Oğlum 7 yaşında ve benimle uyuyor

Sudanli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2015
4.854
6.601
158
Merhaba oğlum 1.sinjf ve hala malesef benimle uyuyor. Eskiden evimiz küçüktü 1+1di mecburen oğlumla eşimle uçumuz uyurduk bir senedir 2+1deyiz oğlumun odası da var ama malesef bir türlü alisamadj çok korkuyor gecede 3 defa 5 defa uyanıp geliyor ki zaten bizimle yatarken de çok sık gece uyanması olan bir çocuk. Bizimle birlikte iken Gece uyaninca sadece korktuğundan uyanmıyor bazen gülerek de uyanıyor yani bu derin uyku meselesini zaten bir türlü çözemedik üstüne de ayrı odada yatması için aylarca ara ara deneme yaparak haftanın 3 günü gibi alisyirmaya calistik ama yok bizim de uykularımız harap oluyor eşimle ikimiz de dikkat gerektiren işlerde çalışıyoruz artık pes ettik. Ben devam ederdim de özellikle eşim pes etti. Hatta büyük tartışma yaşadık. Eşim oğlumun odasında yatıyor ben de oğlumla yatak odamda yatıyorum.
Kari koca iliskimizde sorun yok bu arada. Birbirimize sevgimiz saygımız cinsel hayatimiz ayrı yattığımız için etkilenmiyor.

Aslında merak ettiğim mesela biz böyle bir iki sene daha devam etsek oğlum kötü mü etkilenir hani güvenli bağlanma falan filan nasıl olur ?
Bu arada oğlum hiç bana düşkün değildir yani illaki benimle yatmak değil derdi yanında birisi olsun istiyor. Babasıyla da yatıyor arada ben çocuk odasına geçiyorum bazen.

Bu arada sorulacaktır oğlumun korkmasının sebebi kötü çizgi filmler falan izlediği için değil kesinlikle bunun takibini çok iyi yapıyorum öldürmeli oyun oynatmıyorum. Hep tatlış şeyler izletiyorum ya da oynatıyorum. Ama nerden geliyor bu korku anlamıyorum. Yolda havlayan kopek görse gece rüyasında derin uykuya dalamamaktan kaynaklı farkındayım aslında.

Yani belki kınayacaksınız ama gece uykusu için bitkisel şuruplar var onları bile deniyorum şu aralar yine de bana mısın demedi.

Doktora da götürdüm geniz eti varmış ama buyudukce ve boyu uzadıkça geçer dendi.

Geçen sene muska bile yazdırdım inanmasam bile son çare derin uyusun diye o da ise yaramadı

Ben daha ne yapayım Ama dostlar

Bu arada hem çocuk doktoruna hem çocuk psiyatristine götürdüm ciddi bir şey söyleyen olmadı

Kınayacak birsey yok. Benim de o yaslarda oglum var. Ara ara hala gelir yanimda yatar. Hala buna ihtiyac duyar. Büyük oglum artik hic gelmiyor. Cocuklarin ihtiyaclari bu konuda zamamla degisiyor. Zorlamak sadece var olan korkulari derinlestirir. Derin uyku müzikleri var. Onlari da bir deneyebilirsiniz. Ama hic degisim olmazsa uyku düzenini kontrol ettiriniz uyku laboraturavinda.

Çocuğu pedagoğa götürün tekrar, siz de danışın yol yordam öğretsin.
Kocaman çocukla aynı odada beraber yatılır mı çocuğun cinsel gelişimini, psikolojisini bozuyorsunuz. Ne demek cinsel hayatımızda sorun yok, çocukla yattığınız yatak odasında mı yapıyosunuz?
Erkekler sabaha karşı veya uykuda ister istemez halleniyo, çocuğun yanında mı bunları yaşıyor bu adam?

