- 7 Aralık 2018
- 7.401
- 19.043
- 248
- 28
Sanırım geleneksel bir ailesiniz tek erkek olunca da çok üstüne düşmüşsünüz birey olamamış gibi duruyor maalesef. Kendisi de farkında bu durumun ve içten içe eziliyorBacağında kaşık gibi yara izleri vardı kızgın bir şey değdirmiş gibi duruyor. Ruhu çok hassas, kilo alma sorunu var gücü cok uzun surmuyor ben nasıl erkeğim böyle erkek mi olur diye bile kendi kendine sinirleniyordu doktora götürdük kan değerlerinde bir şey çikmadi bünyesi böyle diyip vitamin ilaci yazdılar sadece. Ne dediysem nafile, hem okula gidip hem çalışicam erkek olucam dedi işten gelince ders yapamadı hiçbir şey yapamıyor bıraktı iştah sorunu var bazen yemek yemeden sadece sıvı alıp günü bitiriyor zorla yediriyorum yemiyor buzdolabinin kapağini bile açmiyor
Diğer sayfaları okumadım yazdı mı konu sahibi bilmiyorum ama, çocuğun söylemlerinden "aldatılmış yada duyguları hiçe sayılıp kötü bir şekilde terkedilmiş, alay edildiğini düşünmüş" izlenimi aldım.Şurayı atlamış olabileceğim için soruyorum, kız arkadaşı tam olarak nasıl bir "kötülük" yapmış oğlumuza? Konu sahibi belirmiştir belki ama ben göremedim sanırım....
Belki de kız sadece ayrılmak istedi...Oglumuzun ablasının kızı aramasından sonra kızın ablasını da engellemek zorunda kalması bana asıl kızın zor durumda olduğu izlenimini uyandırdı ama bilemiyorum tabiiDiğer sayfaları okumadım yazdı mı konu sahibi bilmiyorum ama, çocuğun söylemlerinden "aldatılmış yada duyguları hiçe sayılıp kötü bir şekilde terkedilmiş, alay edildiğini düşünmüş" izlenimi aldım.
Yaşadığı şey hayatın bir parçası yaşayıp alması gereken şeyi alacak. Yapacağınız hiç bir şey yok. Ebeveynler olarak çocuklarımız hiç üzülmesin istiyoruz ama onlar büyüyor hayatı duyguları öğreniyorlar buna müdahale edebileceğiniz bir şey yok3. Oğlunuz hayatı yaşıyor sadeceBen 52 yaşında bir anneyim ve 20 yaşında oğlum var. Kız arkadaşı olunca benden saklarmış bunu normal karşıladim küçüklüğünden beri gelişimi yavaştı daha yeni yeni kendine geliyor ama hala vücudu ve kilosu yerinde değil. Bu durum onun psikolojisini etkilemis ama asıl durum daha vahim. İlk sevgilisinden ayrıldığında bana söylemişti ve 3 ay gibi bir sürede atlatmıştı ancak 1 ay önce bitirdiği ilişkisi 15 ay sürmüş bana da sonra anlatıyor gene bunu da saklamış söylememiş. Oğlum çok değişti duygusal, aklı selim, efendi çocuk gitti yerine çıkarcı, duygusuz, herkese küfür eden sinirli biri geldi. Ayrıldıktan sonra hiçbir şey yememeye başladı yalnizca bazen iki öğün bir tabak yemek yiyor, her gün beddua ediyor, kimsenin fikrine ihtiyacım yok diyor kimseye acımayacağım sadece kendi çıkarımı düsüneceğim dedi. Doktora gitmeyi reddediyor napacağımı bilmiyorum. Kızlara karsı değil ama aşka karsı kin beslemeye başlamış ben kızlarla sadece ancak yatarım diye benim yüzüme söylüyor ona kızıyorum bir iki gün iyi oluyor sonra yine kendi kendine ağladiğını görüyorum travma etkisi yaratti. Babasina söyleyemiyorum ters anlar böyle şeyleri yanımızda değil bir süredir işe gitti şehir dışına. Lütfen aklı selim şekilde ne yapmam gerektiği hakkında fikir verir misiniz? Biz de gençliğimizde sevdik üzüldük ama bu hale hiç gelmedik bu yeni nesile ne oluyor hasta gibi oldu oğlum
