• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun garip davranışları

Artık ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırdım kızlar. Ben çocuk sahibi olmadan önce çok güzel çocuk yetiştiricem diye hayal kurardım. İki yaşına kadar öyle de oldu çok sakin kendi halinde bi çocuktu. Ne zaman çalışmaya başladım işler değişti şuan 3 yaşında ve hareketleri çok değişti hırçınlaştı hiç söz dinlemiyor. Evde oyuncakları fırlatıyor kendinden küçük kuzenine oyuncak atıyor yere düşürüyor onu kıskanıyor. Dışarı çıkıyoruz elimizden geldiği kadar önce onu memnun etmeye çalışıyoruz sonra kendi işlerimize bakıyoruz ama memnun olmuyor. Bazen ne istediğini bile anlayamadan bakıyorum kendini yere atıyor ya da yanımdan hızla koşmaya başlıyor yetişemiyorum. Yaşıtlarından ve kendinden küçük çocuklardan hiç haz etmiyor. Yanına bi çocuk yaklaşsın hemen ya ağlar ya yere yatar. Eve gelen misafirin yanına bile yarım saat alışma süreci geçmeden çıkmaz kuytu bi yerde saklanır beni de yanında ister. Geçen gün perdeciye gittik orda kız ona göz mü kırptı ne yaptı bilmiyorum hemen kendini yere attı kimse ona bişe demeyecek yani o derece kapalı dışarıya. Ama kendinden bi kaç yaş büyük çocuklarla iyi anlaşıyor oyun falan oynuyor o da yine alışma süreci geçtikten sonra. Bir anda adapte olamıyor insanlara. Daha aklıma gelmeyen bir sürü garip davranışı var. Şimdi ben oğlumla nasıl konuşmalıyım güzellikle anlatıyorum ama tamam anne demiyo yine yapıcam diyo inat yani. Çaresiz kaldım artık birilerinden yardım almam lazım nasıl davranmam gerektiği konusunda. Çocuk psikoloğu yardımcı olur mu?
çok sıkıntı yaşarsınız böyle. en kısa zamanda pedagog ile görüşmelisiniz
ileriki yaşları daha büyük problem

Evet ben vicdan yaptığım için biraz mutlu etmek için uğraşıyorum yine de her istediğini yapmıyorum. Ama babaannesi her ama her istediğini yapıyor. Mesela ben çizgifilm izlettirmedim hiç varlığından bile haberi olmadı ama artık gün boyu çizgifilm izliyor. Babaannesiyle konuşuyoruz fazla şımartma diye ama klasik babaanne işte anlamıyor. Mola paspası denedim bi kaç kere ama o da mantıklı mı çocukta etkisi nasıl olur bilemedim.
Çocuğa babaanne bakmamali, belli mı bir şeyler yanlış gitmiş. Kreş bu sorunu çözer. Yaşıtlarıyla bir arada olsun.biraz kurak nedir diğer insanlarla nasıl yaşanır öğrenmiş olur

Sizi korkutmak istemem ama bu derece asosyal tutumlar Ve yanında takıntıları da varsa otizm yada benzeri bir sıkıntı olabilir gibi geldi bana. Eşyalara yada bazı durumlara karşı takıntıları var mı? Mesela makinaları çalışırken izlemek,kapının illa kapalı olması gibi?
Bende de çok takıntı var kapı kPalı olma Bende mi otizm im abartmayın tipik huysuz çocuk

2 yaşında mı kreşe verdiniz ne gibi zorlukları oldu bende çalışıyorum ve kreşe vericem seneye bana yardımcı olabilirmisiniz

biz pek alışma sorunu yaşamadık,
kısa mesafe servise biniyordu, servisteki çocuklar ağlıyorsa o da ağlıyordu, koroya katılıyordu bir nevi. Ama genelde ebeveynler alıp bırakırken yapıyormuş çocuklar böyle, öğretmeni okulda çok iyi keyfi yerinde diyordu hep.
İlk bir hafta alışma süresiydi, yarım gün gidiyordu, o bir haftayı tamamlamadan tam gün gelebilir demişlerdi oğlum için hatta.

dönem dönem okula gitmek istemediği oldu, o zamanlar da biraz nazladık, okula gidip gelirken yeni şeyler aldık, kitap günleri, oyuncak günlerinde heveslendirdik.

benim oğlum bezi bırakmıştı, ancak bezli de çok arkadaşı vardı sınıfta, genel olarak bezi bırakma süreçleri problemsiz gitti gibi görünüyordu dışarıdan.

