- 10 Ağustos 2009
- 26.199
- 18.341
- 823
- Konu Sahibi ResimdekiHayalet
-
Canim benim oglanlar kucukken ben de calisiyordum. Kendi isyerimiz vardi. Cocuklarin bakicisi vardi. Iĺk zamanlar buyuk olan da tuhaf degisiklikler olmaua basladi. Mesela kendi kendine sesli bir sekilde gulme taklidi yapiyordu. Eyvaaah! Dedim cocgum bana bir seyi anlatmaya calisiyor. Dunya mali olmaz olsun dedim ve o donem bakiciya vermedim cocugu. Canta gibi yanimda tasidim.Vermek derken
Mesela ne?
Ben calisiyrm annem bakiyor
Hep birarada degiliz maalesef
Nasil kurdunuz cocuklarinizla bu iliskiyi
Hayir su an da calismiyorumCalisiyor musunuz? Calisan annelerin cocuklarinda hep bir anneye ozlem durumu oldugundan doyamiyorlar. Biz de oyleydik annemin tepesinden inmezdik yanaklarini sapir supur mahvetmisizdir. Anneannem bakip bakip hep derdi anneme kizim bu cocuklar sana ac :) fakat bunda olumsuz bir taraf goremiyorum biz hala ayniyiz eskisi kadar olmasa da sarilmayi opmeyi cok severiz. Zamanla ergenligin de etkisiyle evlatlariniz sizden bir miktar uzaklasacak bence bu gunlerin tadini cikarin :)
Biraz da cocugun karakteri ile alakali sanirim :)buyuk çocuklarim 5.5 ve 7 yasindalar
ben çagrmadan gelip sarilip optiukleri nadir olur
7 yasindaki kizim buraz daha duygusal ama hadi gelsin 5 kez gelsin gun içinde
oglan zaten para versem oyle opecek o derece :)
simdi ben anlamadim benim çocuklardami bi gariplik var acaba ?
esimle ayri deiliz ama i$ saatlerinden dolayi çocuklari az goruyor , okul disidnaki hayatlarinda hep bi anne var karsilarinda
:) dogrudurBiraz da cocugun karakteri ile alakali sanirim :)
Benim oglum da 22 aylik. Gun icerisinde devamli yanagini uzatiyor opturene kadar gitmiyor. Sabah basliyoz aksam yatana kadar yanagindan öpüyorum. Sevilmeyi cok seven bi cocuk. Yav 8 yillik evliyim esimi bile bu kadar öpmedim
Nedeni ne bilmiyorum. İlk oglum boyle degildi. Cok düşkün bana, ondan mi onuda bilmiyorum. Gerci onu öpmek dunyanin en guzel seyi ama ilerideki yaşlarda sorun olur mu onuda bilmiyorum.
Canim boyle birden olmuyor cok emek istiyor butun cociklar. Hepsi aklima gelmese de kismen anlatmaya calisayim.nasıl yetiştirdiniz merak ettim açıkcası faydalanmak isterim benimde 1 yaşında bi kızım var çünkü..
Takdir ettim sizi çok tşk ederim tavsiyelerinize uyucam...Canim boyle birden olmuyor cok emek istiyor butun cociklar. Hepsi aklima gelmese de kismen anlatmaya calisayim.
Onlarla iletisimi hic bir zaman kesme. Onlarla beraber gecirdigin zamanlarda beraber bir seyler yap. Mesela beraber yemek hazirlariz ama su an icin ocaga yaklasmak, bicak kullanmak yasak. Ne bileyim fasukye yapacaksan beraber ayikla, domatesleri o yikasin vs.
Araba yikanacaksa ustub basin kirlenir deme. Kir temizlenir yapabildigini yapsin. Yapamadigi seyler icin yerme.
Cafeye gittiginiz de mesela ona 10 tl ver ve menuyu onune ver. Secebilecegi grubu goster ve o paraya gore kendi hesabini yapsin ve kendini ayarlasin.
