• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oğlumun ismi :(

Senin koymak istediğin isim neydi?
Birileri adını sorunca da mı söylemiyorsun adı Abdullah diye..
Bir de bu takıntı kinden dolayı mı, kızgınlığından mı, isme karşı takıntından mı?

Niye tartisiyosunuzki anlamadim, isim hakkindaki fikrini söylemis.
Ayrica bencede güzel bir isim degil, hattada baya eski bir isim, vede bir 15 sene sonra
Cocuk büyüyüncede o isme bencede cok bayilmiycak.

Şöyle ifade edeyim eski isim diyoruz da isim bu giysi değil ki. Tamam belki ben de iki kere düşünürüm koyarken ama her yeni doğanın ismi yeni isim olmak zorunda mı ben onu anlamadım. Yeni moda isim derken garip garip isimler çıkıyor. Ben nasıl ki onlarla dalga geçmiyorum. Ne biçim isim öyle de isim mi olur diye..
Benim tepkim begenmemesi değil elbette begenmeyebilir. Tepkim dalga geçer gibi olan tavır.. daha güzel bir şekilde ifade edilebilirdi. Ayrıca kimsenin kimseyi kovma hakkı yok burdan.

Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...

Şöyle ifade edeyim eski isim diyoruz da isim bu giysi değil ki. Tamam belki ben de iki kere düşünürüm koyarken ama her yeni doğanın ismi yeni isim olmak zorunda mı ben onu anlamadım. Yeni moda isim derken garip garip isimler çıkıyor. Ben nasıl ki onlarla dalga geçmiyorum. Ne biçim isim öyle de isim mi olur diye..
Benim tepkim begenmemesi değil elbette begenmeyebilir. Tepkim dalga geçer gibi olan tavır.. daha güzel bir şekilde ifade edilebilirdi. Ayrıca kimsenin kimseyi kovma hakkı yok burdan.

Senin terbiyesiZ demen çok mu doğru bir tavır? YAptığın yanlış isim eski isin ve anne istememiş ben de kimseye hakaret etmeden istediğimi yazdın beni siz mi denetleyeceksiniz? Ayrıca çocuklar yaşadıkları döneme göre yetiştirilmeli çevremizde var dede isimleri yüzünden insanlar çok sıkıntı çekiyor yok mahkeme yok yeni isim bir arkadaşım 30yaiında dedesi ölünce isim değiştirdi sevilmeyince sevilmiyor işte

Siderolites

Öncelikle Merhaba hepinize
Oğlumun adına doğumdan önce eşimle karar vermiştik hem babasının ismini hemde benim istediğim ismi koyacaktık ama sonra eşimin annesi aklını çeldi kimse söylemez babanın adını diye ben direttim ama eşim kimlikte tek isim yazdırmış kimliği elime verdi bende o gün yemin ettim ismini hiç söylemeyeceğim diye oğlum 4.5 yaşında bir kez bile ismiyle seslenmedim.Kayınvalidem son zamanlarda buna takıldı bana diyorki çok günah adıyla çağır sizce günahmı ama ben yemin ettim ne yapmalıyım lütfen bana akıl verin :5:

tövbe et, istediğin isme karar ver, dava aç (1 celsede isim eklenebiliyor) kimliğe ikinci ismi yazdır ve istediğin gibi hitap et. 4.5 yıl adını nasıl söylemeden durdun , inanılmaz..

Senin terbiyesiZ demen çok mu doğru bir tavır? YAptığın yanlış isim eski isin ve anne istememiş ben de kimseye hakaret etmeden istediğimi yazdın beni siz mi denetleyeceksiniz? Ayrıca çocuklar yaşadıkları döneme göre yetiştirilmeli çevremizde var dede isimleri yüzünden insanlar çok sıkıntı çekiyor yok mahkeme yok yeni isim bir arkadaşım 30yaiında dedesi ölünce isim değiştirdi sevilmeyince sevilmiyor işte

Siderolites

Bence algı meselesi isim mevzusu. Hala o isimler olduğuna göre bence eskimemiş. Neyse onu boşver fikir ayrılığı elbet olur ama benim Sözüm şahsına değil orada gülmene idi. O konuda fikrim hala aynı ama arkadaşın konusunu kirletmeyelim olur mu arkadaşım. Dediğim gibi şahsına değil tavra tepki gösterdim. Dalga geçmen bence hoş değil. Hakkını helal et.

siz o çocuğun annesisiniz ya annesi!nasıl sizin rızanız olmadan isim koyabilirler!ben olsam ben de onların koyduğu isimle seslenmezdim çünkü bir çocuğun ismine annesi ve babası karar vermeli ama aşkım, canım diye seslenmek de olmaz.keşke kendi istediğiniz isimle seslenseydiniz, kocanız öbür ismi eklemek istemiyormuş ama yine de istediğiniz isimle seslenseydiniz kimlikte yazmasa bile iki isimli gibi olurdu sonuçta çocuk sizden duya duya ona da alışırdı.hatta siz bunu bi deneyin bence, evet geç kalmışsınız ama çocuğunuz çok da büyük değil belki bir süre duyunca alışabilir sizin söylediğiniz isme de.

