Oğlumla sorunum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim oturduğum bu semte olan evimi ilk evliliğini yaparken oğlum sattırıp karısının ailesine yakın aldırdı emir baki rızam yoktu.
İlk başta hata yaptım bu ev başıma bela oldu.malıma sahip çıkamıyorum.sorun gelin değil kiminle evlenirse evlensin ne yaparsa yapsın benim evinden çeksin elini..
Benim evli kızım kirada çalışıyor.elin kadını 19 yaşında kızınla benim evimden yararlanıyor
Sizden habersiz nasıl yapıyor bunları bu oğlun? Senin kocan oğlunun gerçek babası mı?

Bu oğlum kiminle evlense karı köylü oluyor.. benim sırtımdan karı bakıyor.oglum beni saymıyor hal bu olunca aldığı sayar mı beni
Normal bi kadın senin sorunlu oğlunu napsin peki? Gene birini bulabilio olmasi bile bisey. Birak alsin kirasini uzaginda olsun bosver. O o kafayla çok yaşamaz zaten kizlarina kalır gene.

Kızlarım benden birşey istemiyor emir baki baskı yapmıyor.ben bu malları onlar için yaptım.saygisizlik var burada oğlumdan sağ iken evimi gaps ediyor ne ariyor ne soruyor.işim olduğunda komşu oğulları yardıma geliyor
Evinin tapusunu kızlarına devret ölmeden bari. Gelin elestirmek dışında oğluna diyebildigin bi laf yok belli ki. Ugrasmaya da korkuyosun. Kizlarinin hakkini yedirtme bari şu hayduta.

ay teyze içimi şişirdin vallahi. bu zamana kadar vermişsin, oğlunu buna alıştıran sensin. şimdi gelini beğenmedin diye geri istiyorsun. isteme sebebin zor geçinmek vs olsa anlarım fakat senin istediğin olmadı, evlendi diye oğlunu alıştırdığın şeylerden mahrum etmeye çalışıyorsun. yok çay koymamış, su içmeye girmiş.. beğenmemek için bahane aramışsın bir nevi. konudaki vefat eden gelin kısımlarını okurken zaten fenalık geldi, kadın ölmüş gitmiş hala ona bile için soğumamış. oğluna her imkanı sunmuş, kızlarını "istemezler" deyip geçiştirmişsin..ne denir ki yani bu durumda. bir avukata vs danış, şikayet et. elden kira almak yasal değil zaten. ama kendine de dön bir bak arada.

Öncekini de istememiş ve ölen kadının arkasından konuşuyor üstelik. Annelerin bir bildiği falan olmak zorunda değil, ülkenin hali belli, bu da klasik ataerkil oğulcu bir kaynana işte. Yaşlı zavallı kadıncağız falan da değil ayrıca, yazlığı bile varmış. Neyse.

Benim demem lazım bunu esas. Ayrıntıları vermeden hissetmiştim 😂

o kadarını bilmiyordum bak, o zaman banane ne hali varsa görsün hak etmiştir belki :KK70:

bence noldu biliyomusunuz. kızlara bişey vermedi istemediler falan diyor. biri de yanındaymıs. her işe kosarak gozune girmiş. biiricik ogluna yaptıgı ayrım ayrıcalıklar oglunun ona sırtını donmesıyle vıcdan azabına donusmus. alıp kızlardan birine vercek:) ondan bu sinir kin. istediğim olmazsa ver evimi. bazı insanlar sevgililerine aldgı seyleri ayrılırken ister. :) o yapı aynı bu yapı :)) işime gelmezse topumu alırım oynatmam dıyen cocuklar gibi:)

bence noldu biliyomusunuz. kızlara bişey vermedi istemediler falan diyor. biri de yanındaymıs. her işe kosarak gozune girmiş. biiricik ogluna yaptıgı ayrım ayrıcalıklar oglunun ona sırtını donmesıyle vıcdan azabına donusmus. alıp kızlardan birine vercek:) ondan bu sinir kin. istediğim olmazsa ver evimi. bazı insanlar sevgililerine aldgı seyleri ayrılırken ister. :) o yapı aynı bu yapı :)) işime gelmezse topumu alırım oynatmam dıyen cocuklar gibi:)
İyimserlik.. Damadı rahat ettirecek tipler mi bunlar baksana sen ? Geline dünyanın lafı edilir ama bi yerde aileye girmiş olduğundan yediği içtiği çok görülmez, sadece göz korkuturlar. Damat öyle değil lakin. Bunlarda oğluna verdikleri helal, kızına verdikleri ziyan.