Eve herhangi bir sey alinirken onun da fikrini al ve beraber karar verin. Biz mesela boyayi beraber secip evi beraber boyadik. Yapabildiler mi hayir :) ama caba sarfettiler belki muntazam olmadi ama bana gore oglum buyuk usta. :)) belki disarda ki insanlara o evin, o duvarinin boyasi kusurlu gelebilir ama biz bakinca mutlu oluyoruz. Burayi biz boyadik, her firca izinde kahkahalarimiz var diyoruz. Bizene baskasindan
Ogluma kadinlara cicek getirmenin buyuk incelik oldugunu soyledigim de. Bana deve dikeni getirecegini bilemezdim
Ayy bu ne boyle demedim. Tesekkur ettim ve optum ve ona neden onca cicek varken bu guzel cicegi benim icin sectin dedim. Bana digerlerini herkes koparabilir ama bunun dikenleri var herkes annesine getiremez dedi gurur duydum.
Onlar sana seslendigin de ne is yaparsan yap onlari dinle. Hiii degip gecistirme.
Simdikiler apartman cocugu ve enerjisini ev de harciyor. Kendilerine zarar vermedikleri surece ev dagiliyor vs. Diye cocuklari engelleme. Sadece oynayin ama oyin bitince her sey yerli yerine konulmali de. Bir de bizim evin alti ustu bos ama eger dolu ise daha sessiz olmalarini vs. Gibi kurallari da bilsinler. Sinirli serbetslik ver her konuda.
Benim evimde benim kurallarim gecerli ama baskasinin evinde o evin kurallari gecerli oldugunu falan asila.
Benim evimde rahat olabilirler ama baskasinin evinde oyle yapamazlar mesela.
Ya valla anlat anlat cok uzun surerde. Isin ozu onlarin bir birey oldugunu unutma. Onlarinda fikirleri, dusunceleri var. Cocuga kendi dogrunu diretipte dar goruslu yapma. Ama her bildikleri dogrunun, dogru olmadigi zamanlarda mudahale et.
Onlar minik insanlar :) onlara degerli okduklarini hissettir ama simartacak kadar degil. Sen konus, konusmasina izin ver. Kosulsuz sev :)
Daha bir cok sey var da sayfalar yetmez :)
hayir bana hastalik derecesinde bagli olmalarini istemiuorum bu yuzden de en dogru yolu ariyorum zaten. Ilerde karsimda mutsuz koca 2 adam gormek istemiyorum. Bir de ilgi alakalari herhese karsi oyle yani daha cok, kucugun ki oyle. Kimseye kiyamaz ve dusuncelidir. Buyuk pek yansitmasa da kucuk cok pozitif herkesi kendine baglayan bir cocuk. Mesela yengesi hamile iken eline bir tabak alsa oglum kosardi. Dur kuzenime bir sey olur diye. Dayisi isten geldiyse, dayi yorulmussundur sana masaj yapayim. Anneannesi bir sey yapsa anneanne dur ben yaparim sen yorulma vs. Diyen cocuktur. Bu huylari biraz bana cekmis ben oyleyimdir. Insanlari severim, sicak kanliyimdir. Genel de ince dusunurum vs.Bence siz çok iyi bir annesiniz ama size çok fazla bağlı olmalarının iyi olmayacağını düşünüyorum. Hayatlarını size adayarak ve sizi hayatlarının merkezine alarak büyürlerse ileride siz ilişkilerine karışmasanız bile onlar yine hayatlarının merkezine sizi koyarak ilişkilerine yön vermeye çalışabilirler. Sizi yalnız güçsüz ve zayıf görüyorlarsa belki, bu yüzden size daha fazla ilgi göstermeye çalışıyor olabilirler. Biraz daha başı dik gözükebilirsiniz, ayakları üzerinde duran, güçlü bir kadın olduğunuzu hissettirin onlara. Onlar da böylece size çocukları gibi değil anneleri gibi davranabilirler. Bence fazla sorumluluk alıyorlar şuan için, siz hastayken başınızı beklemek falan, bunlar çok ağır bir çocuk için. Ciddi sıkıntılar yaratabilir.
Kayinvalidem olur musun ?Canim boyle birden olmuyor cok emek istiyor butun cociklar. Hepsi aklima gelmese de kismen anlatmaya calisayim.