Beni ayrı tutuyor. Her gün bana sarılır öper kötü bir şey konuşmaz gayet saygılıdır ama hep yalnız kalıyor ve bir yerlere gidiyor kotü yerlere gitse anlardım bir yerden bir şey çikardi büyuk ihtimal kendi başina geziyor sadeceNe yazık ki son yıllarda Amerika'da ve dünyada sağcılığın yükselmesiyle beraber ırkçılık ve kadın düşmanlığı da yeniden artmaya başladı ve böyle alt kültürler çıktı ortaya. Kadınlar tarafından reddedilen, terk edilen bazı genç erkekler bütün kadınlara kin besleyip böyle öğretilere merak salabiliyor. Sizin oğlunuz da bu rüzgardan etkilenmiş. Normal, çok popüler çünkü. Kendini geliştirmesi, dünyanın işleyişi, tarih vs hakkında bilgilenmesi lazım. Gerçi öyle de değişmeyebilir fikirleri, benim üniversitede bir hocam bile böyleydi. Zor bir durum. Sizi seviyordur muhtemelen, ayrı tutuyordur ama kendi geleceği için, pek sağlıklı bir düşünce yapısı değil.
Aslında tam olarak doğru değil. Sadece bana yansıtmıyor yani konfor alanı diye değil gerçekten herkese yansıtıyor dışarıda da suskun ve ağzını bıçak açmiyor konuştuğu kişileri öldürecek gibi bakıyor. Muhtemelen arkadaşı varsa da bu konuları anlatarak onları bezdirmiş olabilir. Daha da kücükken her şeyi bana anlatırdı şimdi çok gururlanmış her şeyin üstesinden tek başina geleceğini saniyor. Onu da geçtim yardim almayı zayıflık olarak görüyor olabilir.Ben dışarıya bu kadar yansıyacağını düşünmüyorum.
Sizin yanınızda guvende olduğu için,nazi size geçtiği için üzerindeki öfkeyi küfür ederek yahut beddua ederek atıyor.
Oğlunuz gibi insanlar genelde tehlikeli olmaz.
Bana kalırsa sadece dilinde bu söyledikleri,yani birakin birine kötülük yapmayı korkusundan karşısında duramaz.
Planlı,kontrollü ve soğuk kanlı olsa endişe edin derdim ancak bu terk edilmenin etkisiyle gelen duygusal bir hırs gibi göründü bana.
Geçici bir şey,hazmedemiyor sadece.
Olabilir bilemiyorum, ben direkt konu sahibinin yazdığı şekle göre cevapladım.Belki de kız sadece ayrılmak istedi...Oglumuzun ablasının kızı aramasından sonra kızın ablasını da engellemek zorunda kalması bana asıl kızın zor durumda olduğu izlenimini uyandırdı ama bilemiyorum tabii
Benimki de efendi, üzülür gene üzmezdi şimdi canavar gibi etrafa davraniyorBenzerini yaşadığım için size katılıyorum sadece sindiremediği için ne yapıyorsa kendine annesine yapıyor
Gençler herşeyi izler oğlumda öyle izler geçer uygulama gibi bir şey asla olmadı zaten sakin efendi bi çocuk sadece yaşadıkları ağır geldi kaldıramadı insanlara karşı öfke sinir patlaması yaşadı zamanla geçti asla üstüne gitmedim çünkü hiçbir faydası olmadı
3 sene önce tamda konu sahibinin yaşadıklarını yaşadım
Umarim sizin dediginiz gibi sadece ilgi çekmek için yapıyordur. Eğer karakteri bu olursa gerçekten çok üzülürüm.Pastelcim..
Bak şimdi canım..
Bu düğün derneklerde sağa sola ateş açan tipler vardır ya hani..
