- Konu Sahibi balkonkusu
-
bu nasıl bir genelleme böyle hayretler içinde kaldım.... yazık gerçekten yazık ...
geriye dönüp bakıyorum da 10 yılldır bu işe emeğimi veriyorum.. yeri geliyor eşimi, çocuğumu ikinci plana atıp önce öğrencilerim diyorum ... ellerinden gelse öğretmen milletini bir kaşık suda boğmaya bu kadar meraklı bir topluluğa rağmen işim diyordum ama 10 senede anladım ki ağzımızla kuş tutsak bile kimseye yaranamıyoruz .... öğretmenin çocuğu yoktur aslında bu avantajdır çünkü ev, eş çocuk gibi sorumluluğu yoktur öğrencilerine daha fazla vakit ayırır ama çocuğu yok diye duygusuzlukla suçlanır, eşi çocuğu olur ister istemez sorumlulukları artar ve bir taraftan fedakarlık yapmak zorundadır ki ihmal ettiği genelde eşi ve ailesidir ama yine de yaranılmaz ...ne öğrenciye ne de veliye(( hoş işimi başkalarını memnun etmek için yapmıyorum ama yine de bu kadar öğretmen düşmanlığını kaldıramıyorum.....
eğitimin e' sinden dahi anlamayan birileri bakan olmuş bunu kimse görmez, yaptığı haksız tayinleri , yıktığı yuvaları kimse görmez ama öğretmenini yani personelini aşağılayınca herkes tarafından şak şaklanır.... ne diyeyim Allah sonumuzu hayretsin...
Söylediklerinize tamamen katılıyorum.Bana damdan düşen getirin misali;milli eğitim bakanının bile eğitimden,öğretmenden,öğrenci profilinden bihaber olduğu ülkede sıradan bir vatandaşın bu tür yorumları şaşırtıcı olmasa gerek.4 yıl yüksekova da çalıştım.Oradaki öğrencilerimin yeri hala bambaşkadır.Ne yazık ki yüksekova nın öğrettikleri de.2 yıl oluyor geleli,hala havai fişek sesinde yerimden zıplarım,bu psikolojidir bir de kar kalan.herkesin oturduğu yerden ahkam kesmesi ne kolay,gerçekten yazık..
ooo bacım ne var bunda sen öp başına koy benim kızım 5.sınıf öğretmenimiz kötü kinci bir adam biz birkaç ez milli eğitime şikayet ettik ama diğer veliler korktu çocuğumuza kafayı takar diye daha 2 gün önce sınıftan bi kıza sen okumayı düşünmüyosan ananla babana söyle seni eversin demiş yani biz 5 sene bitirdik böle bi öğretmenle bence öğretmen olmak için psikolojik bir sınav olmalı puan değil o sabır o merhamet duygusu olmalı daha neler varda boşver Allahından bulsun diyorum
ooo bacım ne var bunda sen öp başına koy benim kızım 5.sınıf öğretmenimiz kötü kinci bir adam biz birkaç ez milli eğitime şikayet ettik ama diğer veliler korktu çocuğumuza kafayı takar diye daha 2 gün önce sınıftan bi kıza sen okumayı düşünmüyosan ananla babana söyle seni eversin demiş yani biz 5 sene bitirdik böle bi öğretmenle bence öğretmen olmak için psikolojik bir sınav olmalı puan değil o sabır o merhamet duygusu olmalı daha neler varda boşver Allahından bulsun diyorum
oyyyyy canım Benimmm içerlemez olur mu nasıl üzülürrr.. Ben de öğretmenim, geçen yıl köyde görev yaptım. gerçekten öğretmenden önce insan olmak, emekçi olmak, eğitimci olmak lazım.. sevgi dolu Bi yüreğin ve sabrın yoksa yapmayacaksın Bu işi.. çaliştiğim köyde Bi öğretmen vardi nasıl azarlar aşağilardi çoculardi.. içim ezilirdi.. çok kötü kokuyolar diye sürekli şikayet ederdi.. Ben seviyorum valla mesleğimi.. o yüzden 3 yıldır atanmaya çalişiyorum.. Bi çocuğun yüzünde ufacık Bi tebessüm görmek Beni öyle mutlu ediyor ki.. görev yaptiğim okulda "örtmenim türk müsünüz kürt müsünüz" diye Bi soru sormuştu kadir diye Bi öğrencim, " insanım yetmez mi" demiştim.. " allahına kurban örtmeniiiiiiiiiiiim" diye Boynuma atlamişti.. hiç çıkmaz aklımdan.. evet keşke sistemimiz öğretmenlerin atamasını yaparken kpss yerine sabrına , sevgisine, insanliğina yönelik Bir sınav yapsa.. keşke..
