- 27 Aralık 2015
- 298
- 184
- 18
- Konu Sahibi Sebebineydiki
-
Merhaba herkese. Kafamı günlerdir kurcalayan bir konu var. 3 yaşındaki oğlum daha 6 ay öncesine kadar cümle dahi kuramayan bir çocuktu. Cümle kurmaya başlar başlamaz harfleri sayıları ve renkleri ingilizce okumaya başladı. Evde ingilizce konuşan ve bilen yok evde tv bile yok. Nasıl olmuş diyorum bazen telefondan öğrenmiş olsa dahi nerde nasıl ne ara öğrendi kimsenin yardımı olmadan öğrendiğine eminim. Size sadece şunu sormak istiyorum bilen biri olur muhakkak ilgilenilmeye değer mi yoksa sıradan bir durum mu.? Cevap yazan elleriniz dert görmesin.
Dedim ya tv var ama ben kesinlikle açmıyorum o anlamda yok demiştim ailece tv siz bir yaşama alıştık. Çocuklara kötü örnek olduğu için beyin yıkandığı için.bunun yerine çocuklarımla oyun oynuyorumO değilde ecde neden televizyonunuz yok cok merak ettim.
Maddi anlamdan oldugunu sanmiyorum o yuzden sordum.
Dedim ya tv var ama ben kesinlikle açmıyorum o anlamda yok demiştim ailece tv siz bir yaşama alıştık. Çocuklara kötü örnek olduğu için beyin yıkandığı için.bunun yerine çocuklarımla oyun oynuyorum
Yok valla bide benim oğlum türkçe bilmiyor şimdilikDora diye bir çizgifilm karakteri var çocuklara ingilizce öğretmek için hem türkçe hem ingilizce konuşuyor. Bir yerde ona denk gelmiş olabilir mi?
Bir yerden duymadan öğrenmiş olması imkansız dil tecrübe ederek öğrenilir. Iyi düşünün illa ki bir yerlerde duymuştur o kelimeleri.Yok valla bide benim oğlum türkçe bilmiyor şimdilik
Elbette ki duymuş görmüştür beynine kazımıştır ama bize farkettirmeden. Düşünsenize oğlunuz eline alıyor herhangi bir garanti belgesini ve üstündeki harflerin hepsini eksiksiz ingilizce okuyor sizde şaşırmazmıydınız.Bir yerden duymadan öğrenmiş olması imkansız dil tecrübe ederek öğrenilir. Iyi düşünün illa ki bir yerlerde duymuştur o kelimeleri.
Çok hızlı öğreniyor demek ki yetenekli bir çocuk.
Şaşırtıcı elbette. Bu çocuğun yetenekli bir çocuk olduğunu gösterir. Ama imkansız çocuğun o sesleri duymadan çıkarabilmesi bunu söylemeye çalışıyorum. Daha iyi takip edip yönlendirmelisiniz.Elbette ki duymuş görmüştür beynine kazımıştır ama bize farkettirmeden. Düşünsenize oğlunuz eline alıyor herhangi bir garanti belgesini ve üstündeki harflerin hepsini eksiksiz ingilizce okuyor sizde şaşırmazmıydınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?