Bir başına bıraksan oturdukları yerde asla silahlarını çıkartıp ateş etmezler.
Ama düğün dernek olunca ilgi çekmek için sağa sola dan dan dan..
Bu da böyle..Uzulduklerini gördükçe daha çok yapıyor.O duygusal boşluğu ve öfkeyi sevdiklerine yansıtarak zalim görünmeye ve güçlü olmaya çalışıyor.
Aslında inandırmak istediği çocuğun kendisi.Kotuyum,güçlüyüm kimse beni üzümez seklinde kendine olan telkini.
O ezilmislik hissi ve kaybetme duygusu yakip kavuruyor içini.
Bu sadece.Bu yaşa geldim,sevdiğim kişi beni terk etse,ben de üzülür ağlardım.
O yaşlarda tepki biraz daha sert oluyor.
Ama bu konuda kız aldatmış olsa niye oğlan ablasindan kızı aramasını istesin ki? Belli ki ortada bir "hata" varsa affedilmek için özür dileyen , araya ablasinı sokan oğlan olmuyor mu bu durumda? Üstelik kız ablayla konuştuktan sonra onu da engellemek zorunda kalmış...Çocuk da belli ki şiddete eğilimli, söylemleri bile tehlikeli bir tip...En basitinden, kendine zarar veren insan karsidakine neler yapmaz?Ne yaşandı bilmiyorum ama ben şu anda kız için daha endişeliyim doğrusu ....Olabilir bilemiyorum, ben direkt konu sahibinin yazdığı şekle göre cevapladım.
Geçenlerde benim oğlumda ilk arkadaşlık deneyiminde aldatıldığını öğrendi. Bu derece nefret söylemleri olmasa da güveni çok sarsıldı. Benzer tepkiler verdi. Etkisinde kalıp sadece o şekilde bakmış olabilirim belki de.
Ilk yazdiğiniz paragraftaki her şeyi nerdeyse aynı cümlelerle söylemiştim. Kötü insanların kötülüğunun sadece kendi içinde olduklarini, senle alakasi olmadiğini hayatta her zaman iyi insanlarla karşilaşmayacağini üstüne basa basa söyledim. Hatta arkadaş edasıyla söyledim başina kakalamadan. Gel gör ki hiçbir işe yaramadı. "Ben enayi değilim, aşık olacağıma yatarım daha iyi, bir kıza güvenmektense kurbağaya güvenirim daha iyi, ben bu dünyaya kaybetmeye gelmedim, dünya zaten yorucu bir yer bir de sığındiğım liman da beni rüzgara sokarsa ben nereye sığınacağım" hatırladiğım cümleler bunlar, bunları söyledi. Kendin ol lafına küfür ediyor. Kendim oldum da ne benim oldu diyor tam tersi elimdekiler de kayıp gitti diyor. Bana anlatmadiğı şeyler olduğunu düsünüyorum, bunları diyorsa demekki çok daha kötü şeyler oldu ama sadece bunu söylüyor. Şımarık olarak da yetiştirmedik hatta onu çok zora soktuk, sorumluluk almasını istedik yalnızca tek kusurum oldu, çocukken bizden habersiz bir yerlere gitti diye uzun yıllar onu her yere göndermedik daha doğrusu babası buna karşı geldi. Başına kötü şeyler gelmişti biraz daha büyüyene kadar gözetimde tutmak istedik.Bir anne olarak ben ne yapardım... Sesli düşünerek yazıyorum bu arada.
Oğlumla konuşmak vakit geçirmek için, yemeğe yada sinemaya çıkmakla ilgili plan program yapardım.
Kahve içerken "nasılsın, hayat nasıl gidiyor" sorularıyla konuşma başlatırdım.
Öfkesini anladığımı ama bir kişinin yaptığı kötülüğü tüm insanlara mal etmemesi konusunda konuşurdum.