Bende de çok takıntı var kapı kPalı olma Bende mi otizm im abartmayın tipik huysuz çocuk
Hanım efendi, ben otizmin bazı belirtilerini yazıp uyarmak istedim. Siz niye üzerinize alındınız? 17 yıllık anaokulu öğretmeniyim. Onlarca çocukla çalıştım. Amacım kimseyi etiketlemek değil yardımcı olmaktır. Konu sahibi kendisi de araştırmış zaten otizmi. Öyle olmadığını kendisi uygun bir uslüple belirtmiş,sizde lütfen uslübunuza dikkat edin.

Temmuzda 3 yaşı doluyor daha 3 olmadı. Çalıştığım için izne çıkmayı bekliyorum. Temmuzda izne çıkacağım inşallah o zaman öğretmeyi düşünüyorum. Ama yine de arada kaçıracağı için en azından üzerinden 1 sene geçsin öyle vereyim diyorum kreşe.

Çiş eğitimi için konu açtım buraya yakın zamanda ve senelik izne çıkınca öğretmeyi düşünüyorum. Şuan çalıştığım için vakit bulup öğretemiyorum. Oyun grubuna göndersem durur mu orda bu kadar dış dünyaya kapalı bi çocuk. Ordaki çocuklara da zarar vermeye kalkarsa oyuncak vs. fırlatırsa.

1 sene altına kaçırmaz, mümkün değil, maksimum ilk 1 ay kazalar olur, kaldı ki arada kaçırsa bile okulda yedekleri olacak değiştirecekler üzerini, sıkıntı olmaz o konuda.
oyun grubunda da başlarında oyun ablaları olacak onlar yönlendirecekler zaten, siz böyle düşünüp çekindikçe çocuk daha da izole olur dış dünyadan. yapmayın böyle rahatlayın biraz ki çocuk da rahatlasın.
bir şekilde dış dünyaya açmanız lazım bu çocuğu, siz ne kadar ertelerseniz hem sizin için hem onun için işler daha da zorlaşacak.

biz pek alışma sorunu yaşamadık,
kısa mesafe servise biniyordu, servisteki çocuklar ağlıyorsa o da ağlıyordu, koroya katılıyordu bir nevi. Ama genelde ebeveynler alıp bırakırken yapıyormuş çocuklar böyle, öğretmeni okulda çok iyi keyfi yerinde diyordu hep.
İlk bir hafta alışma süresiydi, yarım gün gidiyordu, o bir haftayı tamamlamadan tam gün gelebilir demişlerdi oğlum için hatta.

dönem dönem okula gitmek istemediği oldu, o zamanlar da biraz nazladık, okula gidip gelirken yeni şeyler aldık, kitap günleri, oyuncak günlerinde heveslendirdik.

benim oğlum bezi bırakmıştı, ancak bezli de çok arkadaşı vardı sınıfta, genel olarak bezi bırakma süreçleri problemsiz gitti gibi görünüyordu dışarıdan.
İlginize teşekkür ederim şuan için annem bakıyor 2 yaşında mecburen vericem bende inşallah sorunsuz atlatırız olumlu yönleri ne oldu çocuk için

Yani bence normal 2 yaş sendromu olabilir. Ayrıca işe başladım diyorsunuz onunda illa ki üzerinde bir etkisi vardır. Ayrıca bir oyun terapisine de götürebilirsiniz. 2 yaşına kadar sürekli sizinle büyüdüyse sizi gün içinde ani bir şekilde kaybetmesi onda bu tepkileri yaratmıştır ama bence. Ayrıca küçük kuzene bir tık fazla ilgi gösteriliyordur sanırım daha küçük olduğu için. Bu yaşlarda onu kıskanması doğal.Mesela ben 4 yaşıma kadar annem babam gibi tanıdıklarım hariç hiç kimseyi yanıma yaklaştırmazmışım evin eşiğinden içeriye yabancı biri adım atacak olsun basarmışım çığlığı :D

