• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun garip davranışları

Çalıştığınız için sizi cezalandırmaya çalışıyor çok normal. Onu ciddiye aldığınızı ve sizi kullanacağını bildiğinden abartıyor. Kreş iyi bir çözüm olabilir. Babanne ile hep başa sararsınız.

3 yasında cıs egıtımı olmalı artık
Bırde bende 2 yas sendromu oldugunu dusunuyorum ,

Otizm zeka problemi değildir hatta daha zekidirler yaşıtlarından. İletişim ve sosyalleşme problemidir. Ama diğer sorunları için pedogoğa danışın.

Otizm belirtilerini biliyorum okumuştum hatta şimdi yine okudum. Dediğim gibi bir kaçı dışında belirtiler tutmuyor. Ama yine de pedagogdan yardım almayı deniycem. Öyle bişe varsa pedagog yönlendirir zaten.

Bence fazla ince düşünüyorsunuz

neden arada kaçırsın ki eylülde 38 aylık olacak

oğlunuz büyümüş bunu hem sizin hem de onun kabul etmesi gerekiyor

çiş öğrenince bir sene kaçırılır gibi bir durum yok ki

21 aylık öğrenen oğlum sadece bir kere okulda altına kaçırmış ki bence o da kreşin hatası tanımadığı birisi ile tuvalete göndermişler oturmuş ama yapmamış o da yaptırdım sanıp getirmiş çocuk da müdürün kucağına yapmış

oğlum o zaman 25 aylıktı bu arada

evde babaanne ile tv karşısında geçireceği bir sene onu yorar

en azından yarım gün gidip sosyalleşmeli

Evet ama şuan kreşe gönderecek durumum yok. Birazda onun için seneye dedim.

kreş diyorum,
benim oğlum da çok çekingendir,
kreş sayesinde baya açıldı.
şu an hala yetişkinlerle iletişim kurmak istemiyor ama öğretmeni ile, bebekliğinden beri gördüğü arkadaşlarımla ve akrabalarla gayet iyi anlaşıyor. Kendi yaşıtları ile de gayet iyi. küçükleri benim oğlum da sevmez, bir şey oynayamıyor ya onlarla, o sebeple :)

Kreşe alışması kolay oldu mu. Zorluk çıkardı mı size. Çünkü benim oğlum eminim en az bir hafta ağlar.

Kreşe alışması kolay oldu mu. Zorluk çıkardı mı size. Çünkü benim oğlum eminim en az bir hafta ağlar.

2 yaşında başladı oğlum, çok zor olmadı bizim, sizin biraz daha büyük olduğu için nasıl olur bilemiyorum.
yarım gün olsa babaanne götürüp getirse olmaz mı?

Bir hafta çocukların çoğu ağlıyor

Bu tarz ortamlara gire gire yabaniliklerini atıyorlar

Bende de var yabani bir velet ve kreşte okulda vs sosyal olmayı öğreniyor

Yoksa evde tek başına fanusta büyüyorlar

Ağlaması vs sorun değil ki

Sefa sürmek için bazı cefalar gerekli

Örneğin erken kalkacak düzenli yaşayacak tv den uzak kalacak vs vs

bir de tuvalet eğitimi konusu var,
temmuz demişsiniz, kendinize göre iyi bir tarih anladığım da,
havalar çok sıcak değil mi, ben 7 aylık oğluma kıyamıyorum bu sıcakta altında hava almayan bezle dolaşıyor diye,
ne yapsam diye düşünüyorum.
yazık 3 yaşında çocuğa da, haftasonları hafiften bezsiz durmaya alıştırsanız, herkes aynı yöntemle bıraktıracak diye bir kaide yok ki, siz oğlunuza hava çok sıcak bir kaç saat takmayalım diye söyleyin mesela.
yavaş yavaş alışacaktır diye düşünüyorum.
Haftasonları ne yapıyorsunuz bilmiyorum ama pikniğe vs giderken de bezsiz çıkarabilirsiniz, yedek kıyafet alırsınız yanınıza.

tuvalet iletişimini araştırın netten mesela, çoğu anne birden bezi bıraktırmaktansa bir dönem belirli saatlerde bezsiz tutarak alıştırıyor. Ben aynı yöntemler 20 aylıkken büyük oğluma bezi tamamen bıraktırdım. Bir yaşında başlamıştım bezsiz saatlere. Çalıştığım için çok saatlerini tutturamadığımdan o kadar uzun sürdü bırakması, yoksa daha erken kuru bezle dolaşmaya başlamıştı.

