Oğlum çok değişti, ne yapmam gerekiyor?

Kızlarla gönül eğlendirmemesi ve kullanmaması gerektiğini söyleyin ve düzgün biri olmak için baba ve anne olarak rol model olun. İkna olursa da terapiye yollayın. Sevgi ve şefkati eksik etmeyin. Sakın maddi şeylerle acısını hafifletmeye çalışmayın. İyice materyalist ve şımarık biri yaratırsınız ellerinizle.

Sanırım geleneksel bir ailesiniz tek erkek olunca da çok üstüne düşmüşsünüz birey olamamış gibi duruyor maalesef. Kendisi de farkında bu durumun ve içten içe eziliyor

Şurayı atlamış olabileceğim için soruyorum, kız arkadaşı tam olarak nasıl bir "kötülük" yapmış oğlumuza? Konu sahibi belirmiştir belki ama ben göremedim sanırım....
Diğer sayfaları okumadım yazdı mı konu sahibi bilmiyorum ama, çocuğun söylemlerinden "aldatılmış yada duyguları hiçe sayılıp kötü bir şekilde terkedilmiş, alay edildiğini düşünmüş" izlenimi aldım.

Belki de kız sadece ayrılmak istedi...Oglumuzun ablasının kızı aramasından sonra kızın ablasını da engellemek zorunda kalması bana asıl kızın zor durumda olduğu izlenimini uyandırdı ama bilemiyorum tabii

Aklıma kendi ilk aşk acım geldi. 55'ten 35'e düşmüştüm. Çevrede hiç arkadaşım kalmamıştı. Çok yalnızlaşmıştım. Yaşadıklarım sebebiyle agresiftim. Bencilleşmiştim. Çevre değişikliği + derslere yoğunlaştım sonra o dönem. Yalnız kalmasın. Kaldıkça o dönemi atlatmak zorlaşır. Meşguliyeti olursa zamanla acısı azalır ve normale döner. Ha benim ailem fark etse idi psikolog ya da psikiyatriste götürmelilerdi beni. Ama fark etmediler işte...

ya bence senin bu olaya bu kadar müdahil olmaman lazım teyzem. babasına anlat bence.

oğlun red pill mgtow falan keşfetmiş olabilir. spor salonuna yazılmayı teşvik edin ve gainer kullansın kendine gelir teyzem.

sen sadece şunu de, bir kadın kötü diye hepsi kötü değildir. sen iyi ol allah senin karşına iyileri çıkarsın. kız mı yok oğlum sana bu dünyada. dünyada 8 milyar insan var yarısı kadın. bulursun her yerde karı kız var.

babasına havale edin onlar bir çözüm bulurlar

Yaşadığı şey hayatın bir parçası yaşayıp alması gereken şeyi alacak. Yapacağınız hiç bir şey yok. Ebeveynler olarak çocuklarımız hiç üzülmesin istiyoruz ama onlar büyüyor hayatı duyguları öğreniyorlar buna müdahale edebileceğiniz bir şey yok3. Oğlunuz hayatı yaşıyor sadece

Beni ayrı tutuyor. Her gün bana sarılır öper kötü bir şey konuşmaz gayet saygılıdır ama hep yalnız kalıyor ve bir yerlere gidiyor kotü yerlere gitse anlardım bir yerden bir şey çikardi büyuk ihtimal kendi başina geziyor sadece

Aslında tam olarak doğru değil. Sadece bana yansıtmıyor yani konfor alanı diye değil gerçekten herkese yansıtıyor dışarıda da suskun ve ağzını bıçak açmiyor konuştuğu kişileri öldürecek gibi bakıyor. Muhtemelen arkadaşı varsa da bu konuları anlatarak onları bezdirmiş olabilir. Daha da kücükken her şeyi bana anlatırdı şimdi çok gururlanmış her şeyin üstesinden tek başina geleceğini saniyor. Onu da geçtim yardim almayı zayıflık olarak görüyor olabilir.

Olabilir bilemiyorum, ben direkt konu sahibinin yazdığı şekle göre cevapladım.

Geçenlerde benim oğlumda ilk arkadaşlık deneyiminde aldatıldığını öğrendi. Bu derece nefret söylemleri olmasa da güveni çok sarsıldı. Benzer tepkiler verdi. Etkisinde kalıp sadece o şekilde bakmış olabilirim belki de.

Benimki de efendi, üzülür gene üzmezdi şimdi canavar gibi etrafa davraniyor

Umarim sizin dediginiz gibi sadece ilgi çekmek için yapıyordur. Eğer karakteri bu olursa gerçekten çok üzülürüm.

Ama bu konuda kız aldatmış olsa niye oğlan ablasindan kızı aramasını istesin ki? Belli ki ortada bir "hata" varsa affedilmek için özür dileyen , araya ablasinı sokan oğlan olmuyor mu bu durumda? Üstelik kız ablayla konuştuktan sonra onu da engellemek zorunda kalmış...Çocuk da belli ki şiddete eğilimli, söylemleri bile tehlikeli bir tip...En basitinden, kendine zarar veren insan karsidakine neler yapmaz?Ne yaşandı bilmiyorum ama ben şu anda kız için daha endişeliyim doğrusu ....

