- 30 Aralık 2009
- 23.366
- 92.655
- 1.123
- Konu Sahibi ipektuncer
-
Bak sana bir şey anlatayım. Ben solağım. Çocukluğumda bir gün köyde yemek yenirken cahil bir akraba herkesin içinde bana "sol eliyle yemek yiyen şeytanı besler" demişti, annem orada ortalığı ayağa kaldırdı, siz küçücük çocuğun yanında böyle zır cahil sözleri nasıl söyler, benim çocuğumu nasıl korkutursunuz diye. Bir daha kimse cesaret edemedi annemin, bizim yanımızda boş konuşmaya.
Dayanağını biliyorum ama konum kapanmasın diye açık yazmadım.
"Adem insanların atası, Can ise cinlerin atasıdır" diye ayet var gerçekten.
Umarım konumu kapatmazlar, amacım dini içerikli konu açmak değil.
Sadece çok ikilemde kaldım, seviyorum oğlumun ismini.
"Can isminde tanıdığım herkes gayet zeki ve kibar" diyecek oldum, "ee tabi ataları şeytan değil mi" dediler..!
oğlumuzun ismini ben koydum..can ismide çok güzel..3 harfliler vs hurafe bunlar..hiç duymadım böyle bir şey..severek koymuşsunuz..değiştirmeyin derim...
Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum arakadaşlar, iyi ki varsınız.
Yeğeniniz Can, teyzelerinin ellerinden saygıyla öper
ne saçma saçmalığın daniskası bence siz kendiniz koyduğunuz için içlerine oturmuştur. Ne demek ya o zaman Hz. Ali ismidemi 3 harflilerden töbe haşa yarabbim ne cahil insanlar var ya
ne saçma saçmalığın daniskası bence siz kendiniz koyduğunuz için içlerine oturmuştur. Ne demek ya o zaman Hz. Ali ismidemi 3 harflilerden töbe haşa yarabbim ne cahil insanlar var ya
arapçada "cânn" üçlü harfli anlamına geliyor, can değil diye biliyorum ben..
bu da demektir ki iki kelime arasında, hala ile hâlâ arasındaki farktan bile daha çok fark var..
seni zaten çok severim. Ama bu yorumun beni benden aldı, hakikaten ayette cann diye geçiyor. can değil, evet..!
bu noktadan hareketle araştırayım bakalım. sağol cnm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?