Oğlum benden nefret ediyor

Oğlunuz çok el bebek gül bebek büyümüş, hiç zorluk görmemiş. Ondan öyle olmuş.
Kusura bakmayın hata sizde.
Bu aralar ben de bu konuyu düşünür oldum. Şimdiki çocuklar çok rahat, istedikleri yapılıyor ve maalesef biraz fazla şımartılıyorlar.
Oğlum ilerde iş hayatında tutunacak mı acaba diye kaygılanıyorum sürekli.

Oğlunuz çok el bebek gül bebek büyümüş, hiç zorluk görmemiş. Ondan öyle olmuş.
Kusura bakmayın hata sizde.
Elimizden geldiğince iyi yetiştirmeye mutlu etmeye çalıştık , özverili olduk belkide çok Özverili olduk ,ama kişiliği mizacı bebekligi ve çocukluğundan itibaren hep istediğine ulaşmak için çok ısrarlı idi ,hayatta umduğunu bulamadı ,sevdiği kız başkasını tercih etti ( tercih ettiği kişi zengin biri ) o sebeple parasız olmak onu çok mutsuz ediyor ,eğer para olsaydı istedigi hayata ulaşacağını düşünüyor bizim parasız olmamız bile suç.ama su dogru eğer parası olsaydı o kız asla oglumdan ayrılmazdi biliyorum

Gitsin kıza atarlansın
Neden beni beklemedin diye?
Ver yiyeyim ört uyuyayım.
Aileler tabiki yardım eder ama yuva kurma sorumluluğu kendisinde

Ozaman Cok simarik olmali.
Takinti yapmis gibi, onu en iyi siz tanirsiniz.
Yanlis bisey yapmaz diyorsaniz, kendi haline birakin yûzde vermeyin bence.
Zamanla baskasini bulur unutur gider insallah

Peki hiç demediniz mi 'biz yapamadık çalışıp sen yapsaydın' diye? Şu anda bile düzenini kuramıyorsun demek insanin her istediği her zaman olmuyormuş diye? Dediyseniz ne cevap verdi?
Dedim kızdığım da o zaman niye çocuk dogurdun diyor ,ona göre çocuk dogurduysan tüm şartları her yaşında olusturmalisin ,iyi bir eğitim ve mesleği var ileriki süreçte gayet hayatını iyi yaşayacağı bir meslek ama onu bile beğenmiyor .

Sakın kendinizi suçlamayın. Oğlunuz çocuk değil ki, tüm yaşananların sizin elinizde olmayan bir şey olduğunu anlayabilecek bir yaşta. Kız arkadaşı onu gerçekten seviyor olsaydı yıllarca hiç usanmadan beklerdi. Kız o kadar alçak bir insanmış ki sizi bahane ederek ayrılmış.
Kendi geliri olmadan, sadece anne ve babadan bekleyerek nişan, düğün vs yapılmasına karşıyım. Maddi durumum çok iyi olsa da yapmazdım çocuğuma. Üniversitede ne aceleleri varmış hem? Aşırı saçma. Oğlunuzu psikolojik destek almaya ikna edin. İnşallah aklı başına gelir

Hanımefendi sizin paranız oğlunuzu bağlamaz isterse zengin olun evlenince sizden mi geçinecekti ki sizin paranız yok diye suçluyor. Pardonda çalışıp kendi zengin olucak oyle baba parasıyla sağa sola hava atmayacak. Mutlu mu olmak istıyor diyin buyur git zengin ol olabiliyorsan. Siz böyle her şeyine tamam derseniz yarın bır gun eşide oğlunuzda size adam gibi davranmaz kul köle yaparlar. Isteklerını yapmadığınızda ne görüşürler ne torun gösterirler. Heee paranız yok ya yarın bır gun elden ayatan düşünce desene dışarı atacaklar . Siz çok fazla şımarık bir çocuk yetiştirmişsiniz

Farkında değil ama kızdan ayrılması baya hayırlı bir iş olmuş!

Malesef destek almak asla istemiyor ,asla konusunu bile açtırmıyor ,açmaya çalışırken bile sinirleniyor ,ama ihtiyacı olduğunu biliyorum ,

Oğlunuz artık yetişkin bir birey, seçimleri yüzünden sizi suçlayamaz. Sizde artık kendinizi suçlamaktan vazgeçin. Emin olun varlıklı olsaydınız bile ilk dibe battığınız da bu kız yine terk edip giderdi.

Benim abimde üniversite 2. Sınıfta yengemi tanışmaya getirdi. Yengemin annesi işi resmiyete dökmek istedi ama annem kabul etmedi. İlk önce okullarını bitirmelerini iş güç sahibi olmalarını o zamana kadar ilişkileri devam ederse tabi ki evlenebileceklerini söyledi. Şimdi 17 yıllık evliler.
Aynı şekilde bende eşimle küçük yaşta sevgili oldum. Okul, iş derken 10 yıllık bir ilişkiden sonra evlendik.
Oğlunuz son derece şımarık kusura bakmayın

En büyük hata, çocuklukta yapılıyor. Çocukların her istediği yapılır, her istediği alınırsa, anneye babaya karşı, her saygısızlığa boyun eğilinirse, büyüyünce işte böyle oluyor. İstedim ama sen almadın. Baştan çocukken, herhalde kendini yerden yere atıp, bağırdı çağırdı, şimdi yaptığıda esasinda aynısı. Saygısızlık. Sizde anne baba olarak susuyorsunuz. Eger ben sizin prensesinizin yaptığı saygısızlığın birazını bile yapsaydım, babam karşıma çıkardı.
Ben birdefa hayatımda, 18 yaşında anneme biraz kaba karşılık verdim, bana niye saat 8 de gelmedin, söz vermiştin dediğinde. Hemen babam karşıma çıktı ve, "senin o saygisiz konuştuğun kadın, kendini her gün sizin için kurban eden ve benim sevdiğim eşim. Birdaha böyle birşey duyarsam, dişlerini yerden toplarsın" dedi ve Birdaha ne ben ne kardeşlerim cesaret bulabildi, saygısızlığa. Hem de inandım babama, bizi hiç dögmeden, bağırmadan büyüttüğü halde.
Benim de oğlum var, evli ve 2 çocuk babası, katiyyen şimdiye kadar bir defa bile böyle birşey yaşamadım. Lütfen izim vermeyin. Bu saygısızlık son defa deyin, eger yine sinirlenip size birşeyler derse, birdahakine, bavulunu kapının dışında bulursun. O kadar.

Bazen demek gerekir işt " madem herşeyde ben suçluyum kapı orada git ne yaparsan yap ama bu kapıya başın sıkışırsa sakın gelme" diye.. Çok çok fazla şımartmşsınız ve görüyorum ki eşek kadar adamı hala daha şımartmaya devam ediyorsunuz.. Artık karşınızdaki bir çocuk değil.yetişkin bir birey. Lütfen ona göre davranın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…