Oğlumun ismi, eşimin ailesini gerdi..

daha neler ey allahım sana geliyorum.

Sen de mesafe koyarsın biraz. Benim oğlumun adıyla ilgili böyle konuşacaklar, selamı sabahı bile keserdim valla.

‘CANN'I DA YALIN BİR ATEŞTEN YARATTI' (Rahman suresi ayet: 15)

eşimin Kut isminde bir arkadaşı var, Kut uğur anlamına geliyor.
Ama aynı Kut Hollanda dilinde vajina demek
Ve Kut bunu bir Hollandalı ile evli olduğu için biliyor
Ben de hep bu örneği verdim eşimin ailesine.
Onları bir defaya mahsus kırmak zorundayım malesef, başa türlü susmayacaklar..

hem bi ayrıntı daha var cin olsa bile alemde sadece kötü cinler yokki.bu kadar bilgiliyseler bunu bilmeleri gerekiyor çok bilmişler.alemde iyi cinlerde vardır.evet de benim oğlum cin gibi akıllı ve iyi cinlerden olucak de.bence değiştirme ismini bu sefer bulduğun her isme başka bir kulp bulurlar.ben severek koydum ismi can olacak de bitir olayı.

iki ayaklı cinlerden korkalım biz

ben korkmam cinlerden, bi defa cin gördüm

tatlım adem erkek demek, havva kadın demek arapca da can ı bılmıorum burdan uyduruktan vaaz vermeyelim şimdi. ama ameller niyetlere göredir canım benim. sen insanın eti kemiği olan can'ını düşünerek, hayat, yaşam anlamlarını düüşünerek koymuşsun. ingilizce de nice: güzel hoş demek türkçede nice uzun süre demek. yani yazılışa takılma. dediğim gibi ameller niyetlere göredir. gayet cici bi isim can. adıyla yasasın. adı can diye 3 harflilere mi karısıp rahatsız olcak cocuk. bırak allasen

seni zaten çok severim. Ama bu yorumun beni benden aldı, hakikaten ayette cann diye geçiyor. can değil, evet..!
bu noktadan hareketle araştırayım bakalım. sağol cnm.

rica ederim canım.. "can" köken olarak farsçadan gelmiş zaten, anlamı da bizim dilimizde kullandığımız şekilde..

kuzenler hem neden türkçe değil farsça diyorlar, yani kökenin farsça olduğunu biliyorlar, hem de kuranda geçenle aynı olduğunu söylüyorlar :) kuranda geçen arapça kelime "cânn"..

ayrıca neden farsça sorusu çok anlamsız.. bir kelime türkçede kullanılıyorsa, türkçeye yerleşmişse, türkçedir.. ne yapalım, yabancı dillerden dilimize geçen tüm kelimeleri yok sayıp dilimizi fakirleştirelim mi?

bir de kuzenlerin ahirette herkes bi tarafa adı can olanlar beri tarafa masallarına çok güldüm.. yani velev ki can 3 harfli demek olsun.. öyle kabul edelim diyelim.. 3 harfliler şeytan değil bir.. yani üç harflilerin başı şeytan falan olamaz.. şeytanlar ve 3 harfliler, iki ayrı grup, ayrı yaşam formları (inananlar için) ikincisi yaratıcı bir insana koyulan isim hasebiyle onun imtihanını sıfır sayıp, baştan yenik sayacak kadar mı adaletsiz :) hayal dünyaları bambaşkaymış

oğlumuzun ismini ben koydum..can ismide çok güzel..3 harfliler vs hurafe bunlar..hiç duymadım böyle bir şey..severek koymuşsunuz..değiştirmeyin derim...

ne saçma şey bunlar canım yaaa allahın seversen o zaman birbirimize canımda demeyelim ..can hayat demek yaşam demek ne alaka cin min....insan olupta içi kötü olanlardan korkmak gerek..hiç taviz veripte canını sıkma sen ....gayet güzel bi isim can....güle güle ismiyle büyüsün inş.

2011 KK En'leri ödülünü ben sana veriyorum can' ım
çok mantıklı yazdıkların. işin özeti şu ki, yarım iman insanı dinden eder diye boşuna söylememişler. yarım yamalak bilgileriyle zihnimi bulandırdılar, ama geçti, takmam artık kafama.

Bak sana bir şey anlatayım. Ben solağım. Çocukluğumda bir gün köyde yemek yenirken cahil bir akraba herkesin içinde bana "sol eliyle yemek yiyen şeytanı besler" demişti, annem orada ortalığı ayağa kaldırdı, siz küçücük çocuğun yanında böyle zır cahil sözleri nasıl söyler, benim çocuğumu nasıl korkutursunuz diye. Bir daha kimse cesaret edemedi annemin, bizim yanımızda boş konuşmaya.

ilk defa duydum böyle bir şeyi
isimler sözlüğünden baktım ve şu çıktı karşıma
Can 1. Ruh. 2. Güç, dirilik. 3. İnsanın kendi varlığı, özü. 4. Gönül. 5. Çok içten, sevimli, şirin kimse. erkek ismi

can isimli bir eniştem var çok severim kendisini, hiç de bişeyler rahatsız etmedi şimdiye kadar onu.
hay allah'ım ya, insanlar artık neye nereden saldıracağını şaşırmışlar

Son düzenleme:
Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum arakadaşlar, iyi ki varsınız.
Yeğeniniz Can, teyzelerinin ellerinden saygıyla öper

hiç takma kafana can'ım :)

oğlun adıyla yaşasın, adı gibi hayat dolu, güçlü, dirayetli olsun inşallah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…