Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
1 gece önceden gece ağladığında meme vermeyip emzikle susturmayı deneseniz bakalım susacak mı? susarsa içiniz rahat eder en azından...merhaba hanımlar..
başlıktan da anlaşılacağı üzere şehir dışına gitme durumumuz, hatta durum değil direkt mecburiyetimiz var. ay sonunda bir düğüne katılacağız eşimle birlikte. düğün en yakın arkadaşımın, şahit benim. yani kızın herşeyine ben koşturacağım.
oğlum 25 aylık, hala emiyor. bunu belirtme sebebim de, gece uyandığında meme almadan uykusuna devam edebilir mi bunu hiç denemedim.. ve bu büyük bir sorun benim için.. (annem sorun olmayacağını emziğini verip susturabileceğini, susmazsa da kaldırıp oyun oynatabileceğini yani her türlü idare edebileceğini söylüyor ama emin değilim bundan)
şehirler arası mesafe 6 saat falan sürüyor özel araçla. (istanbul-izmir onu da belirteyim)
şöyle planladık; cumartesi gecesi oğlumu uyutup 00.00-01.00 gibi yola çıksak, sabaha orada oluruz kahvaltı kuaför koşturmalar falan derken akşam olacak, akşam da zaten düğün dediğim de nikah+ sonra yemek şeklinde. pazar gecesi de duruma bağlı olarak ya gece çıkıp pazartesi sabahı burada olacağız tekrar, ya da pazartesi sabah çıkıp akşama doğru burada olacağız..
sorum şu ki, oğlumsuz oralar bana zehir olur mu? yani ben.. of nasıl söylesem.. vicdan yapıyorum sanırım ama bu ilk kez uzun ayrılığımız olacak.. içim hiç rahat değil..
ama yanımda götürsem de (uzun yol sıkıntı değil biz beraber çok yol gittik geldik) oralarda çocuk perişan olacak... yani götürsem orada herşey daha beter olur mu?
eşimle gideceğiz aslında o biraz ilgilense diyeceğim ama oğlum bana çok düşkün... ve bütün gün koşturmalarım olacak, onunla hiç ilgilenemeyeceğim. uyusa nerede uyuyacak, o uyurken onu kime bırakıp nasıl arkadaşımla ilgileneceğim..
oğlum annemde kalacak bırakırsam, zaten ben normalde çalışıyorum ve annem bakıyor, çok güzel vakit geçiriyorlar.. oyunlar aktiviteler vs.. düşkün yani anneme.. kaldı ki pazar günü evde büyük teyzesi var o ben ilgilenirim gece de benimle uyur dedi, erkek ve kız kardeşim de var onlarla da çok güzel vakit geçiriyor..
tamam böyle bakınca herşey güzel görünüyor ama ben burnumun direğinin sızlamasına engel olamıyorum..
yorumlarınıza ihtiyacım var... şimdiden çok teşekkür ederim...
uçak için şuan maddi olarak yeterli değiliz canım, beraber uzun yol da gidebiliriz yol hiç sıkıntı değil ama oradaki durum sorun. çocuk nerede uyuyacak, uyanacak ne yapacak, tüm gün ilgilenemeyeceğim hiç. onunla ilgilensem arkadaşım için gitmemin bir manası olmayacak arkadaşımla ilgilenemeyeceğim. büyük ihtimalle bırakacağım annemde.myadesmom birakabilorsiniz bence sorun olmaz ama beraber gitmek isterseniz de ucakla gidin, herkes rahat eder boylece
onu dün gece denedim canım. bi iki kez uyandığında meme vermedim, süt bitmiş şuan yok, sabaha emeceksin dedim. tamam dedi emziğini aldı uyudu. böyle yapmayı düşünüyorum gidene kadar her gece.1 gece önceden gece ağladığında meme vermeyip emzikle susturmayı deneseniz bakalım susacak mı? susarsa içiniz rahat eder en azından...
Bence orda tüm hafta sonu kalin. Bir otel tutun ve esin ile kacamak yapmis olursun.
Anne olmak evet önemli ama ayni zamanda bir kadin, bir es olmakta önemli. Bagimli degil, bagli cocuklar yetismeli. Evliligin tazelenmesi, aranizdaki begin güclenmesi hicte fena birsey degil.