Son düzenleme:
Oğlumun adına doğumdan önce eşimle karar vermiştik hem babasının ismini hemde benim istediğim ismi koyacaktık ama sonra eşimin annesi aklını çeldi kimse söylemez babanın adını diye ben direttim ama eşim kimlikte tek isim yazdırmış kimliği elime verdi bende o gün yemin ettim ismini hiç söylemeyeceğim diye oğlum 4.5 yaşında bir kez bile ismiyle seslenmedim.Kayınvalidem son zamanlarda buna takıldı bana diyorki çok günah adıyla çağır sizce günahmı ama ben yemin ettim ne yapmalıyım lütfen bana akıl verin :5:

günah olup olmadığını bilmiyorum arkadaşım, kusura bakmasın bir çocuğun ismini vermek anneye düşer o kadar acısını zahmetini çekiyorsun
bende senin gibi birşey yaşadım oğluma benim isteğim isimle birlikte kyb ismi konuldu
ama eşim allahtan benim isteğim isim ile seslendi ama arada kyb ismi ile birlikte benim koyduğum isimle çağırıyorum evladımı
büyükler karışmasa olmuyormu bu işe yaa eskiden 3-5 çocuk doğururlarmış bol bol büyüklerin isimleri söylenirmiş ama şimdi öylemi 1-2 çocuk doğuruyoruz bıraksınlarda istedğimiz isimleri koyalım eğer onların ismini koyacak olsak zaten söylerdik onlara anlamıyorum bu inatlarını

Mahşerde her çocuk, konan ismiyle çağrılacaktır. Şayet çocuğun ismi kötü manaya gelen gayrimüslim ismi ise, mahşer halkı önünde isminden dolayı utanan çocuk,

'Allah beni doğuştan Müslüman olarak dünyaya gönderdi, sen neden bana kötü manaya gelen ismi koydun?' diye isim koyandan davacı olacaktır. İsmin manasının böylesine ehemmiyetinden dolayıdır ki, Peygamber'imiz kötü manaya gelen yabancı isimleri iyi manaya gelen Müslüman isimleriyle değiştirme örnekleri vermiştir. Mesela (Uzza putun kulu) manasına gelen (abdu'l-uzza)'yı, Allah'ın kulu manasına gelen (Abdullah) ile değiştirmiştir.

En fitil oldugum konulardan biri yeminle..

Eşimle ben koyduk kızımın ismini..Çift isimli birini ben birini eşim koydu...ne kendi aileme ne de eşimin ailesine danıştım..Umuruma bile gelmedi..

ayrıca oğlunu okula gönderceksın yakında..

bu ısı hemen çözmen lazım..zıra mecbur ögretmenıne kımın annesı olduğunu söylıceksın:)

Ayni olayi bende yasadim.Bende kizimin ismini hem kayinvalidemin hem de benim istedigim ismi koyacaktik.dogumda 2 gun hastanede yattim.O sirada benim esiminde fikri degisti ve kimlige sadece kendi annesinin ismini yazdirdi.Bende kizima ismiyle hic hitap etmiyorum.Benim kizimda 4aylik.

Esinin yaptigindan gunah degil..
9 ay tasimissin oncelik senindi.Ha karar veremezsin tamam ama rizani almadan boyle basina buyruk isim koymasi anlamsiz.Ne diye cagiriyorsun cocugu???? Okula baslamadan hallet bence:34:

Ayni olayi bende yasadim.Bende kizimin ismini hem kayinvalidemin hem de benim istedigim ismi koyacaktik.dogumda 2 gun hastanede yattim.O sirada benim esiminde fikri degisti ve kimlige sadece kendi annesinin ismini yazdirdi.Bende kizima ismiyle hic hitap etmiyorum.Benim kizimda 4aylik.

Bu işin çözümü ismin söylenmemesi değil. Eğer alışamayacağını düşünüyorsan çocuğunun ismine daha olay tazeyken el at. Bak arkadaş geç kalmış ama sen daha bebekken istediğin ismi eklettirirsen diğer ismi 2. planda kalır. Sen kendi istediğin isimle hitap ediyor musun kızına?

Kaynanan cok meraklıymış isim koymaya kendi doğursaydı da koysaydı madem.
En sinir olduğum şeydir.
Ciddi anlamda yuvanın huzurunu bozar.
yani dıdısının dıdısı gitmiş ismine karışıyor.
o çocugu 9 ay annesi karnında tasıyorsa isim koymak onun ve esinin hakkıdır.

4 buçuk yıl ağzından kaçmaması çok ilginç :S

Ama o eşle kv elimden çok çekerdi var ya atılan kazık öyle böyle değil!

Bence eşinle konuş ve yasal olarak kullandığın ismi de nüfusa eklet. Aksi halde ilerde çocuk için de bu karmaşa sorun olacaktır.

esiniz belliki ikilemde kalmis ve gonlunden gecen ismi yazdirmis size danismadan bunu yapmasi tabiki hos degil tavir alabilirsiniz cokta haklisiniz peki neden bu ofkenizi oglunuza empoze ediyorsunuz bunu anlamadim. ileride oglunuz buyuyecek akli erecek ve gereksiz sekilde adindan belkide rahatsızlık duya cak. ben sizin davranisinizi ayipladim sahsen tavrinizi esinize yapin isime değil.ve adida cok guzelmis adiyla varolsun abdullah... allah bagislasin.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Hangi ayette yazıyormuş o günah :ssz: Kendi koymayı istediğiniz isimle seslenseniz ?

Bir yakinim tam da bu sebeple bosandi. ( tabi biz bunu biliyoruz sebep olarak başka seyler varsa bilemem)
babannenin adi oldukca eski ve kotu anlamli.
ortada hic oyle bir sey yokken baba gidip sadece bu ismi yazdiriyor.
ve anne kimligi tamamen tesaduf sonucu bir cekmecede buluyor.
cok.sinir bozucu malesef.
O yakinim kizina hep kendi istedigi isimle seslendi, biz de oyle.
Cocuk 8 yasindayken de kimligine mahkemekarariyla ekletti.

Back
X