size çok teşekkür ederim özellikle zaman ayırıp cevap yazdığınız için..oğlumla geçen gün bir pedagogla daha görüştük...siz öğretmenlerinin söylediklerine kulaklarınızı kapayın..sizin oğlunuzun hiçbir problemi yok..sadece sizin oğlunuz gibi olgun ve hassas ç0ocuklar çok fazla olmadığı için farklı algılanabiliyor dedi.ne özgüven problemi nede dikkat dağınıklığı var..sadece nerde nasıl davranması gerektiğini biliyor ve ona göre davranıyor dedi.dikkat dağınıkığı içinde şey demişler arkadaşımın çocuğuna..derste ilgisini çekmeyecek bişey yapıyorlarsa dikkatini daha zor toplarmış çocuklar..geçen birkaç günde dikkat ettim.boyama ödevi olduğu zaman hiç yapmak istemiyor..sevmiyorum boyama yapmayı diyor.yaparsa da dinlene dinlene ara ermeden yapmıyor..ama çizimle ilgili ödevi olduğunda hiç problem yaşamıyor..bitirene kadar kalkmıyor başından..belkide öğretmenin kastettiği şey bu..kreş ve anaokulunda boyama çok yapılıyor ya..belkide bu yüzden dikkatini toparlayamıyor demiş olabilirler diye düşünüyorum.
göz konusuna gelince benim oğlum hipermetrop..hiçbir belirti yoktu..oğlumunda bir şikayeti yoktu..göz doktoru şöyle demişti'çocuk yakını görse uzağı göremese bunu ifade eder.yada tam tersi..ama bu çocuk uzağıda yakını da bulanık görüyor.o yüzden şikayet etmiyor'bizim dezavantajımız gözünde kayma olmaması olmuş..normalde hipermetrop çocukların gözünde ilk bir yaşta kaymalar olurmuş aile anlarmış.ama bizde hiç kayma olmadı..