Misal bir köpeği çok seven besleyen insanlar varken, onlara zarar veren insanların da olduğunu. Ama o canlının gözünde tüm insanları aynı değerlendirmesinin iyi niyetli olanlara haksızlık olacağını anlatırdım. Bir arkadaşından gördüğü kötü bir davranış yüzünden tüm arkadaşlarına aynı şekilde davranırsa istediği arkadaşlık bağını hiç bir zaman kuramayacağını, iyi olanlarında ondan uzaklaşacağını anlatırdım.
Birde çocuklarda kendi geçmiş tecrübelerimizi anlatmak çok etkili oluyor.
Misal "evet bende geçmişte duygusal bir arkadaşlık yaşamıştım. Bana şöyle şöyle bir kötülüğü oldu. O an kendimi çok değersiz hissettim. Ama yaşadığım haksızlığın benimle bir ilgisi yoktu. O karşımda ki insanın karakteri ile ilgiliydi. Bunu anladığımda kendimi daha iyi hissettim. Bir başkasının davranışı yüzünden bende kötü bir insan olmayı, bana yakışmayan hareketleri yapmayı seçmedim. O zaman eleştirdiğim o insandan ne farkım kalırdı. Eğer o ilişkimde yaşadıklarımı tüm insanlara mal etseydim babanı sevemez, aile kuramaz, sizin gibi güzel evlatlara sahip olamazdım. Bu tarz insanlar hayatın her alanında karşımıza çıkabilir. Ama inan yaşadığın şey sana her seferinde yeni bir şey öğretir, güçlendirir, o kişilerle nasıl baş edeceğin konusunda fikir sahibi olmana sebep olur. Olgunlaşmakta budur zaten. Sen kendin olmaya devam et, içinde olmayan biri gibi davranmaya devam edersen hiç bir zaman mutlu olamazsın. Yaşadığın şeyden edindiğin tecrübeyi koy cebine bir daha bu tarz biri ile karşılaşırsan ne yapacağın hakkında fikrin olsun" tarzı bir konuşma yapardım.
Belki bir saat içinde dönüşümü yaşamayacak ama kulağına kar suyu kaçmış ve sorgulamaya başlamış olacaktır. Onu suçlamak, eleştirmek yerine bol bol dinleyin. Kızdığınız bir tavrında bile "sanırım ben böyle yapmazdım" tarzında yorumlar yapın.
Yanık izi gibiydi ama tam da yanık gibi değildi yapmaya çalışmıs ama yapamamıs gibi duruyordu. Ona da kızdım da nafile, kızmasam şımarırdi kızsam da güceniyorduEndekronoloji doktoruna götürdünüz mü? Fiziksel bir büyüme problemi olabilir.
İç hastalıklarına götürdük. İdrar kan ne varsa yapıldi üç dört tüp kan aldılar. Hiçbir şey çıkmadı yalnızca b12 eksikliği olduğunu öğrendik ona da iğne ve folik asit yazıldı o kadar. Yıllardir hiç kilo alamıyor bu sene askerliğini tecil ettirdi, orada da bakıldı yani muayenede kan alıyorlardı sorun yoktu. Boyu 175 kilosu 50. Kilom az diye kendine kompleks yapıyor spor yapıyor kendince ama spor salonuna gitmiyor hem parasını kendi vermek istiyormus okulum uzak hem de çalışamam diyip gurur yaptı ne dediysem dinletemedim kendi kendine yapıyor. Bazen günde 3 saat vs yapıyor, arada benimle de konuşuyor. En son 25 elmas şınavi çekiyordu, kendini yapamayınca zorluyor ama psikolojisinin bozulmasini istemiyorum. Bunu bu olaylardan kaçmak için mi yapıyor bilmiyorum. Sinirlendikten sonra yere yatıp hem nefes nefese kalıyor hem de ağlıyor kapıyı kapatıyor. Üstüne gitmiyorum artıkBence üstüne gitmeyin. Sürekli konuyu açmayın. Hatta konuyla ilgili konuşacaksanız gel seninle bir oturup konuşalım diye özel bir an oluşturmayın. Ansızın ona mesajlar gönderin. Kendi hayatınızdan veya arkadaşlarınızdan