Oğluma kayınpederin ismini vermek istemiyorum!

Mustafa o kadar da kotu degil ne demode isimler var.Cok guzel bir kombinle krizi adin sizde o koydugunuzu deyin.

yeğenımın erkek olacagını ögrenınce babam dedelerımızın ısmı olsun dedı bızım yanımızda
ablam dedıkı madem cok ıstıyodun kendı oğullarına koysaydın
gelinin yanında sakın birsey deme esprısını bıle yapma

sonuc olarak abımle yengem ne ıstedıyse o oldu:)

yeter artık bu ana baba dede ısmı ya
hangı devırde yasıyoruz
saygı bunla mı?

Bebim anlamadigim sey daha ailesi ile ilgili sikintilari atlatmadan neden ikinci cocuk dusunursun...?? Ne bekliyodun kizini sahiplenen seni saymayan insanlar ogluna baska mi davranacakti?? Bence bosa uzulmeyin madem oyle alin belgeyi gidin siz isim koyun. Yada iki isim koyarsiniz biri esinizin digeri sizin istediginiz olur. Sizi bilmemde olan hep bebeklere oluyo yazik gunah yaa

Mustafa kötü bir isim değil ama koyup koymamak kesinlikle size kalmış, bana dünyanın en güzel ismi bu, sende bu ismi koy deseler kabul etmezdim. Bebeğime çocuğuma seslenirken sevdiğim isimle seslenmek isterim. Evet sizin süreç olarak zaman geçmiş artık koyulması gerekiyor ama eşinizinde sizi anlaması gerekiyor.
Benim kayınvalidemde isim bu olsun diye diretti kesinlikle olmaz dedim çıktım işin içinden, benim beğendiğim isme de çirkin deyip duruyor. Bana güzel başkasını ne ilgilendirir dedim.
Umarım istediğiniz gibi olur, lohusa günleriniz keyifle geçer.
Bu arada sizin aklınızda bi isim var mı?

Mustafa.Sorun adın hoş/kötü olması değil ama,kayınpeder ismi olması,onun adıyla sahiplenilmesi ve huyunun ona benzeyebilme ihtimali...
adın güzel olup olmaması değil sorun o evlat sizin kimse karışamaz. bende benzer şeyleri yaşadım ama asla istemediğim bir ismi çocuğuma koymam ki bu dünyanın en güzel ismi dahi olsa

ben de bu isim mevzularını anlamıyorum zaten çok ailenizin soyismini taşıyor. Eskiden soyadı kanunundan önce kimin nesi olduğu bilinsin diye dede ismi falan konuluyormuş. Hala aynı zihniyeti sürdürmeyi anlayamıyorum. Sonra insanlar isim değiştiriyor belli yaşa gelince.

Asla vermezdim.
Bunca gün diretmişsin, biraz daha diret bence, çocuğa yazık.
Ayrıca kim dedesinin ismine sahip de mutlu ki?
Benim dedesinin ismini kullanan bir sürü arkadaşım var. Hepsi de bu durumdan mutsuz

kayınpederınızı sevseydınız olurdu belkı ama nefret ettıgınız bırının adını koymayın

Koymayın kesinlikle bir süre kavga edilir sonra unutulur. şimdi herkes baskı yapınca belki akliniz celinecek ve koyacaksınız ama sonra çok pişman olursunuz. Çünkü istemediginizi söylüyorsunuz içinize sinmez. Ne gerek var allah aşkına annesi olarak istediğinizi koyarsınız. Kesin bir dille eşinize onu koymayacaginizi acil ortak seveceğiniz bir isim koymaniz gerektiğini söyleyin. çocuğunuzu da sizi de seven böyle sevsin. Kimseyi mutlu etmek icin dogurmuyorsunuz.

Bu tarz şeyler bana çok saçma geliyor zorla konmak falan
Siz yine iyisiniz benim k.v de babasının ismini koyacakmış benim oğlum olursa ve işin daha kötüsü infertilite ile uğraşıyoruz erkek faktörlü
Biz bu sıkıntıyı yaşarken o ismen takmış durum da 3 oğlun var neden koymadın dedim eşimin ismi dedesinin ismi sende babanın ismini 2. Oğluna koysaydın dedim ama hala aynı akılda kadin
Beni bazen çıldırtıyor
Allah'an Eşim sadece bu konuda benim yanım da kesinlikle öyle şey olmaz dedi
Ama hala bi umut bekliyor k.v :)

Bende baba ismine karşıydim..annem.vefa edince eşim. Anneme olan bağlılığını bildiği için annemin ismino verdik belkide bazı insanlar neden verdin dese de eşim. Kulaklarını kapattı. .oğlum. olunca babasının ismini değil. Yine ona yakın aynı anlamı. Taşıyan bir isim koyduk..isim için kendinizi bu kadar harap etmeyin sonuçta eşinizi seviyorsanız bir şekilde uzlasaya gidin iki isim.koyun belkide isim anlamı güzeldir bu kadar üzmeyin kendinizi bebeğinizi düşünün. .allah analı babalı büyütsün..

Herkeste o evlat senin kimse karışmasın minvalinde konuşmuş. Ya hu babanın da evladı :) ortak bir isimde mutabık olunmadıysa iki isimli olsun. Mustafa ismi çok kullanılan bir isim dolayısıyla 2 isimle de 3 isimle de çok güzel oluyor. 2. Isım olduğunda M. olarak kalacak bir isim.

Tamda düşünüğümü söylediniz çok haklısınız

İlla bu olsun dediğim bir isim yok ama efe veya sarp olabilir.İkinci isim olsa bile sarpı kabul etmeyip efeye olabilir diyo eşim yani aslında ikinci ismide o seçiyo tamamen bana bırakılmış değil bu da canımı sıkıyo

bu konular oldumu var yaaaa

cinlerim tepeme çıkıyor , nefret ediyorum bu konulardan ,

hee diyeceksin yasadınmı eğer fırsat verseydim yaşardım ama daha çocugu yapmadan ismine karar vermisştim ,

ve benım dogurdugum çocuga karışacak adamın alnını karışlarım ,

biraz dik dur kocam üzülecek diye kp adını koymak zorunda değilsin , çok istiyorsa anası bir tane daha dogursun ona koysunlar adını

Bu kadar beklemişsin pes etme derim. İki isim olcaksa bile onu tamamen siz seçmelisiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…