Oğlum ve ben

Mert0403

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2007
613
41
98
43
merhaba arkadaşlar yazmazsam kafayı sıyırcam . benim güzeller güzeli 27 aylık bir oğlum var . ben çalışan bir anneyim doğal olarak onu hersanah kayınvalideme bırakıyorum. oğlum bu aralar işe gitme . anne azcık çalış diyor . benide götür diyor . dillenmeye başladığından beri daha zor bırakıyorum. arkamdan el sallıyor bana arkadan o bakışları beni öldürüyor. psikolojim çok bozuldu çalışmak zorundayım onun için çalışmak zorundayım . akşam ütü yapıyorum ki ütüden önce baya bir oynamıştık dedim ütü yapayım oğlum sonra yatar uyuruz. tamam dedi sonra anne beni kucağına al dedi aldım oğlum şuan iti yapıyorum kucağımdayken yapamam bitsin alayım tekrar dedim . fazladan ütüyü gördü kucağımdan indi. anne bana beni kucağına al dessene dedi bende dedim ..ıı alamam ütü yapıyorum şimdi dedi. çok bozuldum ruh halini anladım. ne yapıcam ben ya:a015:

çalışan anne olmak çok zor ama hayat şartları belki kayınvalidenizin yanında çok canı sıkıldığı için kalmak istemiyordur orda ve belli ki sizin ilginize ihtiyacı var ona daha fazla zaman ayırmalısınız akşamları o daha küçük kendini yalnız hissediyor belli ki bi kreşe filan gönderseniz belki onun için daha iyi olabilir

yazdim yazdim sildim cocugum olmadigi icin bilemeyecegim.. Allah sabir versin fedakarlik yapmaktan baska bir careniz yok.. Daha cok ilgi ve sevgi gosterek isten sonra.. Moralinizi bozmayin o kadar tek calisan anne siz degilsiniz eminim tecrubeli arkadaslar size yardimci olacak

ay kiyamam ya ayni pozisyona sizi sokmaya calismis utu yapiyorum felan demesi ay canim ya. bence isi birakin esiniz calisiyorsa azda olsa gecinebiliyorsaniz cocugunuz icin isinizden fedakarlik edebilirsiniz.o cocugun su an anneye ihtiyaci var paraya degil.okula baslayinca yine is hayatina donebilirsiniz ama cocugunuzdaki sevgi yoksunlugunu hicbirzaman tamir edemessiniz eger calismaya devam ederseniz.

Eimden geldiğince ilgileniyorum. ama çok duygusal bir çocuk kendimi çok kötü hissediyorum

evet işte ütü deki olayımı anlamışsınız. özlüyorum çok 1 sene sonra hemen işyerime 2 bina uzaklıktaki anaokuluna vericem. eşimin maaşı bu devirde geçinmeye yetmiyor canım benim . yoksa başta çok ağladım gitmiycem diye birde bu kadar rahat ve iyi bir işi bir daha bulamam. 5 yıldır aynı işyerinde çalışıyorum çok zor buralara gelmem yine.

saol canım

Çalışma saatleriniz çok mu yoğun?
Kayınvalideniz bakıyor galiba bilemiyorum ona çok mu yüklenilmiş olur ama çocuğa sizin evde baksa ve akşamları size fazla iş kalmasa...

sabah 9:30 iş başı 6 da çıkış şimdi çıkıcam:) 15 dakkada gidiyorum ilgilenyorum. kayınvalidem bakıyor evet ama eşide emekli olduğu için evde olması gerekiyrmuş dedim bizde bak evinin düzenini bizede oturt yok illa evim dedi. misal kışın hem bana doğalgaz çok geliyor onada diyorum ama yapamam diyor.
offff

yarın cvplarınıza bakıcam çok teşekkür ederim şimdiden cvplarınız için. psikolojim çok bozuldu gerekirse psikologa bile gitmeyi düşünüyorum

oğlunuz daha çok küçük belliki sizi özlüyor eminim kayınvalidenizde çok iyi bakıyordur ona ama anne sevgisini hiçbirşey dolduramaz benim 1.5 yaşında oğlum var babasından kıskanıyor beni eşime sarıldığımda oyununu bırakıp gelip bizi ayırıyor benim elimden tutup kendi oynadığı yere götürüyor kaydirigubbakcemile yerde gazeteye bakarken gelip gazetenin üstünde oturuyor uzun süre bir iş yapınca gelip eteklerime yapışıyor ilgi istiyor sürekli
sizinki bide bütün gün görmüyor sizi yazık çocuğa çalışmanızda lazım allah kolaylık versin zor bir durum ama akşam erken yatmıyor mu saat 9 gibi gelince sadece onunla ilgilenseniz ve o yattıktan sonra işlerinizi yapmaya çalışsanız

Canım benim yaa kıyamam ben ona..Ama maşallah çocugunuz çok akıllıymışş..benimde oglum 16 aylık,çalışmıyorum..Eminim bırakıp gitmek zor geliyodur..

