• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumla ilgili evhamlarım fırladı yine

Merhaba Hanımlar,
Kimi eşiyle, kimi işiyle ilgili sayısız konu açar.
Ben de nickimin hakkını vererek oğlumla ilgili açıyorum.
Burası bir nevi beni aydınlatıyor.
O yüzden sizlere soruyorum. (Not: Doktor kontrolünde ona da soracağım ama ona daha 2 hafta var)

Oğlum 1 hafta önce kafasını sağa sola sallamaya başladı.
Ama bunu sürekli yapıyor gibi düşünmeyin.
Günde 2 kez falan, 4-5 saniyeliğine gülerek yapıyor.
Benle iletişim etkileşim halindeyken, ne bileyim sohbet ederken, gülerken, oyun oynarken, şarkı söylerken vs.
Normalde oyun oynuyor derdim.
Ama banyo yaptırdım, başına şapkasını taktım ve uyuttum.
Uyku aşamasında yaptı. Eşim şapkasını çıkarmaya çalışıyor dedi. O yüzden yaptı endişelenme dedi ama nedense huzursuz oldum.

Be yine yine yine aynı hatayı yaparak internete yazdım.
Bu konuda cidden salağım. Bana internet yasaklanmalı.
Neler yok ki..
Otizm belirtisinden tutun epilepsi nöbetine kadar..
Ohoooo....
Tüm içimi karartarak kapattım....

Oğlum 6.5 aylık oldu bu arada..
Resmen her ay konu açıyorum..
Sizlerle büyüdü burada...

Neyse normaldir değil mi? Oyun oynuyordur değil mi?
Var mı başına gelen? Doktora soran?
Ben soracağım ama daha sormama 2 hafta var...
Hiç evham yapmayın, o aylarda benim kızımda kafasını sallıyordu. Ben de çok korkmuştum ama bir kaç ay sonra bıraktı. Şu an yeni hareketler keşfediyor ondan bence.

Az önce bir konuya daha yazdim. Ne yaparsaniz yapın ama asla internette saglikla alakali bir sey arastirmayin.
Ben burunla alakali bir sey araştırdığımda burun kanseri çıktım. Burun kanseri diye bir şey olduğunu ilk kez duymustum. Sonuc olarak sinüzit ciktim.
Arastirmayin, akliniza takiliyorsa doktorunuza danışın.

Bende oyleyım kendimi durdurmaya çalışıyorum ama olmuyor çocuğum 3.5 yaşında benim evham giderek büyüyor ama cocukkende böyleydim 😂

Yanlış hatırlamıyorsam sizin konunuzdu sanırım belediye otobüsüne eşi çarpan ve günlük bilmem kaç Euro otobüsün sefere çıkmadığı günlerin cezasını ödeyen. Ne güzel cümle kurdum :) ne yaptınız çok merak ettim de çünkü yeni bir fobi oluştu bende belediye otobüsü görünce kalbim çarpmaya başladı :))

Konuya gelirsek bebek bu kafa da sallar daha ayak parmaklarını yalayacak. Çok takmayın internete basım agriyo yazsanız tümör var der.
Hiçbişi olmadı daha
Beklemedeyiz :D

Sadece ilk sayfayı okudum ve sizin bin beteriniz bi durumda olduğum için yazmak istedim.24 saat kızımı takip ediorum.İki gun öncesine kadar gece 2 3 gibi uyuyodum.O uyuduktan sonra biraz onu izleyip.İki gündür o da yok.Cunku kızım yarım dönerken, dün tam dönmeyi öğrendi ve bunu yapabildigine bayiliyor..Butun gün döndü durdu.Gece de döner de Allah korusun bı sıkıntı olur diye iki gecedir hiç uyumuorum.Olur da uyuyakalirsam diye saatimi 10, bazen 15 dakikalık aralarla kuruyorum.Nefesini dinlemekten,gece bebeği izlemeye kadar ilerledi durumum.Disari onunla yalnız asla cikamiorum.Sadece eşim varsa çıkabilirim.Onda da binbir panik,bazen ağlama kriziyle.Gecenlerde Citys de yiz ve ben bebeğimin altını değiştirmek için asansörle alt kata indim.O asansöre binip eşimin yanına gelene kadar dünyam karardı korkudan,panikten.Esim gelip alım sizi, korkma dedi ben de yok iyiyim kendim gelicem dedim.Alisirim diye düşündüm ama çok kötü oldum.Evden bebekle çıkmak istemiorum.Maksimum sitenin bahçesinde gezebilirim sanırım.Gecen gün hava gunesliyken indik eşim,ben,bebek.Oyle panik olup korkmadım.Ama bu sitenin sınırları dışına çıktığımizda anlatamam yaşadıklarımı.Hayatim kabusa döndü,bebeğimin tadını cikaramiorum.Daha 15 gunluktu dudağında uçuk gibi bişi var diye ortalığı yıktım ağla ağla.Doktora resim attım ilaç yazdı.Sonra eşime gösterdim resmi yakınlaştırıp bak çocuğun dudağına diye.Esim resme baktı,bebeğin yanına gitti,eliyle dudağını sildi ve o da ne uçuk geçti.Benim uçuk sandığım şey bebeğimin dudağına yapışan bı kağıt mi desem o kadar minicik artık ne desem bilemedim biseymis.Ben o evhamla ağla ağla perişan oldum.Gecer diye 3 aydır bekliorum ve ne geçmesi katlanarak gidiyoo_O o yüzden doktora gitmeye karar verdim.

