• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oğlumun ismi :(

Şöyle ifade edeyim eski isim diyoruz da isim bu giysi değil ki. Tamam belki ben de iki kere düşünürüm koyarken ama her yeni doğanın ismi yeni isim olmak zorunda mı ben onu anlamadım. Yeni moda isim derken garip garip isimler çıkıyor. Ben nasıl ki onlarla dalga geçmiyorum. Ne biçim isim öyle de isim mi olur diye..
Benim tepkim begenmemesi değil elbette begenmeyebilir. Tepkim dalga geçer gibi olan tavır.. daha güzel bir şekilde ifade edilebilirdi. Ayrıca kimsenin kimseyi kovma hakkı yok burdan.

Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...

Tabiki kimsenin kimseyi kovma Hakki yok. Ayrica bende size katiliyorum,
yeni moda isimlerden cok sacma olan gibi, bir sürü eski güzel isimlerde var tabiki.

benim adımı da babamın babası olan dedem koymuş. baba tarafında hiç kız yokmuş doğan ilk kız ben olunca annesinin adını koymuş. annem hiç sorun etmemiş de babam 4 yıl boyunca kesinlikle ismimi söylememiş, çakırım diye seslenmiş :1: babamı ikna eden de annem.

isim konusunda cidden çok sorun yaşadım. hayatım boyunca tanıştığım insanların toplasanız 20 tanesi ismimi ilk söylediğimde anlamıştır. lise 2'ye kadar anlamını dahi bilmiyodum edebiyat hocam sağolsun o buldu. hep 18 yaşıma girince değiştircem diye dolaştım durdum. şuan 26 yaşımdayım üstüne para vercez gel değiştir deseler gitmem o derece çok seviyorum adımı :21:

eşinizin size yaptığı hiç hoş değil emrivaki olmuş fakat bunu çocuğunuzdan çıkarmayın bence. ilerde kendisi memnun olmazsa isminden değiştirebilir en azından böyle bi şansı var bunu düşünün içinizi rahatlatın.

Yeminle böyle bir olay başına gelse o nüfus cüzdanını kocamın azına tıkardım ve asla nüfustaki adı kullanmaz istedigim isimle hitap ederdim ayrıca o k.v bozuntusunada iki çift lafım olurdu ömür billah unutamazdı.

Ben günah olduğunu hiç duymamıştım. Ama büyüklerine bir danış canım...

benim adımı da babamın babası olan dedem koymuş. baba tarafında hiç kız yokmuş doğan ilk kız ben olunca annesinin adını koymuş. annem hiç sorun etmemiş de babam 4 yıl boyunca kesinlikle ismimi söylememiş, çakırım diye seslenmiş :1: babamı ikna eden de annem.

isim konusunda cidden çok sorun yaşadım. hayatım boyunca tanıştığım insanların toplasanız 20 tanesi ismimi ilk söylediğimde anlamıştır. lise 2'ye kadar anlamını dahi bilmiyodum edebiyat hocam sağolsun o buldu. hep 18 yaşıma girince değiştircem diye dolaştım durdum. şuan 26 yaşımdayım üstüne para vercez gel değiştir deseler gitmem o derece çok seviyorum adımı :21:

eşinizin size yaptığı hiç hoş değil emrivaki olmuş fakat bunu çocuğunuzdan çıkarmayın bence. ilerde kendisi memnun olmazsa isminden değiştirebilir en azından böyle bi şansı var bunu düşünün içinizi rahatlatın.

Ismini cok merak ettim:)

Bir çocuğun ismini koymak önce annenin hakkıdır sonra babanın. Kvlere ne oluyor anlamıyorum. Bu dini açıdan böyle, yasal olarakta zaten böyle. Hem sen nüfusdaki ismini söylemeyince niye günah olsunki. Sonuçta nüfusda kayıtlı olan formalitedir. Onlar gıcıkligina öyle yapıyorlar. Benim ismimide annem ve babam koymuşlar. Dedem ve babaannem onlarin istediği ismi kullanmıyorum diye öz torunlarına kin tutuyorlar. Bunlar hep cahillik. Boşver sen onları...
Sen onları nekadar ciddiye alırsan seni okadar yaralarlar. Ben yıllardır bu durumdayım. En garip olanda, onca torunları yüzlerine bakmazken ben herşeyden fedakarlık ediyorum. Aynı evde yaşıyoruz ve herşeylerinde yardım ediyorum.

valla günah mıdır onu bilemem ama bir inat uğruna oğlunuza ismiyle seslenmemeniz çok yanlıs .gönülsüzde olsanız artık o isim koyulmus hayat boyu onu tasıcayacak yapacak bi sey yok.

yemin için de, 3 gün oruc tutup tovbe edersenz bozulur diye biliyorum. 4.5 yasına gelmiş artık kabullenin bunu

Buradan çıkarmamız gereken ders o nüfus cüzdanı çıkarma işi babalara bırakılmayacak anlaşıldı
baksanıza ne kadar çok kafasına göre isim yazdıran baba var
en iyisi kendi işimizi kendimiz halledelim

Gorumcemin kizi oldugunda bebegin halalari annemizin adini koyacagiz diye tutturup lohusa kadinla kavgaya tutustular oda ne yapti uc gunluk sezeryaniyla gitti nufusa kendi istedigi ismi koydu helal olsun onlara o zevki tattirmadi

Kayınvalidenin yaptığı ne kadar ayıp bir şey. Ne olurdu yani senin istediğin isim olsa. Ne kadar ayıp.