Uyku saatlerini ayarlarsanız daha rahat edersiniz bence. Bizde mesela saat 8 e kadar hiçbir ev işi yapılmaz. Öğle uykusunda akşam yemeği yaparım sadece o kadar. o yattıktan sonra da ne yaparsam yaparım artık. Allahtan habersiz misafirim falan gelmez. Yoksa ev savaş alanı gibi oluyor cidden.
Ben de 16 ay aradan sonra pazartesi işe dönüyorum. bakalım nasıl olacak düzen?
İnsan çocuğu olunca hiç çalışmak istemiyor ama o da sağlıksız bence. Çünkü sizinle ne kadar çok vakit geçirirse o kadar bağımlı oluyor malesef.

okurken aglayacaktım canım ya inan cok etkilendim yavrum benim ütümü yapıyorum dedi sana.. bence bir süre senelik iznine falan cıkın oğlunuza daha cok zaman ayrır ve bu sürede ona anlatmaya calısırısınız calısmak zorunda oldugunu etkilenir en azında azda olsa anlar

çocuklarda dönem dönem boşluklar yaşar. duygusal sıkıntılar onlarda da vardır. bu aralar ilgiye şefkate ihtiyacı var demek ki..
çevresinde tv de falan gördüğü birşeyden etkilenmiş olabilir.
kim bakıyorsa bebeğinize biraz daha park gezmek gibi aktivitelerde bulunsalar belki daha zevkli olabilir. yada ona ilgisini çekecek bir oyuncak alsanız uzaktan kumandalı araba gibi hareketli birşey...
bu tür şeyler biraz olsun aklını karıştırır en azından. bende çalıan anne çocuğuydum oldukça zor olur bilirim.

Belki biliyorsunuzdur çocuklar için ilk 2 yaş önemli bir zaman.Tabii ki keşke demek için geç kaldık ama en azından bu dönemde bebeğinizle beraber olma imkanını oluşturup sonra tekrar iş hayatına dönmeyi tavsiye ediyor çocuk psikologları.

Bilmişlik taslamak için değil,belki bir sonra ki çocuğunuz için aklınızda bulunsun istedim.
İlk mesajımda dediğim gibi ev işlerini ya kayınvalideniz üzerinizden alacak ya da siz oğlunuz uyuduktan sonra yapabildiğiniz kadarını yapacaksın.

Sizin olmadığınız gündüz saatlerinde babaannesinden rica edin.Onun sadece karnını doyurmakla,terlediğinde üstünü değiştirmekle kalmasın.Tabii ki rica ile tatlı dille''anne bugünlerde biraz duygusal ve aksi.Onunla oyunlar oyna,kendini yalnız hissetmesin'' vs gibi cümlelerle.

Onlar bizim canlarımız,ayrıca çokta akıllı bakın nasılda aklınıza girmiş:)

cnm ya benimde kardesim krese gidiyo oraya birakirken icim parcalanmiyo degil
ama bunlar normal seyler
her cocukta bunlar oluyo, zamanla alisiyolar ama....
daha fazla ilgilenmeye calisirsin mesela oglun uyuyunca islerini halledip uyanincada ona vakit ayirirsin
uyku saatlerini ayarlayamiyosan oglunun eline baska bi ugras verebilirsin
oyun gibi gösterip hadi hangimiz daha cbauk yapcaz vs gibi gösterebilirsin

Son düzenleme:
masallah cok akilli bir evladin var..simdiden neler diyor bidik..icim eridi..bence de kaynanizla konusun sanirim o da ev isi falan yaparken cocukla fazla ilgilenemiyor.yada bi is yaparken oglunuzu da yaniniza alin ona da ufaktan is verin..

Yapmayın böyle.
Siz böyle yaparsanız oğlunuz daha çok etkilenir.
Annenin hissettiklerini hemen anlar çocuk.
Mümkünse işlerinizi o uyuduktan sonra yapın.
Birlikte bolca vakit geçirin. Konuşun bebeğinizle. Konuşmak çok işe yarar. Ama doğru şekilde konuşmalısınız. Yalın ve net cümlelerle, onun boy seviyesine inerek ve gözlerinin içine bakarak konuşun.
Kararlı olun. Anne işe gitmek zorunda anneler babalar işe gider çocuklar okula. Yakında sende okula gideceksin ama o zamana kadar babaanne ile kalman gerekiyor vs gibi cümleler kullanın.
Muhtemelen istemiyorum hayır olmaz vs vs diyecek ama sakın size ele geçirmesine izin vermeyin. Çocuklar büyükleri kullanmayı çok iyi bilir. İnanın siz işteyken sizi hiç aramaz keyfi yerindedir ama akşam siz geldiğinizde ne yapabilirse yapar. Cezalandırır sizi bu şekilde.
Siz çocuğunuz ve kendiniz için çalışıyorsunuz. Böyle olmak zorunda. O zaman duruma uyum sağalayarak keyif almak zorundasınız.

bende çalışan bir anneyim, benimkide büyüyüp dillendiği zaman aynı üzüntüyü bende yaşayacağım biliyorum.
boşverin işi-gücü, akşamları çocuğunuzun olsun.
varsın dağ gibi olsun ütü, herkes günlük giyeceğini ütülesin ama çocuğunuzla olacağınız zamandan çalıp iş yapmayın bence.
illa yapmalıyım içim rahat etmez benim derseniz, uykunuzdan çalın, sofrada yemeyin yemeğinizi elinizde sandviç yapıp yiyin zaman kazanın.

çalışmaya mecbur olan annelere söylenecek en can acıtıcı sözler bunlar.
bu yaşlardaki annesi çalışan çocuklarda sevgi yoksunluğu oluyor ve biz mecburen çalıştığımız için evladımızı yoksun bırakıyoruz değil mi?
mecbursanız çalışacaksınız, ben keyfi çalışmayanlara söyledim demeyin sakın.
çalışmak çalışmaktır; keyfi ya da mecburen farketmez.
neden çocuklar sevgi yoksunu olsun; nasıl bir vicdan azabı çektirecek bir cümle bu biliyor musunuz?

benim bebeğim kuvözden çıkışının 10.günü işe başladım ben.
benimkinin çektiği nsaıl bir yoksunluk o zaman? ya da benim çektiğim evlat yoksunluğu nasıl acaba??

aynı benim oğlumda babasıyla paylaşmıyor beni benim annem senin değil diyor:)
yok benle uyuyor zaten halende emiyor saat 10:30 buluyor. zaten evde doğru düzgün iş yapmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…