Doğuma Hazırlık Oğluma yeni ve farklı bir isim arayışındayım..Fikir verir misiniz?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
benimde oglum icin dusundugum bir isim var (daha evlenmedim, ama ins yakinda oda nasip olurda ve oglum olursa) ismini yafes dusunuyorum. bu ismi cok begeniyorum. arab kokeni ve anlamida: Hz. Nuh (a.s.)'un üçüncü oğlu. Tufandan sonra Hazar denizinin kuzeyine yerleşmiştir. Türk soyunun atası olduğu söylenir.
kizim icinde alya, buda arab kokenli bi isim ve anlamida:Yüksek yer, yükseklik. ve Gök, sema.

haa bide asel var buda kiz ismi cok hosuma gidiyo, anlami:Cennetteki dört ırmaktan biri. bal ırmağı.

Yaman-Bartu ve eski Türklerin isimleri..mesela,Teoman,Timuçin,Alphan,Alptekin,Alpaslan,Ozan,OrhunLatif,Kutay...daha çok var

Eski Türklerin isimleri..mesela,,,Timuçin,Alphan,Alptekin,Alpaslan,Ozan,OrhunLatif,Kutay Bartu,Yaman ...daha çok var

ben "zal" ismini çok beğeniyorum..hem duyulmamış hemde kur'an da var..

4 yaşında bir kızım var adı DEFNE İLAYDA biz hep DEFNE diyoruz şimdi birde oglum olucak allah nasip ederse 24.haftalık hamileyim. Oglumun adınıda ÇINAR koymaya karar verdik

kızım olsa nil,oğlum olsa tuna koymak istedim...
eşim beğenmedi,kızımın adı berra oldu..bu ismi de çok seviyorum

Direnç, inanç, övünç, övgü, emek, saygın...

yeni isimler değil ama bence bu isimlerden çok az var ve anlamlarıda gayet hoş...

Biz de 20. hafta başındayız erkek olcak bebişimiz hayırlısıyla

isim seçmek çok zor araştırırken rastladığım farklı erkek isimleri ;

ABAY; sezgi, anlayış, dikkat
ARCEM; namuslu arlı padişah
ARKIN; yavaş, ağır, sakin
AYGEN; dost
BALER; tatlı dilli cana yakın
BERA; ilim ve cemalde üstünlük
CANGÜR; yaşam dolu , canlı
CEDA; bol yağmur, rahmet hediye, kazanç
DORA; en yüksek yer,doruk
ETKİN; hareketli yaptırıcı
KAREL; iyi işler yapan
KUTEN; adaletli
LEVİN; renk
MİRAN; beyler
ÖZÜN; hakkıyla kazanılmış ün
PEKİN; doğruluğu kesinlikle bilinen
SÜER; yiğit, asker
TANAL; kızıl tan
ZEREN; anlayışlı

farklı isimler ve güzel anlamlar olduğu için paylaştım fikir olsun en azından

benimde büyük oğşumun adı alperen,küçük oğlumun adı göktürk eski türk isimleri hoşuma gidiyor.belki sana bir fikir olur.hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın inşallah.

benimde oğluşum olacak allah nasip ederse... tekin,gökcan,baturalp,eralp,egemen ve ya yavuz selim düşünüyoruz ama daha karar veremedikkk....

Bizde bebek bekliyoruz , daha belli değil cinsiyeti ama erkek olursa ERCE ismini düşünüyoruz ,Ablası 8 yaşında ECREn... Kız olursa da ELİT düşünüyoruz,Kısmet artık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…