- 9 Kasım 2013
- 4.369
- 4.372
- 198
- Konu Sahibi obiviyante
-
Çok teşekkür ederim. Süpersiniz!oyuncaklar ilgisi 15 gun ceker,sonrasinda malesef kenara atiliyorlar.
en guzel evdeki ivir ziviri degerlendirip onu biseyler uretmesi yonunde tesvik etmek.
montessori aktiviteleri var bi link atayim,bununla ilgili kitaplarda bulabilirsiniz daha kucuk yaslar icin
http://bebekveben.com/2-3-yas-icin-7-montessori-aktivitesi/
dil egitimine simdiden baslayin,beyni suan cok hizli gelisiyor sunger misali herseyi ceker.
benim oglumda iki dil ogreniyor mecburen ve iki tarafi da idare ediyor.
Bazı üyeler çok bilinçli önerilerde bulunuyorlar. Umarım buralardadırlar ve bize de faydalı olurlarBen de takipteyim. Daha doğmasa da kenarımda bulunsun
Çok teşekkür ederim. Süpersiniz!
Dil eğitimi için neler yapıyorsunuz? Nasıl bir yol izliyorsunuz mesela?
Hmm, o zaman bende başlasam iyi olacak. Birde Süper Dadı programında etkinlik kutuları var ya, onlar çok hoşuma gidiyor. Bende almak istiyorum oğluma. İnternette varmı dır ki acaba? Bir bakayım...Benim oglumda 21 aylik ve ben dil egitimine basladim. Renklerin ve sayilarin ,bazi esyalarin birde gunluk basit konusmalarin ingilizcelerini ofretiyorum bebegime. Ingilizce ogretmeni oldugum icin benim icin bi zorluk olmuyor. Bebegim daha 6aylik bile diilken renkli kitaplar almis onlari anlatarak vakit gecirmeye baslamistim. Suan kendine ait kucuk bi kutuphanesi bile var. Cok duzgun konusuyor ve bizi bile sasirtan cunleler kuruyor. Hayvanlari renkleri esyalari taniyor. Bu aralar sayilara ilgi gosteriyor. Oyuncak olarak ahsap puzzlelar var bildigimiz yapbozlar var onlardan aliyorum. Gereksiz aldigim bi oyuncagi yok. Evdeki esyalari oyuncak olarak kullaniyoruz. Cok seviyor tava tencereyle oynamaya bayiliyor. Beraber oyun kurup oynuyoruz. Kitaplari okurken kendi hikayesini olusturmasina izin veriyorum. Hayal gucu gelisiyor.
Merhabaaaa
Benim de oglum 3,5 aylik,dil egitimine dogdugu zaman basladik gun icerisinde 3 saat ingilizce konusuyorum onunla kulagi alissin diye siz de oyle yapabilirsiniz onun disinda ahsap zeka gelistirici oyuncaklar var internetten alabilirsiniz veya magazalarda da var olabilir ben denk gelmedim,zeka kartlari da olur yasina gore
Oyuncaklar konusunda size katiliyorum evi doldurmaktan baska birseye yaramiyor ve zekasini durgunlastiriyor cocugun, bir de doyumsuz olmasina sebep oluyor her disari ciktiginizda oyuncak aldirma egilimi basliyor
Gule gule buyutun insallah bebisinizi, omru uzun olsun
Selam KK' nın güzide hanımları;
Hepinizin mutlu ve huzurlu günler geçiriyor olmasını ümit ederim. 15 aylık bir oğlum var. Her anne gibi bende evladımı çok seviyorum, onun eğitimi ve geleceği için doğru adımlar atmak istiyorum. Burada bazı üyelerin çok güzel ve bilinçli paylaşımlarını görüyorum bazen. Hoşuma gidiyor.
