Oğlumun ismi, eşimin ailesini gerdi..

ipektuncer

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2010
2.968
31
116
İstanbul
Merhaba..
ben bu yaz doğum yaptım, bir oğlum oldu. Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah.
Oğlumun ismini Can koyduk. Gelin görün ki eşimin ailesi bu durumdan çok rahatsız. Artık onların yanında oğlumun ismini kullanamaz hale geldim.
Can ismi 3 harflilerin ismiymiş, Kuran'da böyle geçiyormuş. Yok efendim Farsça kökenliymiş, neden Türk kökenli isim koymamışım.
İçime de vesvese verdiler, 3 harfliler ile ilgili konuda.
Ben değiştirelim ismini diyorum, eşim uğraşmak istemiyor. Çok da severek koyduk bu ismi biz.

Var mı böyle birşey duymuşluğunuz bu isimle ilgili?

Hayatımda duyduğum en saçma şeylerden birisi oldu bu. Takılmayın böyle şeylere lütfen.

Üzmeyin güzel canınızı, ne umdularsa artık kulp takmışlar gibi...
Adıyla, huzurla yaşasın oğlunuz...

Can nefis bir isim.
Can...
Var mı daha ötesi.
Var mı daha değerli birşey hayatta.
Ömrü uzun, bahtı açık şansları açık olsun kuzucuklarının..
Allah onları hep iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah.

kusurabakmayın ama SAÇMALIK tamamen,ne alakası var yahu can ne demek anlam itibariyle cin ne demek bence hiiiiç canınızı sıkmayın,Allah bağışlasın,ismi de gayet güzel...

Hayatımda duyduğum en saçma şeylerden birisi oldu bu. Takılmayın böyle şeylere lütfen.

Ben de aynı tepkiyi verdim önce inanın..
Ama ileride oğlum da rahatsız olur mu bu vesveselerinden diye endişeliyim. Neticede o insanları bayramda seyranda görerek büyüyecek.
Onların yanında oğluma isöiyle seslendiğimde bile tepki veriyorlar, o derece. Cahil insanlarda değiller aslında, ama çok rahatsız oldular,çok takıldılar:-(

uzun yıllar evvel ben de duymuştum ama dayanak noktası nedir bilemeyeceğim.

iki harfi birbirine benziyor diye aynı anlama geldiğini uydurmuşlar.

Daha bu sabah telefonuma bir ayet gönderdi Can'ın baba tarafından bir akrabası.. Evet, Can diye geçiyormuş kitapta. Ama benim oğlumun ismi "yaşam,ruh" anlamındaki Can.
Ben değiştirmem oğlumun ismini diyorum, ama ileride oğlumu da rahatsız ederler mi?

Geçenlerde bir aile görüşmesinde, bugün telefonuma sms yollayan bayan "oğlun cin gibi maşallah" dedi ve ardından dakikalarca güldü. Sinir oluyorum ya böyle insanlara:-(

ömrü hayatımda böyle saçmalık görmedm,ne alakası var... bence cok cahil insanlar.. cocugun psikolojisini bile etkiliyolar ne münasebet yahu 3 harflilerle töbe yarabbi

ben neden karışırlar bu isim konusunda anlamış değilim
o zaman baştan söyleselerdi ya fikirlerinii
kii çocugunuza isim koymak sizi ilgilendiren bi konudur bence...
Can ismini çok severimm bence hiç düşünmeyinn
insanların hayatına bu kadar da müdahele olmamalı çocukları olsalar bile

uzun yıllar evvel ben de duymuştum ama dayanak noktası nedir bilemeyeceğim.

iki harfi birbirine benziyor diye aynı anlama geldiğini uydurmuşlar.

Dayanağını biliyorum ama konum kapanmasın diye açık yazmadım.
"Adem insanların atası, Can ise cinlerin atasıdır" diye ayet var gerçekten.
Umarım konumu kapatmazlar, amacım dini içerikli konu açmak değil.
Sadece çok ikilemde kaldım, seviyorum oğlumun ismini.
"Can isminde tanıdığım herkes gayet zeki ve kibar" diyecek oldum, "ee tabi ataları şeytan değil mi" dediler..!

arapçada "cânn" üçlü harfli anlamına geliyor, can değil diye biliyorum ben..

bu da demektir ki iki kelime arasında, hala ile hâlâ arasındaki farktan bile daha çok fark var..

Ipek valla şimdi şaşırttın beni.seni yorumlarından tanıdığım ve anladığım kadarıyla gayet aklı selim düşünceli ve saçma sapan şeylere takılmayan biri olarak tanıdım. Böyle birşeyi nasıl kafana takar da canını sıkarsın onu anlamadım hele hele o insanların söylediği bir şeyi.bir defasında üç harflilerin ismi kuranda cin dir cin olduğu için çü harfli deniyor.kaç defa kuranın tefsirini okumuşlar acaba canın cin olduğunu görmüşler kuranda merakettim ki öyle bişey yok.can bildiğimiz can'dır.allahın insanlara verdiği ömür damarının adıdır.cin ne alaka ya.bence hiçç değiştirme.sen oğluna hep can can'ım diye seveceksin ve emin ol oğlun büyüdüğü zaman ona ne kadar güzel ve özel bir isim koyduğunu anlayacak ve annecim sende benim canımsın diyecektir.

K.valide-k.peder hiç karışmadı isim konusuna Allah için.
Yorum yapanlar eşimin kuzenleri:-(
Herkes ismiyle çağrılacakmış ahirette, Can ismindekiler de kendi aralarında toplanacakmış, off daha neler neler.
Öyle bir anlatıyorlar ki, sanki oğluma kötülük etmişim gibi..

arapçada "cânn" üçlü harfli anlamına geliyor, can değil diye biliyorum ben..

bu da demektir ki iki kelime arasında, hala ile hâlâ arasındaki farktan bile daha çok fark var..

seni zaten çok severim. Ama bu yorumun beni benden aldı, hakikaten ayette cann diye geçiyor. can değil, evet..!
bu noktadan hareketle araştırayım bakalım. sağol cnm.

Ben olsam "ne güzel işte saf olacağına cin gibi olacak oğlum" der geçerdim. Ne derler, "sana değil kastım, cahille sohbeti kestim."

evet, bildiğim kadarıyla ilk cinin ismi, yani cinlerin atasının ismi Cann'dır
ama bence o kadar takılmayın bu duruma, Can başka Cann başka

Son düzenleme:

canım kuranda kelimelerin yazılışları ve okunuşları çok çok farkediyor.en ufak bir harfi yanlış yazsan anlam tamamen değişiyor.bilirsin kuran okurken bile harflerin çıktığı özel yerler var.gırtlak,boğa,göğüs boşluğu üst damak vs bunlar çok önemli.yani sen türkçede bildiğimiz can koydun.bucin anlamına gelmez.

canım beni nasıl tanıdıysan öyleyim, ama her aile görüşmesinde mevzu bu olunca daraldım iyice.
görüş almak istedim, akıl akıldan üstün.
beni asıl düşündüren, acaba oğlum büyüyünce taciz ederler mi aynı sebepten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…