OĞLUMMM

26busra26

Evlat karşılıksız sevilen tek canlı...
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2017
210
121
23
32
Kızlar iyi geceler. Açtığım konulardan belki bilenleriniz vardır iki tane oğlum var ellerinizden öper. Büyük oğlum 22 aylık küçük oğlum 6 aylık.

Bizim sıkıntımız banyo yapmak tam bir kabus gibi. Büyük oğlum banyo yapmaktan hiç hazetmiyo ve ağlamaktan bağırmaktan apartman yıkılıyo. Öyle bir ağlayışı ve bağırışı varki öksürük tutuyo boğazları acıyo. Bizi tanımayan kesin çocuğun etini kesiyoruz sanır.

Küçükde ağlıyo ama abisi kadar değil tabi. Nu durum bizde çok büyük bir sorun haline geldi. Eşimle çocukları yıkamak dahi istemiyoruz artık. Korkuyoruz resmen.

Biz ne yapabilirizde bu çocuğa banyo yapmayı sevditebiliriz fikirlerinize ihtiyacım var.

rusvet denedinizmi
seker oyuncak telefon vs :)
bir iki yikansin sonra yava syavas birakirdiniz,omur boyu oyle gitmez

Banyoyu rutin hale getirin.Ben hergün yıkıyorum doğduğundan beri ki 4 yaşında şuan.
İlk zamanlar oyuncaklarıda alın banyoya oyun oynuyormuş gibi yapın.Alışırlar zaten.

Önce birkaç gün lavaboyu iyice temizleyip tıkayın.İçine su oyuncakları atın birkaç gün oynasın.Bir yandan da su aksın.

Sonra yıkanacağı küvet v.s. de aynışeyi yapın.Suyun keyfini alsın önce.

Suyun başından dökülmesini istemiyordur . Sıcak falan geliyordur belki ? Oğlum 20 aylık hiç banyo sıkıntımız olmadı ama ilk yıkadığım zamanlar aşama aşama yıkadım mesela hiç başını ve yüzünü yıkamadım bi süre . Şuanda kendi küvetinde çok severek yıkanıyor ama 2 haftadır annemlere gitmiştik, orda banyodan çığlık çığlığa kaçıyordu, kıyafetlerini çıkarmadan oynattım başta, sonra aa ıslandı diye yavaş yavaş çıkardım . Etrafa sabun falan sürdük (yani oğlumu değil etrafı yıkıyorduk sözde :)) çorabını çıkartmamı istemedi, çıkartmadım . Öylece ikna ettim :) tam olarak neyden korktuğunu bulmaya çalışın . Bi de ayrıntılı yıkamayın onu sıkacak şekilde

suyu mu sevmiyorlar banyo yapmayı mı? mesela küvetiniz uygunsa küvete, değilse büyükçe bir leğene biraz su koyup içine oturtabilirsiniz. biraz kendince oynamasına müsaade edersiniz. oyuncak falan da koyarsınız içine. bikaç sefer sadece durulayıp çıkarırsınız banyo modunda olmaz. eğer bu şekilde sıkıntı yaratmıyorsa sonraki seferlerde hızlıca sabunlayıp çıkarırsınız. bir fikir sadece. bizim ailedekiler suyu o kadar seviyor ki bıcı bıcı yapalım diyince banyoya koşuyor o sebeple bilemedim. bir de banyo yaptırırken yüzüne su gelmemesine çalışırsanız belki de ondan hoşlanmıyordur. ayrıca banyoyu bir eğlenceye dönüştürmeye çalışın. bizimki suyu görünce kendinden geçiyor. bardakta su görse elini sokmaya çalışır hemen yüzüne falan sürer başına sürer. böylesi de zor. inşallah kısa zamanda çözüme ulaşırsınız. belki bu konuda daha tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir size inşallah.

Çocuğunuz kaç yaşında , merak ettim :)

3 yaşında oğlum var 5 aylık ikizlerim var birde
İkizlerim Doğana kadar oğlumu hergün yıkadım banyo en sevdiğimiz
İkizler doğunca bir gün yıkıyorum ((3ünüde))bir gün yıkamıyorum

Oğlum banyoya çok seviyor saatlerce kalabiliriz banyoda
Sadece kafasını yıkarken apartmanı inletiyoruz:)))
Bende iyice oynayıp banyoya doyduktan sonra saçını yıkayıp öyle çıkıyoruz

Hatta banyo şapkaları varmış yüze su gelmiyormuş onlardan alıcam bakalım

Belki oğlunuz da böyledir
Ve istemiyor diye yıkamamazlık yapmayın bence
İllaki sevmediği birşey vardır
Yeğenim de vücudunda ki köpükleri sevmezdi:)

Bencede
Hem daha rahat uyuyor hemde öyle pek hasta olmuyor maşallah Rahat uyku gelişim için önemli.
Ya benim çevremde kiler de çocuk dediğin haftada bir yıkanır ne o öyle hergün hergün banyo diyorlar
Anlayamıyorum!
Ben kendim bir hafta yıkanmasam kokarım herhalde:))
Ki çocuk gelişimi için de banyo çok önemli hem temizliğin ne zararı olur ki:)

Haftada bir mi
Olmaz öyle şey daha neler
Haftada bir mi yıkıyorsunuz yoksa
Öyle alışamazlar

Kızlar yazdığınız herşeyi denedik malesefki.
Suyu seviyor dediğiniz gibi bardakta tasta su görsün hemen oynamaya başlıyo saçlarına yüzüne heryerine sürüp oyun yapar lendi kendine ama iş banyo olunca sorun büyüyo.

Belki korkuyodur diye kucağıma aldım hadi annecim şöyle yapalım böyle yapalım falan diye sarılıp destek oldum ama çığlıklar yine var yine var. Acaba destek alsammı yoksa zamanla biraz daha aklı erince geçermi bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…