- 25 Nisan 2009
- 34.326
- 39.782
- 1.123
- Konu Sahibi ipekbocegikoza
çok sıkıntı yaşarsınız böyle. en kısa zamanda pedagog ile görüşmelisinizArtık ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırdım kızlar. Ben çocuk sahibi olmadan önce çok güzel çocuk yetiştiricem diye hayal kurardım. İki yaşına kadar öyle de oldu çok sakin kendi halinde bi çocuktu. Ne zaman çalışmaya başladım işler değişti şuan 3 yaşında ve hareketleri çok değişti hırçınlaştı hiç söz dinlemiyor. Evde oyuncakları fırlatıyor kendinden küçük kuzenine oyuncak atıyor yere düşürüyor onu kıskanıyor. Dışarı çıkıyoruz elimizden geldiği kadar önce onu memnun etmeye çalışıyoruz sonra kendi işlerimize bakıyoruz ama memnun olmuyor. Bazen ne istediğini bile anlayamadan bakıyorum kendini yere atıyor ya da yanımdan hızla koşmaya başlıyor yetişemiyorum. Yaşıtlarından ve kendinden küçük çocuklardan hiç haz etmiyor. Yanına bi çocuk yaklaşsın hemen ya ağlar ya yere yatar. Eve gelen misafirin yanına bile yarım saat alışma süreci geçmeden çıkmaz kuytu bi yerde saklanır beni de yanında ister. Geçen gün perdeciye gittik orda kız ona göz mü kırptı ne yaptı bilmiyorum hemen kendini yere attı kimse ona bişe demeyecek yani o derece kapalı dışarıya. Ama kendinden bi kaç yaş büyük çocuklarla iyi anlaşıyor oyun falan oynuyor o da yine alışma süreci geçtikten sonra. Bir anda adapte olamıyor insanlara. Daha aklıma gelmeyen bir sürü garip davranışı var. Şimdi ben oğlumla nasıl konuşmalıyım güzellikle anlatıyorum ama tamam anne demiyo yine yapıcam diyo inat yani. Çaresiz kaldım artık birilerinden yardım almam lazım nasıl davranmam gerektiği konusunda. Çocuk psikoloğu yardımcı olur mu?
ileriki yaşları daha büyük problem