Pedagog destegi alin ve acilen yarim gun bile olsa krese baslatin , tum gun tv hercekten cok zararli
Yaşıtlarından haz etmemesi cok normal 3 yas cocugunun ama tum gun evde tv karsisinda olmamasi gerekiyor

Suzin cocuğunuz da dısari da kendini yere atıp mı ağlıyor istediği olmadığında ? Benim ki de 2 yaşında şuan çok hırçín

Bir dönem oldu , biz oğlum 26 aylikken şehir değiştirdik o zaman zıvanadan cikti,bir gün disardayiz geleli 1 hafta oldi olmadi eksik gedik alıyoruz bu mağazadan cikmak istedi ciktik eve dönerken aglamaya basladi ama nasıl kendini bebek arabasından atiyor indirdik ama ilk defa cocugu öyle gördüm resmen sürünüyor yerde eve geldik yine oyle 1 saate yakin agladi aglama değildi parçaladi kendini uyuya kaldı. Sonra bir süre devam etti günde 2-3 defa geçti o, mesela yakin zamanda parktan eve zamanı gelmek istemedi çıkardım yine deli gibi ağlamaya başladı elimi isirdi, markete gidecektik ama o haldeyken goturmedm onada eve gelene kadar süründü 3 yasina girecem Ağustosta bazi dönemlerde bu artıyor... suanda pek yapmıyor ama bu seferde vurma ve eşyalari atma cikti öfke kontrolü yok

Artık ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırdım kızlar. Ben çocuk sahibi olmadan önce çok güzel çocuk yetiştiricem diye hayal kurardım. İki yaşına kadar öyle de oldu çok sakin kendi halinde bi çocuktu. Ne zaman çalışmaya başladım işler değişti şuan 3 yaşında ve hareketleri çok değişti hırçınlaştı hiç söz dinlemiyor. Evde oyuncakları fırlatıyor kendinden küçük kuzenine oyuncak atıyor yere düşürüyor onu kıskanıyor. Dışarı çıkıyoruz elimizden geldiği kadar önce onu memnun etmeye çalışıyoruz sonra kendi işlerimize bakıyoruz ama memnun olmuyor. Bazen ne istediğini bile anlayamadan bakıyorum kendini yere atıyor ya da yanımdan hızla koşmaya başlıyor yetişemiyorum. Yaşıtlarından ve kendinden küçük çocuklardan hiç haz etmiyor. Yanına bi çocuk yaklaşsın hemen ya ağlar ya yere yatar. Eve gelen misafirin yanına bile yarım saat alışma süreci geçmeden çıkmaz kuytu bi yerde saklanır beni de yanında ister. Geçen gün perdeciye gittik orda kız ona göz mü kırptı ne yaptı bilmiyorum hemen kendini yere attı kimse ona bişe demeyecek yani o derece kapalı dışarıya. Ama kendinden bi kaç yaş büyük çocuklarla iyi anlaşıyor oyun falan oynuyor o da yine alışma süreci geçtikten sonra. Bir anda adapte olamıyor insanlara. Daha aklıma gelmeyen bir sürü garip davranışı var. Şimdi ben oğlumla nasıl konuşmalıyım güzellikle anlatıyorum ama tamam anne demiyo yine yapıcam diyo inat yani. Çaresiz kaldım artık birilerinden yardım almam lazım nasıl davranmam gerektiği konusunda. Çocuk psikoloğu yardımcı olur mu?
Merhaba oncelikle korkayin lutfen bazi cocuklarda bu 2 yas sendromu cok agir gecebilr hatta uzunda surebilir..bir pedegog yardimiyla ustesinden geliceksinizdr merak etmeyin

Benim oglumda anlattiginiz gibi.. Disari cikalim biri laf atmayagorsun basliyor aglamaya.. Kadinlarin yaninda cok sıkılıyor ama erkeklerin yanindayken.. Babasi yaninda goturdugunde sıkıntı yok ama evde yiyip bitiriyor beni.. Surekli ilgi istiyor ... Istedigi biseyi vermeyince atiyo kendini yerlere biz tam 18 ayligiz suan.. Internetten baktim 2 yas sendromunun en yukseldigi donemmis.. Umarim en yakin zamanda gecer .. Aglayip bana yapistikca sinirlerum bozuluyor..

Ben güzel taktik üstüne düşmemek ağlıyorsa yanına gidip bunda ağlayacak hiç bişey yok ama ağlayacaksan sen bilirsin diyip ne hali varsa görsün moduna geçmek ilgiyi kesmek baktınız hafif yumuşadı ona seslenip gel şuna bir bak veya başka şekilde iletişime geçmek
Çok işe yarıyor ağlama süreleri yavaş yavaş kısalıyor

Ben büyük oğlumda yaşadığınız şeylerin bi benzerini yaşamıştım.. Tavsiyem kesinlikle tv izletmeyin.. İzlendiğinde dikkat eksikliği ve hiperaktiviteye zemin hazırlanmış oluyor çünkü, oğlumdan biliyorum.. Babaanne yarım gün dahi olsa kreşe götürsün, ne gerek var demeyin bu yaşta sosyalleşme başka çocuklarla iletişim de gerekiyor..

