• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumla ilgili evhamlarım fırladı yine

Çocuğunu en iyi anne tanır ve bi aksilik olduğunu seziyorsa elbette bir bilene danışır. Ama sürekli çocukta problem aramak, yaptığı en ufak şeyde bile evhamlanmak hem anneye hem de çocuğa zarar verir.
Konu sahibesinin sürekli çocuğunda problem aradığını bildiğinize göre onlarla yaşıyorsunuz demekki e yardımcı oluverin birlikte yaşadığınız insan ve onun bebeği sonuçta hiç tanımadığınız uzaktan tahminler salladığınız biri değilya sonuç itibariyle

Konu sahibesinin sürekli çocuğunda problem aradığını bildiğinize göre onlarla yaşıyorsunuz demekki e yardımcı oluverin birlikte yaşadığınız insan ve onun bebeği sonuçta hiç tanımadığınız uzaktan tahminler salladığınız biri değilya sonuç
Tartışmaya girmek istemem ama konu başlığına ve içeriğine bakma şansınız oldu mu yoksa hiç okumadan mı geldiniz merak ettim. Kadın kendi yazmış ☺️

Merhaba Hanımlar,
Kimi eşiyle, kimi işiyle ilgili sayısız konu açar.
Ben de nickimin hakkını vererek oğlumla ilgili açıyorum.
Burası bir nevi beni aydınlatıyor.
O yüzden sizlere soruyorum. (Not: Doktor kontrolünde ona da soracağım ama ona daha 2 hafta var)

Oğlum 1 hafta önce kafasını sağa sola sallamaya başladı.
Ama bunu sürekli yapıyor gibi düşünmeyin.
Günde 2 kez falan, 4-5 saniyeliğine gülerek yapıyor.
Benle iletişim etkileşim halindeyken, ne bileyim sohbet ederken, gülerken, oyun oynarken, şarkı söylerken vs.
Normalde oyun oynuyor derdim.
Ama banyo yaptırdım, başına şapkasını taktım ve uyuttum.
Uyku aşamasında yaptı. Eşim şapkasını çıkarmaya çalışıyor dedi. O yüzden yaptı endişelenme dedi ama nedense huzursuz oldum.

Be yine yine yine aynı hatayı yaparak internete yazdım.
Bu konuda cidden salağım. Bana internet yasaklanmalı.
Neler yok ki..
Otizm belirtisinden tutun epilepsi nöbetine kadar..
Ohoooo....
Tüm içimi karartarak kapattım....

Oğlum 6.5 aylık oldu bu arada..
Resmen her ay konu açıyorum..
Sizlerle büyüdü burada...

Neyse normaldir değil mi? Oyun oynuyordur değil mi?
Var mı başına gelen? Doktora soran?
Ben soracağım ama daha sormama 2 hafta var...
Çocuğun ileriki aylarda oturduğu yerde kafasını pat pat pat diye geriye ya da ileriye doğru vuracak her bebek yapar şimdiden söyleyeyim de evham yapma:KK70:

Ah ahh hoşgeldiniz aramıza. Benim oğlum 9 yaşında. 9 yılda deli ettim çocuğu. Antidepresan kullanmama rağmen daha geçen hafta koştura koştura doktora gittim oğlumun bacaklarında morluk var diye. Elbette gitmeden önce tövbe etmeme rağmen yine internet okumuştum 😔
Doktor bunlar vuruk morluklari dediği halde kan tahlili yaptırdım birsürü.
Bir yıl içinde oğlumdan bu 3. Kan aldırışım.
Çocuklarımı da perişan ediyorum kendimle birlikte
Birşeyi yoktur yavrunuzun merak etmeyin. Malesef sorun bizde :(

Çok sempatik bir annesiniz 😊 Bana da geliyorlar bazen, kendime telkin verip duruyorum o durumlarda. Annelerde bir tık evham fazlalığı oluyor elbette, aşırı boyuta ulaşırsa yardım alın diyecegim ama durumunuz müsait değilmiş şu an. Olduğu an önceliği buna verin bir tık daha rahat edersiniz. Sağlıkla büyüsün küçük kuzu 🥰

Bu arada yazarken hatırladım, benim bebeğim de sizin dediğiniz gibi çok nadir olarak yapıyordu, zamanla yapmamaya başladı. Şimdi de kafasını sağa sola vuruyor yavaşça, bilerek 😂 Her dönemin belli hareketleri var galiba.

