oğlumlla başım dertte

yurt disindayim ben çocuklar 6 yasinda ilk okula basliyor
tabi oncesinde 3 yillik ana okulu var,5 yas sinif ogretmeni çocuklari ilkokula hazirliyor Tr de nasil bilmiyorum su an
benim zamnimda anaokulu falan yokdu :)

Bence bakış açınız değiştirin çocuğunuzun yaşı ile alakalı bir durum değil bu...Öğretmeninizden okulunuzun rehberlik servisinden bir görüşme ayarlamasini isteyin,tabi rehberlik varsa.

Yetenekli özel bir çocuk olabilir aile ve eğitim öğretim yönlendirme yanlış olabilir
Yada rehabiliteyede ihtiyacı olabilir
Ama doğru yönlendirme bu eğitim sisteminde bu ailelerle çok zor

Okulunuzda rehberlik servisi yok mu ? Önce oraya bir danissaniz.

Sene sonuna yakın doğan çocuklar bence birdaki sene gönderilmeli.
Ocak Doğumluyla aralık Doğumlunun Hem fiziksel hem beyin gelişimi o yaşlarda çok farkettiriyor.

Sorun bundan mı kaynaklı bilmiyorm ama annemde bende benzer sıkıntıları yaşamış. Kafam dersleri alıyordu ama ben ders yapmak değil oynamak istiyordum ders yapmamak için kavga çıkarmaca kalemin arkasını kemirme gibi hareketler yapıyordum.
Umarım en kısa zamanda atlatırsınız

Benim öğrenci gruplarımda da vardı böyle sınıf düZenini, ders ortamını bölen çocuklar.

Kazanmak için elden geleni yaptık, ama bu defa diğer öğrencilere haksızlık yaptığımızı fark ettik.

Ciddi anlamda ilaç tedavisine ihtiyacı var bazı çocukların,

Hepsi aynı ağacın gölgesinde büyümüyor.

Biri çikolata kazanmak için çabalarken, diğeri ağlıyor.

Konu sahibi de pek agrasif, çocuğuna yansıtmıyordur umarım
ben öğretmenimizin tutumunu beğenmiyorum. benim kızımın boğazından tutarak kafasını duvara vuran wc deyken kapısını açan bi kız vardı.çocuk okula gitmek istemiyorum diye ağladı durdu. sebebini çözemedim sonra çözdüm de işte okula arada gittim o kızın saçını okşadım bak güzelce anlaşın dedim kız sürekli beni görünce şirin pozu takınıyordu neysek geçti o şeyleri en azından bizimkine yapmıyor diye biliyorum geçen birinin dişini kırdı. öğretmen anneye bişey olmaz küçücük kırılmış hem böyle fotoğraflarla gelme raporla gel demiş.

Bir kere bunun yaşla alakası yok.
Çocuk evde akıllı uslu da okula gidince mi sorun oldu? Yoksa hep mi böyleydi?
Ayrıca böyle durumlarda öğretmenden önce aileye bakıyorlar, mesela öğretmen okuyamıyor demişsiniz siz evde çalıştırabiliyor musunuz, çünkü 1.sınıfta anne baba yeniden okumayı öğreniyor nerdeyse.
Bir de baba ilgilenmiyor mu, erkek çocuklarda baba daha etkili diye düşünüyorum. Gerekirse babası gitsin okula mutlaka etkili olacaktır.

Bir kere bunun yaşla alakası yok.
Çocuk evde akıllı uslu da okula gidince mi sorun oldu? Yoksa hep mi böyleydi?
Ayrıca böyle durumlarda öğretmenden önce aileye bakıyorlar, mesela öğretmen okuyamıyor demişsiniz siz evde çalıştırabiliyor musunuz, çünkü 1.sınıfta anne baba yeniden okumayı öğreniyor nerdeyse.
Bir de baba ilgilenmiyor mu, erkek çocuklarda baba daha etkili diye düşünüyorum. Gerekirse babası gitsin okula mutlaka etkili olacaktır.
Biz tam 4 ay uğraştım olmuyor etüt verdik yani hersey ailede bitmiyor ogretmendevonemli

Biz tam 4 ay uğraştım olmuyor etüt verdik yani hersey ailede bitmiyor ogretmendevonemli
Benim oğlum da 1. Sınıfta
İki sene önce devlet anaokuluna gitti öğretmeni hergün şikayet ediyordu çok bunalttı başından savmaya çalışıyordu göndermedim aman seneye de gitçek zaten dedim. Özel anaokuluna gitti sorunsuz geçti.
1. Sınıfa özelde başladı iki öğretmeni çok memnunken bir tanesi hep şikayet ediyor beğenmiyor düşük Notlar veriyordu. İkinci dönem devlet okuluna başlattım o öğretmenin yüzünden şuan uyum süreci de geçti alıştı çok çok memnunuz öğretmeni çok iyi sınıfı 33 kişilik varsın 12 olmasın daha ilgili öğretmen sevgi dolu.
Yani diyeceğim ne özel ne devlet farketmiyor iş öğretmende bitiyo.
Tabiki bende evde maksimum çaba sarf ediyorum.