rica ediyorum genelleme yapmayın. söylediklerinizde haklı olabilirsiniz ama bu bütün öğretmenlerin böyle olduğu anlamına gelmez.
oyyyyy canım Benimmm içerlemez olur mu nasıl üzülürrr.. Ben de öğretmenim, geçen yıl köyde görev yaptım. gerçekten öğretmenden önce insan olmak, emekçi olmak, eğitimci olmak lazım.. sevgi dolu Bi yüreğin ve sabrın yoksa yapmayacaksın Bu işi.. çaliştiğim köyde Bi öğretmen vardi nasıl azarlar aşağilardi çoculardi.. içim ezilirdi.. çok kötü kokuyolar diye sürekli şikayet ederdi.. Ben seviyorum valla mesleğimi.. o yüzden 3 yıldır atanmaya çalişiyorum.. Bi çocuğun yüzünde ufacık Bi tebessüm görmek Beni öyle mutlu ediyor ki.. görev yaptiğim okulda "örtmenim türk müsünüz kürt müsünüz" diye Bi soru sormuştu kadir diye Bi öğrencim, " insanım yetmez mi" demiştim.. " allahına kurban örtmeniiiiiiiiiiiim" diye Boynuma atlamişti.. hiç çıkmaz aklımdan.. evet keşke sistemimiz öğretmenlerin atamasını yaparken kpss yerine sabrına , sevgisine, insanliğina yönelik Bir sınav yapsa.. keşke..
geçen günde kızım ana sınıfına gidiyor ve öğretmeni herkese şeker dağıtmış benim kızıma vermemeiş ..evde söyledi tabi baya bi içlenmiş.hemen ertesi gün konuştum ...vermediğim kaldımı demiş bizimkide sesini çıkaramamaış ..peki nasıl dağıtıyosun sen bu şekerleride benimki atlanıyo havayamı atıyonda birisi alıyo birisi bakıyo..o durumada çok sinirlendim..gittim söyledim çocuğumun arkasında olduğumu bilsin ayrım yapmasına göz yummadığımı görsün diye konuştum..
Ereninannesi sonuç ne oldu, öğretmenle konuştunuz mu?
evet canım konuştum dün.. kasıtlı olarak almama gibi bi durum yok dedi sınıfa sormuş kim sntrnç kulübüne gitmek ister diye hepsi parmak kaldırmış aralarından seçmiş...oğlumun durumuyla ilgili ayrıntılı olarak konuştuk .ona göre çocukta hata. çok agresifmiş işte işine gelen yerde kıyaslama yapıyomuş kulübe seçilenleri değiştiremezmiş..< ki bn öyle bişey asla istemedim < ...
