• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumla ilgili evhamlarım fırladı yine

Benim kızım 9 aylık oda sizin anlattığınız gibi kafasını sallayıp gülüyor.normal bebek bu sonuçta her gün yeni şeyler keşfediyorlar. Çok şükür bütün herşeyi normal. Hiç araştırmak aklıma gelmedi. Ay yoksa ben mi çok rahatım😂

Merhaba Hanımlar,
Kimi eşiyle, kimi işiyle ilgili sayısız konu açar.
Ben de nickimin hakkını vererek oğlumla ilgili açıyorum.
Burası bir nevi beni aydınlatıyor.
O yüzden sizlere soruyorum. (Not: Doktor kontrolünde ona da soracağım ama ona daha 2 hafta var)

Oğlum 1 hafta önce kafasını sağa sola sallamaya başladı.
Ama bunu sürekli yapıyor gibi düşünmeyin.
Günde 2 kez falan, 4-5 saniyeliğine gülerek yapıyor.
Benle iletişim etkileşim halindeyken, ne bileyim sohbet ederken, gülerken, oyun oynarken, şarkı söylerken vs.
Normalde oyun oynuyor derdim.
Ama banyo yaptırdım, başına şapkasını taktım ve uyuttum.
Uyku aşamasında yaptı. Eşim şapkasını çıkarmaya çalışıyor dedi. O yüzden yaptı endişelenme dedi ama nedense huzursuz oldum.

Be yine yine yine aynı hatayı yaparak internete yazdım.
Bu konuda cidden salağım. Bana internet yasaklanmalı.
Neler yok ki..
Otizm belirtisinden tutun epilepsi nöbetine kadar..
Ohoooo....
Tüm içimi karartarak kapattım....

Oğlum 6.5 aylık oldu bu arada..
Resmen her ay konu açıyorum..
Sizlerle büyüdü burada...

Neyse normaldir değil mi? Oyun oynuyordur değil mi?
Var mı başına gelen? Doktora soran?
Ben soracağım ama daha sormama 2 hafta var...
Kendimi gordum sizde..
Bende bebegim cok uyuyor diye ona oyle teshisler koymustum ki ve o donemde bunu kendime inandirdim hayatı kendime zehir ettim🙄
Hepsi yersiz bunlarin inanin oyun olsun diye yapiyordur.
En son cocuk doktorumuzun bana acıyan gozlerle baktigini hatirliyorum😔

Kız parmakla cıkarılır mı aort damarını yırtarsn rahmetli Oya Aydoğan gibi olur Allah korusun.
Yorumunuzu görünce şu kısma müdahale etmek istedim 😊 oya hanımda aort anevrizması vardı, boğazına patates takılınca öksürdü ve artan basınç yüzünden aortu yırtıldı. Sağlıklı bir insanda aort öyle kolay kolay yırtılmaz 😊

Bir de eğer orofarinkse kadar olan kısma kaçtıysa travmatize etmeden parmakla çıkarılabilir. Daha aşağıya inmişse dediğiniz gibi ilk yardım manevraları yapılması daha uygun olacaktır 😊

çiş yaparken de sallıyorlar kafalarını,titretiyor gibi oluyorlar hemen bezıne bı bakın çiş varmı o an.

Yorumunuzu görünce şu kısma müdahale etmek istedim 😊 oya hanımda aort anevrizması vardı, boğazına patates takılınca öksürdü ve artan basınç yüzünden aortu yırtıldı. Sağlıklı bir insanda aort öyle kolay kolay yırtılmaz 😊

Bir de eğer orofarinkse kadar olan kısma kaçtıysa travmatize etmeden parmakla çıkarılabilir. Daha aşağıya inmişse dediğiniz gibi ilk yardım manevraları yapılması daha uygun olacaktır 😊
Ben okadar anatomik bilmiyorum ama maksat birdahakine öyle yapmasın diye uyarmaktı.tesekkur ederim en azından cok sokmadan cıkarabilcegimizide ogrendım.valla bebekli olan her insan ilk yardıma dair herseyı bilmeli.mesela benim eşim hemlicg manevrasınu ogrenmiş biliyorum bilşyorum diyor nasıl yapılıyor dedm gösterdi iyide bu ytşlkinler için bebek için nasıl yapılır dedm bebegı buyugumu var hepsıne aynı yapılır diyor😊oyuzden özellikle bebekler icin olanları bilmemiz gerek

Back
X