Zaten hepimiz anne olana kadar mükemmel anneydik :)
Burda yazan hiçbir şeyi okumayin ve dooooğru pedagoga götürün. Kulaktan dolma şeylerle bunu çözemezsiniz. Ayrıca pedagog da çocuğa sihirli degenekle dokunmayacak. Size yapmaniz gerekenleri adım adım söyleyecek. Yani gayret göstermeniz, bazı alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gerekecek. Şu aşamada krese vermeniz travma olur. Bir sure pedagogla ilerleme kaydedin, sonra verirsiniz. Şu an tuvalet egitimine de baslamayin. Evet yaşı uygun ama psikolojisi uygun değil.
Şunu unutmayin, pedagog işini ne kadar ertelerseniz, sorun o kadar büyür ve artık son noktada gittiginizde herşey çok zor düzelir hale gelir. Lütfen bir an önce gidin

2 yaş sendromu ve sizin çalışmaya başlamanız çocuğu bu hale getirmiş. Sadece bu tutumunu alışkanlık haline getirmemesi için siz destek almalısınız. Çocuğunuzda ciddi bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum

Otizm den çok uzak çocuk, merak etmeyin.
Her yabani çocuk otizm değildir. Yarım saat sonra açılıyor demişsiniz Zaten.
En büyük problem tv. Kesinlikle sınır koyulmalı.
Çocuklar enerjilerini sabit kalarak atamıyor, ve sürekli ekranda renkler, şekiller, sesler, kalabalık girdiler var...
Çocuğu sürekli aşırı kalabalık bir yerde tuttuğunuzu düşünün.
Bu da sürekli huzursuzluk ve huysuzluk yapıyor çocukta.
Bir de avm dediğiniz için söylüyorum tabikigitmw sıklığınızı bilmiyorum ama çocuk için avm uygun bir ortam hiç değil. Eğer vakit geçirmek ve çocuğu gezdirmekse niyetiniz açık hava olmalı. Piknik olur, sahil olur, orman olur, belediyenin güzel çocuk parkları oluyor, götürebilirsiniz...
İşten çıkışınız çok geç değilse hafta içi bile ara ara götürün derim...
Tabiki sizin çalışmaya başlamanızla da alakası var. Bence de kreş en makul çözüm.
Yok ben avm demedim avm ye çok sık götürmemeye çalışıyorum daha çok çarşıya açık alana kuşların olduğu alana oyun parklarına götürüyorum. Havaya göre iş çıkışı da götürüyorum. Haftasonu zaten hep onu gezdiriyorum parkta orda burda haftaiçi de bi yerlere gidiyor arada dedesi falan götürüyor parka ama evde olduğu zamanlar tv izliyor işte. Tv den o kanalları silicem galiba

Zaten hepimiz anne olana kadar mükemmel anneydik :)
Burda yazan hiçbir şeyi okumayin ve dooooğru pedagoga götürün. Kulaktan dolma şeylerle bunu çözemezsiniz. Ayrıca pedagog da çocuğa sihirli degenekle dokunmayacak. Size yapmaniz gerekenleri adım adım söyleyecek. Yani gayret göstermeniz, bazı alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gerekecek. Şu aşamada krese vermeniz travma olur. Bir sure pedagogla ilerleme kaydedin, sonra verirsiniz. Şu an tuvalet egitimine de baslamayin. Evet yaşı uygun ama psikolojisi uygun değil.
Şunu unutmayin, pedagog işini ne kadar ertelerseniz, sorun o kadar büyür ve artık son noktada gittiginizde herşey çok zor düzelir hale gelir. Lütfen bir an önce gidin
Çok teşekkürler gideceğim inşallah

Hanım efendi, ben otizmin bazı belirtilerini yazıp uyarmak istedim. Siz niye üzerinize alındınız? 17 yıllık anaokulu öğretmeniyim. Onlarca çocukla çalıştım. Amacım kimseyi etiketlemek değil yardımcı olmaktır. Konu sahibi kendisi de araştırmış zaten otizmi. Öyle olmadığını kendisi uygun bir uslüple belirtmiş,sizde lütfen uslübunuza dikkat edin.
Üslubumda ne varmış