Para yoksa napayım :KK70:
Ücretsiz izindeyim.
Seans da ayda bir olan bir şey değil
Her hafta gidiyordum ki işe yarasın
Bazı belediyelerin ücretsiz psikolog hizmetleri oluyor haftanın belli günlerinde. Yaşadığınız il/ilçede var mıdır bilmiyorum.
Ben de evhamlıyım maalesef ama bu tarz şeylerde hiç yapmadım. Düştüğünde çok korkuyorum ben. Aklıma bin türlü senaryo geliyor. Benim bebeğim yoğun bakımda yattı doğumdan sonra, kaybetme korkusu söz konusu evlatsa insanın aklını kaçırıyor tabii. Ama biz iyi, mutlu, sağlıklı olacağız ki yavrulara da faydamız olsun ☺️ Güzel günlerde büyüsün 🙏🏻

Merhaba Hanımlar,
Kimi eşiyle, kimi işiyle ilgili sayısız konu açar.
Ben de nickimin hakkını vererek oğlumla ilgili açıyorum.
Burası bir nevi beni aydınlatıyor.
O yüzden sizlere soruyorum. (Not: Doktor kontrolünde ona da soracağım ama ona daha 2 hafta var)

Oğlum 1 hafta önce kafasını sağa sola sallamaya başladı.
Ama bunu sürekli yapıyor gibi düşünmeyin.
Günde 2 kez falan, 4-5 saniyeliğine gülerek yapıyor.
Benle iletişim etkileşim halindeyken, ne bileyim sohbet ederken, gülerken, oyun oynarken, şarkı söylerken vs.
Normalde oyun oynuyor derdim.
Ama banyo yaptırdım, başına şapkasını taktım ve uyuttum.
Uyku aşamasında yaptı. Eşim şapkasını çıkarmaya çalışıyor dedi. O yüzden yaptı endişelenme dedi ama nedense huzursuz oldum.

Be yine yine yine aynı hatayı yaparak internete yazdım.
Bu konuda cidden salağım. Bana internet yasaklanmalı.
Neler yok ki..
Otizm belirtisinden tutun epilepsi nöbetine kadar..
Ohoooo....
Tüm içimi karartarak kapattım....

Oğlum 6.5 aylık oldu bu arada..
Resmen her ay konu açıyorum..
Sizlerle büyüdü burada...

Neyse normaldir değil mi? Oyun oynuyordur değil mi?
Var mı başına gelen? Doktora soran?
Ben soracağım ama daha sormama 2 hafta var...
Nasıl yani siz şimdi çocuk kafasını salladı diye evham mı yaptınız?

Yok, ama aşırı kaygılı olduğum için terapi alıyordum...
Çok geçmiş olsun. Terapiye devam mı etseniZ? 6,5 aylık bebek her saçma hareketi yapabilir, yani buna hakkı var en azından ☺️ Daha büyüyecek neler neler yapacak.. Söylemekle olur mu bilmiyorum ama rahatlayın ve her gelişmesini adım adım yaşayın, tadını çıkartın 💓

Çatalla 3zdim verdim
Boğuldu
Kurtaramadı kendini
Parmağımla çıkardım boğazından :KK43:
Ay ömrümden ömür gitti ya
Lazım değil püre yesin 18 yaşına kadar :KK70:

Elbet öğreniyorlar katı gıdayı.. Zaten aniden güncelleme geliyor.. En son meyveleri püre yaptgımı hatırlıorm.. Bi deniyim dedm ve blender hayatımızdan 18 aydan snra kalktı.. Yaa ben şunu anladm elbet yürüyecek, elbet konuscak, elbet bizim gibi yiyecek ve tuvalete gitcek.. Bunlar için endise etmek yersiz.. Cocuklarn Bı zamanı var ki herseyı pat diye yapıolar vallahi sasıp kalıyorsun..

