hayır ama ben ısrar etmeden ben söylemeden hiçbir şeyi yapmaz..atıyorum sabah kahvaltı ettirmek için belki yirmi kere hadi oğlum diyorum..çıldırma noktasına yaklaştığımda korkup oturuyor sofraya..cocugu hıc dövdünüz mu?
hayır ama ben ısrar etmeden ben söylemeden hiçbir şeyi yapmaz..atıyorum sabah kahvaltı ettirmek için belki yirmi kere hadi oğlum diyorum..çıldırma noktasına yaklaştığımda korkup oturuyor sofraya..
babayı hiç umursamıyor daha birkaç aydır benim ısrarlarımla babadan izin almaya başlıyoruz..beni çok seviyor benimle uyumak istiyor..ama sürekli başındayım sanki..hadi oğlum yemek vakti hadi oğlum ilaç vakti bu yemek ve ilaçlar yüzünden iyice geriliyoruz çünkü ben ısrar etmesem hiçbir şey yemeden duruyor..ilaçlarını kullanmamak için inat ediyor..kardeşi var.2.5 yaşında..onunla arası iyi..dışarıda parka falan gittiğimizde aslında problem yok arkadaşlarıyla beraber oynuyor ama misal lunapark a gidelim.üç bilet mi alındı..bir tanesiyle çarpışan arabaya bincem..diğerleriyle sen neyi istersen onda kullanalım diyor..Evde sizinle ve babası ile iletişimi nasıl? Kardeşi yok sanırım değil mi? Dışarıda parka filan götürdüğünüzde dikkatinizi çeken bir şeyler olmadı mı hep öğretmenlerinin söylemlerini kullanmışsınız?
babayı hiç umursamıyor daha birkaç aydır benim ısrarlarımla babadan izin almaya başlıyoruz..beni çok seviyor benimle uyumak istiyor..ama sürekli başındayım sanki..hadi oğlum yemek vakti hadi oğlum ilaç vakti bu yemek ve ilaçlar yüzünden iyice geriliyoruz çünkü ben ısrar etmesem hiçbir şey yemeden duruyor..ilaçlarını kullanmamak için inat ediyor..kardeşi var.2.5 yaşında..onunla arası iyi..dışarıda parka falan gittiğimizde aslında problem yok arkadaşlarıyla beraber oynuyor ama misal lunapark a gidelim.üç bilet mi alındı..bir tanesiyle çarpışan arabaya bincem..diğerleriyle sen neyi istersen onda kullanalım diyor..
okula gidiyor şu an sistem daha oturmadı..aslında bende sizin dediğiniz gibi düşünüyordum ama bir ay önce hem zatürre hem bronşit geçirdi..doktor beslenmesine dikkat edelim vücut direnci çok düşmüş dedi...şimdide dididniyorum bişeyler yesin diye..Neden çıldırıyorsunuz ki? Etmezse etmesin, bırakın aç kalsın, elbet bir yerde pes edecek ve o göbüş acıkacak :)
okula gidiyor şu an sistem daha oturmadı..aslında bende sizin dediğiniz gibi düşünüyordum ama bir ay önce hem zatürre hem bronşit geçirdi..doktor beslenmesine dikkat edelim vücut direnci çok düşmüş dedi...şimdide dididniyorum bişeyler yesin diye..
öğretmenlerinin sıkıntısı şu noktada..derste dikkati dağılıyor ve arkadaşlarıyla iyice tanıyana kadar pasif davranıyor.atak değil.ben zaten onunla oyun oynarken ilgisi hep yaptığımız şey üzerinde oluyor birde ben öyle çok gezmeye oturmaya gidemiyorum.genelde kuzenleri ve tanıdığımız bir iki ailenin çocuklarıyla temasına şahit oluyorum.o ortamda da haliyle sıkıntı yok..küçük bir yerde oturuyoruz.parka da gitsek bir iki arkadaşı ile karşılaşıyor onlarla oynuyor..zaten çalışan insanlarız ben akşam altıda geliyorm..hemen yemek yap peşinden yemek ye çocuklarla bir saat vakit geçir uyku saati yatır bu kadar gün bitiyor..inanın yaz bitti ne bir kez denize ne pikniğe gidecek vakit bulamadım..oğlumu ya babasıyla gönderdim yada halalarıyla gönderdim..ben gidemiyorum o mahrum kalmasın diye...çocuğunuz sizin otoritenizi haddinden fazla hissediyor olabilir, diğer yandan sizden takdir bekliyor olabilir. yanlış anlamayın ama yaklaşımınızla ilgili bir sıkıntı olduğunu hissettim. yerinizde olsam çocuğum ile biraz arkadaş gibi olmaya çalışırdım, birlikte oyun oynar, onu daha yakından tanımaya çalışırdım. sorunları öğretmenlerinin fark edip sizin fark etmemenizi biraz yadırgadım açıkçası.
