Ins ya oyle uzuluyorum kiBüyüdüğünde şimdi sorun yaptığınız davranışlarını gülerek anlatacaksınız. Düzelir merak etmeyin. İllaki uyum sağlayacaktır
Genel olarak oyle sikintilarimiz yok evde esim biraz asabidir ama huzursuz bir aile ortamimiz yok cok sukur.Evde huzursuz bir ortam var mı? Eş olarak tartışmalarınıza şahit oluyor mu?
Eğer evde bir sıkıntı yoksa arkadaşlarının arasında dikkat çekmeye çalışıyordur. Bazı çocuklar lider ruhlu olabiliyor, her oyunu kendileri kurmayı ve kendi kuralları işlesin istiyorlar. Siz güzel yaklaşın hep, ceza sadece onu biraz daha kışkırtır.
Empati yapmayı öğrettiniz mi? O epey etkili oluyor.
elinizde bir cevher var, lider ruhlu çocuklar doğru yönlendirildiği taktirde harika yerlere gelebiliyorlar, çok da başarılı oluyorlar. Size düşen ise doğru yönlendirmeyi nasıl yapacağınızı öğrenmek. Babasını da uyarın olmazsa çocuğun yanında dikkat etsin, evde asabi olmayıversin.Genel olarak oyle sikintilarimiz yok evde esim biraz asabidir ama huzursuz bir aile ortamimiz yok cok sukur.
Evet lider ruhlu yonlendirmeyi istiyor hep.Yanlis davrandigini bile bile yapmasi cok sasirtiyor beni.Benim kizabilecegimi biliyor.
Ben de 1.sinifta neler yasayacagiz hic bilmiyorum ins torpuleyebiliriz bu huyunu.Surekli arastirmadayim okuyorum ugrasiyorum ama bir yol katedemedikO lider ruhlu çocuktan bendede var bir tane , herkes onun istediğini yapmak zorunda 30 kişilik sınıfta herkesin onu dinlemesi gerektiğini düşünüyor , iki futbol takımını kendi kurar ikisinide yönetir hem hakem hem oyuncu hem antrenör yani , sınıf başkanı olamadığında günlerce yüzü gülmedi halbuki öğretmeninden ben rica etmiştim olmasın diye , daha önceleri ilgi çekmek istediğini düşünürdüm her olayda ortaya atardı kendini çünkü ama büyüdükçe böyle olmadığını anladım , öğretmeniyle beraber biraz törpüledik çünkü bütün sınıf illallah etmişti artık . Evde bu huyunu pek göstermiyor , şu an okulumuzda değişti ne yaşayacağız bilmiyorum açıkçası .
Evet konusuyorum bunu surekli anlatiyorum sessizce dinliyor ama yine ayniUyumsuz davranışları var hayatta herşey onun istediği gibi olamaz
Bunu öğrenmeli diğer çocuklarda istemezler
1. Sınıfın ilk haftası dayak yiyip gelmişti , dayak bilmez benim oğlum öyle vurma huyu falanda yoktur zatenBen de 1.sinifta neler yasayacagiz hic bilmiyorum ins torpuleyebiliriz bu huyunu.Surekli arastirmadayim okuyorum ugrasiyorum ama bir yol katedemedik
Evet her ikisi de sozkonusu oglumda farkindayim ama cozum bulamadim onlari neden kizdirdiginin sebebini cozemiyorumKendisi zamanla ogrenir hersey istedigi gibi olmaz. Lider ruhlu olmayla olmuyor, daha lider ruhlu cocuklar karsisina cikinca daha cabuk kavrar neyin ne oldugunu ve nasil davranacagini.
Bu arada lider ruhlu ve cehver filan denmiş ama ben aslinda tam olarak lider ruhlu oldugunu dusunmuyorum konudaki cocugun. Lider ruhlu cocuk oyun kurar, yonetir zaten diger cocuklar seve seve katilir.
İstedigi olmadi diye cirkin davranislarda bulunup, oyun bozmak sadece simarmak oluyor liderlikle alakasiz bence.
Baska konuya mi yazacaktınız?Ya suan gercekten saskinim 22 yasindasin ama derdini anlatacak kadar bile okuma yazma bilmiyorsun.. bence ilk once kendini biraz gelistir sonra dalarsin bu ask mesk islerine.
Evet kusura bakmayin cok pardon karisiklik olmus telefondan yazinca sayfa geri gitmis fark etmemisimBaska konuya mi yazacaktınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?