OĞLUMMM

buyuk oglunuzda da kucugunde de ayaklarini ilk olarak suya koyun yavas yavas yukari cikin vucudunubyikarken basi kuru kalsin en son basini yikayin basini yikarken de oyalanacagi birsey verin bu kovadan suyu bosaltmak olur ne bileyim eliyke baloncuk yapmak olur ama oyuncak dahi olsa banyoya ozgu olsun. bir de boyle deneyin
bir de lutfen heyooo ben mukemmel yikiyorum yediriyorum giydiriyorumculara takilmayin heryerde varlar...

Olabilir denicem artık hepsini yavaş yavaş. İnşallah geçer bu krizlerimiz. Kendini gevende falanmı hisstemiyo acaba bilemiyorum. Ama çok zor yani o an başetmesi

buyuk ihtimal ilk banyolarda direk suyla bulustular. hatta bir legenin icine su koyun kendisi girsin, buyuk olan biraz oynasin. Buarada ben de hamileyim ayni sizin gibi 16 ay olacak bebeklerimin arasinda. Alah yardimciniz olsun.

Teşekkür ederim fikirleriniz için bir sonraki banyomızda denicem.

Yazılanlara göre kimsede böyle bi sıkıntı yok amanda olmasın çok zor ama kendimde bi sıkıntı aramaya başlıcam en son

buyuk ihtimal ilk banyolarda direk suyla bulustular. hatta bir legenin icine su koyun kendisi girsin, buyuk olan biraz oynasin. Buarada ben de hamileyim ayni sizin gibi 16 ay olacak bebeklerimin arasinda. Alah yardimciniz olsun.

Ah kıyamammm isteyerekmi oldu

Yazılanlara göre kimsede böyle bi sıkıntı yok amanda olmasın çok zor ama kendimde bi sıkıntı aramaya başlıcam en son
ise yararsa cok memnun olurum. kuzenimin oglunu boyke alistirdik biz. bir de ten temasi da onemli. siz de onunla beraber girerseniz daha mutlu olur.

Bizde banyoya girerken sıkıntı yok
Küvötte bol bol oynuyoruz
Beyfendi kendi kendini yıkıyor
Ay annecim kolumu yıkıyorum
Ay annecim bacağımı yıkıyorum bı keyifler bı oyunlar
Ben sırf eğlenelim diye kalkıp oğlumu yıkıyorum:))
Amaaa iş saçını yıkamaya gelince benim oğlanın içinden canavar çıkıyor:))
Herkeste vardır sorun
Kendinizde problem aramayın ama siz de stresli olmayın banyoda
Oyuncaklarını getirin oynasın zamanla alışır

Aaaa aklıma takıldı bak şimdi. Allah korusun çocuklarımızı. Ama sanırım çok önceki banyolarımızda burnuna köpüklü su kaçmıştı iki kere banyodan sonra kusmuştu hatta buyüzden artık istemiyo olabilir diye düşünüyorum

ilk bebegim tup bebek. bana tup bebekler bile olmaz ugrasmayin dediler biz de tup bebek oldu nasilsa olmaz dedik Rabbim nasip etti. sikayetci degilim hamdolsun verene. cok zorlanicam ama ikisi de Saglikli olsun bizler de Saglikli olalim gerisi gelir.

Canım benimmm ya maşallah nazar değmesin. Rabbimin bildiği vardır elbet. Zor oluyo tabiki ama veren rabbim yardım ediyo. Sonra zaman nasıl geçmiş anlayamıyosun.

Allah hayırlı doğumlar nasip etsin inşaallah

Bu anlattığınızın etkisi olması çok büyük ihtimal. Su fobisi de oluşmuş olabilir. Bunu yenmek için eğlenceli hale getirin ve o sudan çıkmak istediğinde hemen çıkarın.
Ödül verin mesela stikır alın tablo yapın her banyo için bir yıldız yapıştırın ve 5 yıldız olduğunda sevdiği bir şeyi alın, 15 yıldızda daha çok istediği biraz daha büyük birşeyi alın.

Canım benimmm ya maşallah nazar değmesin. Rabbimin bildiği vardır elbet. Zor oluyo tabiki ama veren rabbim yardım ediyo. Sonra zaman nasıl geçmiş anlayamıyosun.

Allah hayırlı doğumlar nasip etsin inşaallah
aminnnn cumlesine Allahim isteyen herkese de saglikla Hayirla aratmadan aglatmadan nasip etsin.

Evet denicem bu dediğinizi. Aslında çok üzülüyorum. Sırf ağlamasın bukadar çok üzülmesin diye nerdeyse hiç yıkamıcam yani.