Benim kızım da 6 ay 16 günlük :) Aynı hareketi bazen tekrarlıyor, genelde uyurken kendini sallıyor eeeeeee diyor bir de :D
Ya da oyu oynarken yapıyor. bazen hızlı hızlı yapıp kafama, kafa göz daldığı da oluyor :D
Doktoruna sordum yeni öğreniyor sıksık tekrarlaması normal dedi.

Sadece ilk sayfayı okudum ve sizin bin beteriniz bi durumda olduğum için yazmak istedim.24 saat kızımı takip ediorum.İki gun öncesine kadar gece 2 3 gibi uyuyodum.O uyuduktan sonra biraz onu izleyip.İki gündür o da yok.Cunku kızım yarım dönerken, dün tam dönmeyi öğrendi ve bunu yapabildigine bayiliyor..Butun gün döndü durdu.Gece de döner de Allah korusun bı sıkıntı olur diye iki gecedir hiç uyumuorum.Olur da uyuyakalirsam diye saatimi 10, bazen 15 dakikalık aralarla kuruyorum.Nefesini dinlemekten,gece bebeği izlemeye kadar ilerledi durumum.Disari onunla yalnız asla cikamiorum.Sadece eşim varsa çıkabilirim.Onda da binbir panik,bazen ağlama kriziyle.Gecenlerde Citys de yiz ve ben bebeğimin altını değiştirmek için asansörle alt kata indim.O asansöre binip eşimin yanına gelene kadar dünyam karardı korkudan,panikten.Esim gelip alım sizi, korkma dedi ben de yok iyiyim kendim gelicem dedim.Alisirim diye düşündüm ama çok kötü oldum.Evden bebekle çıkmak istemiorum.Maksimum sitenin bahçesinde gezebilirim sanırım.Gecen gün hava gunesliyken indik eşim,ben,bebek.Oyle panik olup korkmadım.Ama bu sitenin sınırları dışına çıktığımizda anlatamam yaşadıklarımı.Hayatim kabusa döndü,bebeğimin tadını cikaramiorum.Daha 15 gunluktu dudağında uçuk gibi bişi var diye ortalığı yıktım ağla ağla.Doktora resim attım ilaç yazdı.Sonra eşime gösterdim resmi yakınlaştırıp bak çocuğun dudağına diye.Esim resme baktı,bebeğin yanına gitti,eliyle dudağını sildi ve o da ne uçuk geçti.Benim uçuk sandığım şey bebeğimin dudağına yapışan bı kağıt mi desem o kadar minicik artık ne desem bilemedim biseymis.Ben o evhamla ağla ağla perişan oldum.Gecer diye 3 aydır bekliorum ve ne geçmesi katlanarak gidiyoo_O o yüzden doktora gitmeye karar verdim.
canım çok geçmiş olsun sende farkındasın belli bu artık hastalık boyutuna gelmiş
hiç uyumadığın için de git gide dozu artıyor bence lütfen destek al
kendini çok yıpratmışsın
bebeğinde sende sağlıklı olursunuz inşallah

Sizde bir an önce bence bir uzmana görünmelisiniz. Çünkü bunlar gerçekten normal değil, eleştirmek için söylemiyorum ama daha da ilerlerse hem bebeğine hem kendine zararın olur..
Bn bebeğim doğduğunda 3 ay boyunca tektim ilk çocuk hiç bişey bilmiyorum illaki panik oluyorsun ama öğreniyorsun yapıyorsun doğumla birlikte resmen analık güncellemesi geliyor zaten. Sanki 40 yıllık ana gibi yapıyorsun herşeyi aslında 1 kere denesen anlayacaksn yapabildiğini.