Yaşadıklarınızı çok iyi anlıyorum. Çünkü oğlumun 1.sınıf süresi boyunca ağladim.
2 yasindan beri krese giden bir cocuktu. Kreste parmakla gosterilen oğlum ilkokula başlayinca hirçinlaşti. Hatta birara almayı bile düşündum. Biz hırpalaniyorduk ama o daha fazla hırpalaniyordu. 5, 5 yaşinda baslatmistik. Hala o pişmanligimi atamiyorum ustumden. Bizim yuzumuzden çok sancılı bir yıl gecirdi cocugum. Ustelik okul olgunlugu v.s. gibi testlerden de gayet iyi karsiligini almistik.
Ama geciyor arkadasim. Su an 3.sinifta. Basarili, sorumluluk sahibi bir cocuk. Gerci benim basari kistasim diger annelerin cogundan farkli. Mutlu bir cocuk olmasi onceligim sonrasi gelir zaten. Sadece sabırli ol. Okumak istemediginden zorlama. Ne olursa olsun sinirine yenik dusme. Bu seneyi atlattiginda hepsi gececek. Bizim yanlis kararimizin sorumlulugunu onlara yuklememeliyiz. Ve erken okula gondermeyi dusunen veli varsa buradan soyleyeyim, sakin yapmayin...

Bende hiç bir şekilde adapte olamayan bir çocuk vardı, annesi raporla falan uğraşmak istemedi, ilk dönemin yarısından itibaren yollamıyor. Sınıfta bırakacağız.

Koalina Koalina belli bir ayda başlatmak isteyen aileler için test yapılıyordu çocuğa o test sonucuna göre 1.sınıfa başlatılıyordu bir dönem...
yanlış mı hatırlıyorum? yada zorunlu olarak yapılmıyor mu ki bu test? en doğru bilgiyi senden alabilirim sanırım şu an.
açıkçası öğrencinin eğitime ilk başlama anısı bile kötü oluyor maalesef ki ailelerin,idarenin yanlış yönlendirmesi ile...

Koalina Koalina belli bir ayda başlatmak isteyen aileler için test yapılıyordu çocuğa o test sonucuna göre 1.sınıfa başlatılıyordu bir dönem...
yanlış mı hatırlıyorum? yada zorunlu olarak yapılmıyor mu ki bu test? en doğru bilgiyi senden alabilirim sanırım şu an.
açıkçası öğrencinin eğitime ilk başlama anısı bile kötü oluyor maalesef ki ailelerin,idarenin yanlış yönlendirmesi ile...
hayır maalesef herhangi bir test yok, 69 ay ve üzeri doktor raporu ile ertelenebiliyor sadece, bunun altı dilekçe ile yollamayabiliyor.

3 3 5 hala sırrını koruyor mu ? :KK48:

Hazır olmadığı aşikar. Bunun 4 'üncü sınıfı var 5 de ortaokul gibi olmak var .Sistem daha çok değişir.
Ogretmeni ile konuşup acaba alsanız mı okuldan
Uyum sorunu ciddi problem oluşturur hem çocuğunuza hem sınıfa

Erken başlayan kuşak 5 e geçti bu sene.karmakarışık yaşları.çok saçma gelmiştir bana erken yaş.
O sene çok doktor uygun değil diye rapor vermişti.
Maalesef evde kafamı dinlerim mantığıyla yollayan çokta anne tanıdım
Bizim okulda var bi tane.vazo gibi oyuncak gibi.çantasından küçük.Allah ım nasılda tatlı maşallah.fırlamanın teki ama derste sıkılıyorum anlamıyorum diyor
Çocuğunuzun okul dışında enerjisini atacağı bişeylere yönlendirin

Daha ilk okul 1. SINIFA gitmesin rağmen sürekli sikeyet alıyoruz çok bunalım öğretmeni okutmak isteği şeyi okumuyormus arkadaşlarıyla kavga etse hemencsikayet ben şimdiden baş edemiyor muyum acaba sınıfta 3 3 5 tane çocuk var aynı bunu gibi diğer vekilerden bir şikayet almadım ama o hep 3 3 5 çocuğun anneleri ne yspscagimi şaşırdım psikoloğa götürdüm daha 6 yasinda oyun çocuğu diyor erken yollamas im okula ama müfredat böyle biz biraz pasif kalmışım çoğu rapor alıp yollamiyormus diziden ricam arkadaşlar mecbur degilseniz çocuğunuzu 7 yadindan önce İlkokula yollamayin bide suda var kendinden 1 yas buyuk olanlar eziyor
Benım kızımda sene sonu.yanı kasım doğumlu..bende düşünüyorum napsam.sene olarak okul yaşı ama kasımlı oldugundan o seneyı hızçc yasamamıs oluyo.yınede arkadaslarına nazaran kucuk sayılır.napucagımı bılemedım bende