Anasına bir ev için yakarım keserim diyebilen karakterde bir adam o ilk eşine nasıl davrandı acaba... Neyse evi satın işte daha neyin tartışması bu ? Ne yapalım toplanıp oğlunuzun kapısına mı dayanalım, çözüm yanlısı değilsiniz ki siz ? Kendi ellerinizle canavarlar yetiştiriyorsunuz, kaç yaşından sonra bu işlerle uğraşıyorsunuz işte böyle. Bir de vefat etmiş bir insan için "rahatlıktan şişti" cümlesini kurmuşsunuz. Öfff... İlk gelininizin arkasından konuşmayın bırakın kadını artık, siz oğlunuzla baş etmeye çalışın.

Normal bi kadın senin sorunlu oğlunu napsin peki? Gene birini bulabilio olmasi bile bisey. Birak alsin kirasini uzaginda olsun bosver. O o kafayla çok yaşamaz zaten kizlarina kalır gene.
Pipili oğulları naparsa yapsın, hayatlarındaki kadın hizmetçi olmalı, sessiz olmalı, her daim beyin eve beyinin ailesine biat etmeli.

Kızları da annelerinin her hizmetlerini yapmalı, damadın ailesi bütün yükü çekmeli. Mantık böyle böyle teyzelerde

İyimserlik.. Damadı rahat ettirecek tipler mi bunlar baksana sen ? Geline dünyanın lafı edilir ama bi yerde aileye girmiş olduğundan yediği içtiği çok görülmez, sadece göz korkuturlar. Damat öyle değil lakin. Bunlarda oğluna verdikleri helal, kızına verdikleri ziyan.
Keşke öyle olsa kâtip...Damat bile ozkizlarindan kıymetlidir böylelerinin gözünde...Kızı dese ki kocam beni dövüyor, gül gibi damadımı ne yaptin da sinirlendirdin kimbilir der...Bunların derdi sadece kızlariyla....

Keşke öyle olsa kâtip...Damat bile ozkizlarindan kıymetlidir böylelerinin gözünde...Kızı dese ki kocam beni dövüyor, gül gibi damadımı ne yaptin da sinirlendirdin kimbilir der...Bunların derdi sadece kızlariyla....
Maddi olarak dedim zaten. Kızlarına mal mülk vermezler, damat mı besleyecez derler. Üstelik güzellikle damadı kopartmaya bakarlar.

Maddi olarak dedim zaten. Kızlarına mal mülk vermezler, damat mı besleyecez derler. Üstelik güzellikle damadı kopartmaya bakarlar.
Aynen mal mülk para sözkonusuysa en güçlü bahaneleri "damada yedirmemek" oluyor...Hele ki üstüne damatta koparacak bişeyler varsa o daha makbul ...Ama yalan ha, bekar da olsa evli de olsa kızlar kendileri kadar dert çekmeyecek, kızların yüzü gülecek diye ödleri kopuyor için için ...

Son düzenleme:
Alabilir tabii ki ama sırf kadını beğenmediği için öz oğlundan desteği bu şekilde çekmesini doğru bulmadım ben.
destekte bir yere kadar yani. hem annesini aramasın sormasın hemde evine göz koysun. koca adam kendine ev alsın bi zahmet

Yeni gelini neden beğenmediniz ?

Ölen gelinden olan torununuz ne durumda ona kim nasıl bakıyor ?

Tapu sizin üstünüze ise önce oğlunuzla konuşun

Kabul etmezse polise şikayet edin.

Kızlarını bu kadar düşünüyorsa yazlığını da satabilir mesela. Sonuçta yazlık yaşamak için zorunlu bir şey değil. Evi oğula ver, sen kendin yazları yazlıkta keyif çat, sonra neymiş, kızlarım kirada zorluk çekiyor... Bu kadının yazdığı hiçbir şeye inanmıyorum şu noktada şahsen 😂 Çocuklarına ve torunlarına sabır...
Kıza yazlık oğlana ev kendi nerede kalacak peki sokaktamı yaşasın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X