Oğluma çok üzülüyorum 😢

Size özelden mesaj attım atabilirseniz çok sevinirim. Eğer atmazsanız bile çok teşekkür ederim düşünceniz için Allah razı olsun

Benim oğlumda 3 yaşıni geciyor harfler eksik pek cümle kuramıyor.Cocuk derdini anlatmak için tiyatro yapıyor önümde.Pedagog konuşma terapisti öneriyorlar ve kreş sosyalleşmesi için.Cocuk gelişimciyim ben de aslında kresin çocuğunuza etkili olması gerekirdi ama demek daha etkili olan konuşma terapisti gerekli.İhmal etmeyin

Kreşin az çok faydası oldu iletişim kurmaya çalışıyor ama çoğu harf kelime eksik anlamlı değil yuvarlama yapıyor o yüzden haklısınız terapist ile görüşmekte fayda var

Evde başka dilleri konuşuyormusunuz ?
Bununla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. İsviçre'de biri küçük bir bölgede kullanılsa bile 4 resmi dil var. Ailelerin kökeni başka ülkeler olduğu için çocuklar doğdukları andan itibaren çok dile maruz kalıyorlar.

Kreşlerde 72 milletten çocuk var. Uzak doğu, Kuzey Afrika doğu Avrupa... her çocuk anadilini ve yaşadığı yerin dilini çok rahat konuşuyor. Kendi kızlarım da biri 2.5 yaşında diğeri 2 yaşında kreşe başladılar. Bizde yurtdışına giderken önce korktuk, bize de geç konuşur çocuklar dendi. Çocuk doktorumuza danıştık ve tam tersi çok esnek olurlar daha iyi dedi. Doktorun kendi eşi de yabancıydı ve kendi çocuğunu örnek gösterdi.

Mesela anne kökeni İtalyan, baba kökeni Fransız ve yaşadıkları yerde konuşulan dil İsviçre Almancası. Evde çocuklarla her üç dil birden konuşuluyor ve çocuk normal zamanda konuşmaya başladı.
Diğeri yine anne Finlandiya baba Alman kökenli ve evde yine İsviçre Almancası, Fince ve normal Almanca konuşuluyor. Yine başkasının baba Hollandalı anne İsviçreli ve bu çocukta iki dille büyüdü. Ben bu çocukları doğumundan beri tanıyorum. Abileri ve ablaları büyük kızımın kreş arkadaşlarıydı.
2,5 - 3 yaşında çocuğa resimli kitapta bu ne diye birşey sorduğunuzda hangi dilde sorarsanız o dilde cevap veriyor.

Çok zor bişey değil . eğitimi var .her harfi söyleme metodu var .devamlı egzersiz yapmanız gerekiyo tabi. Geç kaldıkça daha kotu olur ama .nasıl olsa geçer deyip baklmeyin çünkü anaokulunda alay eder diğer çocuklar .

Harflerin nasıl soyletilecegini bilseniz başkasına gerek kalmaz siz de yaparsınız

Aynı arkadaşımin oglunda vardı özel eğitim alıyordu dil terapisi ve devlet ödüyor

Dil terapisti aşırı pahalı olduğu için kreşe gönderiyorum, ama devlet hastanelerinde öyle bir imkan var mı acaba bugün aradım çocuk ergen psikolojisi için randevu alıcam en azından yol gösterirler
Evet var doktor yönlendirir rapor çıkarırsa ücretsiz terapiler eşimin kuzeni çocucuğunu 2 yada 3 yıl terapiye götürdü. Onun konuşması hiç anlaşılmıyordu ve çocuk içine kapanıktı. Şimdi gayet iyi maşallah

Siz iyi misiniz neyin alayı? Mesajımda bir tane alaylı kelime bile yok. Daha uygun terapistler var bence siz işin ucuz yollusuna kaçıyorsunuz.
Bence biraz anlayışlı olabilirsiniz,haklı haksız durumu yok konu sahibi demekki madur , ucuza kaçmak nedir .... hâlâ alay ediyorsunuz..

