oglum izinsiz baskalarinin...

vallahi bu ifadeler beni dehsete dusurdu. Cocuklara korkuyla bisey ogretemezsiniz. Boyle manevi ahlaki degerler korkuyla degil yasayarak yasatarak ogretilir cocuga. Ayrica kafasina kazinmaz. Kisiligine enjekte edilir yavas yavas

Selam, ayni benim yegenim. O yaslarda oda aynisini yapiyordu ablam ve biz sizin izlediginiz yolu izledik. Yanlis oldugunu yapmamasi gerektigini. Oda alis veris merkezinden toka alip cebine koymus, birkac kere de seker almisti. Inanin bence bu gecici bir durum. Bence her seyi alabileceklerini saniyorlar para olayini tam anlamiyorlar o yasta, ama zamanla kafalarina yerlesiyor yaptiklarinin ayip oldugu. Cook ileri seviyeye gitmedigi surece bence normal, kendinizi cok uzmeyin bence.

Ben de küçükken hep arabada öne oturmak isterdim kemersiz babam polis arkadaşıyla konuşmuş bir gün arkadaşı bizi yolda durdurup bana kızmıştu çok net hatırlıyorum ben de 5-6 yaşlarındaydım. Sonrasında 15-16 yaşına kadar öne oturmadım. :)
Bilmiyorum doğru muydu yaptığı babamın ama hem hiç unutmadım hem de işe yaradı.
Ama bence sizin izlediğiniz yol güzel doğru yapmışsınız. Bence öğretmeni onunla konuşsun ilk önce daha faydalı olur. Veya gittiği okulda rehber öğretmeni ile görüştürebilirsiniz.
Ben geçici bir dönem olduğuna inanıyorum çözülecektir endişelenmeyin...

Bende bi kere yere düşen silgiyi; sınıfta sahibi cıkmayınca alıp cantama koymustum.Annem farketti ve hemen öğretmenimize birlikte teslim ettik.Bana gerekli ikazları öğretmenim yapınca bir daha kimsenin eşyasına dahi dokunmadım.

Cocugunuzla pedagog eslıgınde konusun.Arkadası olarak bahsettıgı cocugun da velisiyle mutlaka konusun.. Onlar da gereken önlemi alsınlar..

Ben sizin tavrınızı takdir ettim.
En doğrusunu yapıyorsunuz.
Yapma etmeden ziyade ne güzel açıklamışsınız, doğru olanı, yapması gerekenleri
Bir süre şans verin oğlunuza, eğer devam ederse endişelenmeye başlarsınız

benimde öyle bir arkadaşım vardı. 25li yaşlarda. benim bütün kaybolan eşyalarım onun çantasından çıkmıştı. herşeyimi çalmıştı. şimdiden önüne geçin ne olur. doktor ona kleptomani demişti. altından obsesif kompulsif bozukluk çıkmıştı.

Polisle güvenlik görevlisiyle kandırmayın çocuğunuzu.
Her gittiği yerde aynı şeyi yapıyor olması endişe verici ama tamiri imkansız değil.
Henüz çok küçük. Benim aklıma şu geldi: önceden geçmeyi planladığınız bir yere daha önce bir kaç dakika önce eşin bir iki lira bıraksın. Ve siz onu tesadüf olarak görün. Önce izleyin. Sonra da "para bile görsek, bizim olmadığı için almamız lazım, belki ihtiyacı olan biri düşürdü geri dönüp parasını arayacaktır." diye başlayıp diğer aldıklarına değinilen bir konuşma yapılabilir.

Çocukların bazen bu davranışlarının altında rol modelleri vardır.. Acaba özendiği bir arkadaşı olabilirmi? Mesela bak ben yapıyorum sen de yap demiş biri? Bir yerde görüp bilincine normal olduğu, heyecan veren bişey olduğunu, o şeyin onun hakkı olduğunu, annem babam nasılsa almaz deyip cebe indirmek gerektiğini düşünüyor olabilir..
Geçenlerden olsun derdiniz inşallah..

Endişelenmeyin bazı çocuklarda dönem dönem böyle huylar edinilebiliyor. Yani hep böyle devam eder diye düşünmeyin. Zaten nasıl engel olacağınızı çok iyi biliyorsunuz tatlı dille anlatmaya devam ederseniz yanlış oldugunu fark eder.

Yanı başkası çalmış diye ona çok kizdim denilmycek mi yapmayın buda çok abarti. Sağlıklı öfke diye birşey vardır araştırın isterseniz karsinizdakinin sınırlarını belirleyen.Nil gün duyguların simyasi kitabını oneririm.Aslında yanlış dediğimiz bazı duygularin öfke depresyon vs hepsinin belli miktarda ihtiyaç olduğunu anlatır.

