• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oğlumun ismi :(

Günah mı bilmiyorum ama eğer öyle olsaydı peygamber efendimizin zanında babalarına çocuğunun ismiyle hitap vardı buna künye denir peygamber efendimizede oğlu Kasım'ın ismiyle yani eb-ul Kasım denirmiş günah olsa böyle söyletmezdi deyilmi ayrıca kv nizin yaptıgı ayıp eşinizin ki katmerli ayıp söyleme sen

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

canım benim,çocuk sizin değil mi istediğin ismi kullanırsın kaynana ne karışıyo senin içinden hangi ismi söylemek geliyosa onu söyle boşver onu bunu,günahta değil bence bizim komşu köyde doğmuş babasıda o sıra çarşıya gelmiş yani daha çocuk doğmadan :) .gelmişken çocuğun nüfus cüzdanınıda çıkartayım diyip nüfus cüzdanını çıkartmış ismini ''cennet'' yazdırmış,köydede bebek doğunca ebesi kendi ismini vermiş çocuğa ''hülya'' koymuşlar adını nüfusta vekulağına söylenen isim cennet'ti ama herkes hülya diyordu ne var bunda.sende çocuğuna hangi ismi kullanmak istiyosan onu kullan boşver kafana takma KAYNANATÖRÜ :1::1:

eşinizin yaptığı hiç hoş değil.
ama olan da olmuş...

oğlunuzun ismi kötü de değil ayrıca.
hatta Abdullah ismi oldukça anlamlı ve güzel bir isim bence.

Günah kısmını bilemem de
benim adımı da annem hiç söylemez belli bir yaşa kadar babam da hiç söylemedi sonra bir gün kavga ettim babam söylüyor artık
ama annem hala söylemiyor ayda yılda bir birine benden bahsederken söyler ismimi
hikaye nedir bilmiyorum
ismimi kim koydu diye sorduğum da
babam "annenle teyzen koydu" diyor
annem "baban koydu" diyor
ortalık malı bir ismim var yani affedersiniz daha kimin koyduğu belli değil
ve bu benim ciddi anlamda psikolojimi bozuyor, canımı acıtıyor
lütfen evladınıza bu kötülüğü yapmayın
ne olduysa oldu acısını çocuğunuzdan çıkarmayın
yarın "anne neden ismimi hiç söylemiyorsun" dediğinde ne cevap vereceksiniz ?
vereceğiniz cevap çocuğunuzu ne kadar tatmin edebilecek ?
Lütfen iyi düşünün ben aynı şeyi yaşadım ve yaşıyorum oğlunuzun aynı sıkıntıları çekmesini hiç istemem

cnm senin iş de zor yaa nie öyle olmuş tam bi cvp isteseydin yüzleştrip we ismin ne sen sewmiyomusun ismini peki

yapılan büyük bir haksızlık olsada boşverin dert etmeyin kendinize sonuçta ismi ne olursa olsun o sizin canınız ...benim eşimde benim istediğim ismi değilde kendi istediği ismi koydu kızıma almış gelmiş nufus cüzdanını karşıma sanki o taşıdı karnında uykusuz gecelerinde de o baktı ikinci bebekte sen koyarsın dedi bide ama Rabbim ikinciyi nasip etmedi bize ....ama umursamıyorum aşkım canım balım desemde ismiyle seslendiğimde oluyor ...yavrunuzda artık 4,5 yaşında yarın öbürgün sokakta oynasa istediğiniz kadar canım diye bağırın duymaz malum oyundan etrafa kulakları tıkanıyo ancak adıyla çığrınıyorum ben ...yemin bozma kurallarıda var 10 fakir doyurma yada 3 gün oruç tutma gibi hangisine gücünüz yeterse yapar yeminin yükünden de kurtulmuş olursunuz ....

cnm senin iş de zor yaa nie öyle olmuş tam bi cvp isteseydin yüzleştrip we ismin ne sen sewmiyomusun ismini peki

İsmim şeyda bilmem seviyorum galiba fazla kimsede yok çünkü bu isimden
tam sebebini bilmiyorum canım bilmek de istemiyorum
onlar herhangi bir konuda hiçbir zaman anlaşamadılar ki
isim konusunda anlaşsınlar
piyango bana vurmuş işte
umurumda değil artık anneme de sormuyorum niye söylemiyorsun diye
kendisi bilir
sorgulamıyorum artık ben düşünmekten yoruldum
takmıyorum artık o yüzden neyse ne.