Uyku laboratuvarı diye bir şey hiç duymadım doguda yasiyiruz acaba üniversite hastanesinde falan var mıdır araştıracağım teşekkürler

Yok artık tabiki onun bulunduğu odada yapmıyoruz. Detay vermek istemiyorum ama sex sadece yatak odasında yapılan bir şey değildir yani siz orayı dert etmeyin eşimin ne zaman hallendiği falan değil konu

Uyku laboratuvarı diye bir şey hiç duymadım doguda yasiyiruz acaba üniversite hastanesinde falan var mıdır araştıracağım teşekkürler

Ben Almanyada oldugum icin Türkiyede sistem nasil tam bilmiyorum tabi. Ama burda ya hastaneye bagli oluyorlar, yada özel. Ikisi de var yani.

Uyumadan önce rutini yapsanız ılık duş uyku müziği hala çok büyük degıl uyku arkadaşı bırsey benım bir tanıdıgım 8 yasında bızımle uyuyor demıstı konuşarak kestiler en son
Uyumadan önce kitap yaşına uygun olabılır
Ev küçük olduğu için vakıtlı ayıramayınca bır bagımlılık olmus kendınıze kızmayın çok büyük degıl zamanla çözülür

Sizin bu mantıkla hiç bir baba evladiyla uyumamali.
Bizim kızımız da şu sıralar aynı yaşta ve hafta sonları bizimle yatıyor. Ona kalsa her gün bizimle uyuyacak ama bir sınır çizdik. Farklı bir konuda pedagog desteği alıyoruz. Bu konuyu da sordum ve pedagog size ihtiyacı olduğunu gösteriyor, bırakın uyusun dedi.

Ben bu konularda doğal bir ebeveynim. Çocuğun ihtiyacı varsa ve talep ediyorsa yatıyorum.
Oğlum bebekliğinden beri ayrı odada yattı. 1 yaşında ayırdım. Rutini de yanına yatıp kitap okumak ışığı kapatıp masal anlatmak sırtını kaşımak falandı. 7,5 yaşında hala yatağa beraber gireriz. Sırtını kaşırım masal anlatırım, mayışınca çıkarım odadan. Bazen sabaha kadar uyur bazen üç gibi beni çağırır. Gider kalan uykumu yanında devam ederim. Yani haftada 2-3 gece tek kişilik yatakta uyuyoruz 3ten sonra. Bana ihtiyacı var demek ki. 30unda da çağıracak değil.
Bir iki seneye kendi istemeyecek.
Kasmıyroum.

Uyku rutinimiz var çok küçükten beri WC+dis+kitap yaparız. Hatta oğlum kitap kurdudur. Ama işte … bu sorunumuzu aşamadık insallah zamanla çözülür umarım büyük bir hata yapmiyoruzdur onun için

Ay yok artık.
Her erkek aynı değil bir. 10 senedir evliyim sizin dediğiniz olayı çok nadir yaşadım. Çocuğuna karşı böyle bir şey yaşamaz da yaşatmaz. Hangimiz çocukken korkup anne baba yatağında yatmadık. Ben çok net ortalarına gidip yattığımı hatırlıyorum.
Abartmayın isterseniz.

Uyku rutinimiz var çok küçükten beri WC+dis+kitap yaparız. Hatta oğlum kitap kurdudur. Ama işte … bu sorunumuzu aşamadık insallah zamanla çözülür umarım büyük bir hata yapmiyoruzdur onun için
Çok büyük hata deyıp içinizi sıkmayın bir psıkologa siz danısıp ona nasıl yaklaşmalı ne demelı dıye danıssanız yada benzer durumda olup bunu asanlar olmustur konu var mı baska acaba baktınız mı
Güzel haberler yazmanız dılegıyle canınızı sıkmayın

9 yaşımda bile annemle yattığımda çok mutlu olur güvende hissederdim. Elbette eşinizle olan durumunuz bozulmamalı ama bence çocuklar da uyurken birlikte uymaktan mutlu ve huzurlu hissediyorlar. Bence en güzeli yapılabiliyorsa ara sıra birlikte yatmak ama aynı zamanda gelecekte tek yatması için de bi zemin hazırlamak. Uzman birinden destek alırsanız güzel olur.

Sabah akşam zikirlerini korunma dualarını ihmal etmeyin

Gidin bir daha sorun ama soruyu 7 yaşına geldi hala ayırmadık karı koca bizimle yatıyo bu normal mi deyin. Doğru düzgün anlamadan alıntılamayın ya. Her şeyin bir yolu yordamı var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…