Bence yine rahat edemezdiniz.Uzaktan bakınca hayırlı gibi görünüyor ama inanın evlenip mutlu olmasını yeglerdim ,onu mutsuzlugu beni çok yipratti
Ne kadar saygısız olursa olsun giderse ne yapar nasıl olur diye susuyorum ,şuan işyeri hala ücretsiz izinde açılmadı parası yok o yüzden susuyorum ,pandemi olmasaydı zaten ayiracakti eviniEn büyük hata, çocuklukta yapılıyor. Çocukların her istediği yapılır, her istediği alınırsa, anneye babaya karşı, her saygısızlığa boyun eğilinirse, büyüyünce işte böyle oluyor. İstedim ama sen almadın. Baştan çocukken, herhalde kendini yerden yere atıp, bağırdı çağırdı, şimdi yaptığıda esasinda aynısı. Saygısızlık. Sizde anne baba olarak susuyorsunuz. Eger ben sizin prensesinizin yaptığı saygısızlığın birazını bile yapsaydım, babam karşıma çıkardı.
Ben birdefa hayatımda, 18 yaşında anneme biraz kaba karşılık verdim, bana niye saat 8 de gelmedin, söz vermiştin dediğinde. Hemen babam karşıma çıktı ve, "senin o saygisiz konuştuğun kadın, kendini her gün sizin için kurban eden ve benim sevdiğim eşim. Birdaha böyle birşey duyarsam, dişlerini yerden toplarsın" dedi ve Birdaha ne ben ne kardeşlerim cesaret bulabildi, saygısızlığa. Hem de inandım babama, bizi hiç dögmeden, bağırmadan büyüttüğü halde.
Benim de oğlum var, evli ve 2 çocuk babası, katiyyen şimdiye kadar bir defa bile böyle birşey yaşamadım. Lütfen izim vermeyin. Bu saygısızlık son defa deyin, eger yine sinirlenip size birşeyler derse, birdahakine, bavulunu kapının dışında bulursun. O kadar.
Ergenlik dönemi itibariyle hep doyumsuz bir çocuktu ,babası o dönemde baskın bir karakterdi bana bırak ben adam ederim diyordu(sert yapacak vs ) ben hep engel oldum yumuşak davranıp idare etmeye calistim ve bu boyut hep bu şekilde büyüyerek devam etti benim hatam burada oldu o dönemde belkide daha baskın olabilirdik ama evden kaçar vs korkuyordum çünkü biliyorsunuz o yaştaki çocuklar çok hata yapmaya müsait .Hiçbirşey bir anda olmaz. Sevgilisinden ayrılmasının sorumlusu olarak sizi gostermesi, aranızdaki kavganin sebebi degil sonucu
Biz bu cocugu buyuturken nerelerde hata yaptik diye dusunun, anne baba olarak
İlaç kullanmıyor , doktora gitmek asla istemiyor , doktor konusunu dahi açtırmıyorBence onda gizli depresyon var mutlaka ilaç tedavisine başlaması gerekir ki beyın kimyasallar değişip positif düşünmesi için
Elimizden geldiğince iyi yetiştirmeye mutlu etmeye çalıştık , özverili olduk belkide çok Özverili olduk ,ama kişiliği mizacı bebekligi ve çocukluğundan itibaren hep istediğine ulaşmak için çok ısrarlı idi ,hayatta umduğunu bulamadı ,sevdiği kız başkasını tercih etti ( tercih ettiği kişi zengin biri ) o sebeple parasız olmak onu çok mutsuz ediyor ,eğer para olsaydı istedigi hayata ulaşacağını düşünüyor bizim parasız olmamız bile suç.ama su dogru eğer parası olsaydı o kız asla oglumdan ayrılmazdi biliyorum
Bu aralar ben de bu konuyu düşünür oldum. Şimdiki çocuklar çok rahat, istedikleri yapılıyor ve maalesef biraz fazla şımartılıyorlar.
Oğlum ilerde iş hayatında tutunacak mı acaba diye kaygılanıyorum sürekli.
