oğlumun öğretmeni sinirlerimi bozdu. konuşmalımıyım.

Söylediklerinize tamamen katılıyorum.Bana damdan düşen getirin misali;milli eğitim bakanının bile eğitimden,öğretmenden,öğrenci profilinden bihaber olduğu ülkede sıradan bir vatandaşın bu tür yorumları şaşırtıcı olmasa gerek.4 yıl yüksekova da çalıştım.Oradaki öğrencilerimin yeri hala bambaşkadır.Ne yazık ki yüksekova nın öğrettikleri de.2 yıl oluyor geleli,hala havai fişek sesinde yerimden zıplarım,bu psikolojidir bir de kar kalan.herkesin oturduğu yerden ahkam kesmesi ne kolay,gerçekten yazık..

iyide arkadaşım canım hocam hakkınızı yiyemeyiz genelleme tabiki yanlış bende katılmıyorum genelleme yapılmasına ..sonuçta bu milletin çöpçüyede ihtiyacı var valiyede kaymakamada herkes işini layığıyla yapsa kimse kimsenin hakkını yeme se herkes memnun olurdu şimdi yüksekovada görev yapanla bizim burda görev yapan arasında dağlar kadar fark var...kelle koltukta pisikolojiyle o öğrencilere ne kadar faydalı olunabilir ..tebrik ediyorum o öğretmenlerimizi...ayrım yapıyolar malesef bu gün öğretmeni resmen dedi kusura bakmayın bn o 3 öğrencinin hakkını yiyemem diye ..ee benim çocuğumun hakkını yemiş olmuyomu..bikere bile resminiasma yok bi yazısını taktir etme yok sonuçta çocuk bu övülmeyi ilgi görmeyi istiyor..

ee hadi bakalım buyur burdan yak ..bi öğretmen nasıl böyle bi kelime kullanır..onun görevi o öğretecek...

ee hadi bakalım buyur burdan yak ..bi öğretmen nasıl böyle bi kelime kullanır..onun görevi o öğretecek...

oyyyyy canım Benimmm içerlemez olur mu nasıl üzülürrr.. Ben de öğretmenim, geçen yıl köyde görev yaptım. gerçekten öğretmenden önce insan olmak, emekçi olmak, eğitimci olmak lazım.. sevgi dolu Bi yüreğin ve sabrın yoksa yapmayacaksın Bu işi.. çaliştiğim köyde Bi öğretmen vardi nasıl azarlar aşağilardi çoculardi.. içim ezilirdi.. çok kötü kokuyolar diye sürekli şikayet ederdi.. Ben seviyorum valla mesleğimi.. o yüzden 3 yıldır atanmaya çalişiyorum.. Bi çocuğun yüzünde ufacık Bi tebessüm görmek Beni öyle mutlu ediyor ki.. görev yaptiğim okulda "örtmenim türk müsünüz kürt müsünüz" diye Bi soru sormuştu kadir diye Bi öğrencim, " insanım yetmez mi" demiştim.. " allahına kurban örtmeniiiiiiiiiiiim" diye Boynuma atlamişti.. hiç çıkmaz aklımdan.. evet keşke sistemimiz öğretmenlerin atamasını yaparken kpss yerine sabrına , sevgisine, insanliğina yönelik Bir sınav yapsa.. keşke..

ne güzel keşke herkes sizin gibi düşünse..

rica ediyorum genelleme yapmayın. söylediklerinizde haklı olabilirsiniz ama bu bütün öğretmenlerin böyle olduğu anlamına gelmez.

Afedersiniz .. Haklısınız..
Olayın heyecanıyla bir genelleme yapmışım.
Şöyle değiştirebilirim..
İyi veya kötü anlamda öğrenci ayırmayan bir öğretmenle ben karşılaşmadım.
Hani illa zeki olanı zengin olanı temiz güzle olanı ayırmadılar..
Bazen de tam tersini desteklemek üzere ayırıp diğerlerini mağdur bıraktılar.
Elbette öğretmenler de insan onların da duyguları var..
Yaptıkları iş o kadar önemli ki,bir öğretmen bir insanın hayatını perişan da edebilir muhteşem bir başlangıç yapmasına da sebep olabilir..