örnek vermek gibi. Ben de o yaşlarda çok acı çektiğim bir ilişkim olmuştu. Kimseyle konuşmak istemez, yemez-içmez hallerdeydim. İyice zayıflamıştım. Sürekli uyumak isterdim. Annem bazen ilgilenmek isterdi bazen de söylenirdi bu halime. Ben hiçbirini duymak bile istemezdim. Ne sinirlenmesini, ne ilgilenmesini. Yalnız kalmak isterdim. Bu bir süreç. Ben de profesyonel desteği reddetmiştim. Oysa gitmem gereken evredeydim ama o yaşlarda asi olabiliyor insanın ruhu. Uyku düzenim çok bozuk olduğu için doktora gittiğimde uykumu düzenleyici hafif bir ilaç vermişti sadece o beni rahatlattı. Bu arada ben şu an 36 yaşındayım yani yeni nesil değilim :) Biz de sevdik, böyle olmadık demeyin her dönemin insanı bu tarz şeyler yaşayabilir. Ben de duygularını yoğun yaşayan biriyim. Gözünüz üzerinde olsun, eliniz hayali olarak sırtında ama bunu ona hissettirmeden yapın. Bir gün karşısına başkası çıkacak ve zaman hepsini geçirecek. Bu arada mesajlar arasında geçti mi göremedim ama spora yönelirse imkan varsa hem kilo alır hem kafası dağılır.
Eşim gerçekten bana değer verir, sevgi sözcuğu söyler. O da bu ortamda büyüdü, bu yüzden sevmeyi ve sevilmeyi çok seviyordu ama herkesi kendi gibi sanmışKızlarla gönül eğlendirmemesi ve kullanmaması gerektiğini söyleyin ve düzgün biri olmak için baba ve anne olarak rol model olun. İkna olursa da terapiye yollayın. Sevgi ve şefkati eksik etmeyin. Sakın maddi şeylerle acısını hafifletmeye çalışmayın. İyice materyalist ve şımarık biri yaratırsınız ellerinizle.
Ablacım önce şu kızın oğluna ne "kötülük" yaptığını aralarında neler geçtiğini adamakıllı ogrensene? Belki kız canını zor kurtardı? Kusura bakma ama ne kendi cocugunu doğru düzgün taniyorsun, ne onun yaşadıklarından doğru düzgün haberin var... Ne doğru düzgün iletişiminiz var... Ama oturup habire kızı kötülüyorsun? Anam da bana hak veriyor diyip kalkıp masum kıza bişey yapsa günah değil mi elin evladına? Kız zaten heryerden engellemiş oğlunu belli ki gerçekten bişey olmuş ama oğlunun mağdur olmadığı kesin gibi..Ilk yazdiğiniz paragraftaki her şeyi nerdeyse aynı cümlelerle söylemiştim. Kötü insanların kötülüğunun sadece kendi içinde olduklarini, senle alakasi olmadiğini hayatta her zaman iyi insanlarla karşilaşmayacağini üstüne basa basa söyledim.
Yok o konuda eminim kızım çünkü ben engel oldum onlarin görüşmesine. Yani onunla görüşmedi. Bana bu konuyu açtılar ama ben reddettim. Biz Karadenizliyiz hem onun yaşı kucuk hem de kız ondan büyüktü 4 yaş. Ayrıca yöresi bile uymuyordu. Yani istese de zarar vermiş olamaz çünkü yanına bile gitmedi.Ablacım önce şu kızın oğluna ne "kötülük" yaptığını aralarında neler geçtiğini adamakıllı ogrensene? Belki kız canını zor kurtardı? Kusura bakma ama ne kendi cocugunu doğru düzgün taniyorsun, ne onun yaşadıklarından doğru düzgün haberin var... Ne doğru düzgün iletişiminiz var... Ama oturup habire kızı kötülüyorsun? Anam da bana hak veriyor diyip kalkıp masum kıza bişey yapsa günah değil mi elin evladına? Kız zaten heryerden engellemiş oğlunu belli ki gerçekten bişey olmuş ama oğlunun mağdur olmadığı kesin gibi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?