Oğlum için neler yapabilirim?

2 yasinda oglum 5 aydir bulasik makinasini birlikte boşaltıriz. Yavas oluyor ama cok zevkli. Kasik ver catal ver tabak ver diye sirasiyla ayiririz. Corap katlariz mesela. Eşlerini bulup bana verir. Yemek yapariz birlikte.. tuzunu o koyar ya da malzemesini. Kek yapmayi cok sever. Gelecekteki gelinim cok sansli bizim tek sorunumuz konusmuyor. Anne gitti baba gel. Babanne ananae dede fu(su) apinmo (top) halbuki top daha Kolay mama atta mamu (maymun) hayvan seslerinin hepsini cikartir. Okadar yani. Halbuki cokta konusuyorum. Bazen bikti benden protesto ediyor beni dediğim oluyor

Maşallah canım Allah sağlıklı uzun ömür versin yavrularımıza. Önceki sayfalarda çok güzel paylaşımlar var. Tavsiye ederim. Selamlar...

Şarkı demişken Mozart ın k448 kodlu iki piyano sonatının her gün düzenli olarak dinletilmesinin zeka gelişimini olumlu yönde etkilediğine yönelik kanıtlar varmış. Çok uzun bi parça değil zaten sabahları bakıcı ablanıza bırakırken bile hep birlikte dinleyebilirsiniz

Bizim evde hep yabanci muzik calar oglum alismis simdi turkce muzik actigimizda degistirin diye agliyor. Kucukken b8seylere alistirmak cok onemli nasi alisirlarsa oyle gidiyor cunku. Kulagi yabanci dile iyice asina oldu. Ufak tefek kelimeleride dillendiriyor. Bende destekliyorum bi yandan umarin bi sorun yasamadan ilerleriz bu sekilde

Bu konuyla ilgili önerebileceğin bir kaynak var mı?
7. Sayfada ayrıntılı yazdığım bir yazı var onada göz atmanı tavsiye ederim. Emel Çakıroğlu wilbrandtın kaynakları ve tim seldin harika çocuk nasıl yetiştirilir kitaplarına göz atabilirsin

2,5 yaşında, 2 yaşında kreşe başladı.
benimkide 19 aylık 2 yaşına girince vermek istiyorum ama erken olduğunuda düşünüyorum çalışmıyorum çünkü onunla gelişimiyle ilgilenyorum ama yetmiyo sanki diye düşünüyorum bi yandanda

benimkide 19 aylık 2 yaşına girince vermek istiyorum ama erken olduğunuda düşünüyorum çalışmıyorum çünkü onunla gelişimiyle ilgilenyorum ama yetmiyo sanki diye düşünüyorum bi yandanda

açıkçası ben çalışmasam biraz geç verirdim ama 2,5 yaşı da geçirmezdim herhalde.
özellikle evde ve yakında çocuk yoksa çocuklar yetişkinle bir müddet sonra sıkılıyorlar, anne de tek başına gerilebiliyor benim gördüğüm.
siz bir de yarım gün verirsiniz muhtemelen, o yüzden alışma dönemi de daha kolay geçer.

eve özallikle oğlum sağolsun çok sıkılgan çevrede çocuk var ama hani nereye kadar

oyun grupları derken biraz daha açabilir msin

Yasadigin yerde illa ki vardir :) bazi kreslerde ya da özel oyun merkezlerinde oyun gruplari oluyor ,haftanin belirli gunleri kendi emsalleri ile bazen ögretmenli bazen ögretmensiz oyun oynuyorlar :) sosyallesmek amacli, beraber oyun oynamayi paylasmayi ögreniyorlar istanbulda gymboree diye bir merkez var hem müzik grubu hem oyun grubu var oglum 19 aylik bir donem oraya gondermistim 6-12 12-18 18-24 ay diye gruplari vardi cok keyif almisti :) tabi bahsettigim gruplarda ebeveynlerde oluyor daha buyuk cocuklarda ebeveyne gerek yok

Aynı ben.

Benim 25 haftalık erken doğan,şu anda 4 yaşında olan bir oğlum var.Biz Tv kullanmıyoruz evimizde yok fakat bilgisayardan bazı şeyleri izleyebiliyor.şimdi büyüdü tabi hft iki yarım gün oyun grubuna gidiyor.daha önceleri yani dahaa küçükken kalem kağıt,müzikli oyuncaklar ve kitaplar ve kendi uydurduğumuz oyunlar oynardık,tencere tava vs oynardı çokk şarkı söylerdik,gelecekte yapmak istediklerimizi hikaye gibi anlatırdıkki küvez hayatı boyuncada anlatıyorduk...mesela yakın tatilde nereye neyapmaya gidilecek gibi..yaptığım her işe iştirak etmesini güvenli bir şekilde sağlıyorduk-sağlıyoruz..her işini kendi yapmasına zaman veriyoruz vs vs çok uzun olabilir:))Dil konusuna gelince hangi dili öğrenecekse doğduğundan ve hatta anne karnındayken imkan dahilinde başlanmalı, benim eşim yabancı bu arada.Bizim oğlumuz şu anda 5 dil konuşuyor.ingilzce ana dili gibi,almanca ana dili gibi,türkçe ana dili ,farsca çok çok iyi,birde babasının ana dilini konuşuyor oda bayaa iyi.Bütün bu dilleri doğmadan ve doğduğu andan itibaren duyarak büyüdü ee biraz karıştırıyordu yeni konuşmaya başlarken fakat düzeldi şu anda karşısındaki hangi bildiği dili konuşuyorsa oda onunla o dili konuşuyor,otomatikleşmiş oluyor sanırım mesela benimle Türkçe konuşurken başka biri Almanca birşey sorarsa alm cevap veriyor.Öyle özellikle sayı nesne vs öğretmedik özellikle,günlük konuşmalarımızı öyle ayarladık.çok uzun olmuş:)sizde sağlıkla mutlulukla büyütün bebeğinizi.çok kasmaya gerilmeye meyletmeyin rahat sakin ve özgür büyüyün..

Montessori önereceğim.Ama lütfen cacığını çıkarmayın..O aktivitelerle çocuk beş on dk ilgileniyor ya da hiç ilgisini çekmiyor..Çocuğunuzu tanımaya çalışın önce, nasıl oyunlardan hoşlanıyor onu bir gözlemleyin..Daha sonra sabiha paktuna' nın kitaplarını edinin derim..hatta aylık gelişim için özel setler var onlardan edinebilirsiniz..Adem güneş okuyun çok faydalı bilgiler edineceksiniz.Ve çocuğunuzla oynayın, bunu içinizden gelerek tıpkı bir çocuk gibi yapın..Çözemediğiniz problemlerde kendinizi çocuğunuzun yerine koyup çözüm üretmeye çalışın..Sağlıkla, huzurla büyütelim inşAllah

Eşini bulma, yapboz etkinlikleri yanı sıra evdeki malzemelerle birlikte bir şeyler üretme
etkinliklerinin faydalı olduğunu düşünüyorum.

http://krokotak.com/

Sitesini öneririm ben de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…