• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oğlumun ismi :(

Öncelikle Merhaba hepinize
Oğlumun adına doğumdan önce eşimle karar vermiştik hem babasının ismini hemde benim istediğim ismi koyacaktık ama sonra eşimin annesi aklını çeldi kimse söylemez babanın adını diye ben direttim ama eşim kimlikte tek isim yazdırmış kimliği elime verdi bende o gün yemin ettim ismini hiç söylemeyeceğim diye oğlum 4.5 yaşında bir kez bile ismiyle seslenmedim.Kayınvalidem son zamanlarda buna takıldı bana diyorki çok günah adıyla çağır sizce günahmı ama ben yemin ettim ne yapmalıyım lütfen bana akıl verin :5:

Günah kısmını bilemem de
benim adımı da annem hiç söylemez belli bir yaşa kadar babam da hiç söylemedi sonra bir gün kavga ettim babam söylüyor artık
ama annem hala söylemiyor ayda yılda bir birine benden bahsederken söyler ismimi
hikaye nedir bilmiyorum
ismimi kim koydu diye sorduğum da
babam "annenle teyzen koydu" diyor
annem "baban koydu" diyor
ortalık malı bir ismim var yani affedersiniz daha kimin koyduğu belli değil
ve bu benim ciddi anlamda psikolojimi bozuyor, canımı acıtıyor
lütfen evladınıza bu kötülüğü yapmayın
ne olduysa oldu acısını çocuğunuzdan çıkarmayın
yarın "anne neden ismimi hiç söylemiyorsun" dediğinde ne cevap vereceksiniz ?
vereceğiniz cevap çocuğunuzu ne kadar tatmin edebilecek ?
Lütfen iyi düşünün ben aynı şeyi yaşadım ve yaşıyorum oğlunuzun aynı sıkıntıları çekmesini hiç istemem

kimliğe ismi koy ama kendi istediğin şekilde seslen? ne ki bu, kimliğinde de kulağına okunan da seslenilen de aynı olmalı bence

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Öncelikle Merhaba hepinize
Oğlumun adına doğumdan önce eşimle karar vermiştik hem babasının ismini hemde benim istediğim ismi koyacaktık ama sonra eşimin annesi aklını çeldi kimse söylemez babanın adını diye ben direttim ama eşim kimlikte tek isim yazdırmış kimliği elime verdi bende o gün yemin ettim ismini hiç söylemeyeceğim diye oğlum 4.5 yaşında bir kez bile ismiyle seslenmedim.Kayınvalidem son zamanlarda buna takıldı bana diyorki çok günah adıyla çağır sizce günahmı ama ben yemin ettim ne yapmalıyım lütfen bana akıl verin :5:

Güç de günah değil... Oğlunuza bakmamazlık etmiyorsunuz ya.. Asıl günah onların yaptığı... AklInca size de kabul ettirecekler...

Çocuğunuzun da seveceği bir ismi seçin birlikte ve nüfüs cüzdanını değiştirin bence.. İçinizde kalmasın ve çok da değil insan ilkokul dönemini bile zor hatırlıyor :)) yeni adını da güzel bir pasta ile kutlayın hehehe...

Günah kısmını bilemem de
benim adımı da annem hiç söylemez belli bir yaşa kadar babam da hiç söylemedi sonra bir gün kavga ettim babam söylüyor artık
ama annem hala söylemiyor ayda yılda bir birine benden bahsederken söyler ismimi
hikaye nedir bilmiyorum
Lütfen iyi düşünün ben aynı şeyi yaşadım ve yaşıyorum oğlunuzun aynı sıkıntıları çekmesini hiç istemem

Bende oğlum üzülsün istemem tabiki ama elimde değil üstelik yemin ettim.Peki senin ismin ne annen söylemiyorsa mutlaka haklıdır

bence furkan çok güzel bir isim

Kaynanana sor bakalım, annesinin rızasının olmadığı bir ismi çocuğa binbir türlü entrikayla koymanın günahı ne kadarmış. Hem söyle Peygamberimiz (s.a.v.)'e Muhammed ismini annesi koymuş, hem de cahiliye zamanında, hem de kayınpederinin isteğiyle.

Bebegin kulagina okunan ezandir o yuzden ahirette ismini duymaz falan gibi bir sey olmaz.Cocuga iki isim koymak sunnettir bir ismi kimlikteki diger ismi de sizin seslendiginiz olur, biter gider.Hem bu isim anlasmazligi cogu ailede yasaniyor olur boyle seyler :-)

sizinki gibi bir durum sanırım babam annemin istediği isimleri yazdırmamış sanırım
ama dediğim gibi şimdi de kabullenmiyor ben koymadım diyor
olayın aslı nedir tamamen bilmiyorum gerçekten
artık öğrenmeye de çalışmıyorum çok sinirleniyorum çünkü
ismim öyle anneanne babaanne ismi değil ender bulunan bir isim hatta
ben şikayetçi değilim ismimden
ama anne ve babamın bu tutumu beni çok üzüyor
Kararınız ne olur ne yaparsınız bilemem orasını en iyi siz bilirsiniz
ama bu durum çocuğunuzda travmaya neden olabilir
olayın kaynağı anne ile babanın anlaşamaması çünkü
bu her çocuğu üzer

