Sınır genişlettim ki bu konularda sınır konulamayacagını görebilesin. ''şiddetin sınırı ne?'' diye soru sorulmaz çünkü. Sınırı sorup konuyu derine çeken sensin. Ve evet hapis bir şiddettir.
Şiddete örnek savaştır, idamdır, mahalle kavgasıdır, sana musallat olan birini dövdürmektir... vs. Ama konu bu degil zaten. Konu şiddete öyle balıklamasına karşı çıkmanın mantıksızlıgı. Hem ayrıca fiziksel şiddete hayır derken psikolojik şiddete evet diyorsun, neden? Mesela çocuguna neden kızıyorsun, neden ona ''şunu yapma'' diyorsun? Çocugun özgürlügüne tecavüz etmiş olmuyor musun böylece, şiddet degil mi bu

Saçma oldu dimi? Peki psikolojik şiddetin sınır ne? Ben de diyorum ki çocuguna asla kızma, isterse bütün mutfagı yerle bir etsin, asla kızma, yapma deme çünkü sorgusuz sualsiz bir şekilde psikolojik şiddete HAYIR!
İşte senin fiziksel şiddete hayır demen de böyle bir şey. Bunun gelişmişlikle falan da bir ilgisi yok.
Köydeki kültürü düzeltmek ha? Senin o düzeltmek dedigin şey kültürü yok etmektir. Köy kültürünü yok edersen o insanları da yok edersin ve onları şehre göçe mecbur edersin, ama bu da ayrı bir konu...