oğlumlla başım dertte

Çocuğunuzun doğum tarihi ne

Oğlum 73 aylık yani 6 yaşında başladı

Sınıfta 72 aylık 68 aylık 67 aylık da var

Ama yaramazlar da onlar küçük değil aksine büyükler ocak şubat doğumlular

Futbol takimi mi bu ? Degisik bi dizilim

Oglunuz sikayet aliyosa oglunuzda problem vardir 1. sinif cocuguna ogretmen kafayi takmis olma ihtimali cok kucuk neredeyse yok

Sinif degistirin okul degistirin durum degisir mi sanmiyorum

7 çok geç diye bir kampanya vardı, her ebeveyn haberdar olmalı bence. Bir yerde yazılmış şöyle bir alıntı var:

AÇEV'in "7 ÇOK GEÇ! Erken Çocukluk Eğitiminin Önemi Üzerine Düşünceler ve Öneriler" adlı kitabı ve yayını erken yaştaki çocuk eğitimi ile ilgili Türkiye'de bugüne kadar yapılmiş en kapsamlı çalışma. Kitabın açılış cümlesi şöyle:

7 ÇOK GEÇ!

"7 YAŞ, çocuğun okula başladığı yaştır. Ancak o zamana kadar çocukların zihinsel,
bedensel ve dil gelişimi büyük ölçüde tamamlanır. Bu nedenle, çocuğu desteklemek için okula başlamasını beklemek ÇOK GEÇ!"

Sosyal Problem: Türkiye’deki erken çocukluk dönemi eğitim sisteminin çok yetersiz olduğunu biliyoruz. AÇEV'in verdiği bilgilere göre, mevcut sistemden 0-6 yaş grubu çocukların tümünün faydalanması gerekirken sistemden sadece 5-6 yaş grubu çocuklarının % 9’u faydalanabiliyor. Anasınıfları dışındaki kurumların çoğu büyük kentlerde, özel ve ücretli.

Sosyal yenilik: AÇEV'in topluma katılımcı ve girişimci çocuklar yetiştirmek amacıyle çocuğun zihinsel, bedensel, kişilik gelişimine; beslenmesi, sağlığı ve çevre koşulları ile topluma katılımı, oyun alanı olanakları, gördüğü bakım ve ilgi gibi alanlarda katkıda bulunması, bunun için bütüncül modeller ortaya koyması.

bazı çocuklar/insanlar için farklı çözümler gerekiyor. her çocuk ortama uyum sağlayamıyor. bunun çeşitli nedenleri olur. psikolog görmeli. sürekli şikayet varsa sorun olduğunu kabul etmek lazım.

Daha ilk okul 1. SINIFA gitmesin rağmen sürekli sikeyet alıyoruz çok bunalım öğretmeni okutmak isteği şeyi okumuyormus arkadaşlarıyla kavga etse hemencsikayet ben şimdiden baş edemiyor muyum acaba sınıfta 3 3 5 tane çocuk var aynı bunu gibi diğer vekilerden bir şikayet almadım ama o hep 3 3 5 çocuğun anneleri ne yspscagimi şaşırdım psikoloğa götürdüm daha 6 yasinda oyun çocuğu diyor erken yollamas im okula ama müfredat böyle biz biraz pasif kalmışım çoğu rapor alıp yollamiyormus diziden ricam arkadaşlar mecbur degilseniz çocuğunuzu 7 yadindan önce İlkokula yollamayin bide suda var kendinden 1 yas buyuk olanlar eziyor
bence sinif okul degisikligindrn once onunla siz konusun. bunu bir kerede anlamasini da beklemeyin. gerekirse hergun ama cocugu sikmadan ayni sekilde ayni seyleri tekrarlayin.
nasilsin, dersler nasildi, ne yaptiniz? ark. ne oynadiniz? ne okdunuz? aa bana da okur musun? arada taktir etmek lazim.
bunu ogretmenle de konus.
ugrasamam oglunuzla diyebilir. o zaman sabirsiz ve ogretme yetisi dusuk bir ogretmendir. kaldi ki hiperaktif veya algilama zoru bir cocuksa bunu gorup degerlendirip size aktarmasi gerekiyor. ve sizi yonlendirmesi gerekiyor.
ogretmende bir sorun varsa ogretmen degistirmen lazum.
ek: cocuk duzgun okuyabiliyor mu?
okuyamiyorsa evde alistirmalar yapmaniz ii olur.
ve cocugunuz evde de sorununu aglayarak, bagirarak, red ederek , kuserek size bir seyleri anlatmaya calisan bir cicuksa bunu da siz duzekteceksiniz.
nasil dersen .boyle davranislari cocuk ilk evde sizlerden ogrenir. once kendinizi ( anne baba ) degistireceksiniz sonra cocugu.
tum bunlari yaparken de tutarlilik onemli. anne a derken yaparken baba b yaparsa olmaz. anane babanne artik etrafinizda kim varsa hepiniz ayni tavirda olmalisiniz.
telden yaziyirum ve arada karisik seyler yaxmis olabilirim. ekrani yazarjen kaydirdim galiba... :)