Neden günah olsun ki? Nüfusta yazmıyor, istediğin gibi seslen, ona karışmasın bari...

Öncelikle Merhaba hepinize
Oğlumun adına doğumdan önce eşimle karar vermiştik hem babasının ismini hemde benim istediğim ismi koyacaktık ama sonra eşimin annesi aklını çeldi kimse söylemez babanın adını diye ben direttim ama eşim kimlikte tek isim yazdırmış kimliği elime verdi bende o gün yemin ettim ismini hiç söylemeyeceğim diye oğlum 4.5 yaşında bir kez bile ismiyle seslenmedim.Kayınvalidem son zamanlarda buna takıldı bana diyorki çok günah adıyla çağır sizce günahmı ama ben yemin ettim ne yapmalıyım lütfen bana akıl verin :5:

bu kaynanaları ne yapmalı bilmiyorumm :( ne karışırsınız burnunuzu sokarsınız ki iki isim olsa noluyomuş anlamadığım. aynı sıkıntıyı bende yaşadım yeni hamileyken diyorki millete gelinim taaa nişanlıyken söylüyodu kız olursa senin ismini koyucam ayşe koycam, ve ben hiç hatırlamıyorum öyle dediğim neyse yani yerini yaptı ve eltimin oğlu var onun ismide kayınpederimin adı tek isim bide ekliyo iki isim olmaz ikinci söylenmez sadece ayşe olacak yani :) neyse ki kızım olmadı zaten oğlum oldu ve ismini yusuf talha koydum ama 10 gün ömrü varmış melek oldu :( neyse benden 2 ay sonra eltim doğum yaptı kızı oldu tabi ayşe koymadılar çünkü o isim bana tapulu ben koycam :) ve eltimin kızına iki isim koydular onun için şimdide kaynanam diyorki iki isimli çocuklar çok zeki oluyormuş ölünmü öldürün mü :9::9:

Gorumcemin kizi oldugunda bebegin halalari annemizin adini koyacagiz diye tutturup lohusa kadinla kavgaya tutustular oda ne yapti uc gunluk sezeryaniyla gitti nufusa kendi istedigi ismi koydu helal olsun onlara o zevki tattirmadi

En güzelini yapmış.

Günahmıdır bilemem ama yanlış bi tutum gibi geldi bana ad bi boncuk diyip kabullenmelisin ki 4.5 sene olmuş asıl suç eşinde bence herkes fikir söyler ama eşler kararverir 3 gün oruç tutup 3 fakiri doyurursanız tövbede edince yeminizi bozulur

bu kaynanaları ne yapmalı bilmiyorumm :( ne karışırsınız burnunuzu sokarsınız ki iki isim olsa noluyomuş anlamadığım. aynı sıkıntıyı bende yaşadım yeni hamileyken diyorki millete gelinim taaa nişanlıyken söylüyodu kız olursa senin ismini koyucam ayşe koycam, ve ben hiç hatırlamıyorum öyle dediğim neyse yani yerini yaptı ve eltimin oğlu var onun ismide kayınpederimin adı tek isim bide ekliyo iki isim olmaz ikinci söylenmez sadece ayşe olacak yani :) neyse ki kızım olmadı zaten oğlum oldu ve ismini yusuf talha koydum ama 10 gün ömrü varmış melek oldu :( neyse benden 2 ay sonra eltim doğum yaptı kızı oldu tabi ayşe koymadılar çünkü o isim bana tapulu ben koycam :) ve eltimin kızına iki isim koydular onun için şimdide kaynanam diyorki iki isimli çocuklar çok zeki oluyormuş ölünmü öldürün mü :9::9:

Ayy allah rahmet eylesin canım :( çok üzüldüm ama öteki dünyada sana sefaatci olacak inşallah.

Yok mu bu kayinvalideler hepsini al kazana koooooy -.-

Hahaha evlide değilim beni alacak yandı :P ama onun yerine doğdumdan beri babaannem kaynanalik yapıyor ismimden dolayı. .. deneyimliyim yani :P

Allah hayırlı evlatlar nasip etsin canım en kısa zamanda :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Baya baya yemin etmissin anlasilan,yani kefaret gerektiren yemin-i munakide etmissin. Kefaretini yerine getirerek bozabilirsin diye biliyorum. Yemin konusunu çalisirken boyle okumustum ilmihallerde yemin bahsini okumalisin. Kefareti de 10 fakiri doyurmak ya da giydirmek veya 3 gun oruc tutmak.

Koymak istediğimiz isimle seslenın çocugunuzada söyleyın kabul edecektır

Eşinizin yaptıgı cok vıcdansızca

Ben olsam bende aynı tepkiyi verirdim

Etrafınızdakı yakın ınsanlara da söyleseydınız keske onlarda sızın ıstedıgınız ısmı söylerlerdı.
Hala yapabılırsınız

Onlar analı oğullu kendı koydukları ısımle seslensınler

Son düzenleme:
Back
X