Oğlu Adına Başkasına Söz Veren Kayınpeder

Bu tamamen kp in alım esnasında verdiği paradan kaynaklanan bi sahipleniş.
Yani çok saçma araba için bir başkasına tatile gitsin diye emanet araba vermek
Ben asla istemem izin de vermem.
Şöförlüğün varsa baba ben o güne önceden program yapmıştım şehir dışından arkadaşlarım gelecek gezme programı yaptım erteleyemem herkes biletini aldı de

Kendini de yırtsalar o arabayı verdirmem, eşimin ailesiyle aramız iyi demişsiniz ama
bu işler tek taraflı olmuyor, demekki bu olayla çatırdamalar başlayacak. İyi olana herkes iyidir.

Eşiniz bir şey demiyorsa siz deyin bir iş çıkarın mesela, bir arkadaşa yada biraz uzak mesafede bir yere gitmek gibi.

Araba bu kazası var derdi var, üstelik araba sizin olduğu için kaza gibi durumlarda siz de kendinizi direk davanın içinde bulursunuz.Allah korusun tabi ama belli olmaz bu işler, ne birisinden ödünç alınır ne de verilir araba. Eşiniz desin ki baba bize lazım araba biz araba kiralayalım ben öderim diye blöf yapsın, arkadaşına da bizim çocukların planı varmış ben bilemeden söz verdim ,size araba kiralayacağız desin. Arkadaşı da biraz insan gibi insansa öder kira ücretini , ödemezse de kp niz öder size bırakmaz. Ama siz kendiniz ödeyecekmişsiniz gibi teklifte bulunun kp nize. O zaman dank eder belki kp nize, der ki para bile veriyorlar arabayı vermemek için. Demekki arabayı vermek istemiyorlar gerçekten diye düşünür.

Yanlış bilmiyorsam, kaza durumunda sadece aracı kullanan değil ruhsat sahibi de sorumlu. Yani öyle "kaza olursa yenisini alırım" demekle olmuyor.
Bunu bir araştırın, dediğim gibiyse buradan yürüyün.
Hayat bu, ne olacağı belli olmaz. Elaleme araba vermek hiç mantıklı bir hareket değil.

Bir günlüğüne filan belki olur da bir hafta çok. Ayrica kendi aileniz disinda birine araba vermeyin. Allah korusun ama diyelimki gidip birine vurdular, nasil olsa kazayi biz yapmadik diyemiyorsunuz. Araba sizin olduğu icin aylarca uğrasirsiniz allah korusun. Bence vermeyin. Tanidik bir avukat filan varsa sorun anlatsin yasal boyutunu.

Verdiği para yüksek bir mebla değil bizim acil ihtiyacımız olduğu için ertelenmesin diye borç olarak aldık bundan dolayı olduğunu zannetmiyorum. Kendim olaya müdahil olmak istemiyorum, eşim halletmek zorunda sonra kötü ben olurum

Eşim karşı çıkıyor da bu sefer kpim alınıp triplere giriyor savunmaya geçiyor. Ben olaya müdahil olmadan halletmek istiyorum eşimi zorluycam bunun için
Kiralamak gibi bir vaatte vermek istemem asla, ne münasebet tanımadığım etmediğim adam için kendimi çare bulmaya mecbur durumuna düşüreyim ki, herkes kendi başının çaresine baksın kocaman adamlar sonuçta

Götürsün servise bıraksın varsa tanıdığı bir yer. Araba bozuldu net. Kayınpeder de kurtulur kılçıksız.

Edit: Şimdi aklıma geldi de, arabayı vurmuş mesela konu sahibinin eşi. O yüzden bırakmış, tüh vah! ne kötü tesadüf

Araba bu yahu bir haftalık kime verilir.
Birde şehir dışı.
Adam kaza geçirse kasko ödemez .Biri ölse lastikler eskiymiş diye suçlu olursunuz .
Bu durumun hiç oluru yok.
Adamda bir garipmiş.1-2 saatlik olur da bir haftalık nedir .

Kp yaptığı saygısızca bir hareket. Para verdi diye kendi malı saymış. Ayrıca 1 hafta kim kime gezsin diye araba verir ki? İstemek de çok anlamsız. Git kirala tatile para ayırdığın gibi buna da ayıracaksın. Belli ama siz vereceksiniz. Geçmiş olsun şimdiden

Böyle abartılı şeylere bile gerek yok bana göre, oğlumun o hafta işi varmış müsait değilmiş de oldu bitti. Ama sabit fikirli insanlara laf anlatmak deveye hendek atlatmak misali..

Yok artık daha neler Baska sının arabasını alacak...kp isteyene kadar araba kiralasın ne kadar saçma yaa hem Baska sının arabası beles Allah korusun kaza gecirse Bi Ceza yese al basına dert.. Hem ilerde arabayı satmayı düsünsen adamın yaptığı onlarca kilometre off çok boşbogazlı kp

Ben verirdim.
Arabayı yeni almışsınız, büyükşehirde arabasız olmaz diyorsunuz. 1 haftadan kimse ölmez.
Adamın vefa borcu varmış, geri cevirememis.
Baba ile evlatlar arasinda boyle istekler olabilir ki atamiz iyi, sorunumuz yok, bize yardimci oluyorlar diyorsunuz.
Bence siz kayinpederinizden biraz vefayı öğrenin.

Ay bende sinir oldum ama siz bir yere gidecek mis gibi söylemez mi arayacak kusura bakma ben söz verdim ama çocuklar o tarih de bir yere gidecekler mis bende haberim yeni oldu arabayı veremiyoruz desin yada gerçekten siz bir yere gidin

Kayınpederi linç etmişler. Bence öldürün kayınpederinizi ortada sorun falan kalmaz.
Yahu adam yapmış bir şey, siz de hatasının farkında diyorsunuz. Olayı büyütmeyin ilk ve son kez verin ne olacak.
Büyükşehirde bal gibi de arabasız yaşanır. Merak etmeyin bir şey olmaz.

Ayyy tabi ki abartmiyorsun. Net bi sekilde reddedin. Madem söz vermis kp araba kiralasin. Ya bu kocalar niye eslerine istedikleri seyi soyleyebiliyor da anneye babaya gelince iki laf soylemeye cekiniyolar anlamiyorum benim esim de cevremin esleri de öyle. Daha dun esime ayni cumleyi kurdum yanlişsınız durun diyemiyosun ailene diye...
O arabayi isteyen adama da diyecek hic bisey bulamiyorum insan utanir arkadasinin oglunun arabasiyla tatil planlari yapmaya. Ben anlayamiyorum insanlari artik ya...

Sizden yardımını esirgemeyen, maddi destek sağlayan bir kpedere nasıl olmaz diyeceksiniz merak ettim. 1 hafta icin bir ömür yardımdan olursunuz. Aranızdaki ilişki zedelenir. Sanirim ben olsam, baba bize cok.mantiksiz geldi ama sırf sen siz vermişsin zorda kalma diye bu sefer olsun derdim.

Hayır yani kp hadi cahillik etmiş benim oglanınkini verelim demişte alacak olan adamda ne acgözmüş arkadasının madem arabası yok araba kiralayayım diyemiyor mu
Emanetin canı cebinde olur derler bizim orda
Buarada eşinizde tanıyordur o arkadası diye düşünüyorum kp ile samimi olduklarına göre eşinizle araları nasıl ?

Araba kiralasınlar 1 hafta ödünç almak ne demekmiş... Çok saçma. Hayatta vermem. Bence eşiniz arabanın size lazım olduğunu vermeyeceğini söylesin o kadar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…