zaten peşinden koşmuyorum masada oturup bekliyor tabağa el bile sürmüyor.ben yemek konusunda hiç problem yapan bir anne değilim normalde.mesela dün sabah tabağını hazırladım.yedi.saat7.30 öğlen okuldan geldi babaanneye gönderdim..oğlum bişeyler ye gidince dedim.bir dilim yağlı reçelli ekmek yemiş.akşam bende kayınvalideme gittim.akşam sekiz buçuk ben aç değilim.hiç ekmeksiz bir kepçe çorba yedi.o kadar.zaten dokuz buçukta yatıyor çok şükür uyku saati konusunda problem yaşamıyorum.Yanlış anlamayın beni nolur, iki çocuk annesi olarak konuşuyorum bu işler didinmeyle olmaz, kararlıkla olur, dirayetle olur. Siz bir kere otoriteyi sarsarsanız çocukta bunu kullanır. Yemek saati bellidir, yemek masada mutfakta yenir, koşa dolana vs. yenmez.. Yemeyen çocuk yoktur, yediremeyen anne vardır. 6 yaşında bir çocuğa da açlıktan bir şey olmaz.. hastalıkları hepimizin çocukları geçiriyor, zatürre bronşit zaten artık kreş hastalıkları, çocuklara yapıştı neredeyse, bizde bu konudan müzdaribiz ama bizde kurallar vardır ve değişmez... sizden biraz daha farklı olarak benim çocuklarımın arasında 1 yaş var ki bilmem elimde bir şeyle koşayım arkalarından ya da uyku vakti dediğimde evde isyan çıksın...
Çocukla kaliteli geçirilen zamanlar diyoruz ya siz ufaklığı biraz babaya verip dışarı çıkarttırsanız büyükle özel anlar yaratmaya başlasınız? dili de çözülür böylece oyunlarla konuştursanız belki de bir derdi var anlatamıyordur kuzu?
Çocuğunuzun okulunu değiştirin.Bu tür kreşlerde haftanın belirli günleri gelen pedagoglar vardır.Hem çocukla hem aileyle özel iletişim kurar.Kreşler dönem dönem ebeveynlere yönelik seminerler yapar onlara katılın.
Şimdi burda herkes kendi çocuğuna göre,benim çocuğum şunu yapar,bunu asla yaptırtmam,otorite şu bu demeyle olmaz bu işler.Her çocuk farklıdır.Kreşler çocuklara bakıcılık yapılsın diye yoklar.Çoxcuğun işikilerini,sosyalleşmesini,paylaşım ,hareket ve konuşma gelişimini kreşte öğrendiği geliştirici oyunlarla kazanır.Çocuğunuz üstün zekalı da olabilir.Bir çocuğun çok konuşuyor olması,çok sosyal olması onun üstün zekalı olduğunu göstermez.Bazen daha geri planda daha içine kapanık çocuklarda da bu durum olabilir.Ama yeteneklerini keşfetmek okul da ki öğretmenlerin görevi biraz da.
mutlaka her çocukta oluyor bu kardeş kıskançlığı az yada çok..benim kızım çok zor bir bebekti.oğluma da pedagog bir resim çizdirmişti..resimde kocaman bir ben kendisi,küçük bir baba ,evimiz ve bizden uzakta yüzü çok çirkin bir bebek..anlatmasını isteyinceCanım benim kızım da 6 yaşına kadar içine kapanık bir çocuktu kreşe gittiği halde çünkü yapısı öyleydi evde bizimle her şeyi konuşabilen babasıyla ve benimle alışverişe gittiğimizde kesinlikle kendi istediklerinin alınmasını isteyen (ki ben küçüklüğünden beri kendi seçimlerini yapabilmesi adına ona bırakıyorum) sonra kardeşi oldu ve kızım ilkokula başladığında bir gün öğretmeni aradı çok kızınızda dikkat dağınıklığı olduğunu fark ettim ilk 5 dakikadan sonra dikkatini derse vermiyor dedi. Kızımı pedagoga götürmemi önerdi götürdüm tabii. Ama pedagogun dediği şey öğretmeniniz yanlış tespitte bulunmuş çocukta dikkat dağınıklığı filan yok ayrıca 6,5 yaşında olmasına rağmen 10 yaşındaki çocuk zekasına sahip dikkat dağınıklığı olan çocuklar konuşulanları dinlemez ve konuyla ilgili soru soruduğunda dinlemediği için net cevaplar veremez dedi. Dinlemiyormuş gibi görünüyor ama gayet mantıklı ve düzgün cevaplar veriyor dedi. Sonra 4-5 sean devam ettik resim yaptırmış pedagog iç dünyasına inmek için sonuç ne mi çıktı tamamen kardeş kıskançlığı resimde anne-baba ve kendisi çizmiş senin bir kardeşin de vardı onu yapmadın mı dediğinde ha o mu onu unutmuşum diye cevap vermiş kardeşiyle bırakın o ilgilensin mesela bezini getirmesini isteyin biraz daha büyüdüğünde kardeşinin üstünü giydirmesini isteyin dedi söylediklerini harfiyen uyguladım şimdi yine var o kıskançlık ama minimum derecede. Sizin çocuğunuzda da dışa vurmasa da içten içe kardeş kıskançlığı ya da kendini ikinci plana atılmış hissi olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?