Oğlum hakkında..

Sebebineydiki

Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2015
298
184
18
Merhaba herkese. Kafamı günlerdir kurcalayan bir konu var. 3 yaşındaki oğlum daha 6 ay öncesine kadar cümle dahi kuramayan bir çocuktu. Cümle kurmaya başlar başlamaz harfleri sayıları ve renkleri ingilizce okumaya başladı. Evde ingilizce konuşan ve bilen yok evde tv bile yok. Nasıl olmuş diyorum bazen telefondan öğrenmiş olsa dahi nerde nasıl ne ara öğrendi kimsenin yardımı olmadan öğrendiğine eminim. Size sadece şunu sormak istiyorum bilen biri olur muhakkak ilgilenilmeye değer mi yoksa sıradan bir durum mu.? Cevap yazan elleriniz dert görmesin.

Değerlendirin derim bence benimde kuzenim böyle başlamıştı ailede de yoktu benden başka dil bilen o da farklı şehirde nasıl öğreteyim çocuk şuan okulunda başarılı sosyal aktivitesi mükemmel bir çocuk.

Arkadasimin cocugu 2.5 yasinda. O da youtube'dan yanda cikan videolardan ogrenmis. Isim yas sormayi sayilari harfleri.

eğer telefonla haşır neşir oluyorsa öğrenmesi çok kolay
ingilizce videolar falan seyretmiştir, hemen kapıyorlar
ilgilenmekten kastınız ingilizcenin üstüne düşmek ise sakın yapmayın
henüz yeni konuşmaya başlamış, önce kendi dilini pekiştirmesi lazım
evde bilingual biri yoksa ki sizde yok, ingilizce için pekiştirmeye çalışmanız yarardan çok zarar verir (üzerinde yapılmış çalışmalar var ama uzun uzun yazamıyorum şimdi)

Nasil olurki hic duymadan baskasindan ilk defa böyle birsey duydum. Siz hic konusmuyorsunuz yani ingilizce ama cocuk söyledigi kelimeler sadece ingilizce mi? Dogru mu anladim? Öyleyse eger cok tuhaf ne denirki. Ama öyleyse kesinlikle egitimine cok dikkat edin yani özel durum cünkü siradan birsey degil. ingilizce egitim gibi . Bunu degerlindirin

Çocuğun dahi olabilir. Normalin üstünde bir durum.

Yanlış anlamayın lütfen beni çocuğum süper zeki demiyorum sadece normalmidir eğer ışık görüyorsanız heba olmasın çocuk

masallah. . telefonda cizgifilm mi seyrediyor ? ordan kapmış olabilir. ama su isterken water diyorsa cok ilginc.bence onunla ilgilenin korelmesin

Evet mesela su isterken Watır
evet mesela su isterken Watır peyniri almak isterse çiz diyor ve bu sanki onun ana diliymiş ve sanki bizde ingilizce konuşuyoruz gibi söylüyor

evet mesela su isterken Watır peyniri almak isterse çiz diyor ve bu sanki onun ana diliymiş ve sanki bizde ingilizce konuşuyoruz gibi söylüyor

Bir yerden duymadan 'acquire' etmesi imkansız yani mutlaka duymuştur. O yaşlarda yabancı dil de anadil de duyarak öğrenilir. İngilizce dersi veren kreşlere yollarsanız çocukluktan öğrenmeye başlar güzel olur.
(İşim bu)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…