- Konu Sahibi balkonkusu
-
kura olayı hiç aklıma gelmedi sormadım.. öğretmen sormuş kim ssntrnç kulübüne gitmek ister diye hepsi el kaldırmış aralarından seçmiş öyle dedi öğretmen ama ne hikmetse işte benim oğlumun seviyesinde olanlar değilde bi önde olanlar seçilmiş..
Eğitimciler boşuna yaz aylarında eğitime tabi tutulmuyor 3 ay tatil bitiyor,eksikleri çok demek ki,eğitim şart!
ya ona bakarsan herrrrr meslekte var iyisi kötüsü...doktorunda hakiminde iyisi kötüsü vardır..ancak bu devirde öğretmen olmak gerçekten zor 4 yıl okuyorlar kpssye hazırlanıyolar ta doğuya atananlar var hiç kolay değil.hala eğitimdenmi bahsediyosunuz:S
doğu orasıda vatan toprağı fark insanlar fakir,cahil öğretmen olurken bunu bile bile kabulleniyorsunuz ,neden rahatsız oluyorsunuz?
ya ona bakarsan herrrrr meslekte var iyisi kötüsü...doktorunda hakiminde iyisi kötüsü vardır..ancak bu devirde öğretmen olmak gerçekten zor 4 yıl okuyorlar kpssye hazırlanıyolar ta doğuya atananlar var hiç kolay değil.hala eğitimdenmi bahsediyosunuz:S
doğu orasıda vatan toprağı fark insanlar fakir,cahil öğretmen olurken bunu bile bile kabulleniyorsunuz ,neden rahatsız oluyorsunuz?
Eğitim bir süreçtir, hayat boyu devam eder.Bundan 10 sene önceki sosyal yapıyla bugünü karşılaştırrsanız mutlaka farklılıkları görürsünüz, buna bağlı olarak da eğitim sistemi ve kullanılan yöntemler sürekli yenilenip geliştiriliyor.Yine aradan geçen zamana bağlı olarak şunu söyleyebilirim ki bugün 10 yaşında olann bir çocukla 10 sene önce 10 yaşında olan çocuğun bir olduğunu kesinlikle söyleyemeyiz.
Doğal olarak öğretmenlerin de bu sürece ayak uydurmaları için eğitim almaları şart.Bunun iyi kötü olmakla alakası yok, bir öğretmen şu an mükemel bile olsa değişime ayak uyduramazsa yerinde sayar ve geriler.
Ayrıca her mesleğin zorlukları var ve insanlar bunları bilerek seçim yapıyor.Ne yazık ki kpssyi kazanmak ya da atanabilmekle iş bitmiyor.Bu zorlukları yaşamış olmakla iyi bir öğretmen olmanın bir ilgisi yok.Her meslekte olduğu gibi öğretmenlikte de kendini geliştirmek önemli.
Şu öğretmenlerin tatilinde gözü olan bakanlar neden kaçırılan öğretmenler için hiç konuşmazlar çok merak ediyorum
Tinkerbell,harika bir örnek olmuş ama ne yazık ki ender..
Okulda sevilen bir tiptim,hem çalışkandım ama fazlasıylada yaramazdım.
Böyle olunca ilgi hep üstünüzde oluyor iyi veya kötü,bende ilgiyi çok severdim o da ayrı mevzu.
Yani hem başarılı olduğum için hem de sorun çıkarttığım için öğretmenlerin özenine maruz kalıyordum.
Sınıfra yemin ederiyorum öğretmenin varlığından sadece yoklama ile haberdar olduğu tipler vardı.
Bu onların kabahati değil herkes girişken olamaz,evde sorun vardır,anen baba kavga ediyordur çocuk sorunludur vs..
Bu durumda görev öğretmene düşer,o çocuğu kabuğundan çıkartmak gerekir.
Üzgünüm ama bütün öğretmenler çocukları ayırır..
Kimi kir pas içinde olan gariban ailelerinin çocuklarını kollar sever kimi zengin temiz anası babası eğitimli olanı kayırır.
Kimi lisede yakışıklı olanı kayırırken erkek öğretmen lisenin en popüler kızlarını asla incitmez.
Hayat da böyle yani okulda böyle değil sadece,hee yaş ufak olunca etkiler kalıcı oluyor elbette..
ilkokulda öğretmenim annemi çağırıp bu kız okumaz demiş :)
annem ağlıyor tabii nasıl okumaz diye ,sınıfta sınıfın zenginlerine özel ders verirdi öğretmen haftasonları okulda.
babamda kavga günah zorla beni de dahil ediyor.
anadolu lisesine hazırlanıyoruz o zaman ilkokuldan sonra sınıfta bir tek ben kazandım !!
öğretmenin kazancağına garanti ettiği diğer zengin çocukları kazanamadı.
sonra o öğretmeni yıllar sonra gördüm ,anlattım..
kızı da okuyamamış başarısız olmuş vs..
aldığı veballerdendir herhalde..
böyle öğretmenlerde var ne yazık ki,annem babam cahil tipler olsaydı ben şimdi ilkokul mezunu biri olabilirdim.
o ne olduğu belirsiz kadın yüzündne katiyyen hakkımı helal etmem.
öğretmenlik dünyanın en kutsal mesleklerindne biri,hakkıyla yapamıyorsan bırakcaksın kimsenin hayallerini yıkmayacaksın..
Diğer yazdıklarına bişey demeyecegim belki böyle düşünenler de vardır onada bişey demeyecegim ama birazcık haber izlersen 4 aylık bir bebegin nasıl babasız kaldıgını ve 12 ögretmenin köyden ilçeye geçerke kaçırıldıgını gece en güvenli zennettikleri lojmanlarından kacırıldıgını öğrenirsin. Söylenecek çok sey var ama hem ceza almak istemiyorum hem de yeri burası değil madem ögretmenlerden şikayetçisin bu kdr biz bi elimiz yagda bi elimiz balda 3! ay tatille yasayıp gidiyoruz sende okusaydında daha iyisini yapaydın. Kimse dört dörtlük değil de kimsenin de böyle saldırmaya alakasız şeyler söylemeye hakkı yok..
ortam gerildi biraz ..benim sinirim geçti birazcık öğretmene karşı bakalım zaman ne gösterecek biraz gözlemlemeye devam edeceğim..aynı şey olursa bu sefer ciddi şekilde kızdığımı belli edeceğim.
bence ikinci seferi beklemeyin. çünkü ikinci seferde daha fazla kızgın olucaksınız buda öğretmeninizle iletişiminizi engelleyecek. hazır sinirlerinizde yatışmışken konuşmanız daha iyi gibi geldi bana.
merake ttim okuma yazmayı öğrettik demişsin ...şu anki sitem de okuma yazma eğik el yazısı şeklinde ...kardeşinize bu şekilde mi öğrettiniz..:44:
Dediğim çıktı !dediğim dedik öğretmenlerden eminim çocuğuda yoktur,bunlardan çok var,sorun çözmezler! Veli gelmezse ancak veli ilgenmiyor demeyi bilirler ,eğitim bakanı haklı! Öğretmenler için eğitim şart
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?