siz işe başladığınız için tepki gösteriyor bence. çiş eğitimi konunuza da yazmıştım, 2 yaştan sonra çok geciktirmemek gerekiyor diye düşünüyorum çocuk da rahatsız oluyor çünkü. benim kayınvalidem bu konuda çok çaba göstermişti, yani atla deve değil iki oğlan büyüten bir kadın benim oğluma da benden kolay çiş eğitimi verdi.
babanneyi ikna edebilirseniz bence başlayın yavaştan. benim oğlum da asosyaldi çocuk görünce kaçardı, oyun grubuna götürdüm haftada 3 gün benimle ya da babannesiyle gitti, oyun terapisi aldırdım. baya açıldı. şimdi ara verdi oyun evi ama haziranda yine başliyacağız. size de tavsiye ederim. kreş öncesi de hazırlık olur.

bir de tuvalet eğitimi konusu var,
temmuz demişsiniz, kendinize göre iyi bir tarih anladığım da,
havalar çok sıcak değil mi, ben 7 aylık oğluma kıyamıyorum bu sıcakta altında hava almayan bezle dolaşıyor diye,
ne yapsam diye düşünüyorum.
yazık 3 yaşında çocuğa da, haftasonları hafiften bezsiz durmaya alıştırsanız, herkes aynı yöntemle bıraktıracak diye bir kaide yok ki, siz oğlunuza hava çok sıcak bir kaç saat takmayalım diye söyleyin mesela.
yavaş yavaş alışacaktır diye düşünüyorum.
Haftasonları ne yapıyorsunuz bilmiyorum ama pikniğe vs giderken de bezsiz çıkarabilirsiniz, yedek kıyafet alırsınız yanınıza.

tuvalet iletişimini araştırın netten mesela, çoğu anne birden bezi bıraktırmaktansa bir dönem belirli saatlerde bezsiz tutarak alıştırıyor. Ben aynı yöntemler 20 aylıkken büyük oğluma bezi tamamen bıraktırdım. Bir yaşında başlamıştım bezsiz saatlere. Çalıştığım için çok saatlerini tutturamadığımdan o kadar uzun sürdü bırakması, yoksa daha erken kuru bezle dolaşmaya başlamıştı.
2 yaşında mı kreşe verdiniz ne gibi zorlukları oldu bende çalışıyorum ve kreşe vericem seneye bana yardımcı olabilirmisiniz

Babaannesi bakıyor. Seneye kreş gibi bi yere vermeyi düşünüyorum daha çiş eğitimi yok çünkü.
Çiş eğitimi olmadan da alıyor kreşler. Kreşin çok faydası olur diye düşünüyorum
Babaannede tüm gün çizgi film izliyor demişsiniz, İnan'ın onlar da çok etkiliyor, ben bi süre kestim, çok farketmişti kızımda
Pedagog yada psikologdan yardım alabilirsiniz, bir çeşit sendrom döneminden geçiyor olabilir (2 yaş vs)
Birde dışa kapalı demişsiniz, atipik otizm vs gibi bir durum olabilir mi, çocuk psikoloğu görsün bence

Otizm den çok uzak çocuk, merak etmeyin.
Her yabani çocuk otizm değildir. Yarım saat sonra açılıyor demişsiniz Zaten.
En büyük problem tv. Kesinlikle sınır koyulmalı.
Çocuklar enerjilerini sabit kalarak atamıyor, ve sürekli ekranda renkler, şekiller, sesler, kalabalık girdiler var...
Çocuğu sürekli aşırı kalabalık bir yerde tuttuğunuzu düşünün.
Bu da sürekli huzursuzluk ve huysuzluk yapıyor çocukta.
Bir de avm dediğiniz için söylüyorum tabikigitmw sıklığınızı bilmiyorum ama çocuk için avm uygun bir ortam hiç değil. Eğer vakit geçirmek ve çocuğu gezdirmekse niyetiniz açık hava olmalı. Piknik olur, sahil olur, orman olur, belediyenin güzel çocuk parkları oluyor, götürebilirsiniz...
İşten çıkışınız çok geç değilse hafta içi bile ara ara götürün derim...
Tabiki sizin çalışmaya başlamanızla da alakası var. Bence de kreş en makul çözüm.

Devlet okulu araştırın

Bez vs masrafı da olmayacak

Hem babaanne de ferahlar yarım gün
siz işe başladığınız için tepki gösteriyor bence. çiş eğitimi konunuza da yazmıştım, 2 yaştan sonra çok geciktirmemek gerekiyor diye düşünüyorum çocuk da rahatsız oluyor çünkü. benim kayınvalidem bu konuda çok çaba göstermişti, yani atla deve değil iki oğlan büyüten bir kadın benim oğluma da benden kolay çiş eğitimi verdi.
babanneyi ikna edebilirseniz bence başlayın yavaştan. benim oğlum da asosyaldi çocuk görünce kaçardı, oyun grubuna götürdüm haftada 3 gün benimle ya da babannesiyle gitti, oyun terapisi aldırdım. baya açıldı. şimdi ara verdi oyun evi ama haziranda yine başliyacağız. size de tavsiye ederim. kreş öncesi de hazırlık olur.
Oyun evi nasıl oluyor heryerde olur mu ve ücretleri nasıl oluyor

Back
X