Bence biraz anlayışlı olabilirsiniz,haklı haksız durumu yok konu sahibi demekki madur , ucuza kaçmak nedir .... hâlâ alay ediyorsunuz..
alay etmiyorum konu sahibinin durumunu biliyorum. Kocası covid olduğu halde işe göndermeye çalışan, çocuğu temaslı olduğu halde kreşe gönderen biri için alaycı olduğunu düşünmüyorum yorumumun

Üslubun fazla sert Calci. Alaydan ziyade fazla üstten konuşmuşsun kusura bakma ama öyle hissettim. Durumu olmayabilir parası çıkışmayabilir. Devletten yararlanmak istiyor olabilir. Veya buradaki üyelerden, benimde çocuğum böyleydi düzeldi diye telkin edilmek istiyordur.
Daha önce eşinin covidliyken işe göndermesi çocuğunun temaslıyken kreşe göndermesi şuanın konusu değil. Her zaman şartlar aynı olmuyor insan yaşamında. Sevgiler.

Bana çok abes bir durum gibi gelmedi açıkçası. Konuşabiliyor ama paytak paytak konuşuyor anladığim kadarıyla. O yaşlarda ben de öyle konuşuyormuşum mesela. Kolonyaya dolonya diyordum. Kolonya dedirtmeye çalışırken " ko ko kolonya" de diyorlardı ben de "ko ko dolonya" diyordum. Muhtemelen o sekilde söylemek daha kolayıma geliyordu. Yani ko yu soyleyebilen kolonyayı da söyleyebilir ama yok işime o şekilde konuşmak geliyordu. Misal hala konuşulan bir diyaloğum vardır benim; bi keresinde denizdeyken tanıdık birisine dönüp "den de bidimle denize delden mi" yani "sen de bizimle denize gelecek misin?" Demişim. biraz zorlayın bakalım harfleri söyleyebiliyor mu? Harfleri söyleyebildigi halde kelime şeklini o sekilde söylüyorsa muhtemelen kendini zorlamak istemediginden tembellikten dolayı yapıyor olabilir. Bu durum sizi çok endişe ediyorsa ve uzamana goturmek icin param yeterli degil diyorsanız kendi kendinize çabalayabilirsiniz kelimeleri doğru söyletme konusunda. Atıyorum "su" söyletmeye çalışırken tıslayarak 'sssssssssssuuuuu" dedirtmeye çalışın bakalım 'ccccccuuuu" diyemeyeceği için muhtemelen 'sssss' harfini cikartabilecektir.

Benim için söz konusu çocuk ise gerisi teferruat.

Devlet hastanelerinden Çözger (özel gereksinim ) raporu alarak ücretsi konuşma terapisi almanızı öneririm, çok işe yarıyor.

Dil terapisti aşırı pahalı olduğu için kreşe gönderiyorum, ama devlet hastanelerinde öyle bir imkan var mı acaba bugün aradım çocuk ergen psikolojisi için randevu alıcam en azından yol gösterirler
Evet devlet hastanesinde var ama uzun sıralar vardı.
Yine de değerlendirme kısmı hemen olmuştu bizde terapiye gerek var dediğinde liste uzundu özele yönlenmiştik biz. Sonra evde kendimi yapabildik setini alıp .

İşte buna artikülasyon bozukluk diyorlar tembellik evet var ama dil kasları tembel
Bunları geliştirici egzersizler gerek
Bu rahatsızlıkta mesela çocuğa doduk der ama ç harfi çok kelimesinde net çıkarır
Çocuk kelimesini söylerken çıkaramaz
İleri doğru bende düzeleceğine inanıyorum kızımda açılma var fakat bazı iki harfte bile sıkıntı olsa okul hayatında sıkıntı yaşar dalga konusu olur anlaşılamayınca içine kapanır

Haklısınız gittikçe zaten kendini tam anlamıyla ifade edemeyince sinirleniyor

Mesala s harfi başta olan bir kelimeyi diyemiyor kesinlikle ama içinde s olan kelimeyi bazen diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…