İSİM doğan bebeğe verilen ilk hediye.. keşke böyle üzücü ve karışık hale gelmeseymiş.. eşinizin tavrı hoş olmamış.. bazı aileler osmanlı şehzadesine isim koyuyor sanıyorlar kendilerini.. illa dedenin ismi gibi.. yanlış değil ama diretmek kötü.. siz annesiniz sizi çiğneyerek isim koymak abes..

çocuğunuz da ister istemez bunları duyacak hissedecek ve adı güzel ya da değil farketmez adı ile takıntısı olabilir.. en üzücü kısım bu.. ne gereği var çocuğa bunu yaşatmaya.. siz çok haklı bir kızgınlık içindesiniz anlıyorum ama bence adını değiştirmek mümkün değilse çok uzatmamak çocuk için.. "annem adımı söylemiyor" düşüncesi nasıl birşeydir hele kardeşi olursa ona adı ile seslenirseniz kim bilebilir??? ilerde hak verse de aklı karışacak küçükken.. siz de adı ile seslenmekten mahrum kalıyorsunuz.. zaten size yanlış yapılmış bence siz de ve çocuğunuz daha fazla etkilenmesin.. 2. çocuğunuza 2 isim koyarsınız ikisine de zerre karıştırmazsınız kimseyi.. hayatınızı bu şekilde geçirmeniz sadece sizi üzüyor onlar dolu dolu "abdullah" derken.. ismi de güzel bu arada haklı olarak kızgın olsanız da..

bebeklere isim koyarken hep bebek kalacaklarmış gibi davranmaya gerek yok.. bebeklerde bir gün baba dede olacak.. "adım modern değil" diye kaç sene üzülür bir insan.. eski ağır isim diye üzülmeyin.. farklı bir adı olacak akranlarından.. iyi düşünün üzülmeyin artık..

nasıl??? abdullah eski isim değil mi, ayrıca terbiyesiz diyemezsin burada kalitesiz davranma davranacaksan da buraya takılma

Gayet terbiyesiz ve ergen buldum tavrınızı. Isimle dalga geçeceksen takılma diyor muyum size.. kimin takılacağına siz mi karar veriyorsunuz

Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...

bizim sülalenin erkeklerinin %80inin adı bu yüzden hasan, başka isim yok sanki.

annem erkek kardeşimin bir oğlu olursa babamın adını koymasını söylüyor babamın adı Refik küçük çocuğa koca adamın adı mı konur o nasıl isim dedim ne varmış adında ne güzel isim diyor.Bu kadınlarda eşinin adını koydurma merakı nerden geliyor anlamış değilim

Allah iyiliğinizi versin çok güldüm bu mesajlara :9:

ben hiç isim kullanmıyorumki oğlum diyorum canım,aşkım bu şekilde sesleniyorum hep

:53: 4,5 yıl???

Gerçekten çocuğa eziyet bence, babaannesi adını söylemese çocuk o kadar etkilenmez ama çocuğa annesinin adını söylememesi çocukta yanlış etkiler bırakır gibi geliyor.. Siz hangi ismi istemiştiniz? Abdullah "Allah'ın kulu" demektir, dinimizce en seçkin isimlerdendir ama siz başka bir isim koymayı istemiş olabilirsiniz. Kesinlikle eşinizin hatası, ya kimliğine istediğiniz ismi eklettirin ya da çocuğa ismiyle hitap edin, yazık çocuğa... Ve kimlik gelişimi 6 yaşa kadar kritik bir dönem diye biliyorum... Bence bir an önce bir karar vermelisiniz.

kaynananız sizi allahla korkutup kendi istediğini yaptırmaya çalışmış.
babam önce bana anasının adını koymak istemiş ki hiç güzel bir isim değil.annem direnmiş koydurmamış bu sefer de mesela benim adım xxxx+ han şeklinde. benim adımı da annem istemediği halde babam kendi kızkardeşlerinin ismiyle kafiyeli olsun diye koymuş.
sonuç olarak şu an babam dahil herkes bana xxxx diye sesleniyor yani annemin istediği şekilde. ve ben iyi ki annem inat etmiş diyorum.
siz de bildiğinizden dönmeyin. çocuğunuzda büyüyünce size hak verecektir.
bu ne yaaa. eti kanı sütü benden adı kaynanadan. böyle iş mi olur.

Günah kısmını bilemem de
hikaye nedir bilmiyorum

Çok ilginç ya... Ve zor bir durum... Söylemeyecekleri ismi niye koymuşlar ki, hem birisi de değil, ikisi de söylememiş sizin...