Sizce oğlumun geleceği için şimdiden ne tür adımlar atmalıyım? Mesela ne tür oyunlar oynamalıyız? Oyuncak mağazalarına gidiyorum, yığınla oyuncak var. Ben oğlum için faydalı şeyler yapmak istiyorum. Yani ne biliyim bana evi oyuncak doldurmak onun nesnelere bağlılığını azaltır, emekle alınan şeylerin değerini bilmez, belki saçıp savurmasına neden olur gibi geliyor. Ama oğlumun zeka gelişimine katkı sağlayacak şeylerde yapmak istiyorum. Neler yapmalıyım sizce?
Mesela dil eğitimine ne zaman başlayabiliriz? Yada bu konuda hangi yazarların kitaplarını okumamı önerirsiniz?
Ben oğlumun kaliteli bir insan olmasını istiyorum. Onu iyi yerlerde görmek istiyorum ama onu bir yarış atına çevirmek değil amacım. Tabi ki sağlığı ve mutluluğu her şeyden önemli. Bir anne olarak neler yapmam gerekir sizce?
Lütfen paylaşımlarınızı esirgemeyin. Her öneriyi dikkate alacağım. Şimdiden teşekkür ederim
Ayy çok tatlısınız. Herkes sizin gibi düşünsen ülke kalkınırdı.Selam KK' nın güzide hanımları;
Hepinizin mutlu ve huzurlu günler geçiriyor olmasını ümit ederim. 15 aylık bir oğlum var. Her anne gibi bende evladımı çok seviyorum, onun eğitimi ve geleceği için doğru adımlar atmak istiyorum. Burada bazı üyelerin çok güzel ve bilinçli paylaşımlarını görüyorum bazen. Hoşuma gidiyor.
Sizce oğlumun geleceği için şimdiden ne tür adımlar atmalıyım? Mesela ne tür oyunlar oynamalıyız? Oyuncak mağazalarına gidiyorum, yığınla oyuncak var. Ben oğlum için faydalı şeyler yapmak istiyorum. Yani ne biliyim bana evi oyuncak doldurmak onun nesnelere bağlılığını azaltır, emekle alınan şeylerin değerini bilmez, belki saçıp savurmasına neden olur gibi geliyor. Ama oğlumun zeka gelişimine katkı sağlayacak şeylerde yapmak istiyorum. Neler yapmalıyım sizce?
Mesela dil eğitimine ne zaman başlayabiliriz? Yada bu konuda hangi yazarların kitaplarını okumamı önerirsiniz?
Ben oğlumun kaliteli bir insan olmasını istiyorum. Onu iyi yerlerde görmek istiyorum ama onu bir yarış atına çevirmek değil amacım. Tabi ki sağlığı ve mutluluğu her şeyden önemli. Bir anne olarak neler yapmam gerekir sizce?
Lütfen paylaşımlarınızı esirgemeyin. Her öneriyi dikkate alacağım. Şimdiden teşekkür ederim
Aynen canim al eline bir kitap ingilizce olsun oku guzelce, okurken mimikler yap ki dikkatini ceksin kendini odaklasin, hikaye anlatacagin zamanda kitap al okuyormus gibi yap ki kitap okuma aliskanligi beynine yer etsin, ben babami hep elinde kitapla hatirlarim mesela o yuzden kendime model almisim deli gibi kitap okuyorumÇok teşekkür ederim. Acaba kitap mı okusam bende? Mesela bir aktivite yaparken fonda yabancı dil mi olsa? Çok ilginç ya, çocukların beyni o kadar farklı ki. Oğlum konuşamıyor henüz ama lambayı kapa dediğimde gidip kapatıp geliyor. Anlıyor işte.
O kutular bildigimiz saklama kabi icindekileri siz secip koyuyorsunuz. Okul onceai egitimde uygulanan bi yontemdir o. Cocugun gelisimine ve ilgi alanina gore boya oyun hamuru gibi seyleri alip siz koyuyosunuz oluyo size etkinlik kutusuHmm, o zaman bende başlasam iyi olacak. Birde Süper Dadı programında etkinlik kutuları var ya, onlar çok hoşuma gidiyor. Bende almak istiyorum oğluma. İnternette varmı dır ki acaba? Bir bakayım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?