Onlarla iletisimi hic bir zaman kesme. Onlarla beraber gecirdigin zamanlarda beraber bir seyler yap. Mesela beraber yemek hazirlariz ama su an icin ocaga yaklasmak, bicak kullanmak yasak. Ne bileyim fasukye yapacaksan beraber ayikla, domatesleri o yikasin vs.
Araba yikanacaksa ustub basin kirlenir deme. Kir temizlenir yapabildigini yapsin. Yapamadigi seyler icin yerme.
Cafeye gittiginiz de mesela ona 10 tl ver ve menuyu onune ver. Secebilecegi grubu goster ve o paraya gore kendi hesabini yapsin ve kendini ayarlasin.
Eve herhangi bir sey alinirken onun da fikrini al ve beraber karar verin. Biz mesela boyayi beraber secip evi beraber boyadik. Yapabildiler mi hayir :) ama caba sarfettiler belki muntazam olmadi ama bana gore oglum buyuk usta. :)) belki disarda ki insanlara o evin, o duvarinin boyasi kusurlu gelebilir ama biz bakinca mutlu oluyoruz. Burayi biz boyadik, her firca izinde kahkahalarimiz var diyoruz. Bizene baskasindan
Ogluma kadinlara cicek getirmenin buyuk incelik oldugunu soyledigim de. Bana deve dikeni getirecegini bilemezdim
Ayy bu ne boyle demedim. Tesekkur ettim ve optum ve ona neden onca cicek varken bu guzel cicegi benim icin sectin dedim. Bana digerlerini herkes koparabilir ama bunun dikenleri var herkes annesine getiremez dedi gurur duydum.
Onlar sana seslendigin de ne is yaparsan yap onlari dinle. Hiii degip gecistirme.
Simdikiler apartman cocugu ve enerjisini ev de harciyor. Kendilerine zarar vermedikleri surece ev dagiliyor vs. Diye cocuklari engelleme. Sadece oynayin ama oyin bitince her sey yerli yerine konulmali de. Bir de bizim evin alti ustu bos ama eger dolu ise daha sessiz olmalarini vs. Gibi kurallari da bilsinler. Sinirli serbetslik ver her konuda.
Benim evimde benim kurallarim gecerli ama baskasinin evinde o evin kurallari gecerli oldugunu falan asila.
Benim evimde rahat olabilirler ama baskasinin evinde oyle yapamazlar mesela.
Ya valla anlat anlat cok uzun surerde. Isin ozu onlarin bir birey oldugunu unutma. Onlarinda fikirleri, dusunceleri var. Cocuga kendi dogrunu diretipte dar goruslu yapma. Ama her bildikleri dogrunun, dogru olmadigi zamanlarda mudahale et.
Onlar minik insanlar :) onlara degerli okduklarini hissettir ama simartacak kadar degil. Sen konus, konusmasina izin ver. Kosulsuz sev :)
Daha bir cok sey var da sayfalar yetmez :)
tesekkur ederim :) amiiin, cumlemizin. Evet babanin eksikligininde etkisi var muhakkak.Eski başlığından hatırlıyorum. Belki çocuklarda baba yerine geçme güdüsü doğmuştur. İkisi de erkek çocuğu. Babalarıyla araları şu an nasıl bilmiyorum ama eeksikliğini fark edip bu şekilde kapatmaya çalışıyorlardır. Bence de pedagog veya psikologla görüşebilirsin,
Ama ne güzel onlar harika çocuklar sen de çok iyi bir annesin. Allah bağışlasın maşallah size.
Rica ederim :) her sey sevgi ve dogru iletisimden geciyorTakdir ettim sizi çok tşk ederim tavsiyelerinize uyucam...
Saclarin kivircik degilse evet gelinjm olabilirsin. Oglum kivircik saci sevmiyor nedense :)) Egitimleri icin elimden geleni yapmaya calisiyorum. Umarim basarili okuriz :)Kayinvalidem olur musun ?
Anne , anneciğiiiimm
Bu sarılmak , öpme durumları normal bence ama eğitimlerinin üstüne düş derim . Bir arkadaş da demiş böyle zeki çocuklar özel eğitim istiyor . Bir ölçüm yaptirt.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?