Her gün müBanyoyu rutin hale getirin.Ben hergün yıkıyorum doğduğundan beri ki 4 yaşında şuan.
İlk zamanlar oyuncaklarıda alın banyoya oyun oynuyormuş gibi yapın.Alışırlar zaten.
Evet ben her akşam yatmadan önce yıkarım.Bende her akşam yıkanırım.Her gün mü
suyu mu sevmiyorlar banyo yapmayı mı? mesela küvetiniz uygunsa küvete, değilse büyükçe bir leğene biraz su koyup içine oturtabilirsiniz. biraz kendince oynamasına müsaade edersiniz. oyuncak falan da koyarsınız içine. bikaç sefer sadece durulayıp çıkarırsınız banyo modunda olmaz. eğer bu şekilde sıkıntı yaratmıyorsa sonraki seferlerde hızlıca sabunlayıp çıkarırsınız. bir fikir sadece. bizim ailedekiler suyu o kadar seviyor ki bıcı bıcı yapalım diyince banyoya koşuyor o sebeple bilemedim. bir de banyo yaptırırken yüzüne su gelmemesine çalışırsanız belki de ondan hoşlanmıyordur. ayrıca banyoyu bir eğlenceye dönüştürmeye çalışın. bizimki suyu görünce kendinden geçiyor. bardakta su görse elini sokmaya çalışır hemen yüzüne falan sürer başına sürer. böylesi de zor. inşallah kısa zamanda çözüme ulaşırsınız. belki bu konuda daha tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir size inşallah.Kızlar iyi geceler. Açtığım konulardan belki bilenleriniz vardır iki tane oğlum var ellerinizden öper. Büyük oğlum 22 aylık küçük oğlum 6 aylık.
Bizim sıkıntımız banyo yapmak tam bir kabus gibi. Büyük oğlum banyo yapmaktan hiç hazetmiyo ve ağlamaktan bağırmaktan apartman yıkılıyo. Öyle bir ağlayışı ve bağırışı varki öksürük tutuyo boğazları acıyo. Bizi tanımayan kesin çocuğun etini kesiyoruz sanır.
Küçükde ağlıyo ama abisi kadar değil tabi. Nu durum bizde çok büyük bir sorun haline geldi. Eşimle çocukları yıkamak dahi istemiyoruz artık. Korkuyoruz resmen.
Biz ne yapabilirizde bu çocuğa banyo yapmayı sevditebiliriz fikirlerinize ihtiyacım var.
Çocuğunuz kaç yaşında , merak ettim :)suyu mu sevmiyorlar banyo yapmayı mı? mesela küvetiniz uygunsa küvete, değilse büyükçe bir leğene biraz su koyup içine oturtabilirsiniz. biraz kendince oynamasına müsaade edersiniz. oyuncak falan da koyarsınız içine. bikaç sefer sadece durulayıp çıkarırsınız banyo modunda olmaz. eğer bu şekilde sıkıntı yaratmıyorsa sonraki seferlerde hızlıca sabunlayıp çıkarırsınız. bir fikir sadece. bizim ailedekiler suyu o kadar seviyor ki bıcı bıcı yapalım diyince banyoya koşuyor o sebeple bilemedim. bir de banyo yaptırırken yüzüne su gelmemesine çalışırsanız belki de ondan hoşlanmıyordur. ayrıca banyoyu bir eğlenceye dönüştürmeye çalışın. bizimki suyu görünce kendinden geçiyor. bardakta su görse elini sokmaya çalışır hemen yüzüne falan sürer başına sürer. böylesi de zor. inşallah kısa zamanda çözüme ulaşırsınız. belki bu konuda daha tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir size inşallah.
benim değil yeğenimin oğlu :) 18 aylık şu anda. annesi çalıştığı ve bize yakın olduğu için ablamla birlikte bakıyor sayılırızÇocuğunuz kaç yaşında , merak ettim :)
Zaten alıştırmak lazım bence yaa banyo çok önemliEvet ben her akşam yatmadan önce yıkarım.Bende her akşam yıkanırım.
Alışkanlık
BencedeZaten alıştırmak lazım bence yaa banyo çok önemli
Ya benim çevremde kiler de çocuk dediğin haftada bir yıkanır ne o öyle hergün hergün banyo diyorlarBencede
Hem daha rahat uyuyor hemde öyle pek hasta olmuyor maşallahRahat uyku gelişim için önemli.
Haftada bir miYa benim çevremde kiler de çocuk dediğin haftada bir yıkanır ne o öyle hergün hergün banyo diyorlar
Anlayamıyorum!
Ben kendim bir hafta yıkanmasam kokarım herhalde:))
Ki çocuk gelişimi için de banyo çok önemli hem temizliğin ne zararı olur ki:)
Yok ben 2 buçuk yaşına kadar hergün yıkadım şimdi 5 aydır gün aşırı yıkıyorumHaftada bir mi
Olmaz öyle şey daha neler
Haftada bir mi yıkıyorsunuz yoksa
Öyle alışamazlar
Yok ben konu sahibi değilim:))Ay konu sahibi sandım sizi pardon :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?