Zaten senin yoklugundan bile haberdar olmaz, ilgi alaka cok olur. Sende whatsapp ile görüntülü konusursun, annene "ne yedi ne icti" diye sorarsin yeterdir.
Ve evet artik memeden kesmenin zamani gelmistir. Bundan sonra psikolojisini olumsuz etkileyebilir, üstelik herseyi yiyebildigi icin artik gerek yok. Evet zordur fakat annelik görevini yerine getirdin ve bir dönemin sonunu güzellik ile bitir ki yeni güzel dönemler baslasin.
Hiç canınızı sıkmayın, bence çok güzel vakit geçirirler anneanneyle , içiniz rahat olsun bence. Hemde dönünce memedende ayırabilirsiniz zaten 2 yaşını geçmişmerhaba hanımlar..
başlıktan da anlaşılacağı üzere şehir dışına gitme durumumuz, hatta durum değil direkt mecburiyetimiz var. ay sonunda bir düğüne katılacağız eşimle birlikte. düğün en yakın arkadaşımın, şahit benim. yani kızın herşeyine ben koşturacağım.
oğlum 25 aylık, hala emiyor. bunu belirtme sebebim de, gece uyandığında meme almadan uykusuna devam edebilir mi bunu hiç denemedim.. ve bu büyük bir sorun benim için.. (annem sorun olmayacağını emziğini verip susturabileceğini, susmazsa da kaldırıp oyun oynatabileceğini yani her türlü idare edebileceğini söylüyor ama emin değilim bundan)
şehirler arası mesafe 6 saat falan sürüyor özel araçla. (istanbul-izmir onu da belirteyim)
şöyle planladık; cumartesi gecesi oğlumu uyutup 00.00-01.00 gibi yola çıksak, sabaha orada oluruz kahvaltı kuaför koşturmalar falan derken akşam olacak, akşam da zaten düğün dediğim de nikah+ sonra yemek şeklinde. pazar gecesi de duruma bağlı olarak ya gece çıkıp pazartesi sabahı burada olacağız tekrar, ya da pazartesi sabah çıkıp akşama doğru burada olacağız..
sorum şu ki, oğlumsuz oralar bana zehir olur mu? yani ben.. of nasıl söylesem.. vicdan yapıyorum sanırım ama bu ilk kez uzun ayrılığımız olacak.. içim hiç rahat değil..
ama yanımda götürsem de (uzun yol sıkıntı değil biz beraber çok yol gittik geldik) oralarda çocuk perişan olacak... yani götürsem orada herşey daha beter olur mu?
eşimle gideceğiz aslında o biraz ilgilense diyeceğim ama oğlum bana çok düşkün... ve bütün gün koşturmalarım olacak, onunla hiç ilgilenemeyeceğim. uyusa nerede uyuyacak, o uyurken onu kime bırakıp nasıl arkadaşımla ilgileneceğim..
oğlum annemde kalacak bırakırsam, zaten ben normalde çalışıyorum ve annem bakıyor, çok güzel vakit geçiriyorlar.. oyunlar aktiviteler vs.. düşkün yani anneme.. kaldı ki pazar günü evde büyük teyzesi var o ben ilgilenirim gece de benimle uyur dedi, erkek ve kız kardeşim de var onlarla da çok güzel vakit geçiriyor..
tamam böyle bakınca herşey güzel görünüyor ama ben burnumun direğinin sızlamasına engel olamıyorum..
yorumlarınıza ihtiyacım var... şimdiden çok teşekkür ederim...
ilk olarak, o dönemin sonunu güzel olarak bitirebilmek için memeden kesemiyorum.
yani daha önce de yazdım bir üyeye cevaben, "bıraktırma" olarak yaklaşmak istemiyorum bunun çözümüne.. kendisi istesin ve bıraksın istiyorum. onun da şu şartlar altında imkansız olduğunu biliyorum çünkü oğlum en azından bu ara kendiliğinden bırakacak gibi durmuyor.
eşim de bir iki gün uzatma teklifinde bulundu ama ben zaten iki gece ayrı olacağız mümkün değil diyerek reddettim.