Evet okuma yazmayı öğrendi yoksa ikinci dönem okulu biraktiridim ama bu saate sonra biraz geç seneye sil baştan oluruz
Maşallah ne güzel.Üzmeyin kendinizi.6 yaş bence erken değil kendinden büyüklerle aynı sınıfta olup ezilmeleri kötü.Bir işe başladılar ama bir düzen oturtamadılar.Şikayet eden 3-5 veli de tembihlesin çocuğunu madem yaklaşmasınlar ozaman sizinkine. Şikayet çok popüler artık.Çocuklara kendi ayakları üzerinde durmayı öğreten çok az.

Benim oğlumla yaşıt.
Tam 73 aylık okula başladı.
Bence geç değil tam zamanı.
Oyun oynayın bol bol.
Park bisiklet vs..
Hafta sonu iyi vakit geçirmeye çalışın .

Sınıf toplamda 20 kişi benimkide beraber yaramaz olan 4 çocuk daha var ben bu aya kadar diğer vekilerden bir şikayet duymadım sadece bu 3 çocuğun annesi ayrıca açıklık getireyim 3 3 5 anlamı bu tam sayısını bilmiyorum babinda

Ama arkadaşlar d.r arayışına girdim ben adana dayım ve devlet hastaneleri hariç pedikolog yok burda ve onlardan randevu almak çok zor özel araştırıyorum bir d.r buldum netten yarın bakacak ücretleri çok uçuk değildir insallah

Erken değil bence. Ben 23 yaşımdayım bizim zamanımızdada 6 yaşında başlanıyodu. Yaşadıklarınız normal bence yeni ortama alışamamış olabilir çocuğunuz nasıl halledilir bilmiyorum ama böyle şeyler yaşanabilir şimdi yaşamayan çocuklar örnek veriyorum 4.sınıfta yaşayabilir

Cocuklari erken yasta okula baslatmak kötü oluyor hem çocuk hem öğretmen zorluk çekiyor. Çünkü çocuklar oyun çağında . oyun oynamak konusmak isterler dikkatleri çabuk dağılır bu yüzden erken başlatılmamali 1.sinifa. Ne kadar fiziksel açıdan gelismis olsada bilissel gelisimini tamamen tamamliyamiyor o yastaki cocuklar. Ogretmenimizdede suc var biraz sabretmeli farkli oldugunu kucuk oldugunu kabullenerek yol izlemeli cocuk ilerde digerlerinin seviyesine zaten ulaşır. Buyuk ihtimak ogretmen biraz aceleci sabirsiz herkes ya ogrenecek ya ogrenecek baska yolu yok diyen biri.

Benim kardeşim 7.sınıfta ocak doğumlu olduğu için sınıf arkadaşlarından büyük ondan da öğretmeni şikayetci :D

bunun yasla ilgisi yok
oglumun sinifindaki arkadaslari hep ayni sene ay farki var aralarinda 2010 nisan odgumlu ilk okul birde
bir kaç tanesi var ogretmen illalah diyor
birisi haftanin yarisini mudurun odasinda geçiriyor cezali oalrak, ceza olarak ogretmen kapinin onune koymus sinifta disari yani, masasini oraya almis galiba,bu boyayla duvarlari çizmis, vermisler elinde kovayi temizle demisler kovadaki suuyu koridora boca etmis bu seferde :)
yaramaz demek az kalir yani :))
o ve benimki bir kaçi daha nisan mayis dogumlu hepsi akran
benim oglan bi kere bile sikayet getirmedi anca gelir sikayet eder milleti :) kendini savunsun diye kaarateye yolluyorum hatta:silah:

iki yas kuçuklede gitse buyuklede gitse o sikayet yine gelir bence size, uzman arasturmasina devam edin diyecegim sadece

Back
X