Çok dikkatli ol canım benim bi arkadaşımın kızı küçükken bize geldikçe evden toka takı tarzı şeyler gotururdu annesi kızardı ama çok üstünde durmazdi sonra cantalardan bozuk para almaya başladı ama annesinden sakliyomus yatağının altına en sonunda 20 tl gitti para çok önemli değil ama annesine söylemek zorunda kaldım çocuğun iyiliği için annesi çok ağladı Özür diledi ben para için soylemedigimi anlattım sonra kadin oturup konuştu kızıyla bi süre yapmadı sonra 1. Sınıfa başladı gizlice okuldan kaçıp markete gitmeye başladı Oysaki babası evi doldururdu ıvir zivirla daha sonra 4. Sinifta babasinin cebinden para alıp markete kaçmis annesi takip etmiş yakalamış bagirmis kızmış çocuk evde buzdolabindaki ilaçları içip bi kagidada ben ölüyorum yazmış o yaşta! Bi kaç gün yoğun bakımda yattı allahtan bişey olmadı şimdi 5 e gidiyo çok şükür bi sıkıntı yok çocuk küçükken kardeşi oldu ve ilgi hep kucukteydi ne olsa sen ablasin ver ona o oynasın o yapsın o etsin çocuk aslında ilgi çekmek için yapıyormuş çocuk psikologuna götürdüler ordan ogrendik

Küçükken ben de yapmıştım ,bilmiyorum normal galiba .Annem güzelce konuşmuştu benle bırakmıştım o huyumu .Ben de küçükmüşüm böyle

Ben polisle korkutsunlar demedim zaten guvenlik gorevlisi gorsun bi baskasi yaptigini gorunce utanir mahcup olur bir daha yapmaz diye dusundum guvenlik cocugunuza kizsin demedim mesela sadece cocugun onu cebine attigini gordugunu soylesin hani mahcup olursa bir daha yapmaz belki gercekten kotu bir sey yaptigini anlar diye

Demek ki cocuklarda belli donemde boyle seyler olabiliyor sizde de olmus

Polisle askerle doktorla vs cocuklari korkutmaya ben de karsiyimm :)

Cocuklar ben merkezli bi donemdeyken baskalarini onemsemezler her seyin kendilerine ait oldugunu dunyanin kendi etraflarinda döndüğünü dusunurler. O yuzden size tavsiyem bi yakininizi bu kardesiniz olabilir onunla durumu paylasin ve cocugunuzun en sevdigi oyuncak kiyafet vb her ne ise onu cocugunuzdan izinsiz alip kendi evine götürmesini soyleyin...cocugunuz oyuncaginin olmadığını fatkettiginde onunla konusun üzülüp uzulmedigini ne hissetdigini sorun siz de uzulun onunla birlikte daha sonra kardesinize haber verin o oyuncagi getirip özür dilesin seni cok uzdum senden izinsiz oyuncagini almamaliydim desin...
Umarim yardimci olabilmisimdir umarim ise yarar...

hepinize ayri ayri tesekkur ederim cok guzel tavsiyeleriniz olmus. polis vs tarzi korkutmak istemiyorum korkutmadimda aklima gelmedi degil ama boyle birsey cocugun omurboyu polisten veyahut herhangi bir guvenlik gorevlisinden korkmasi demektir. yani psikolojisi etkilenir diye bu yola basvurmadim. belki ilerde polise soylemesi gereken bir durum oldugunda polislerden korkmamiz gerektigi mantigi yerlesmesin diye bu yontemi uygulamiyorum.

evet ilk basta fazla ustelemedim uzerine gitmedim o davranisi benimsemesin diye. yani cok buyuk birseymis gibi davranmadim tekrarlamaz diye. ama yanildim.

ona direk olarak hirsiz,calma,hirsizlik vs kelimelerini dahi konusmuyorum bunlari bilmesin ve yer edinmesin diye. olabildigince psikolojik anlamda bilincaltina yerlesmemesi gerek bu yaptigi davranisin. biz yurtdisinda yasiyoruz sinifinda bunu yapan 2-3 zenci cocuk var biraz aileleri sorumsuz o cocuklardan ogrendigini dusunuyorum. zira okula basladigindan beride davranislari cok degisti. su an sinif degistirme gibi bir durum yok. system biraz farkli buralarda.

gizlice aldigi seylerin gidip parasini odeyip almamizin nedeni birseyi parasini vererek almak mantigini ogrenmesi icin . yani bak oglum aliyorsun bunu ama parasini odeyip almamiz gerek diyerekten gidip parasini odeyip istiyorsa o sekilde alabilecegini gosteriyoruz ama tum bunlara ragmen bizimle sanki alay eder gibi yuzumuze dogru gulumsuyor hic cekinmesi yok. hatta markette gorevli arkadas onunla konustu ondan dahi cekinmedi beni endiselendiren durum bu bu durumu normal bir davranis olarak goruyor

abartmayın daha o yaşta kleptomanı filan. herkes pedagog olmuş anında.

ben de tam o yaşlarda buna benzer şeyler yaptığımı hatırlıyorum; sebebini gerçekten bilemiyorum. şu an birine 1 tl borcum kalmasından bile ödüm kopar.

Bence bi pedagoga götürün ve sakın ürkütücü davranmayın. Çocuklar yapıları gereği meraklıdır siz merakını dizginlemeye çalıştıkça bunu yapmak ona haz verir dediğim gibi bir pedagogla iletişime geçmeniz en makul olanı

Gecici bir durum korkmayın. Benim oglum da bir kac kez yapti.kizdim yaptığının yanlış olduğunu hırsızlık olduğunu ve cezasının olduğunu anlattim.ceza almanin süreçlerini de anlaşılacağı şekilde anlattim. Yani mahkeme hakim ceza hapishane fln..belki yanlış anlattım ama işe yaradı. .artik yapmıyor ve unuttu bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…