Yaa sizde evham çok şiddetli
Ben o kadar değilim
Mutlaka destek alın

canım çok geçmiş olsun sende farkındasın belli bu artık hastalık boyutuna gelmiş
hiç uyumadığın için de git gide dozu artıyor bence lütfen destek al
kendini çok yıpratmışsın
bebeğinde sende sağlıklı olursunuz inşallah
Destek alicam canım.Durumumun farkındayım ve çok üzülüyorum.Umarim destek işe yarar.Boyle yaşanmaz çünkü

Destek alicam canım.Durumumun farkındayım ve çok üzülüyorum.Umarim destek işe yarar.Boyle yaşanmaz çünkü
kesinlikle yarar annemde ben ilk çocuğum o zaman böyle bir dönem geçirmiş ve zamanla geçmiş sonraki çocuklarda rahattı biraz karakterle ilgili sanırım ama muhakkak destek al kendini yıpratma
birde gerçekten bizim elimizde olmayan o kadar çok şey var ki bunu da unutma

Kizz hic hatirlamiyorum ben benimkiler napiyodu😐 ben bebelerin o aylarinda calisiyodum sanirim cok inceleyemedim belkide.. ama hasta olsalar icim icimi yerdi yalan yok..

Aynı ben. Benimde oğlum küçükken başımıza gelen birşeyden ötürü başladı. Şimdi en ufak birşey de başlıyor kaygılarım. Burada oğlum sakız yuttu birşey olur mu diye konu acmisligim bile var. Olmayacağını biliyorum ama o an birilerinden duymak iyi geliyor. Hele internete sorunca aman Allahım ,

Bebeğiniz oyun yapıyordur büyük ihtimalle . Siz gülünce hoşuna gitmiştir. 😊

6.bucuk aylik daha doktor bile 18 ayda tani koyabiliyor.hatta arkadasimin oglununda otizmden supeliniyorlar cocuk 3 yaşa girmesine 2 ay var daha tani almadi çünkü yaşi küçük diye.egitim aliyor ama dil konusmadan aliyor simdilik.. merak etme varsa birsey illaki bi yerden kendini belli eder.ben konusma gecikmesi icin götürmüştüm atipik otizm tanisi aldik.gozle görülür bi belirti yoktu bundan başka.oglum büyüdükçe benim dikkatim daha cok arttı oglumda.erkek çocuğu olduğu icin arabaya düşkünlugu yokmus megerse.oglum arabayi degil arabanin tekerine düşkün onu farkettim.oglumun dışarda kendini yerlere atmalari durduk yere ciglik atmalari.esyalari yere atmasi otizmden kaynaklaniyormuş onu anladik.yaramazliktan simarikliktan değilmiş.cunku ogluma simarik yaramaz deniliyordu.hala durumu bilmeyen öyle sanır...davranis bozuklugu bundanmiş meger..şuan egitim aliyor öğretmenleri memnun cok güzel ilerliyoruz davraniş sorunu haricinde oda zamanla duzelir inşallah 🙏 yani evhamcim merak etme varsa birşey doktorla yollariniz kesisicek elbet. Simdi endiselenmen için cok erken

Daha çok üzülecek bebekler var yahu...
Bu kadar kasmayın
Evhamımı oğluma davranışlarıma vs yansıtmıyorum çünkü bunun zararları konusunda bilinçliyim
Ben kasmiyorum ovunmuyorum ama ben cok rahat bir anneyim ve etrafimda goruyorum o yuzden soyluyorum siz yansiymiyorum desenizde cocuk bakma anlayisimiz eminim cok farklidir he benimki dogrumu belki degil belki ikimizinkide tam anlamiyla dogru degildir :)

Ben de sizin gibi düşünseydim evladımı bu yüzden doktora götürmeseydim ona gerçekten zarar verirdim
Oğlum bu hareketi d vitamini ve Demir eksikliğinden yapıyormuş
Alt tarafı doktora gidip danışacak bunda evladının zararına değil karına birşey
Çocuğunu en iyi anne tanır ve bi aksilik olduğunu seziyorsa elbette bir bilene danışır. Ama sürekli çocukta problem aramak, yaptığı en ufak şeyde bile evhamlanmak hem anneye hem de çocuğa zarar verir.

Blender kullanacaksan da tamamen puruzsuz halde olmasin.Catalla da olur ama yine de yumusak gecis yapa yapa gideecegim dersen ki ben o sekilde yaptim cam rende iyi bir alternatif.O pütürü hissetsin.Bende blw yapmadim yapamazdim kendimi biliyorum :) Corbalarin pütürü bile yetti normal cignemeye gecmeye.Su anda 2bucuk yasindalar dağı taşı yiyolar.
Çatalla 3zdim verdim
Boğuldu
Kurtaramadı kendini
Parmağımla çıkardım boğazından :(
Ay ömrümden ömür gitti ya
Lazım değil püre yesin 18 yaşına kadar :D

Back
X