sanırım ben anne olduktan sonra eş olduğum gerçeğini unuttum.. umarım bir gün hatırlarım..
evet en iyisi bu bencede :) hatta anneniz gelebiliyorsa bir gece sizde kalsın onada aynı yumuşaklıkta cevap verecek mi denemiş olursunuz...onu dün gece denedim canım. bi iki kez uyandığında meme vermedim, süt bitmiş şuan yok, sabaha emeceksin dedim. tamam dedi emziğini aldı uyudu. böyle yapmayı düşünüyorum gidene kadar her gece.
evet memeyi bırakması için bir adım olabilir bu ayrılık.Hiç canınızı sıkmayın, bence çok güzel vakit geçirirler anneanneyle , içiniz rahat olsun bence. Hemde dönünce memedende ayırabilirsiniz zaten 2 yaşını geçmiş
İnsan emzirdiği dönem daha hassas ve duygusal oluyor. Cocuk büyüdükçe ve bağımsızlığını kazandıkça o duygusallık geçiyor, hiç endişe etmeyin, o mutlu olacaktır bence, sizde biraz kendinize ve eşinize vakit ayırınevet memeyi bırakması için bir adım olabilir bu ayrılık.
rahatım annemlerle olacağı için ama işte biraz duygusallık var :)
Oglun kendisi birakmiyor ise, mecburen süreci sen baslatmak zorundasin canim. Bu tam nasil olur bilmiyorum. Meme'ye salca sürmek travmatik olur gibime geliyor. Bir pedagogtan yardim alsan?
Madem iki gecelik, öyle kalsin. Bir kac ay sonra tekrar deneyin ve sadece ikiniz güzel bir tatil yapin. Böyle kendinize gelin. Es degil de kadin oldugun, bir birey oldugun hali ile kendine zaman ayirmaya ihtiyacin oldugunu unutma.
Ilk basta kendine bakman lazim, evlilige bakman lazim ki oglun icin saglikli bir anne ve huzurlu bir yuva sunabilirsin diye.
annemin gelmesi mümkün değil canım, teklif de etmem o yüzden.Onuda götürün gerçekten annelik böyle bişey galiba sonradan vicdan yapılıyor..
ben bırakıp gittim hiç içime sinmemişti..
annenizde gelsin sizinle orda siz koştururken bakar bebeğe.![]()
evet böyle yapacağım, çok teşekkür ederim yorumların için :)İnsan emzirdiği dönem daha hassas ve duygusal oluyor. Cocuk büyüdükçe ve bağımsızlığını kazandıkça o duygusallık geçiyor, hiç endişe etmeyin, o mutlu olacaktır bence, sizde biraz kendinize ve eşinize vakit ayırın
annem gelip bizde kalmaz canım :)evet en iyisi bu bencede :) hatta anneniz gelebiliyorsa bir gece sizde kalsın onada aynı yumuşaklıkta cevap verecek mi denemiş olursunuz...
Insallah gonlune gore olur hersey iyi eglenceler :)annem gelip bizde kalmaz canım :)
o yüzden oğlumu onların evde bırakmayı deneyeceğim.
uzun ayrılıktan önce bu bir deneme olacak hem
teşekkür ederim canım, inşallahInsallah gonlune gore olur hersey iyi eglenceler :)
evet salça, kıl, ve ya bu tip şeyler bana da çok travmatik geliyor ve yapacağım şeyler de değil açıkçası.
ama süreci başlatma konusunda evet pedagogdan yardım almak en doğrusu olur. dönüşte bırakmamış olursa eğer bu dediğini deneyeceğim.
diğer konuda da; evet anne olduktan sonra eş olduğumu unuttum diyorum ama buna beni iten çok sebep vardı. ayrı bir bdv konusu olur :) yani çok keskin yol ayrımlarından döndük ve ben o çaresizlikte ne yapacağımı şaşırmışken oğluma sarıldım hep. belki de bu konu için de yardım almak lazım. çünkü sebebleri biliyorum, çözümü de biliyorum, ama iş icraate gelince ayaklarım geri gidiyor.. 3.5 senelik evlilik için gayet güzel giden bir özel hayatımız var bakınca ama benden yana (kendi içimde) büyük sorunlar da var...