Canım normal bunlar. 2 yaşına kadar tüm bebekler aynı ikide bir sinir geliyor bunlara:halay:
Terrible 2 dedikleri mesele erken ergenlik midir nedir bir basıyor yavrucuklara
Üzülme geçeeerrrr
Oğlun garip falan değil her sağlıklı birşey gibi ite kaka bir kişilik oluşturma telaşında

İlginize teşekkür ederim şuan için annem bakıyor 2 yaşında mecburen vericem bende inşallah sorunsuz atlatırız olumlu yönleri ne oldu çocuk için

Bizim yakın çevremizde hiç çocuk yoktu, anca parka gidip bir saat çocuk görüyordu, kv bakıyordu. Çocuk sıkılıyordu haliyle, o yönden iyi oldu.

Konu sahibinin çocuğu gibi benim oğlum da çekingendir, huy değişmiyor ama en azından eskiye nazaran daha iyi oldu bu konuda. Hani hala atılgan bir çocuk değil ama bir ortama girdiğinde öncedeb alışması yarım saat sürüyorsa şimdi 5-10 dakikada kaynaşıyor çocuklarla.

Bir de tabi kendini tanıyor başka ortamda çocuk, şimdiden arkadaşlarını kendine göre seçebiliyor, okul değiştirdik mesela, yine gitti eski okulundaki gibi arkadaşlar edindi kendine, çok enteresan geliyor bana bu durum.

Canım normal bunlar. 2 yaşına kadar tüm bebekler aynı ikide bir sinir geliyor bunlara:halay:
Terrible 2 dedikleri mesele erken ergenlik midir nedir bir basıyor yavrucuklara
Üzülme geçeeerrrr
Oğlun garip falan değil her sağlıklı birşey gibi ite kaka bir kişilik oluşturma telaşında
Çok güldüm yorumuna :KK48:

Artık ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırdım kızlar. Ben çocuk sahibi olmadan önce çok güzel çocuk yetiştiricem diye hayal kurardım. İki yaşına kadar öyle de oldu çok sakin kendi halinde bi çocuktu. Ne zaman çalışmaya başladım işler değişti şuan 3 yaşında ve hareketleri çok değişti hırçınlaştı hiç söz dinlemiyor. Evde oyuncakları fırlatıyor kendinden küçük kuzenine oyuncak atıyor yere düşürüyor onu kıskanıyor. Dışarı çıkıyoruz elimizden geldiği kadar önce onu memnun etmeye çalışıyoruz sonra kendi işlerimize bakıyoruz ama memnun olmuyor. Bazen ne istediğini bile anlayamadan bakıyorum kendini yere atıyor ya da yanımdan hızla koşmaya başlıyor yetişemiyorum. Yaşıtlarından ve kendinden küçük çocuklardan hiç haz etmiyor. Yanına bi çocuk yaklaşsın hemen ya ağlar ya yere yatar. Eve gelen misafirin yanına bile yarım saat alışma süreci geçmeden çıkmaz kuytu bi yerde saklanır beni de yanında ister. Geçen gün perdeciye gittik orda kız ona göz mü kırptı ne yaptı bilmiyorum hemen kendini yere attı kimse ona bişe demeyecek yani o derece kapalı dışarıya. Ama kendinden bi kaç yaş büyük çocuklarla iyi anlaşıyor oyun falan oynuyor o da yine alışma süreci geçtikten sonra. Bir anda adapte olamıyor insanlara. Daha aklıma gelmeyen bir sürü garip davranışı var. Şimdi ben oğlumla nasıl konuşmalıyım güzellikle anlatıyorum ama tamam anne demiyo yine yapıcam diyo inat yani. Çaresiz kaldım artık birilerinden yardım almam lazım nasıl davranmam gerektiği konusunda. Çocuk psikoloğu yardımcı olur mu?