Benim oğlum doğduğundan beri suyu seviyordu, yani suda dursun ya da vücudundan su dökülsün çok hoşuna gidiyordu ama yüzüne ve saçlarına su değse çığlık çığlığa ağlıyor nefesi kesiliyordu. 6-7 aylıktı ne yaptıysak çözüm bulamamıştık. Tavsiye üzerine bebekler için özel yüzme programları var, ona katıldık. Havuza ebeveyn ile giriyor bebekler. Anne ya da baba çocuğun hep yanında oluyor. Bırak başının ıslanmasını oğlumu 4 haftanın sonunda su altına daldırıyorduk. Başlayana kadar gereksiz ve saçma bulduğum program, başladıktan sonra oğlum için keyifli bir program oldu. Yakınınızda güvenilir bir yer bulursanız deneyin isterseniz. Şimdi 19 aylık oldu. Yazın denizde ciddi bir tehlike atlatmıştık. Ardından tekrar bi korku oluştu ama banyo için olan boya kalemi, banyo oyuncaklarıyla ve kayıp suya batmaktan korktuğu için ayağına şu havuz için olan kaydırmaz patiklerini giydirip yıkayarak atlattık çok şükür o korkusunu. Ben yüzüne su sıçramasını oyuna çevirmek için banyoda boş bir şampuan şişesini ona tahsis edip içerisine su koyup eline veriyorum. Birlikte şişeyi sıkıp üstümüze yağmur yağdırıyoruz. İşe yaradı, ağlamıyor artık. Hatta şişeyi kendi doldurup sıkmanın derdine düştü, en çok şişeyle oynuyor. Ebebekten bu tarz bi oyuncak da almıştım, şu an markasını hatırlayamadım ama ortada su fıskiyesi vardı etrafında da civcivlerin yüzebileceği bir alan vardı. Civcivleri fıskiyeye oturtunca farklı tarzda su fışkırıyordu. O bozulunca şimdi şişeye döndük, ama daha çok eğleniyor şişeyle. Parmak boyası bir de bu aralar benim oğlumun favorilerinden biri. Bir tabağa boya koyuyorum, suyu açmadan önce fayansları ve kendini boyuyor. Sonra önce duvarları ardından da oğlumu yıkıyoruz. Banyo için olan stickerları da biraz yükseğe yapıştırıyordum, başına suyu dökecekken bi hikaye uydurup o stickerlara bakmasını sağlıyordum.Kafası arkaya eğik olduğundan yüzüne çok su gelmiyordu. Şu piyasadaki banyo şapkalarından almıştım, sevmedi. Ben de onunla rahat yıkayamayınca ısrar etmedim açıkcası. Bir de kum için aldığım kova ve küreklerini veriyorum, kaptan kaba su aktarıyor. Bunu da çok seviyor. Belki fikir olur size de. Zor ve yorucu birşey banyodan ve sudan korkmaları. İnşallah bir çözüm bulursunuz en kısa zamanda. Dediğiniz gibi burnuna su kaçmış olmasından korkmuş olabilir kuzucuk. Kolay gelsin..

Babasinin kucaginda yika kendini guvende hisseder o zaman oyun gibi konusa konusa sarki soyleyerek yikayin sudan korkmus belli ki bi dene istersen yada kendi kucaginda yika ben kizimi kendi kucagima aliyorum o sekilde yikiyorum ve cikarken cok agliyor:)

Maaşallah size ☺ inşallah bizde böyle normal bir banyo hayatına geçebiliriz.

Kızlar hepinize çok teşekkür ederim vakit ayırdınız hakkınızı helal edin. Fikirleriniz çok güzel tek tek denicem hepsini. Öpüyorum bebeişlerinizi ve sizi

Maaşallah size ☺ inşallah bizde böyle normal bir banyo hayatına geçebiliriz.

Teşekkür ederim ama ben bakın benim oğlumun ne kadar mükemmel banyo hayatı var demek için yazmadım :) 2 kere korkusunu yenmeyi becerebildik, bu süreçte yaptıklarımız ve oynadıklarımız size de fikir olsun diye paylaştım. Çünkü anladığım kadarıyla sizin oğlunuz da benimki gibi aslında suyu seviyor ama korkuyor da.

Doğduktan sonra suyu sevdirmeliydiniz. Şimdiden sonra belki sevdirebilirsiniz şunları deneyin...
Banyoyu mecburi değil keyfi yaptırın.
Kucağınızda değil bebek küvetinde yıkayın.
Küvetin içine havlu serin kaymasin cocuk haliyle korkmaz.
Suyu sıcak tutmayın zaten egzemaya sebep oluyor onların teni bizimkinden çok daha hassas unutmayalım.
Suyu elinizle yağmur yağar gibi başına vücuduna akitin seslenin gülün.
Oyun oynar gibi neşeli neşeli yıkayın işte o da keyif alacaktır.

Dipnot: Ben öyle yapıyorum banyoda hiç sıkıntı yaşamıyoruz. Diğer üyelerinde dediği gibi ayrıntılı yikamayin onu sikmayin zaten ne derece kirli olabilir ki onlar cennet kokuyor her daim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…