Fırsatınız varsa mümkün olduğunca geç yazdırmak faydanıza.
1 yaş hayatta çok büyük bir kayıp değil. Hoş yaşı gelip hazırbulunuşluğu sıfır olan çocuklar da var. Çocuk kocaman olmuş bir kere kalem tutmamış, renk öğretilmemiş, boya kalemi nedir bilmiyor, bomboş. Yaşı küçüklerden ziyade bu çocuklar çok çok geride bende. Sene başında ben kendim ufak bir test yaptım, bir hafta gözlemledim ve yapamayacak çocukların annelerini çağırdım. Bir tanesi kabul edip direk aldı, diğeri dönem ortasında göndermemeye başladı. Kalanların da "okumayı öğrense gerisi gelir" mantığı var ama böyle bir şey asla olmuyor. O çocuk sınıfı hiç bir zaman yakalayamayacak ve hep geride kalacak maalesef.

bunun yasla ilgisi yok
oglumun sinifindaki arkadaslari hep ayni sene ay farki var aralarinda 2010 nisan odgumlu ilk okul birde
bir kaç tanesi var ogretmen illalah diyor
birisi haftanin yarisini mudurun odasinda geçiriyor cezali oalrak, ceza olarak ogretmen kapinin onune koymus sinifta disari yani, masasini oraya almis galiba,bu boyayla duvarlari çizmis, vermisler elinde kovayi temizle demisler kovadaki suuyu koridora boca etmis bu seferde :)
yaramaz demek az kalir yani :))
o ve benimki bir kaçi daha nisan mayis dogumlu hepsi akran
benim oglan bi kere bile sikayet getirmedi anca gelir sikayet eder milleti :) kendini savunsun diye kaarateye yolluyorum hatta:silah:

iki yas kuçuklede gitse buyuklede gitse o sikayet yine gelir bence size, uzman arasturmasina devam edin diyecegim sadece

Valla çocuğa hak verdim. Kapının önüne sıra koymak ne demek. Sen burada istemiyorsun demek. Çocuk alsa başını gitse kaybolsa bu öğretmen nasıl hesap verir.

ben öğretmenimizin tutumunu beğenmiyorum. benim kızımın boğazından tutarak kafasını duvara vuran wc deyken kapısını açan bi kız vardı.çocuk okula gitmek istemiyorum diye ağladı durdu. sebebini çözemedim sonra çözdüm de işte okula arada gittim o kızın saçını okşadım bak güzelce anlaşın dedim kız sürekli beni görünce şirin pozu takınıyordu neysek geçti o şeyleri en azından bizimkine yapmıyor diye biliyorum geçen birinin dişini kırdı. öğretmen anneye bişey olmaz küçücük kırılmış hem böyle fotoğraflarla gelme raporla gel demiş.

Kavgaci kızın ailesi ne diyor. O dişler süt dişi değil artık ömür büyünca çocuk o dişler ile yaşayacak. Ben ilkokulda oyun oynarken düşüp dişimi küçücük kırmıştım. O dış ben liseye geldiğimde mosmor olmuştu. Üniversitede kaplama yaptılar. Küçücük kırma diye bir şey olamaz.

Arkadaşlar ben konu sahibi olarak şunu deyim sizlere şimdi daha yeni pedikolog dan geldim ve ruhsal hicbirsey yok dedi çocuğunuzun el kasları yaş itibarıyla gelişmemiş zorlanıyor dedi öğretmeni dinletemiyorsa ondada var bir sorun dedi çocuğun yadindan fazla şey istediğiniz için bunaltmisiniz oda yaramazlık vuruyor kendini dedi uzmanindedigi şu sorun varsa ortada tek taraflı değil

Valla çocuğa hak verdim. Kapının önüne sıra koymak ne demek. Sen burada istemiyorsun demek. Çocuk alsa başını gitse kaybolsa bu öğretmen nasıl hesap verir.
yok çikamaz okuldan kapilar kilitli :)
hiç o açidan dusunmemistim ama ogrtemen artik sabrinin son haddine geldi herhalde bunu yapmak için , bilmiyorumki normalde nasil oluyor bu durumlarda ,yani çocugun akil almaz yaraamaziklari oldugunda TR de napiliyor

Back
X