Size özelden mesaj attım atabilirseniz çok sevinirim. Eğer atmazsanız bile çok teşekkür ederim düşünceniz için Allah razı olsunBen size özelden atamadım profilini kapalı siz mesaj atarsanız notları göndereyim çektim fotolarını. İsterseniz telde anlatabilirim yarın bana öğretildiği gibi.
Ne demek sizden de Allah razı olsun. Ama hiç telaş yapmayın. Emin olun geçer. Biraz çabalamak gerekiyor sadece.
Benim oğlumda 3 yaşıni geciyor harfler eksik pek cümle kuramıyor.Cocuk derdini anlatmak için tiyatro yapıyor önümde.Pedagog konuşma terapisti öneriyorlar ve kreş sosyalleşmesi için.Cocuk gelişimciyim ben de aslında kresin çocuğunuza etkili olması gerekirdi ama demek daha etkili olan konuşma terapisti gerekli.İhmal etmeyinKızlar merhaba Temmuz 21 'de inşallah oğlum 5 yaşında olacak iki yıldır kreşe gidiyor. Her söylenilen anlıyor yapıyor 3 yaşına girmeden tuvalet eğitimini aldı yanlız konuşmada sıkıntı var çok aceleci konuşuyor bazen anlıyorum, bazen anlamıyorum anlamadığımda tekrar anlatıyor ama yine anlamıyorum ağlıyor, bu sefer ne yapıcam şaşırdım bazı harfleri çıkaramıyor. Suya cu diyor. Mesela 'anne ben hadda (hasta) ondum'(oldum) diyor. Bazı cümleleri geçiştiriyor seneye devlet ana okulu yaşı ve ben çok terdettülüyüm algısı açık bir çocuk uyanık ama konuşma sıkıntılı çoğu harf eksik. Ne yapabilirim pedegoglar aşırı pahalı şuan gidemiyorum. Ne önerirsiniz. Lütfen bir şeyler yazın kızlar
Kreşin az çok faydası oldu iletişim kurmaya çalışıyor ama çoğu harf kelime eksik anlamlı değil yuvarlama yapıyor o yüzden haklısınız terapist ile görüşmekte fayda varBenim oğlumda 3 yaşıni geciyor harfler eksik pek cümle kuramıyor.Cocuk derdini anlatmak için tiyatro yapıyor önümde.Pedagog konuşma terapisti öneriyorlar ve kreş sosyalleşmesi için.Cocuk gelişimciyim ben de aslında kresin çocuğunuza etkili olması gerekirdi ama demek daha etkili olan konuşma terapisti gerekli.İhmal etmeyin
Bununla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. İsviçre'de biri küçük bir bölgede kullanılsa bile 4 resmi dil var. Ailelerin kökeni başka ülkeler olduğu için çocuklar doğdukları andan itibaren çok dile maruz kalıyorlar.Evde başka dilleri konuşuyormusunuz ?
Evet var doktor yönlendirir rapor çıkarırsa ücretsiz terapiler eşimin kuzeni çocucuğunu 2 yada 3 yıl terapiye götürdü. Onun konuşması hiç anlaşılmıyordu ve çocuk içine kapanıktı. Şimdi gayet iyi maşallahDil terapisti aşırı pahalı olduğu için kreşe gönderiyorum, ama devlet hastanelerinde öyle bir imkan var mı acaba bugün aradım çocuk ergen psikolojisi için randevu alıcam en azından yol gösterirler
Bence biraz anlayışlı olabilirsiniz,haklı haksız durumu yok konu sahibi demekki madur , ucuza kaçmak nedir .... hâlâ alay ediyorsunuz..Siz iyi misiniz neyin alayı? Mesajımda bir tane alaylı kelime bile yok. Daha uygun terapistler var bence siz işin ucuz yollusuna kaçıyorsunuz.
alay etmiyorum konu sahibinin durumunu biliyorum. Kocası covid olduğu halde işe göndermeye çalışan, çocuğu temaslı olduğu halde kreşe gönderen biri için alaycı olduğunu düşünmüyorum yorumumunBence biraz anlayışlı olabilirsiniz,haklı haksız durumu yok konu sahibi demekki madur , ucuza kaçmak nedir .... hâlâ alay ediyorsunuz..
Attım neden atmayayım. Senden de Allah razı olsun ne demekSize özelden mesaj attım atabilirseniz çok sevinirim. Eğer atmazsanız bile çok teşekkür ederim düşünceniz için Allah razı olsun
Üslubun fazla sert Calci. Alaydan ziyade fazla üstten konuşmuşsun kusura bakma ama öyle hissettim. Durumu olmayabilir parası çıkışmayabilir. Devletten yararlanmak istiyor olabilir. Veya buradaki üyelerden, benimde çocuğum böyleydi düzeldi diye telkin edilmek istiyordur.alay etmiyorum konu sahibinin durumunu biliyorum. Kocası covid olduğu halde işe göndermeye çalışan, çocuğu temaslı olduğu halde kreşe gönderen biri için alaycı olduğunu düşünmüyorum yorumumun
Bana çok abes bir durum gibi gelmedi açıkçası. Konuşabiliyor ama paytak paytak konuşuyor anladığim kadarıyla. O yaşlarda ben de öyle konuşuyormuşum mesela. Kolonyaya dolonya diyordum. Kolonya dedirtmeye çalışırken " ko ko kolonya" de diyorlardı ben de "ko ko dolonya" diyordum. Muhtemelen o sekilde söylemek daha kolayıma geliyordu. Yani ko yu soyleyebilen kolonyayı da söyleyebilir ama yok işime o şekilde konuşmak geliyordu. Misal hala konuşulan bir diyaloğum vardır benim; bi keresinde denizdeyken tanıdık birisine dönüp "den de bidimle denize delden mi" yani "sen de bizimle denize gelecek misin?" Demişim.Keşke çok iyi durumum olsa evladım için yaparım tabi görüşmedim değil gittim dil terapistine her gitmede 800 TL ödemem lazım ve haftada iki gün gitmeliyim elimde olsa zaten direkt giderim haydi yine alay konusu yapın lütfen
Benim için söz konusu çocuk ise gerisi teferruat.Üslubun fazla sert Calci. Alaydan ziyade fazla üstten konuşmuşsun kusura bakma ama öyle hissettim. Durumu olmayabilir parası çıkışmayabilir. Devletten yararlanmak istiyor olabilir. Veya buradaki üyelerden, benimde çocuğum böyleydi düzeldi diye telkin edilmek istiyordur.