Canım ben anasınıfı öğretmeniyim.Şekerleri havaya falan atmaz.Ama hangi etkinlik saatnde dağıttığı önemli.Yani serbest zamanda(çocuklar oyuncak oynarken) dağıttıysa atlamış olabilir.Kaldı ki siz öğretmenle konuşmak yerine bence kızınızla konuşun.Öğretmeniyle herşeyi konuşabileceğini ona karşı rahat davranması gerektiğini anlatın önce.Buna benzer bi olay benimde başıma geldi.Sınıfım 26 kişiydi.Yardımcım dağıttı beslenmeleri.Bende inanın 5 6 kere sordum beslenmesi olmayan varmı ? Filiz ablanız herkese verdi mi diye ? O kadar kalabalıkta tıkış tıkış çocuğun içinde fark etmemişiz.Onu da geçtim 5 6 kere sormama rağmen çocuk cevap vermiyo.Neyse bu çocuk gitmiş annesine demiş ki anne öğretmenim bana beslenme vermedi ! Ne yani ben 25 çocuğu seviyorum o çocuğu sevmiyo muyum şimdi ? Siz zaten ufak detaylarda çocuğunuzun arkasında olduğunuzu belirtmek için okul yollarını aşındırırsanız.Oğlunuz haklı öğretmenini şikayet etmekte.Elbette ki hakkını arayın ve ezdirmeyin ama yazdıklarınızdan şu çıkıyo 'oğlumun öğretmeni ayrım yapıyo,ama kızımınki de yapıyo hep benim çocuklarımı bulur zaten dertler' Neden acaba ?? Biraz rahat olun ve sakin düşünün.Yani öğretmen evet ama oda insan.Sürekli neden şöyle yapın neden böyle yaptın denmesi için o kadar eğitim almadık.Fikrinizi söyleyin elbette ama.Çocuk annenin kendisi için bişeyler yaptığını görünce sürekli şikayette ediyo olabilir yani.
iyide arkadaşım canım hocam hakkınızı yiyemeyiz genelleme tabiki yanlış bende katılmıyorum genelleme yapılmasına ..sonuçta bu milletin çöpçüyede ihtiyacı var valiyede kaymakamada herkes işini layığıyla yapsa kimse kimsenin hakkını yeme se herkes memnun olurdu şimdi yüksekovada görev yapanla bizim burda görev yapan arasında dağlar kadar fark var...kelle koltukta pisikolojiyle o öğrencilere ne kadar faydalı olunabilir ..tebrik ediyorum o öğretmenlerimizi...ayrım yapıyolar malesef bu gün öğretmeni resmen dedi kusura bakmayın bn o 3 öğrencinin hakkını yiyemem diye ..ee benim çocuğumun hakkını yemiş olmuyomu..bikere bile resminiasma yok bi yazısını taktir etme yok sonuçta çocuk bu övülmeyi ilgi görmeyi istiyor..
Bunu da anlatayım bari ben ilkokulun bir kısmını Muş'ta okudum..Hani bazı öğretmenlerimizin sadece kendileri gidiyormuş gibi anlattıkları o memleketlerde.Halbuki devletin polisi,mühendisi,askeri,doktoru da gider ama bu kadar tantana yapmaz.Sanki eğitim fak. girerken sözleşme yapmıştır öğretmen doğu'ya gitmem diye.. Anlamıyorum memursanız mecbursunuz gideceksiniz şark görevi bu,istemiyorsunuz bırakacaksınız öğretmenliği,,bu kadar abartılacak ne var anlamadım..
Burada bazı öğretmenler diye kastettiğiniz ben miyim?Eğer öyle ise tantana yaptığımı yada abarttığımı düşünmüyorum.Kendi tercihimle gittim yüksekova ya.çok şey de öğrendim bize yansıtılanlardan farklı olarak,büyüdüm...ben öğretmenin doğuda ne işi var;asker,polis,doktor dururken demedim,elbette ülkemin her yerinde birileri görev yapacak...bir de şark görevi sadece doğuda yapılmaz.Doğuda olmayan çoğu ilde şark bölgesi kabul edilen bölgeler vardır,durumu doğudan kötü olan.eksik anlattım sanırım, öğretmenler doğuya gitmesin diye düşünmüyorum.sadece genelleme yapılmasına,biliyordunuz tıpış tıpış gideceksiniz gibi bir üsluba karşıyım o kadar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?