- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.634
- 548
- 40
Dislandikca daha da hircinlasiyor okulda uyum sorunu yaratacak diye korkuyorum cunku inanin cok sevgi gosteren ilgi gosteren ebeveynleriz.Birinde arkadasi bunu merdivenlerden itmis kizdirdigi icin.tatli tatli izah etmissiniz. anlayacak yasta da.
uymak istememis.
okulda dislandiginda, mecburen ogrenecek yapmamasi gerektigini. ki dislanir da.
Uzman destegi almalisiniz. Kizdirmaktan zevk almasi pek hayra alamet degil. Cocugumun psikologu sunu soylemisti; cocuklar nerede ne yapacaklarini,ne soyleyeceklerini bilmediklerinde sac cekme,vurma,itme olur. Erkek cocuklarinin ilkokulda kiz ogrencilerinin canini bu sekilde yakmasinin sebebi kizlar ilgilerini cekiyor ama nasil tanisacaklarini ne diyeceklerini tam bilemediklerinden demisti.Evet her ikisi de sozkonusu oglumda farkindayim ama cozum bulamadim onlari neden kizdirdiginin sebebini cozemiyorum
Hayvanlara cok sevecen davraniyor asiri seviyor hatta surekli kedi alalim diyorUzman destegi almalisiniz. Kizdirmaktan zevk almasi pek hayra alamet degil. Cocugumun psikologu sunu soylemisti; cocuklar nerede ne yapacaklarini,ne soyleyeceklerini bilmediklerinde sac cekme,vurma,itme olur. Erkek cocuklarinin ilkokulda kiz ogrencilerinin canini bu sekilde yakmasinin sebebi kizlar ilgilerini cekiyor ama nasil tanisacaklarini ne diyeceklerini tam bilemediklerinden demisti.
Hayvanlara karsi oglunuzun tutumu nasildir? Sevecen midir, tas atip kovalar mi?
peki her dediği yapılıyor mu evde ? hiç isteyip de yapmadığınız şeyler var mı ?Dislandikca daha da hircinlasiyor okulda uyum sorunu yaratacak diye korkuyorum cunku inanin cok sevgi gosteren ilgi gosteren ebeveynleriz.Birinde arkadasi bunu merdivenlerden itmis kizdirdigi icin.
Yani dürtüselligi ben de dusunuyorum ama ozellikle arkadaslariyla oynarken bu durumu yasiyoruz diger zamanlarda israrci illa istedigim olacak diye davranmiyor..Sonucunun kötü olacağını bile bile yapıyor, başka istediği konularda da da var mı bu huyu, yeter ki istediğim olsunda nasıl olursa olsun demek o an için?
Dürtüsel bozukluğu bir araştırın, eğer öyleyse destek almanız gerekiyor, elinde olan bir durum değil bu. Ne yaparsanız yapın siz yapacaklarının önüne geçemiyorsunuz. Okulda büyük sıkıntılar yaşamamak için acil uzman yardımı alın.
Sonra hem siz hem o hem öğretmen çok yıpranır.
Bu cok guzel. En iyi degerlendirmeyi cocuk psikologu yapar. Bulundugunuz ildeki cocuk ve ergen psikiyatri bolumunden randevu almanizi oneririm. Universite hastanelerinde hocalari ucretli olarak gorebiliyorsunuz. Daha detayli muayene ederler.Hayvanlara cok sevecen davraniyor asiri seviyor hatta surekli kedi alalim diyor
Anladım, yine de imkanınız varsa bir uzmandan yardım alınYani dürtüselligi ben de dusunuyorum ama ozellikle arkadaslariyla oynarken bu durumu yasiyoruz diger zamanlarda israrci illa istedigim olacak diye davranmiyor..
Ya bir donem ne istediyse yapildi buyuklerimiz tarafindan.Ben isteyken cok simartildi suan oyle degil.Her dedigi yapilmiyorpeki her dediği yapılıyor mu evde ? hiç isteyip de yapmadığınız şeyler var mı ?
Iyi de böyle beklemek yerine alın bi çocuk psikiyatristinden bir randevu hatta içinize sinmezse 2 tanesine birden gidin uzman görüşü alın.Ben de 1.sinifta neler yasayacagiz hic bilmiyorum ins torpuleyebiliriz bu huyunu.Surekli arastirmadayim okuyorum ugrasiyorum ama bir yol katedemedik
bence en iyisi bir pedagog a götürmeniz. kızdırmaktan hoşlanmak falan, bence öngöremediğiniz bir sıkıntı var.Ya bir donem ne istediyse yapildi buyuklerimiz tarafindan.Ben isteyken cok simartildi suan oyle degil.Her dedigi yapilmiyor
ben sadece merakımdan soruyorum: oyunu ben kurayım, hep benim dediğim olsun, ilk sıraya ben geçeyim diyen her çocuk lider ruhlu mu yani ?
bence böyle olması çok mantıklı değil.
belki de sadece kişilik olarak bencil biri.
özür dilerim çocuğunuza yönelik
Yani sadece lider ruhlu demedim ben zaten.Yani hep oyunu kuran ben olayim benim istedigim oyun oynansin tavri var ama bu bencilligi de barindiriyorİletisimde empati çok önemlidir.Bence siz yavrunuza oyunlarla ,anlatacaginiz hikayelerle ,örnek olmasi icin kendi gundelik hayatınızdaki davranislarinizla bir sekilde empati yapmayı öğretin.Baba ile etkilesimi de çok önemli karakteri acisindan.Bana empati kuramiyor gibi geldi.Liderlik diye yorumlayan arkadaslar olmus ben anlattiklatiniza göre buna katilmiyorum sonucta liderlik çok baska bir sey.Benim lider ruhlu çok öğrencim oldu ve onların bu tarz davranmaktan cok daha ötede davranışları vardı.Yanlis anlamayin cocuklarimiz en hassas noktamis sonucta o nedenle lider ruhlu degildir demiyorum ama sizin anlattiklarinizdan bu cikmaz demek istiyorum.
Goturmeyi dusunuyorum.Buraya da bu tarz davranislarla ilgili objektif gorusler almak icin yazdim.bence en iyisi bir pedagog a götürmeniz. kızdırmaktan hoşlanmak falan, bence öngöremediğiniz bir sıkıntı var.
kuzenimin kızı var, gerçi o şu an 12 yaşında ama.. küçüklüğünde de benzer şeyler vardı onda.Goturmeyi dusunuyorum.Buraya da bu tarz davranislarla ilgili objektif gorusler almak icin yazdim.
korktugunuzu biliyorum. hatta dislandiginda uzuleceksiniz onuda biliyorum ama, sizin anlatamadiginizi malesef arkadaslari anlatacak. en azindan anlayacak. bunun icin sevinin.Dislandikca daha da hircinlasiyor okulda uyum sorunu yaratacak diye korkuyorum cunku inanin cok sevgi gosteren ilgi gosteren ebeveynleriz.Birinde arkadasi bunu merdivenlerden itmis kizdirdigi icin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?