Bu konuda bilgi sahibiyseniz bana özelden yazabilir misiniz ,artık ben ne yapacağımı şaşırdımSizden ricam obsesif kompalsif davranış bozukluğunu dikkatlice okumanızdır. Illa tik veya tekrarlı davranış gerektirmez. Çocuğunuzun obsesyonu olduğunu düşünüyorum. Bahsettiğiniz inatçı tutum da (çocukluktan gelen) bunun bir yan ürünü. Okuma yapıp, uygun davranış modeli geliştirirseniz çözüme ulaşabilirsiniz aile ici hususlarda.
Helikopter ebeveynlerle ilgili bir belgesel izlemiştim, 30 yaşlarında kadın/erkekler hâlâ anneleri ve babalarıyla birlikte oturuyorlar. Bu insanlar iş beğenmiyor, işe girdikleri zaman da tutunamıyorlar.Ben çocuğum olursa iyi imkanlar sunarım ama asla hanımevladı, süt çocuğu şeklinde yetiştirmeyi düşünmüyorum. Maalesef tuttuğunu koparan anneler/babalar ben mücadele ettim çocuğum rahat etsin diye önlerine koyup hanımevladı tipler yetiştirebiliyor. Ben gayet dişli bir insanım, çocuğum bu karakterde olmak zorunda değil tabi ki ama sürekli zırıldayan bir birey asla yetiştirmek istemem.
Bu konuda bilgi sahibiyseniz bana özelden yazabilir misiniz ,artık ben ne yapacağımı şaşırdım
Mihri hanım, bu tip bireyler isteklerinin tatmini konusunda takıntısıdır, ısrarcıdır. Önceki istekleri konusunda doyumsuz olduğunu belirtmişsiniz. Siz elinizden geldiğince istekleri yerine getirerek büyütmüşsünüz. Şu anda taktığı ve istediği şey, bir madde değil insan. Ve sizin kontrolünüz dışında. Sizi suçluyor kayıptan ötürü. O israrci sekilde istegini ve kaybini dile getirip, siz durumu kompanse ettikçe yani açıklamalarla onu sakinleştirmeye çalıştıkça bu işin içinden çıkamazsınız. Yalın üslupla kız arkadaşıyla görüşmenizi, sizin şahsi fikrinizi anlatıp konuyu uzatmayın. Üstüne gitmeyin, yumuşayıp yeniden konuyu açmasına musade etmeyin. Bitirin konuyu. Takıntısını beslemeyin. Bu rahatsızlığı okumanız lazım benim size anlatmam kafi gelmeyecektir. Ama yenebilir. Bu konuyu ateşleyecek yeni durumlar yaratarak aynı obsesyona girmesine mani olunur. Siz bir danışmanlık alabilirsiniz oğlunuz psikoloğa gitmek istemezse. Sizin uygun tutumunuz onu olumlu yönde destekleyecektir.Bu konuda bilgi sahibiyseniz bana özelden yazabilir misiniz ,artık ben ne yapacağımı şaşırdım
Ücretsiz psikolog yok maddi durumum uygun değilMihri hanım, bu tip bireyler isteklerinin tatmini konusunda takıntısıdır, ısrarcıdır. Önceki istekleri konusunda doyumsuz olduğunu belirtmişsiniz. Siz elinizden geldiğince istekleri yerine getirerek büyütmüşsünüz. Şu anda taktığı ve istediği şey, bir madde değil insan. Ve sizin kontrolünüz dışında. Sizi suçluyor kayıptan ötürü. O israrci sekilde istegini ve kaybini dile getirip, siz durumu kompanse ettikçe yani açıklamalarla onu sakinleştirmeye çalıştıkça bu işin içinden çıkamazsınız. Yalın üslupla kız arkadaşıyla görüşmenizi, sizin şahsi fikrinizi anlatıp konuyu uzatmayın. Üstüne gitmeyin, yumuşayıp yeniden konuyu açmasına musade etmeyin. Bitirin konuyu. Takıntısını beslemeyin. Bu rahatsızlığı okumanız lazım benim size anlatmam kafi gelmeyecektir. Ama yenebilir. Bu konuyu ateşleyecek yeni durumlar yaratarak aynı obsesyona girmesine mani olunur. Siz bir danışmanlık alabilirsiniz oğlunuz psikoloğa gitmek istemezse. Sizin uygun tutumunuz onu olumlu yönde destekleyecektir.
Böyle yaptığınız için iyi olmuyor.ben olsam "biziağzına bakıyoruz yeterki iyi olsun diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?