..

parasını umarım eşim ödememiştir. yani sorucam o konuyu da. gelin kendisi bomboş geldiği için çok birşey demiyor gibime geliyor. ama bundan önce mobilyaları almaya giderken eşim gelin ve ablasını götürdü. hani ona da tamam da bu perdeye tek gitme nedir yahu?? karı-koca gitseymiş dedim içimden.

Mune Mune hanım konumu kapatır mısınız.
çok moralim bozuldu. insanın haklı olduğuna morali bozulur muymuş?? bozulurmuş.
sağolun arkadaşlar cevaplarınız için. eşimde bende fazla merhametli davranıyoruz ailelerimize sanırım.

ewt ben de ona takıldım zaten ve şok oldum!
tüm sayfaları okuyamadığım için sormak istiyorum. belki cevap vermişsinizdir , bilmiyorum. davetiyeye "takısızdır" yazmak ne oluyor? yani davetlilere "takı getirmeyin" mi demek istenmiş. beynim durdu hiçbir şey anlamadım şu an ve cidden merak ettiğim için soruyorum. yanlış anlaşılmak istemem.

tüm sayfaları okuyamadığım için sormak istiyorum. belki cevap vermişsinizdir , bilmiyorum. davetiyeye "takısızdır" yazmak ne oluyor? yani davetlilere "takı getirmeyin" mi demek istenmiş. beynim durdu hiçbir şey anlamadım şu an ve cidden merak ettiğim için soruyorum. yanlış anlaşılmak istemem.

şimdi bizim ilimizde genelde büyükler takı takınca geri çocuklarına takı olarak döner. kayınbabmda çok fazla takmış takı. haliyle gelecek. onlarda bizimkine öyle yazdırdılar ki abininmiş onlar!
o yüzden 3-5 kişi takı taktı. sonrada elimize not şeklinde tutuşturuldu sizde onların düğün derneğine boş gitmeyin diye.

biz eşimle bundan 5 yıl önce evlendik. zerre kadar kimse yardım etmedi. ne kendi ailem ne onun ailesi. benim ailemde yoktu aslında. olsa yardımcı olacaklarını düşünüyorum. onun ailesi ise söz falan vermişti ama yardım etmediler. biraz bozulduk ama neyse dedik.

sonra eşimin önünde bir abisi var. ondan önce evleniyorsan davetiyeye takısızdır yazdıracaksın, o takılar abinin hakkı dediler. kp zamanında her düğüne gidip takı takmış. karşılığında geri geliyor. yani onlarda adet bu. geri gelmesi. eşim de ben de tamam dedik. çünkü artık derdimiz şu düğün olsun bitsindi.
neyse yıllar geçti aradan. ben çok da üzüntümü belli edip bir tavır almadım kimseye.
eşim de abisiyle ortak bir iş kurdu. o işte her söz eşim de. yani hesap kitap alım satım. bir sıkıntı yok o konuda.
şimdi abisi evleniyor. eşim birgün evini boyuyor, birgün mobilyalarını kuruyor, birgün elti adayımı ve ablasını alarak alışverişe götürüyor. neden?? çünkü anlarmış bu işlerden pazarlık yaparmış. bugün de beni aradı perde alıyorum diyor. nasıl yani dedim?? onlar anlamıyormuş dedi. tek başına perde almaya gitmiş. tuhaf geldi yani. ben mi fitne düşünüyorum yoksa benim böyle düşünmem normal mi bilemedim yani.
hani madem vaktin var git evde bir yemek yap da akşam eve gidince bir dinleneyim. ya da al oğlumu gezdir de bakıcıyla değil babasıyla vakit geçirsin biraz diye düşünüyorum içimden.

1. düğüne takı takanlar 2. ye takmayacak mıydı sanki? en azından yakın çevre takardı, düğünün amacı bu zaten, neyse o konuda geçmişte kalmış olan olmuş.

düşüncelerinizde haklısınız, siz hiç destek görememişsiniz ama maşallah eşiniz abisinin herşeyine koşturuyor, perde işinde eşinizin işi ne ya? benim kendi eşim bile gelmemişti perdeciye, tamam abidir bu yogun zamanlarda yardım gerekir ama sizinle de böyle ilgilenen olsaydı siz de şimdi dert etmezdniz. ben size hak verdim, ben de bozulurdum ama bırakın kendi rahatsz değilse yapsın, arada bir laf çarpıtırsınız, çok dert edip büyütmeyin, huzursuzluk çıkmasın.

kese çok ortak değil aslında. şöyle ki ikimizinde işi var. maaşlarımızda var. eşim ek işini abisiyle yapıyor. ama her boşlukta işinin başına gidiyor. ve o işten 1 yıl olmasına karşılık henüz bir kuruş evimize girmedi. kaynımın tek işi olduğu için, bekar ve kvlerle olduğu için evi geçiniyor gerisi sermaye olarak işe dönüyor. para da umrumda değil benim. çünkü büyük hayallerim yok. tek hayalim sağlık ve kimseye muhtaç olmamak. ama eşim çok yumuşak yüzlü bu çok doğru. çok merhametli çok. zaten yerdımcı olsun ona tamamım da bu da abartı geldi artık bana.
Bence hayallerini büyüt canım. Çıtayı da yükselt. Madem eşinle iş yüzünden vakit geçiremiyosun, eşin ekstradan yoruluyor. Sen onunla olman gereken saatleri onu bekleyerek geçiriyosun bunun bi karşılığı olmalı değil mi?
Yok büyütmicem diyosan da eşin sadece kendi işini yapsın bu ekstraları bıraksın. Sen de akşamlarını onun kolunun altında geçir.

BU takısızdır olayını ikinci kez kadınlar kulübünde bi konu da görüyorum.İnsanlar nelerin hesabını yapıyor

Bence hayallerini büyüt canım. Çıtayı da yükselt. Madem eşinle iş yüzünden vakit geçiremiyosun, eşin ekstradan yoruluyor. Sen onunla olman gereken saatleri onu bekleyerek geçiriyosun bunun bi karşılığı olmalı değil mi?
Yok büyütmicem diyosan da eşin sadece kendi işini yapsın bu ekstraları bıraksın. Sen de akşamlarını onun kolunun altında geçir.

ilk bu işe girerken onun hayali diye sevinmiştim ama artık öyle düşünmüyorum. oğlumla benden zaman çalınıyor. haklısın ya hayalim büyümeli ya da bırakmalı.

o da benimdir eminim. daha öncede bahsetmem gerekmişti.
Takısızdır olayına pek takılmıyorum çünkü ilk kez duymadım daha öncede gördüm bir kaç düğünde takısızdır diye yazılmıştı,ama 2 kadın perde alışverişini yapamıyor mu yani çok garip kullanacak olan sensin kendi zevkine göre alamıyor mu.

Back
X