Endise konusunda bazen gerekli olabılıo.. Cunku bebegı nı en iyi anne tanır.. Ne hastalıklar erken teshısle mudahale altına alınabiliyor.. Mesela yazdgn kafa sallama hareketini ben gözlemlerdim eger uzun süre içinde sürekli yapmaya devam ederse o zmn doktora sorardım.. Gerekırse sacma Bi soru olsun en azndn içimiz rahat etsin.. Bi kontrolde doktora kablolar cok duskun acaba otızm olur mu dıye sormuştum.. Doktor kabloyla oynamazsa korkun demekkı ılgısı nı cekıyor demıstı ve gulmustu.. Varsın gulsun içimiz rahat etsin de.. Daha coook dertler var.. İleride neler görücez kımbılır🙂 Allah canlarını sag etsın 💕

Dis çıkarma dönemi kafa sallaması çok normal . Hangi cocuk elini kafasına götürmedi sallamadiki. Oyun bile yapıyor olabilir. Yazdığınızda abes bir durum yok sanki. Evhamdan kurtulmaya calisin kötü enerji iyi gelmez insana..

O dönemde kafalarına bişey konmasına resmen ayar oluyorlar benm cocugumda o aylarda iken kafasına bandana taksam salalrdı dusuremeyince eliyle sinrlenip alıp atardı.ayrıca o dınemde ayak basparmaklarını emme, kafa sallama, degişik sesler cıkarma ,öksürüyormus gibi yapma,burunu sıkırdatma yanı burnundan huş hış hış sumkuruyormus gibi sesler cıkarır.otızım olması için birşeylerin tetiklemesi lazım ne bileyim bieşylere fazla maruz kalması lazım o zamanlarda da anlasılmaz bence otızm. Epilespside zaten resmen belli olur cocuk bir yere odaklanır saniyeler içinde bir titreme gelir cocuk sok gecırmıyor gibi gorunur ama aslında Kasım Kasım kasılır cok belli olur yani epilepsi olsa.evham yapmayın.hergğn yeni birşy ögrenio ,hergun biryerini kesfediyor mesela siz her kesfine saskın tepkiler verince oda onun komik bişey oldgnu sanıp surekli yapıyor.benm kızım oksurursu ozamanlar ama cok yapmacık oksurur.oy aman diye gülerek tepkı verirdim o benm tepkımı daha cok gormek için oksurmeye devam edersi ben tepki vermeynce yuzume bir bakardı hala tepkısızsem yine oksururdu ben tepkı verene kadar 😅 gelişiyor bebeginiz Boyle durumları hemsirenis doktorunuza sormanız daha mantıklı. İnternette diriyi mezara sokarlar.

Çatalla 3zdim verdim
Boğuldu
Kurtaramadı kendini
Parmağımla çıkardım boğazından :KK43:
Ay ömrümden ömür gitti ya
Lazım değil püre yesin 18 yaşına kadar :KK70:
Kız parmakla cıkarılır mı aort damarını yırtarsn rahmetli Oya Aydoğan gibi olur Allah korusun.bebekler için ilk yardım videolar izleyin dana soguk kanlı olursunuz ben 8 aydan itibaren parmak parmak verirdim gıdalarnı ogutme damak ve ceneleri kuvvetlidir.bogazlarına kacınxa aksırıp kendiis cııkarıyoedu ya da ben tukur annecim der elimi agzının altına acardım bir iki öksürür tukururdu.asl prmak sokmayın agzına henüz gıdaları ogutemıyor ve olası bogulmada aksıramıyorsa su delikli meyve emzıklerı var ıcıne sebzeyı haslatıp ,meyveyi falan koyun hem suyunu hem posasını kendi kendine yesın.ha bu arada belkıde erken diş cıkarıyordur diş donemi bas agrısıda yapıyor bazı çocuklarda.basım agrıyor diyemedikleri için ya sallama ya aglamayla belli edecekler snaırm o durumda bolbol emsirin emzirmenin agrı kesici özelliği de var. Canları yanınca genelde memeye yapısırlar cunku agrılarınu hafifletyor.ama siz aglamadan sallıyor diyorsunuz muhtemelen yeni kesfettigi bişeydie

Back
X