- Konu Sahibi ipektuncer
-
k.valide-k.peder hiç karışmadı isim konusuna allah için.
Yorum yapanlar eşimin kuzenleri:-(
herkes ismiyle çağrılacakmış ahirette, can ismindekiler de kendi aralarında toplanacakmış, off daha neler neler.
öyle bir anlatıyorlar ki, sanki oğluma kötülük etmişim gibi..
Ben olsam "ne güzel işte saf olacağına cin gibi olacak oğlum" der geçerdim. Ne derler, "sana değil kastım, cahille sohbeti kestim."
canım beni nasıl tanıdıysan öyleyim, ama her aile görüşmesinde mevzu bu olunca daraldım iyice.
görüş almak istedim, akıl akıldan üstün.
beni asıl düşündüren, acaba oğlum büyüyünce taciz ederler mi aynı sebepten.
canım kuranda kelimelerin yazılışları ve okunuşları çok çok farkediyor.en ufak bir harfi yanlış yazsan anlam tamamen değişiyor.bilirsin kuran okurken bile harflerin çıktığı özel yerler var.gırtlak,boğa,göğüs boşluğu üst damak vs bunlar çok önemli.yani sen türkçede bildiğimiz can koydun.bucin anlamına gelmez.
Sen de mesafe koyarsın biraz. Benim oğlumun adıyla ilgili böyle konuşacaklar, selamı sabahı bile keserdim valla.
canım beni nasıl tanıdıysan öyleyim, ama her aile görüşmesinde mevzu bu olunca daraldım iyice.
Görüş almak istedim, akıl akıldan üstün.
Beni asıl düşündüren, acaba oğlum büyüyünce taciz ederler mi aynı sebepten.
ben bir defa terslesem, konuşamazlar. efendiliğime güveniyorlar, ama sanırım o tersleme gerçekleşecek..
Dayanağını biliyorum ama konum kapanmasın diye açık yazmadım.
"Adem insanların atası, Can ise cinlerin atasıdır" diye ayet var gerçekten.
Umarım konumu kapatmazlar, amacım dini içerikli konu açmak değil.
Sadece çok ikilemde kaldım, seviyorum oğlumun ismini.
"Can isminde tanıdığım herkes gayet zeki ve kibar" diyecek oldum, "ee tabi ataları şeytan değil mi" dediler..!
seni zaten çok severim. Ama bu yorumun beni benden aldı, hakikaten ayette cann diye geçiyor. can değil, evet..!
bu noktadan hareketle araştırayım bakalım. sağol cnm.
Merhaba..
ben bu yaz doğum yaptım, bir oğlum oldu. Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah.
Oğlumun ismini Can koyduk. Gelin görün ki eşimin ailesi bu durumdan çok rahatsız. Artık onların yanında oğlumun ismini kullanamaz hale geldim.
Can ismi 3 harflilerin ismiymiş, Kuran'da böyle geçiyormuş. Yok efendim Farsça kökenliymiş, neden Türk kökenli isim koymamışım.
İçime de vesvese verdiler, 3 harfliler ile ilgili konuda.
Ben değiştirelim ismini diyorum, eşim uğraşmak istemiyor. Çok da severek koyduk bu ismi biz.
Var mı böyle birşey duymuşluğunuz bu isimle ilgili?
rica ederim canım.. "can" köken olarak farsçadan gelmiş zaten, anlamı da bizim dilimizde kullandığımız şekilde..
kuzenler hem neden türkçe değil farsça diyorlar, yani kökenin farsça olduğunu biliyorlar, hem de kuranda geçenle aynı olduğunu söylüyorlar :) kuranda geçen arapça kelime "cânn"..
ayrıca neden farsça sorusu çok anlamsız.. bir kelime türkçede kullanılıyorsa, türkçeye yerleşmişse, türkçedir.. ne yapalım, yabancı dillerden dilimize geçen tüm kelimeleri yok sayıp dilimizi fakirleştirelim mi?
bir de kuzenlerin ahirette herkes bi tarafa adı can olanlar beri tarafa masallarına çok güldüm.. yani velev ki can 3 harfli demek olsun.. öyle kabul edelim diyelim.. 3 harfliler şeytan değil bir.. yani üç harflilerin başı şeytan falan olamaz.. şeytanlar ve 3 harfliler, iki ayrı grup, ayrı yaşam formları (inananlar için) ikincisi yaratıcı bir insana koyulan isim hasebiyle onun imtihanını sıfır sayıp, baştan yenik sayacak kadar mı adaletsiz :) hayal dünyaları bambaşkaymış
Merhaba..
ben bu yaz doğum yaptım, bir oğlum oldu. Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah.
Oğlumun ismini Can koyduk. Gelin görün ki eşimin ailesi bu durumdan çok rahatsız. Artık onların yanında oğlumun ismini kullanamaz hale geldim.
Can ismi 3 harflilerin ismiymiş, Kuran'da böyle geçiyormuş. Yok efendim Farsça kökenliymiş, neden Türk kökenli isim koymamışım.
İçime de vesvese verdiler, 3 harfliler ile ilgili konuda.
Ben değiştirelim ismini diyorum, eşim uğraşmak istemiyor. Çok da severek koyduk bu ismi biz.
Var mı böyle birşey duymuşluğunuz bu isimle ilgili?
Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum arakadaşlar, iyi ki varsınız.
Yeğeniniz Can, teyzelerinin ellerinden saygıyla öper
2011 KK En'leri ödülünü ben sana veriyorum can' ım
çok mantıklı yazdıkların. işin özeti şu ki, yarım iman insanı dinden eder diye boşuna söylememişler. yarım yamalak bilgileriyle zihnimi bulandırdılar, ama geçti, takmam artık kafama.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?