İSİM doğan bebeğe verilen ilk hediye.. keşke böyle üzücü ve karışık hale gelmeseymiş.. eşinizin tavrı hoş olmamış.. bazı aileler osmanlı şehzadesine isim koyuyor sanıyorlar kendilerini.. illa dedenin ismi gibi.. yanlış değil ama diretmek kötü.. siz annesiniz sizi çiğneyerek isim koymak abes..

çocuğunuz da ister istemez bunları duyacak hissedecek ve adı güzel ya da değil farketmez adı ile takıntısı olabilir.. en üzücü kısım bu.. ne gereği var çocuğa bunu yaşatmaya.. siz çok haklı bir kızgınlık içindesiniz anlıyorum ama bence adını değiştirmek mümkün değilse çok uzatmamak çocuk için.. "annem adımı söylemiyor" düşüncesi nasıl birşeydir hele kardeşi olursa ona adı ile seslenirseniz kim bilebilir??? ilerde hak verse de aklı karışacak küçükken.. siz de adı ile seslenmekten mahrum kalıyorsunuz.. zaten size yanlış yapılmış bence siz de ve çocuğunuz daha fazla etkilenmesin.. 2. çocuğunuza 2 isim koyarsınız ikisine de zerre karıştırmazsınız kimseyi.. hayatınızı bu şekilde geçirmeniz sadece sizi üzüyor onlar dolu dolu "abdullah" derken.. ismi de güzel bu arada haklı olarak kızgın olsanız da..

bebeklere isim koyarken hep bebek kalacaklarmış gibi davranmaya gerek yok.. bebeklerde bir gün baba dede olacak.. "adım modern değil" diye kaç sene üzülür bir insan.. eski ağır isim diye üzülmeyin.. farklı bir adı olacak akranlarından.. iyi düşünün üzülmeyin artık..

Ben ismini beğenmediğimden değil yada eski isim olduğundanda değil bu davranışım belki eşim benim rızamı alıp koysaydı bende söylerdim ama inanın şok yaşattı bana daha 3 günlük doğum yapmış loğusa bir kadının duyguları nasıldır bilir herkes benim psikolojim çok bozuldu o dönemde ben oğlumun kırkı çıkana kadar ağladım affedemiyorum elimde değil bazen kendi kendime de diyorum artık söyle hiç kimse için değilse oğlun için diye ama söyleyemiyorum gerçekten ve üstelik benim eşim son annesiyle o isim konusunu konuşana kadar benim karnımı benim oğluma beğendiğim isim ile sevdi buda beni çok yıktı aslında :43:

Çok ilginç ya... Ve zor bir durum... Söylemeyecekleri ismi niye koymuşlar ki, hem birisi de değil, ikisi de söylememiş sizin...

Bi bilsem canım ah bi bilsem...
hayatları böyle onların her şeyi birbirlerinin üstüne atarlar
buna benim ismim de dahil olmuş işte...

Bu insanlar niye isimlerini koydurmaya merakli anlamiyorum.
Bence kendi sectiginiz ismi söyleyin. Hatta nüfusunuda degistirin.

Benim kp de zamaninda dedi acik acik, ismini koymami.
Bende prensip olarak kimsenin ismini koymuycami söyledim.
Istedigim ismi koydum yani. :51:

Vede oglum bügün ismini cok seviyor ve Anne iyiki dedemin ismini koymadin diyor.

Son düzenleme:
Ben ismini beğenmediğimden değil yada eski isim olduğundanda değil bu davranışım belki eşim benim rızamı alıp koysaydı bende söylerdim ama inanın şok yaşattı bana daha 3 günlük doğum yapmış loğusa bir kadının duyguları nasıldır bilir herkes benim psikolojim çok bozuldu o dönemde ben oğlumun kırkı çıkana kadar ağladım affedemiyorum elimde değil bazen kendi kendime de diyorum artık söyle hiç kimse için değilse oğlun için diye ama söyleyemiyorum gerçekten ve üstelik benim eşim son annesiyle o isim konusunu konuşana kadar benim karnımı benim oğluma beğendiğim isim ile sevdi buda beni çok yıktı aslında :43:

canım sen yerden göğe kadar haklısın.. ben de anneyim anlıyorum seni.. yerinde olsam kıyameti koparırdım ben de..

ama eşine olan kızgınlığın ya da kv ne olan sadece seni ve oğlunu üzecek..

çocuğa yazık.. sana yazık..

onlara olan kızgınlık, büyükler arası inatlaşma sadece çocukları üzüyor en sonunda..

allaha havale et.. çocuğunun ismiyle ve durumla barış..

seni ve oğlunu düşünerek yazdım.. sevgiler..

Bence cok gec kalamdan bi isim bul ve alismalarini sagla kimlikte degistirme konusundada ikna et esini sonra degissede gec olur bu sefer kimlikte sizin istediginiz ama dilde abdullah kalir...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Back
X