Ilk yazdiğiniz paragraftaki her şeyi nerdeyse aynı cümlelerle söylemiştim. Kötü insanların kötülüğunun sadece kendi içinde olduklarini, senle alakasi olmadiğini hayatta her zaman iyi insanlarla karşilaşmayacağini üstüne basa basa söyledim. Hatta arkadaş edasıyla söyledim başina kakalamadan. Gel gör ki hiçbir işe yaramadı. "Ben enayi değilim, aşık olacağıma yatarım daha iyi, bir kıza güvenmektense kurbağaya güvenirim daha iyi, ben bu dünyaya kaybetmeye gelmedim, dünya zaten yorucu bir yer bir de sığındiğım liman da beni rüzgara sokarsa ben nereye sığınacağım" hatırladiğım cümleler bunlar, bunları söyledi. Kendin ol lafına küfür ediyor. Kendim oldum da ne benim oldu diyor tam tersi elimdekiler de kayıp gitti diyor. Bana anlatmadiğı şeyler olduğunu düsünüyorum, bunları diyorsa demekki çok daha kötü şeyler oldu ama sadece bunu söylüyor. Şımarık olarak da yetiştirmedik hatta onu çok zora soktuk, sorumluluk almasını istedik yalnızca tek kusurum oldu, çocukken bizden habersiz bir yerlere gitti diye uzun yıllar onu her yere göndermedik daha doğrusu babası buna karşı geldi. Başına kötü şeyler gelmişti biraz daha büyüyene kadar gözetimde tutmak istedik.

Endekronoloji doktoruna götürdünüz mü? Fiziksel bir büyüme problemi olabilir.
Yanık izi gibiydi ama tam da yanık gibi değildi yapmaya çalışmıs ama yapamamıs gibi duruyordu. Ona da kızdım da nafile, kızmasam şımarırdi kızsam da güceniyordu

İç hastalıklarına götürdük. İdrar kan ne varsa yapıldi üç dört tüp kan aldılar. Hiçbir şey çıkmadı yalnızca b12 eksikliği olduğunu öğrendik ona da iğne ve folik asit yazıldı o kadar. Yıllardir hiç kilo alamıyor bu sene askerliğini tecil ettirdi, orada da bakıldı yani muayenede kan alıyorlardı sorun yoktu. Boyu 175 kilosu 50. Kilom az diye kendine kompleks yapıyor spor yapıyor kendince ama spor salonuna gitmiyor hem parasını kendi vermek istiyormus okulum uzak hem de çalışamam diyip gurur yaptı ne dediysem dinletemedim kendi kendine yapıyor. Bazen günde 3 saat vs yapıyor, arada benimle de konuşuyor. En son 25 elmas şınavi çekiyordu, kendini yapamayınca zorluyor ama psikolojisinin bozulmasini istemiyorum. Bunu bu olaylardan kaçmak için mi yapıyor bilmiyorum. Sinirlendikten sonra yere yatıp hem nefes nefese kalıyor hem de ağlıyor kapıyı kapatıyor. Üstüne gitmiyorum artık

Eşim gerçekten bana değer verir, sevgi sözcuğu söyler. O da bu ortamda büyüdü, bu yüzden sevmeyi ve sevilmeyi çok seviyordu ama herkesi kendi gibi sanmış değişicem ve benim yaşadigimi yaşasin diyor. Her gün beddua ediyor hiç iyi sözler demiyor.

Benim çekindiğim nokta 1 ay geçmesi. 1 aydır her gün böyleyse demekki kendi içinde travma yaşıyor çok kinlenmiş. Her zaman yanında olamam, tek başina olduğu zamanlar olacak, okul ve is hayati olacak birine zarar vermesinden endişe ediyorum. Dönemlik bir sinir değil, uzun zamandan beri böyleymis ama ben daha 1 haftadir görüyorum yeni söylüyor belki 1 ay olayı bile yalan, belki de daha önce oldu.

Ablacım önce şu kızın oğluna ne "kötülük" yaptığını aralarında neler geçtiğini adamakıllı ogrensene? Belki kız canını zor kurtardı? Kusura bakma ama ne kendi cocugunu doğru düzgün taniyorsun, ne onun yaşadıklarından doğru düzgün haberin var... Ne doğru düzgün iletişiminiz var... Ama oturup habire kızı kötülüyorsun? Anam da bana hak veriyor diyip kalkıp masum kıza bişey yapsa günah değil mi elin evladına? Kız zaten heryerden engellemiş oğlunu belli ki gerçekten bişey olmuş ama oğlunun mağdur olmadığı kesin gibi..

Son düzenleme:
Yok o konuda eminim kızım çünkü ben engel oldum onlarin görüşmesine. Yani onunla görüşmedi. Bana bu konuyu açtılar ama ben reddettim. Biz Karadenizliyiz hem onun yaşı kucuk hem de kız ondan büyüktü 4 yaş. Ayrıca yöresi bile uymuyordu. Yani istese de zarar vermiş olamaz çünkü yanına bile gitmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…