Bazı arkadaşlar git istediğin ismi eklettir demiş ama bunun için biraz geç kalınmış diye düşünüyorum. :26: Hani en başında eşiniz yalnız o ismi yazdırdığında yemin etmişsiniz ya ondan sonra ismiyle seslenmemek yerine kendi istediğiniz isimle seslenip çocuğa da benimsetseymişsiniz. Şimdi çocuğun hiç bilmediği bi ismi daha kimliğine yazdırırsanız bocalayabilir.. :44:

Buradan çıkarmamız gereken ders o nüfus cüzdanı çıkarma işi babalara bırakılmayacak anlaşıldı
baksanıza ne kadar çok kafasına göre isim yazdıran baba var
en iyisi kendi işimizi kendimiz halledelim

Günah kısmını bilemem de
benim adımı da annem hiç söylemez belli bir yaşa kadar babam da hiç söylemedi sonra bir gün kavga ettim babam söylüyor artık
ama annem hala söylemiyor ayda yılda bir birine benden bahsederken söyler ismimi
hikaye nedir bilmiyorum
ismimi kim koydu diye sorduğum da
babam "annenle teyzen koydu" diyor
annem "baban koydu" diyor
ortalık malı bir ismim var yani affedersiniz daha kimin koyduğu belli değil
ve bu benim ciddi anlamda psikolojimi bozuyor, canımı acıtıyor
lütfen evladınıza bu kötülüğü yapmayın
ne olduysa oldu acısını çocuğunuzdan çıkarmayın
yarın "anne neden ismimi hiç söylemiyorsun" dediğinde ne cevap vereceksiniz ?
vereceğiniz cevap çocuğunuzu ne kadar tatmin edebilecek ?
Lütfen iyi düşünün ben aynı şeyi yaşadım ve yaşıyorum oğlunuzun aynı sıkıntıları çekmesini hiç istemem

Büyükler arasında olumsuzluklar olmuş olan size olmuş. Bi atasözü var da neyse.. inşaallah düzelir üzüldüm :(

Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...

ayyy ne kötü bi durumn ya afedersin yırtınarak doğuracam ismine onlar karar verecek yok öyle...valla en iyisini yapmışsın ne günahı aalla sen bi tarafından uydurmuş........

Gayet terbiyesiz ve ergen buldum tavrınızı. Isimle dalga geçeceksen takılma diyor muyum size.. kimin takılacağına siz mi karar veriyorsunuz

Niye tartisiyosunuzki anlamadim, isim hakkindaki fikrini söylemis.
Ayrica bencede güzel bir isim degil, hattada baya eski bir isim, vede bir 15 sene sonra
Cocuk büyüyüncede o isme bencede cok bayilmiycak.

Büyükler arasında olumsuzluklar olmuş olan size olmuş. Bi atasözü var da neyse.. inşaallah düzelir üzüldüm :(

Ben alıştım canım artık boşver
bizi yaşam tarzımız bu
bir olay olur annem babama babam anneme atar suçu
artık düzelmez
böyle gelmiş böyle gider...