Arkadaşım hiç üzülme, benim kızım da aynı. Birebir aynı hem de :) kendinden büyükleri sevmesinden tut da adapte olmadan misafirle konuşmamasına, arkama saklanmasına kadar! Pedagog kesinlikle faydalı olur. Ama o da şu açıdan; bu yaşlarda pedagog yetişkin psikoloğu gibi çocuğu karşısına alıp iletişim kurmuyor tabi, ama anneyi hangi davranışlarının gelişimine göre yaşına göre vs normal olup hangilerinin üzerinde durulması gerektiğiyle ilgili çok güzel telkin ediyor. İki yaş öncesi bizde de tavan yapmıştı bu tarz davranışlar, doktorumuz bu ve birkaç farklı sebepten dolayı pedagogla görüşmemizi istedi. Açıkçası bizi çok rahatlattı pedagogun değerlendirmeleri... sen de hiç merak etme, hem 2 yaşa kadar kendin bakıp sonra işe başlaman (benim de öyle oldu), hem bu süreçte çocuğun farklı fiziksel ve zihinsel gelişimlerinin ruh halini de olumsuz etkilemesi hırçınlık yapmıştır. Biz yavaş yavaş atlatıyoruz o dönemi; sakinleştiğinde özür diliyor hatta bu ara... ama yine bile ara ara çok huysuzlanıyor. Yani garip huylar diye başlık atmışsın ama inan ki normal bu dönemlerde.. kreşe olmasa bile oyun gruplarına götürmeni tavsiye ederim. Çok faydalı olucaktır :)

Ama çocuk asosyal değil, kendi yaşıtlarıyla oynamıyor demiş sadece. Çocuğunu bu kadar iyi gözlemleyen bi anne 3 yaşa kadar otizmi farketmez mi sizce? Ki iyi gözlemlenmese bile anlamamak çok zor bu yaşta. Çamaşır makinesi ve kapı olayı da şehir efsanesi gibi oldu bu arada, anaokulu öğretmeni olduğunuz için saygı duyarım, ama inanın pedagoglar bunu sormuyor bile artık. Çünkü çoğu bebeğin sevdiğinde karar kıldılar genel olarak :) artık bu yaşta bi çocuk için konuşup konuşmaması, göz teması vs gibi sorular öncelikli olanlar ki anne böyle bir sorundan bahsetmemiş zaten. Bir de arkadaş sevimli esprili bi yorum yapmış, üsluba takılmayın bence ;)

Ama çocuk asosyal değil, kendi yaşıtlarıyla oynamıyor demiş sadece. Çocuğunu bu kadar iyi gözlemleyen bi anne 3 yaşa kadar otizmi farketmez mi sizce? Ki iyi gözlemlenmese bile anlamamak çok zor bu yaşta. Çamaşır makinesi ve kapı olayı da şehir efsanesi gibi oldu bu arada, anaokulu öğretmeni olduğunuz için saygı duyarım, ama inanın pedagoglar bunu sormuyor bile artık. Çünkü çoğu bebeğin sevdiğinde karar kıldılar genel olarak :) artık bu yaşta bi çocuk için konuşup konuşmaması, göz teması vs gibi sorular öncelikli olanlar ki anne böyle bir sorundan bahsetmemiş zaten. Bir de arkadaş sevimli esprili bi yorum yapmış, üsluba takılmayın bence :KK66:
Bakın benim amacım tartışmak değil.5 yaş grubunda olup çocuğundaki sorunu farketmeyen yada önemsemeyen,büyüyünce ilkokula gidince geçer diyen çok veliyle karşılaştım.Bahsettiğim belirtiler en temel şeylerdir.Bana sınıf kapısı açık kalınca, "öğretmenim o kapıyı kapat" diye üst üste söyleyen bir öğrencimin ailesi sorunun farkına ben uyarınca vardılar.Ve otizm raporu verildi rehberlik ve araştırma merkezinden.Bunlar şehir efsanesi değil gerçekler.Ki ben konu sahibinin oğlunu etiketlemedim.Bahsettiğiniz arkadaşın uslübu da hoş değil ve bana hiç espirili gelmedi size geldiği gibi. Sizde benim yazdıklarıma takılmayın ;)

Back
X