Daha önce eşinin covidliyken işe göndermesi çocuğunun temaslıyken kreşe göndermesi şuanın konusu değil. Her zaman şartlar aynı olmuyor insan yaşamında. Sevgiler.
Devlet hastanelerinden Çözger (özel gereksinim ) raporu alarak ücretsi konuşma terapisi almanızı öneririm, çok işe yarıyor.Kızlar merhaba Temmuz 21 'de inşallah oğlum 5 yaşında olacak iki yıldır kreşe gidiyor. Her söylenilen anlıyor yapıyor 3 yaşına girmeden tuvalet eğitimini aldı yanlız konuşmada sıkıntı var çok aceleci konuşuyor bazen anlıyorum, bazen anlamıyorum anlamadığımda tekrar anlatıyor ama yine anlamıyorum ağlıyor, bu sefer ne yapıcam şaşırdım bazı harfleri çıkaramıyor. Suya cu diyor. Mesela 'anne ben hadda (hasta) ondum'(oldum) diyor. Bazı cümleleri geçiştiriyor seneye devlet ana okulu yaşı ve ben çok terdettülüyüm algısı açık bir çocuk uyanık ama konuşma sıkıntılı çoğu harf eksik. Ne yapabilirim pedegoglar aşırı pahalı şuan gidemiyorum. Ne önerirsiniz. Lütfen bir şeyler yazın kızlar
Evet devlet hastanesinde var ama uzun sıralar vardı.Dil terapisti aşırı pahalı olduğu için kreşe gönderiyorum, ama devlet hastanelerinde öyle bir imkan var mı acaba bugün aradım çocuk ergen psikolojisi için randevu alıcam en azından yol gösterirler
İşte buna artikülasyon bozukluk diyorlar tembellik evet var ama dil kasları tembelBana çok abes bir durum gibi gelmedi açıkçası. Konuşabiliyor ama paytak paytak konuşuyor anladığim kadarıyla. O yaşlarda ben de öyle konuşuyormuşum mesela. Kolonyaya dolonya diyordum. Kolonya dedirtmeye çalışırken " ko ko kolonya" de diyorlardı ben de "ko ko dolonya" diyordum. Muhtemelen o sekilde söylemek daha kolayıma geliyordu. Yani ko yu soyleyebilen kolonyayı da söyleyebilir ama yok işime o şekilde konuşmak geliyordu. Misal hala konuşulan bir diyaloğum vardır benim; bi keresinde denizdeyken tanıdık birisine dönüp "den de bidimle denize delden mi" yani "sen de bizimle denize gelecek misin?" Demişim.biraz zorlayın bakalım harfleri söyleyebiliyor mu? Harfleri söyleyebildigi halde kelime şeklini o sekilde söylüyorsa muhtemelen kendini zorlamak istemediginden tembellikten dolayı yapıyor olabilir. Bu durum sizi çok endişe ediyorsa ve uzamana goturmek icin param yeterli degil diyorsanız kendi kendinize çabalayabilirsiniz kelimeleri doğru söyletme konusunda. Atıyorum "su" söyletmeye çalışırken tıslayarak 'sssssssssssuuuuu" dedirtmeye çalışın bakalım 'ccccccuuuu" diyemeyeceği için muhtemelen 'sssss' harfini cikartabilecektir.
Haklısınız gittikçe zaten kendini tam anlamıyla ifade edemeyince sinirleniyorÇok zor bişey değil . eğitimi var .her harfi söyleme metodu var .devamlı egzersiz yapmanız gerekiyo tabi. Geç kaldıkça daha kotu olur ama .nasıl olsa geçer deyip baklmeyin çünkü anaokulunda alay eder diğer çocuklar .
Mesala s harfi başta olan bir kelimeyi diyemiyor kesinlikle ama içinde s olan kelimeyi bazen diyorİşte buna artikülasyon bozukluk diyorlar tembellik evet var ama dil kasları tembel
Bunları geliştirici egzersizler gerek
Bu rahatsızlıkta mesela çocuğa doduk der ama ç harfi çok kelimesinde net çıkarır
Çocuk kelimesini söylerken çıkaramaz
İleri doğru bende düzeleceğine inanıyorum kızımda açılma var fakat bazı iki harfte bile sıkıntı olsa okul hayatında sıkıntı yaşar dalga konusu olur anlaşılamayınca içine kapanır
Doğru söylüyorsunuzHarflerin nasıl soyletilecegini bilseniz başkasına gerek kalmaz siz de yaparsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?