Oyle bir gunah yok tabii de cocugun psikolojisi acisindan kullanin ismini annesinden duymak ister. Milletin hatasini sucunu cocugunuzdan cikarmayin

İsmim şeyda bilmem seviyorum galiba fazla kimsede yok çünkü bu isimden
tam sebebini bilmiyorum canım bilmek de istemiyorum
onlar herhangi bir konuda hiçbir zaman anlaşamadılar ki
isim konusunda anlaşsınlar
piyango bana vurmuş işte
umurumda değil artık anneme de sormuyorum niye söylemiyorsun diye
kendisi bilir
sorgulamıyorum artık ben düşünmekten yoruldum
takmıyorum artık o yüzden neyse ne.

cnm boşwer takma we şeyda çok güzel bi isim benim 2 tane arkdşm war seyda onlarda çok sewer isimlerini

cnm boşwer takma we şeyda çok güzel bi isim benim 2 tane arkdşm war seyda onlarda çok sewer isimlerini

Çok teşekkür ederim
ismimle ilgili bir sıkıntım yok zaten çok şükür
ama işte anne babanın tavrı
ve isim hikayesinin saçmalığı vs.
canımı sıkan bunlar ama artık çok da ilgilenmiyorum
ben de bir yetişkinim artık
kızsam annemle tartışsam ne işe yarayacak
annem şu yaşımdan sonra beni ismimle çağırsa ne olacak
elime ne geçecek hiç.

oğlumun ismi Abdullah

esinize ve ailesine kızın haklısınız bencillik yapmıslar.ancak abdullah ismini cagırın kayın pederi düsünerek degil peygammberimizin en sevdigi isim oldugu için peygamberimizn babasının ismi oldugu için abdullah ismini sevin ve cocugunuzu cagırın ismiyle, bunu söylerkende esine ve ailesine bu ismi bunu kastederek düşünerek severek cagırdıgınızı defalarca söyleyin. benim esim allah varhamileyken dogdu zaman koyarız deyince korkuyordun kendi kafasına göre olacak diye oglum dogdu ben arda olcak askım lütfen cok istiyorum dedim eve geldigim gün kaynanam bize niye sormuyon oglum nurulah koy bak falan dedi esim tamam tamam dedi gitit nufusta aradı askım arda yazdırıyorum dedi nuri içinden geciyordu tekrar tekrar yazdırıyorum dedi bende o anada esimin bu anlayısına askım nuri arda yazdr dedim eminmisin istiyormusun dedi vs yazdrdı eve nasıl mutlu geldi askım bana süprizin oldu dedi fakat kaynanamlar hoslanmadı bu duruma esimin yalnız bana sorması yanlışmış:1::1: ama ben esim için, babasının ismini koydurdum.:1: sonuc herkes arda diyor.

Madem böyle bir emrivaki var, sen de istediğin isimle hitap edecektin oğluna kendi ailene de o şekilde tembihleyecektin.

Eşine de madem emrivaki yaptın ben de yapıyorum diye direterek 2. isim ekletmek için mahkemeye başvuracaktınız. İlk zamanlar eşin olabilir falan derken olay soğumamışken olacaktı bu iş. Bundan sonra da olabilir okula başlamadan halletmek gerek ki sorun olmasın. Olmayacak bir iş değil. Eşin hem yanlış yapmış hem inat davranıyor sen annesin çocuğunun üzerinde hakkın var.

Bu arada Abdullah eski ama anlamlı ve güzel bir isim. Senin koymak istediğin isim neydi canım?

Öncelikle Merhaba hepinize
Oğlumun adına doğumdan önce eşimle karar vermiştik hem babasının ismini hemde benim istediğim ismi koyacaktık ama sonra eşimin annesi aklını çeldi kimse söylemez babanın adını diye ben direttim ama eşim kimlikte tek isim yazdırmış kimliği elime verdi bende o gün yemin ettim ismini hiç söylemeyeceğim diye oğlum 4.5 yaşında bir kez bile ismiyle seslenmedim.Kayınvalidem son zamanlarda buna takıldı bana diyorki çok günah adıyla çağır sizce günahmı ama ben yemin ettim ne yapmalıyım lütfen bana akıl verin :5:

Ya tabiki sizin istediğiniz isimde koyulmalıydı ama bana biraz yersiz bir inatmış gibi geldi ..

oğlumun ismi Abdullah

Abdullah gayet güzel bı ısım..ağırlığı heybetı olan bı isim..

bence hiç canınızı sıkmayın..tanıdığım butun Abdullahlar özguvenlı,güçlü ve saygın ınsanlardır..

sızın oğlunuzda öyle olur inşallah..

Back
X