Oğlum hakkında..

dedim ya tel den öğrenmiş olabilir diye öğrenmiş olsa bile bukadar hızlı ve bize farkettirmeden öğrenmiş. Hızlı öğrenme kabiliyeti olabilir mi sizce

"Her çocuk üstün yeteneklidir"
Çok severim bu cümleyi. Çocuğunuzu bir pedagoga falan götürmeyin. Bu küçücük yaşlarda çocukların testlere tabi tutulması çok saçma geliyor bana.Siz ona " üstün " gibi davranın. İngilizceyi seviyorsa İngilizce eğitimi de veren bir kreşe gönderebilirsiniz. İngilizce çizgi film izletin.Dile yeteneği olduğu belli, bence geliştirin.
Nerden öğrendiğine gelince , herşey olabilir. Okula gittiğini söylemişsiniz, orda İngilizce kelimeler bilen bir arkadaşı olabilir. Onun her söylediğini hafızaya yerleştiriyordur. Şuan size çok acayip gelen bu durumun mutlaka bir açıklaması vardır, bende yaşadım sonradan anlamıştım.
Birde sizinle Kürtçe konuştuğunu söylemişsiniz, sormadınız mı " nerden biliyorsun? " diye?

Değerli yorumunuz için tesekkür ederim öncelikle. Oğlum okula gitmiyor kızım gidiyor. Sordum tabiki ama tatmin edici bir cvp alamadım çok hiperaktif bir çocuk ayrıca. Önerinizi dikkate alacağım

dedim ya tel den öğrenmiş olabilir diye öğrenmiş olsa bile bukadar hızlı ve bize farkettirmeden öğrenmiş. Hızlı öğrenme kabiliyeti olabilir mi sizce
Tabi ki olabilir àma zaten kucuk cocuklar bos kaset gibier
CAbuk herseyi ogreniyorlar yetenegi varsa gelistirin derim ingilizce tum dunyada kullaniliyorr
Bende ayni sekilde ingilizceyi tam olarak ogrenmesi icin ugrasicam zaten turkce vé fransizca ana dili
Okul cagina kadar uc dili bir arada goturucez insallah sonra kolejden itibaren ispanyolca

Maşallah yaa allah bağışlasın

İşiniz zormuş.
Bu durumda bence hiperaktiviteyi daha çok önemsemelisiniz.
Çocuğunuzun üstün zekalı olup olmadığına burdan hiçkimse karar veremez.Normal bir çocukta olabilir, üstün ve hatta dahi de olabilir.( bize anlattığınız kadarı için konuşuyorum). Kesin olan " dil yeteneğinin gelişmiş olması.
Hiperaktif bir çocuk için ilgi alanlarına yönlendirilmesi elzemdir.Çocuğun zeka durumuyla ilgilenmeyin. Okula başladığında zaten eğer farklıysa öğretmenleri RAM a yönlendirir ve destek odası gibi haklarınızdan faydalanırsınız. Zaten şuan çocuğunuzu tanılatsanızda yapabileceğiniz birşey yok, yapayanlızsınız. Üstüne birde çocuktan daha fazla beklenti içine gireceksiniz ve buda bazı çocuklarda kaygı problemine yol açıyor.
Eğer illa 4-4,5 yaşında tanılatmak taraftarı iseniz de tüzder de değil İstanbul da iseniz İstanbul üniversitesi, Ankara'da Ankara üniversitesinde üstün zekalılar bölümü var oraların sınavına sokun derim. 5-6 yaş grubundan itibaren dahi düzeyindeki çocukları hafta sonu kurslarıyla destekliyorlar.Başka şehirlerde 1. Sınıftan itibaren Bilsem ler var, o sınava girer.
Ama dediğim gibi belli bir yaşa kadar yapabileceğiniz tek şey sizin evde ilgilenmeniz.Yerinizde olsam oğlumla beraber İngilizce öğrenirdim bende.

Tabiki burdan teşhis konulmaz bunun bilincinde bir anneyim. Öneriniz için çok tesekkür ederim

Yav icinden ingiliz dili cikacak degil ya cocugunuzun, illa ki bir yerden duydu. Cocugunuz nereden duydu, kim duyurdu, kim ogretti, bunlari arayin bence. Her cocuk duysa ogrenir. Yani baska yol yok cunku. Dil oyle duyulmadan ice dogarak konusulan bir sey degil yani. Cocugunuz Ingiliz turist cocuguyla karismadiysa illa ki duydugu bir yer vardir.

Siz benim yazdıklarımı okudunuz mu ben kendi kendine mi öğrenmiş dedim nedir bu muhalefet. Burda çocuğum dahi demedim zeki demedim telefondan öğrenmiş dahi olsa hızlı ve kolay öğrenmesini avantaja çevirebilir miyim sizce diye sormak istedim. Sanki oğlum atomu parçalanmış ta ben burda gerine gerine hava atıyorum.

Siz benim yazıklarımı okudunuz mu acaba? Oğlunuza zeki, dahi dediniz diyen mi oldu? Nasıl olmuş falan filan demiyor musunuz, ben de nasıl olacağının ihtimallerini söylüyorum. Bu zeka işi değil zaten, dahi mi diye sormanız komik olurdu. Çocuğunuzdan haberiniz yok daha. Nerelerde geziyor, kimle ne konuşuyor bilmiyorsunuz. Ben de size çocuğunuzu takip edin madem nerden öğrendi merak ediyorsunuz diyorum. Bu ne şiddet bu celal yahu, hayret bir şey.

Evet doğru ben akşam olunca 3 yaşındaki oğlumu sokaktan topluyorum. Ben size bu çocuk bunu nerden öğrenmiş gibi bir sorumu sordum acaba. Eğer iyice okumuş olsaydınız böyle bir mesaj yazmak bendende böyle bir cvp almazdınız.

Pöff, elestiri kaldiramayacaksaniz konu acmayin. Sizden boyle cevap almakmis, siz kimsiniz yahu? O usluplar filan? Burasi sinir stres atma yeri degil, biraz duzgun cevaplar yazin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…