Bunu da anlatayım bari ben ilkokulun bir kısmını Muş'ta okudum..Hani bazı öğretmenlerimizin sadece kendileri gidiyormuş gibi anlattıkları o memleketlerde.Halbuki devletin polisi,mühendisi,askeri,doktoru da gider ama bu kadar tantana yapmaz.Sanki eğitim fak. girerken sözleşme yapmıştır öğretmen doğu'ya gitmem diye.. Anlamıyorum memursanız mecbursunuz gideceksiniz şark görevi bu,istemiyorsunuz bırakacaksınız öğretmenliği,,bu kadar abartılacak ne var anlamadım..

herneyse mevzuya döneyim sınıfta sınıf öğretmenimizin de oğlu vardı.
bizde ufağız ikimiz mandalina yemiş kabukları yere atmışız öğretmenin oğluyla ikimizde dövdü :)
elbette 8 yaş için sert bir tutum ama oğlunu da dövdü..
bu öğretmenimiz de daha gariban olanları şöyle diyeyim etnik farkılılığı olanları kollardı.
yani bölgede biz yabancıydık onlar yerliydi.. biz memur çocuğuyuz diye onları kollardı.
olsun ,bu o kadar acıtmıyor beni..

bravo...dedim ya öğretmenlik vijdan işidir....başka da bir şey değil....

oluklda 7. yılımız..büyük kızım 6 ya,küçük kızım 1 e gidiyor.hiç bir öğretmenimizle aramızda ennn ufak bir problem olmadı çok şükür.hep konuşarak aştık sorunlarımızı.buradan okuyan öğretmenlerimiz varsa hepsine teşekkür ediyorum..öğretmenlik sabır işi...ben evde ikisine tahammül edemezken...minişim 1. sınıfta ama çabuk kavrayan zeki bir çocuk,dün öğretmeni veli ziyaretine eve geldi..gelirken kızların ikisine de çikolata getirmiş..çok düşünceli bir hareket,diğeri büyük ve benim öğrcim değil diyebilirdi...kızımdan övgüyle bahsetti ama her cümlenin sonuna "hepsi pırlanta gibi çocuklar"cümlesini de ekledi..aslında biraz ayrımcılık yapsın istemedim de değil hani

öğretmenlrimizi çoook seviyorum,ne demiş mustafa kemal atatürk:öğretmenler!yeni nesil sizin eseriniz olacaktır...

Canım ben anasınıfı öğretmeniyim.Şekerleri havaya falan atmaz.Ama hangi etkinlik saatnde dağıttığı önemli.Yani serbest zamanda(çocuklar oyuncak oynarken) dağıttıysa atlamış olabilir.Kaldı ki siz öğretmenle konuşmak yerine bence kızınızla konuşun.Öğretmeniyle herşeyi konuşabileceğini ona karşı rahat davranması gerektiğini anlatın önce.Buna benzer bi olay benimde başıma geldi.Sınıfım 26 kişiydi.Yardımcım dağıttı beslenmeleri.Bende inanın 5 6 kere sordum beslenmesi olmayan varmı ? Filiz ablanız herkese verdi mi diye ? O kadar kalabalıkta tıkış tıkış çocuğun içinde fark etmemişiz.Onu da geçtim 5 6 kere sormama rağmen çocuk cevap vermiyo.Neyse bu çocuk gitmiş annesine demiş ki anne öğretmenim bana beslenme vermedi ! Ne yani ben 25 çocuğu seviyorum o çocuğu sevmiyo muyum şimdi ? Siz zaten ufak detaylarda çocuğunuzun arkasında olduğunuzu belirtmek için okul yollarını aşındırırsanız.Oğlunuz haklı öğretmenini şikayet etmekte.Elbette ki hakkını arayın ve ezdirmeyin ama yazdıklarınızdan şu çıkıyo 'oğlumun öğretmeni ayrım yapıyo,ama kızımınki de yapıyo hep benim çocuklarımı bulur zaten dertler' Neden acaba ?? Biraz rahat olun ve sakin düşünün.Yani öğretmen evet ama oda insan.Sürekli neden şöyle yapın neden böyle yaptın denmesi için o kadar eğitim almadık.Fikrinizi söyleyin elbette ama.Çocuk annenin kendisi için bişeyler yaptığını görünce sürekli şikayette ediyo olabilir yani.

