Oğluma kayınpederin ismini vermek istemiyorum!

ay ben sizin eski konularınıza baktım da madem eş ailesi bu kadar berbat neden içli dışlı olmayı kabul ettiniz ki?
Siz harikasınız gerçekten hani bi soz vardir ya sende bu evlat acisi bende kuyruk acisi oldukca bir araya gelemeyiz. Oylemiydi o soz. Dogru bence o soz. Zaten arkadas kin de tutmus oyle diyor.

Canım esine 9 ay karninda taşıdığını ve isim hakkının sana ait olduğunu izah et.

Soyadini zaten sen veriyirsun adını da ben vermek istiyirum de.

Birde zaten senin babanın soyunu devam ettirecek isni ben koyayım benimde gonlum olsun de..

Canım çok konuştum her yolu denedim fakat eşim evliliğimiz boyunca yapmadığı inatlığı yapıyo,bu benim muradım diyo başka bir şey demiyo.babamda eşimin çok iyi bir insan olduğunu, ona jest amaçlı,eşimin gönlü olsun diyerek koy babasının ismini diyo yok kabul edemiyorum.Ama bu gidişle babasının ismi ilk isim olarak konulacak benim gönlüm razı olmadan,bende bir ömür eşimin burnundan getiricem bunu

Asla pişman olacağın bir ismi koyma... bu anlayıştan gına geldi ya Allah Allah! Ne meraklılar ana baba ismini koymaya. Bir an önce isme de karar verin az önceki konunuza da yazdım bebeğiniz doğalı baya olmuş.

Canım babanın adini koyarsan çocuğa da bakmam çıkar giderim diye tehdit et, ve artık ikinci çocuğun olmuş, biraz mesafe koy bu aileye..

Bende şu an hamileyim, gerci ben kızlarıma da isimlerini ben koydum, birde benim eşim evinin tek çocuğu (kizkardesi de yok) kv ismi de koymadim, bu bebegimede de kp ismi koymayı düşünmüyorum, benim karnımda kucağımda büyüyecek olan çocuğa onların adını veremem
Sen tavrını kesin koyacaksın

O inat ediyorsa sen de inat et...Yıldırma politikası uyguluyor demekki, görünen o ki başarıyorda.

Benim eşimde evin tek çocuğu malesef.Canım tepki koyuyum hatta çıkıp gidiyim yaparım yapamam değil de o kadar yorgunum ki,biz çok büyük kavgalar ettik zamanında,gerçekten takatim kalmadı,söylenebilecek her şeyi söyledim bundan sonrasında susarak gösteriyorum tepkimi ne yapayım..

Merhabalar, eşimle bu konu hakkında konuşmuştuk az önce o da; isim hakkı babaya aittir dinimizde dedi sert bir şekilde. Çok araştıramadım ama Nurettin Yıldız hoca “dinimizde son söz erkekte olduğu için babanındır hak” gibi birşey söylemiş.
Bana göre de karnında taşıyıp,cefasını çeken ananındır ama sizin bildiğiniz kaynaklar var mı acaba isim hakkının anaya ait olduğunu belirten.
Kızımın ismini ben koydum,eşime bıraksam millete maskara edecekti yavrumu ismiyle
Sıradaki çocuklarımın akibetini kurtarmak adına bu konuyu öğrenmek istedim sevgiler
Konu sahibi rosinant dinen 7 güne kadar çocuğun adının verilmesi gerekir derler. Hiç mi kimsenin fikri yok bu konuda etrafınızda?
Ben de kocama şimdiden gıcık oldum isim hakkı bana ait deyince walla, böyle bir tavır içine girmez umarım.
Allah kolaylık versin ama ben olsam pes asla pes etmezdim.
Hem çocuğa tanıdık birinin adını vermek,ona benzemesine de yol açıyor bence karakter olarak. Bırakın çocuk kendine bnzesin yaaaa

Al cocugunu istedigin ismi koy bir esin ayaklarina kapanana kadarda dönme. Bide sütüm yetmiyor diyorsun. Kesilmedigine sükret.

Hadi ordan haspam deseydin. Şu dinde olmayan şeyleri kılıfını uydurup dinimizde böyle diye göstermiyorlar mı ayar oluyorum. Hangi ayette yazıyormuş acaba böyle birşey... tavrınızı şimdiden koyun ne saçmalık. O zaman doğumu da adam yapsın. Doğsuktan sonra da uykusuz pnşar kalsın falan filan!

Susmak çözüm degil, 12 yıldır evliyim, ailesinden çekmediğim kalmadi. 4 yildir ne giderim ne evine gelebilirler, 3.dogumum bugunlerde..bana diyorki yaz tatilinde ailemin yanina gidecem, yani bayramda gidecek Eylül'de gelecek...bı sinirlerim attı..demek öyle dedim..bundan sonra benim doğurduğum çocukları da göremezler. Ben doğum yapar yapmaz gidecekmis. İstersen bosan dedim..

Son düzenleme:
Demedim birşey:/ sallamamak en iyisi, zamanı gelince cevabını alır,gereken kararı,ismi de ben veririm zaten. Kızıma vereceği isim İştar’dı yaaa oğlan olursa da Oruç düşünüyordu..yavrularımı oyuncak ettirmem ona merak etmesin yeter

Canım ben dini acidan demiyorum.
Ama 9 ay karnında tasiyip sonrasında herseyiyle ben ilgileneceğim için isim hakkı bana ait diyorum, canimi sikarsa bu konuda bakmam cocuguna bu kadar..

Bu arada babam ilahiyatci.
Ama isimleri annem koymuş.
Ben böyle birşey duymadim.
Bence eşiniz anlayışsızligini din ile bagdastiriyor.
Dinimiz asla kadınları ezmiyor aksine yüceltiyor.
Kadın olarak evinde yemek ve temizlik bile yapmak zorunda değilsin.
Dini açıdan sadece iki görevin var
1- eşinin yatakta gönlünü yapmak
2- anne rahmine düşen çocuğu dogurmak

Canım ben dini acidan demiyorum.
Ama 9 ay karnında tasiyip sonrasında herseyiyle ben ilgileneceğim için isim hakkı bana ait diyorum, canimi sikarsa bu konuda bakmam cocuguna bu kadar..
Anladım ben, ben de dini açıdan eşimin dediği doğruysa da bakamam. Bu kadar çile çekip,al isim hakkı seninmiş sen koy diyemem yani.
Çocuğuna bakmam demeyin yaaa o sizin de çocuğunuz,yavrucağın size ihtiyacı var ki öncelikle. Çok tepenizi attırırsa ona kapıyı gösteriverin:)

Bu tepki daha iyi tutuyor..tabiki kimseye vermem cocuklarimi.. çıksın gitsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…