Oğlum hakkında..

Yeğenim 2 yaşında İngilizce alfabeyi, sayıları, renkleri vs. biliyordu. Bunda şaşırılacak ve abartılacak bir şey göremedim ben..

cocuga vahiy inmediya illaki biryerden ogrendi cigifilm den tv den cocuk sarkilarinda ...

Ben vahi indimi dedim veya çocuğum zeki akıllı diye havaya mı girdim anlamıyorum gerçekten sadece görüş almak istedim. Sanki herkesin çocuğu aynı şekilde davranıyor gibi sanki her çocuk cümle kurmaya başlar başlamaz harfleri sayıları ve renkleri ingilizce okumaya başlıyor gibi bir tavır içinde bazı arkadaşlar. Ben sadece görüş almak istedim

Canım aynı durum benim kızımda da mevcut şuan.Tablette video izlerken öğrendi renkleri ve sayıları.Normal.konuşma dilinde yok tabii hep türkçe.O renkleri ingilizce söylerken ben hemen arkasından türkçesini söylüyorum.Türkçesino de biliyo ama nedense ingilizcesini söylemekten daha fazla keyif alıyo.Ben çok takılmıyorum bu duruma.Nasılsa zamanla düzene oturur.Insanlar evde ingiliz dadılarla büyütüyo sırf ingilizceye erken dili dönsün alışsın diye.

O değilde ecde neden televizyonunuz yok cok merak ettim.
Maddi anlamdan oldugunu sanmiyorum o yuzden sordum.

O değilde ecde neden televizyonunuz yok cok merak ettim.
Maddi anlamdan oldugunu sanmiyorum o yuzden sordum.
Dedim ya tv var ama ben kesinlikle açmıyorum o anlamda yok demiştim ailece tv siz bir yaşama alıştık. Çocuklara kötü örnek olduğu için beyin yıkandığı için.bunun yerine çocuklarımla oyun oynuyorum

Anladim. Bizim bir tanidigimiz sirf dini inanclari yuzunden evine tv almazdi. Internet vs. Her sey yasakti cocuklarina. Cocuklarda tabi okula baslayinca cok buyuk sorunlar yaşamış. Diger cocuklar tarafindan dislanmis. Sonra erkek olan cocuk ilerde okuldan kaçıp internet cafelere gidiyor. Orda bilgisayar ogreniyor oyun felan derken.
Arkadaslarinin evine gidip gelip ogreniyor kullanıyor.
Siniflarini da zar zor geciyor tabi devamsizligi ailesi duyuyor cok buyuk sorunlar yaşıyor.
Neyse ilerde cocui bilgisayar bolumunu seçiyor. Ama nasil boyle bilgili.
Daha sonra bilgisayar muhendisi olmuş. Anneannesini taniyoruz biz o anlatiyor gercek bir olay bu.
Şuan kendinin geliştirdiği cok yararli programlar var o çocuğun.
Belki sizinde cocugunuz ilgisi kaymistir bir sekilde zaten kucuk cabuk kapmistir.

Arkadaşlar az önce bu konuda uzman sayılabilecek istanbuldan bir özel kolej yetkilisi ile görüştüm. Kendisi üstün zekalı çocukların özel eğitim gördüğü yerde görev yapıyor. Ona konuyu aynen size anlattığım gibi anlattım. Telefondan öğrenmiş olsa dahi yüksek bir öğrenme becerisine sahip olabileceği bunun normal görülmemesini böyle çocukları iyi. Bir eğitimle daha iyi yerlere geleceğini söyledi. Ram testi önerdi ama yaşı biraz küçük bunun için 4 4 buçuk yaşında olabiliyor bu test o zamana kadar çocuk işe ilgilenip ona uygun eğitim setleri oyuncaklar falan almamı önerdi.

Kuzenimin oglu da gec konustu ama konusmayi ogrenince de sayilara merak sardi.butun gun toplayip cikarir carpar boler annesine sorular sorardi.hatta bazen o kadar cok soru soruyodu ki bunaltirdi bile.ben dedim kuzenime bu cocuk normal degil yasitlarina gore fazla seyler yaptiklari bence uzerine olun.tuzder var bi arastirin ustun zekalilar dernegi.oraya gittiler test falan yapildi ve cocuk ustun zekali cikti.

Dora diye bir çizgifilm karakteri var çocuklara ingilizce öğretmek için hem türkçe hem ingilizce konuşuyor. Bir yerde ona denk gelmiş olabilir mi?

Yok valla bide benim oğlum türkçe bilmiyor şimdilik
Bir yerden duymadan öğrenmiş olması imkansız dil tecrübe ederek öğrenilir. Iyi düşünün illa ki bir yerlerde duymuştur o kelimeleri.

Çok hızlı öğreniyor demek ki yetenekli bir çocuk.

Bakın sadece şunu diyorum ben çocuğum ay şöyle akıllı ay böyle akıllı dokunmatik telefona bir iki parmak vurdu diye çocuğunu kendi kendine zeki ilan eden bir anne değilim tabiki her çocuk akıllıdır sadece eğer çocuğunuzda biraz daha fazla öğrenme kabiliyeti gördüyseniz lütfen üstünde durun her çocuk illa dahi süper zeka olmak zorunda değil. Ki tüm çocuklar dahi olarak doğar. Onların yeteneklerini keşfedip onları ilgili oldukları konularla ilgili eğitmek en iyisidir

Bir yerden duymadan öğrenmiş olması imkansız dil tecrübe ederek öğrenilir. Iyi düşünün illa ki bir yerlerde duymuştur o kelimeleri.

Çok hızlı öğreniyor demek ki yetenekli bir çocuk.
Elbette ki duymuş görmüştür beynine kazımıştır ama bize farkettirmeden. Düşünsenize oğlunuz eline alıyor herhangi bir garanti belgesini ve üstündeki harflerin hepsini eksiksiz ingilizce okuyor sizde şaşırmazmıydınız.

Şaşırtıcı elbette. Bu çocuğun yetenekli bir çocuk olduğunu gösterir. Ama imkansız çocuğun o sesleri duymadan çıkarabilmesi bunu söylemeye çalışıyorum. Daha iyi takip edip yönlendirmelisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…