- 26 Kasım 2012
- 6.157
- 2.858
- 198
- Konu Sahibi sevdasinemalarda
-
Bir sakin olun alt tarafi internet cafeye gitmis gitmeyen ya da okuldan kacmayan mi vardir?Cok buyuk tepkiler vermeyin belli ki sizden korktugu icin yalan soyluyor..
ergenlik donemi dikatli olmak lazim,baba neden yalan soyluyor cok guzel ornek oluyor masallah cocuga ...
Şimdi bu çocuk 13 14 yaşında telefonu yok evde interneti yok internete kafeye arkadaşlarıyla gitmek istemesi normal o yaşlarda herkes yapardı sanki çocugu biraz fazla soyutlamışsınız bence arada internet kafeye gitmesine izin verin bu çocuk okuldan gelince ne yapıyor evde sıkılmıyor mu bütün gece ders çalışcak halide yok şimdi ki çocuklar tv de sevmiyor bence biraz büyüğüdünü kabul edip onu da biraz düşünün
Çocuklarımın psikoloğu ve aynı zamande en yakın dostumla konuştum bu konuyu..
Tam ergenlik dönemi diyor.
Enerjisi yüksek ve kendini değerli hissetmek istiyor.
Ordaki arkadaşlıklar onu pohpolayan gaza getirenşeyler ve benlik bilinci için şu an bunlara ihtiyaç duyuyor..
Konuşması şart. Sert değil. Daha çok anlamaya yönelik bir konuşma olsun..
Çocuk hangi ortamı seviyorsa orda konuşsunlar..
Telefon da olabilir tabi dedi ben her ne kadar o yaştaki çocuk erken desem de..
Ayrıca evdeki durum da önemli tabi..
İlgilendiği birşey yok mu diye sordu en başında..
Spor gibi.
Faaliyet bulsalar iyi olacak dedi..
Çok saol allah razı olsun
Spor yok yüzmeye gidiyordu bıraktı bisiklet sürerdi kış geldi birde teok var çalışması
Gerek
Gerçektenhiç vakti yok çalışmalı bol bol dersi de kötü
Sıkışince oda yalana başvurur hemen bazılarına çocuğu bile alet etmiş olmasından supheliyim
Size uzuldum maddi acidan zordayim demissiniz bence oglunuza diyin ki biraz elimiz rahatlasin sana bir telefon alacagim ama lutfen aramizda bundan sonra yalan olmasin..
Otorite sizde olsun ,benle oyun oynuyor demissiniz bunu yapacak cesareti bile olmamasi lazim siz onun icin didinirken..
Babayla ortak karar alin hemen hoykurmesin,celallenmesin cocuk buyutmek sadece annenin gorevi degil babada babalik yapsin biraz ki siz helak olmayin ..
Size uzuldum maddi acidan zordayim demissiniz bence oglunuza diyin ki biraz elimiz rahatlasin sana bir telefon alacagim ama lutfen aramizda bundan sonra yalan olmasin..
Otorite sizde olsun ,benle oyun oynuyor demissiniz bunu yapacak cesareti bile olmamasi lazim siz onun icin didinirken..
Babayla ortak karar alin hemen hoykurmesin,celallenmesin cocuk buyutmek sadece annenin gorevi degil babada babalik yapsin biraz ki siz helak olmayin ..
Uzulmeyin bu kadar erken farkettiniz mutlaka bir cozum bulacaksiniz..Cnm bu durumda dersaneye yazdirdim bisiklet aldım yüzmeye de yazdiririm telde alırım gerekirse yeterki bana bunu yapmasın
Zaten çok fazla telde oyun oynuyor internet al dedi kabul etmedim bilseydim önlem alırdım isyerindeyim aglamakliyim
Ve de arkadaşımın dediği gibi şu anda ergenlik dönemi..
Bence ona çok değerli olduğunu hissettirin.
Ama bu sadece sözle olmuyor biliyorsunuz..
Bazı akşamlar sinemaya gidin, yemeğe çıkın ve onunla sohbet edin.
Yemeğe çıktığınızda sadece ona odaklanın..
İşe yarayacak..
Ayrıca babası ona hakaret ediyor bağırıyor onurunu kırıyor babasını bu işe karirtirmasam iyi olcak
Cnm anneannede internet var ordan giriyor
Galiba haklısın telefonuma internet paketi alıp ona versemmi acaba
Onunla çok vakit geciremiyoruz bu doğru
Ders yüzünden sürekli derse gönderiyorum aksamlari oda inatla çalışmıyor Sök ile geçti düşün (bir tek pazarları beraberiz)
Bu sene teok var dersaneye verdim yine calismiyor
Lütfen çocuğunuza zaman ayırın..
Ben de çalışıyorum..
İki küçük çocuğum var.
Babalarından boşanalı çok oldu..
Ama mutlaka onlara zaman ayırıyorum.
Ve bu zamanı ayırırken kendimi tamamen onlara veriyorum..
Çocukların böyle davranışlarla bize sinyal veriyorlar ya ebeveynlerine..
Aslında suç değil yaptıkları..
Zorlayarak bişey elde edemezsiniz..
Ve gerçekten ergenlik çok zor bir süreç..
Ben onunla vakit geçirmek istemezmiyim dersinden kalmak diye aklım çıkıyo ama ne ders yürüyor ne kaliteli zaman gecirebiliyoruz
Evet tatlı sert'imdir aslında her bir şeye Hayır demeyen arkadaş gibi dertlesen yeri geldiğinde kırmızı çizgisinden öteye geçmeyen
Hayirlari evete dondurulemeyen
efendidir saygilidir ama yalan çok kötü
Sence kirmizi ciznim olan internet kafeye gitme işine izin versemmi
Lütfen çocuğunuza zaman ayırın..
Ben de çalışıyorum..
İki küçük çocuğum var.
Babalarından boşanalı çok oldu..
Ama mutlaka onlara zaman ayırıyorum.
Ve bu zamanı ayırırken kendimi tamamen onlara veriyorum..
Çocukların böyle davranışlarla bize sinyal veriyorlar ya ebeveynlerine..
Aslında suç değil yaptıkları..
Zorlayarak bişey elde edemezsiniz..
Ve gerçekten ergenlik çok zor bir süreç..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?