Bence üniversiteuye başlamadan önce vicdan insanlık sınavı yapıp öyle almaları lazım ona göre yetiştirmek lazım.Gerçi o zamanda torpil kazanları kaynar ama neyse.Ya bide şu 45 yaşından sonra öğretmenleri emekli yapsınlar o adam kadın neyse bildiğini öğretmiyor ki ezberlediğini anlatıyor onalr bi emekli olsa ne kadar öğretmenin önü açılıcak

Ereninannesi sonuç ne oldu, öğretmenle konuştunuz mu?

evet canım konuştum dün.. kasıtlı olarak almama gibi bi durum yok dedi sınıfa sormuş kim sntrnç kulübüne gitmek ister diye hepsi parmak kaldırmış aralarından seçmiş...oğlumun durumuyla ilgili ayrıntılı olarak konuştuk .ona göre çocukta hata. çok agresifmiş işte işine gelen yerde kıyaslama yapıyomuş kulübe seçilenleri değiştiremezmiş..< ki bn öyle bişey asla istemedim < ...

aralarından "tesadüfi olarak" çalışkan olanları seçmiş ama nedense bence öğretmen hanım yanlış yaptığını, öğrencileri ayırdığını ya fark edemiyor, ya da bilerek yapıyor ve yapmaya da devam edecek. anlaşılan bu sorunu çözmeniz biraz zor....

sanırım mizacı böyle. yani evet hatalıydım diyebilecek birisi değil. ama oğlunuzun arkasında olduğunuzu bilmesi iyi olmuş. umarım bi daha yapmaz bu tip şeyler. hamilelikten önce nasıl biriydi? belki arkadaşların dedikleri gibi onun stresindendir.

Benimde aklıma geldikçe sinir oluyorum sırf ayrıcalık yaptığı için okuldan soğumama neden olmuştu ilkokul öğretmenim,annem çalıştığı için gelip öğretmenle konuşmaya da vakit bulamıyordu, Bencede gidip konuşun ki oğlunuzun ailesinin takipte olduğunu görsün ve hissetsin ona göre davransın.Ters tepiceğine sanmıyorum yine davranışında bir terslik olursa oğlunuzun size söyleyeceğini düşünür ve çekinir diye düşünüyorum.

eğitim bence de gerekli ama herkese.. sadece öğretmenlere değil. annelere ve babalara da annelik,babalık eğitimi verilse bu formasyonu edinemeyenler çocuk yapamasa,hayat boyu ara ara bu tarz eğtimlere devam edilse okullardaki eğitim-öğretim süreci de büyük oranda gelişir. ama bu bir ütopya tabi..
bir örnek;
lise öğretmeniyim 3000den fazla öğrencimiz var yarsından çoğu banyo-tuvalet eğitiminden bihaber. yüzde 95i erkek bir de.. kış aylarında bile sınıflarda burnumun direği sızlıyor . üstelik merkezi bir okul İstanbul'da. 15-20 yaşındaki çocuklara banyo eğitimi vermek bana mı düşmeli? hem demir tavında dövülmez mi? bu eğitimin çoktan verilmiş olması gerekmez miydi?

arkadaşıma ziyadesiyle katılıyorum. çocuğunuz henüz küçük. hem herşeyi haklı dahi olsa anneye şikayet ederek halletmek yerine kendi kendine çözmeyi de öğrenmeli.. mesela tekrar bu tarz bir haksızlığa uğradığını düşündüğünde kendisi konuşarak halledebilir öğretmeniyle. halledemezse size öyle gelmeli. çocuklarımıza dozunda ve yerinde güven aşılamalıyız diye düşünüyorum.

Öğrenci ayrımı yapılıyorsa kesinlikle haklısınız zaten,aksini söylemiyorum.Benim öğretmenim de hep belli ailelerin çocuklarına öncelik tanımıştır.Bu yüzden uzun süre içe dönük biri olarak yaşadım.Onun yarattığı psikolojiyi atmam uzun zamanımı aldı.Belki de öğretmen olmamın en büyük nedeni buydu.Şimdi kendine güveni olmayan öğrencilerime daha çok vakit ayırmaya çalışıyorum,kendi çocukluğumu hatırlayarak.Teşvik etmesi açısından her öğrencinin resmi asılmalı bence.peki resimleri neye göre asmaya karar verdiğini sordunuz mu?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…